Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μετά τη μεγάλη νίκη τους επί της Ιταλίας (8-7) «Χάλκινες» οι γοργόνες στο Μπακού

«Χάλκινες» οι γοργόνες στο ΜπακούΟι γοργόνες του Στέφανου Λέανδρου ανέβηκαν στο βάθρο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, κατακτώντας τελικά το χάλκινο μετάλλιο μετά τη μεγάλη νίκη τους επί της Ιταλίας (8-7) στον αγώνα της 3ης θέσης.

Πρόκειται για έναν άθλο για τα νεαρά αυτά κορίτσια που κατάφεραν στην πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

«Ασημένιος» ο Μάρας στο μονόζυγο

«Ασημένιος» ο Μάρας στο μονόζυγοΓια δεύτερη φορά σήμερα υψώθηκε η ελληνική σημαία στην ενόργανη γυμναστική των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, καθώς μετά τον Λευτέρη Πετρούνια ήταν η σειρά του Βλάση Μάρα να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του μονόζυγου, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο πέρασε στο λαιμό του Γερμανoύ Φαμπιάν Αμπουεκέν (15.533β.), ενώ το χάλκινο στου Ρώσου Νικίτα Ιγκνατίεφ (15.166β.).

Με τους θριάμβους της ενόργανης γυμναστικής η Ελλάδα συμπλήρωσε τα τέσσερα μετάλλια στο Μπακού, ενώ τα τρία ήρθαν σήμερα με την προσθήκη του χάλκινου της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης των νεανίδων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μετάλλιο (ασημένιο) έχει κατακτηθεί από τον Γιώργο Τζάνο στο καράτε.
 

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Μπακού, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Μπακού
«Αυτό το μετάλλιο πάνω απ’ όλα το αφιερώνω στην Ελλάδα μας, η οποία δεν δοκιμάζεται αλλά αντιστέκεται».

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα (είχε προηγηθεί και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μομπελιέ) στέφτηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο πρωταθλητής μας στους κρίκους, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, δίνοντας ένα ρεσιτάλ στους κρίκους, και αφήνοντας αρκετά πίσω τους αντιπάλους τους.

«Είναι πολύ σημαντική στιγμή, που νομίζω ότι την περίμενα, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσεις τους δαίμονές σου, την ώρα που ανεβαίνεις στους κρίκους. Αγωνιζόμουν τελευταίος και αυτό άλλοτε σε τσιτώνει, άλλοτε σε χαλαρώνει. Προσωπικά ήμουν σε μια κατάσταση ενδιάμεση αλλά μάλλον με χαλάρωσε καθώς είχα δει το βασικό μου αντίπαλο, τον Ουκρανό Ραντιβιλοβ να κάνει ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο και απλά έπρεπε να βγάλω το πρόγραμμά μου» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας που παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

Πέταξε την ανθοδέσμη στην κερκίδα, η οποία έγινε ανάρπαστη, ενώ το αναμνηστικό αληθινό ρόδι που δίνουν οι διοργανωτές έφυγε προς τα κάτω και έσπασε πάνω στο χαλί. Γούρι, πολύ γούρι για τον Λευτέρη που αφιέρωσε το μετάλλιο στην Ελλάδα που αντιστέκεται και φυσικά δεν ξέχασε τους δικούς του ανθρώπους.

«Πάνω απ’ όλα τους γονείς μου που θέλω να τους αφιερώσω το μετάλλιο, φυσικά τον προπονητή μου που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, αλλά και τον γιατρό και τους φυσιοθεραπευτές για όλη τη βοήθεια» τόνισε ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας που εκτέλεσε με μαεστρία το – με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας 6800 – πρόγραμμά του φτάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στο χρυσό.

Πλέον ο μεγάλος στόχος του άρχοντα των δαχτυλιδιών (κρίκων) είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

«Πράγματι αυτός είναι ο στόχος και το κλίμα εδώ στο Μπακού, με το χωριό των αθλητών και όλη αυτή τη γιορτή σε βάζει λίγο σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζω να το ζήσω από κοντά».


Η κατάταξη του τελικού:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.633
2. Νικίτα Ιγκνάτιεφ (Ρωσία) 15.333
3. Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.133
4. Όλεγκ Στέπκο (Αζερμπαϊτζάν) 14.466
5. Γκιγιόμ Ογκουλιαρό (Γαλλία) 14.033
6. Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 13.866

Στη Κοζάνη Επεισόδιο Παπανδρέου με δημοσιογράφο: «Έσυ είχες θέρμανση σπίτι σου, πρόεδρε;»


Ενταση επικράτησε το Σάββατο στην Κοζάνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου.

Δημοσιογράφος τοπικού Μέσου τον ρώτησε τον πρόεδρο του Κινήματος εάν έχει πάει σε νοσοκομείο και να μη βρίσκει γιατρό ή εάν (κατά την περίοδο που έκανε τις περικοπές) είχε θέρμανση στο σπίτι του ή όχι.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «έχω πάει εξορία. Εχω δει τον πατέρα μου και τον παππού μου στη φυλακή».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε και εκείνη τη στιγμή οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου του απήυθυναν το λόγο σε επιθετικό ύφος.

«Πρόσεξε πως μιλάς» ακούγεται να λέει κάποιος, ενώ ένας άλλος του είπε «εσύ είχες θέρμανση».

Ο δημοσιογράφος έδωσε την απάντηση «σας ενοχλούν αυτά που λέω κύριοι;» ενώ απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου είπε «Πρόεδρε μάζεψε τον κόσμο σου».

Πηγή: kozan.gr

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΝΤΟΥΡΓΙΑΝΙΚΑ & THN ΑΛΛΗ EBΔOMAΔA TO ΚΟΥΤΟ


Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία άξια προς μίμηση πήραν αυτές της ημέρες ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κώστας Κουσουλός και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χελυδορίου Γεώργιος Καννελόπουλος. Και οι δύο μόνιμοι κάτοικοι  του Χελυδορίου, αποφάσισαν να ομορφύνουν και να καθαρίσουν τους οικισμούς της όμορφης κοινότητας της Δυτικής Κορινθίας
Για το σκοπό αυτό ο Κώστας Κουσουλός σε δηλώσεις τους στο Βασίλη Λάλο ,στους "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" τόνισε τα εξής:

"Με πρωτοβουλία  τόσο εμένα όσο και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χελυδορέου , Γεωργίου Κανελλόπουλου, αυτήν την Κυριακή εθελοντικά ξεκινάμε σε πρώτη φάση και καθαρίζουμε τα Μεντουργιάνικα και σε συνεχεία την άλλη εβδομάδα τον Κούτο (Ορεινό Χελυδόρι)

Μέσα από το έγκριτο ιστολόγιο σας , κ. Λάλο, το οποίο αποτελεί και την δική μας φωνή και το οποίο λόγω και της δικής σας καταγωγής από το χωριό μας, το διαβάζουν πολλοί συγχωριανοί σε όλο τον κόσμο , απευθύνουμε ένα κάλεσμα στους συγχωριανούς μας που κατοικούν στην Αθήνα και σε άλλα μέρη και κάθε Σαββατοκύριακο έρχονται στο χωριό , ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθεια που κανουμε για ένα καθαρό όμορφο χωριό.  Στο τέλος θα έχουμε και στο σχολείο για τους   κουρασμενους ψητά και καλό ντόπιο κρασί."



Το δρόμο προς την αγορά εργασίας βρίσκουν οι 8.663 επιλαχόντες των voucher 18-24 και 25-29 – Πότε αναρτώνται οι νέοι πίνακες

Έπειτα από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλύθηκε το ζήτημα με την ηλικία για 8.663 επιλαχόντες των επιταγών εισόδου για νέους 18 έως 24 και 25 έως 29 ετών και αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός σημαντικού αριθμού αιτούντων ανέργων στα προγράμματα.

Το θέμα επιλύθηκε μετά από παρέμβαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου στην Κομισιόν, με συνέπεια, οι επιλαχόντες πλέον να δικαιούνται την επιταγή εισόδου στη θέση των διαγραφέντων και να μπορούν να την ενεργοποιήσουν έως και τις 19 Αυγούστου.

Η απάντηση Βαρουφάκη στην "ενήλικη" Λαγκάρντ

Σκίτσο δια χειρός Σπύρου Μουρατίδη

Σε μια ασυνήθιστα σκληρή δήλωση προχώρησε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ζητώντας να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος με την Ελλάδα είπε: «Μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση εάν υπάρχει διάλογος. Το επείγον θέμα, κατά την άποψή μου, είναι να αποκαταστήσουμε τον διάλογο ως ενήλικες στην αίθουσα», φωτογραφίζοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το παραπάνω πληροφορήθηκε και ο σκιτσογράφος Σπύρος Μουρατίδης και απάντησε με το πενάκι του μέσω του Πινακίου στην διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το παιχνίδι..που αυτή παίζει

Αποκλειστικό:pinakio.blogspot.gr

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΟΥ ΞΥΔΑΚΗ

Από τα πιο επίσημα χείλη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ.Ξυδάκη ακούστηκε η ενδόμυχη επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ, η επιστροφή στη δραχμή.
Αυτό που δεν κατάφερε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προκαλέσει στο λαό, την αυθυποβολή της δραχμής, το ομολογεί η ίδια πλέον δημοσίως με πρωτεργάτες τους κ.κ.Λαπαβίτσα, Στρατούλη, Ξυδάκη και Βαρουφάκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ & ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ



Εμφάνιση IMG_8320.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από το Κιλελέρ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Σήμερα κυριαρχεί ο φόβος, η αβεβαιότητα, το άγχος, η στάση πληρωμών του κράτους σε όλα. Κυριαρχεί, επομένως, και για τον αγρότη και για τον κτηνοτρόφο και για το μεταποιητή η αίσθηση της πιθανότητας η δουλειά του να μην αποδώσει. Να μην πληρωθεί καθόλου.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Δήμου Κορινθίων: Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουνίου 2015

Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων έθεσε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων στην τράπεζα της Ελλάδος τα οποία ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Θέσαμε για άλλη μια φορά το θέμα της κατανομής των επιχορηγήσεων σε συλλόγους και σωματεία σε ετήσια βάση και με κριτήρια , αντί της σημερινής πρακτικής επιχορήγησης κατά περίπτωση. 

Δεν πήραμε απάντηση και θα επαναφέρουμε το θέμα στην κατάρτιση του προϋπολογισμού  για το 2016. 

NON PAPER



Αποτέλεσμα εικόνας για non paperΗ προηγούμενη Κυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2014, με το Ν. 4270/2014, προώθησε τη δημοσιονομική πειθαρχία και εποπτεία στη χώρα.
Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η θέσπιση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο:
§   Αξιολογεί τις μακροοικονομικές προβλέψεις πάνω στις οποίες βασίζονται ο δημοσιονομικός σχεδιασμός και προγραμματισμός στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

WHY TSIPRAS IS KILLING GREECE?

Tsipras is the 21th century protagonist no doubt. He has the ability to gather the European leaders every other Monday. He is the only West leader that Putin hug him no matter the sanctions that Greece imposes on Russia along with the other West nations. He is the leader of a small nation that belongs in the same time in EU and NATO and signs vital anti-West energy agreement with Russia. Finally he is the leader that no one can doubt inside Greece although he has started already to promises rations of food and petrol for surviving. He is the master of the game.

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ

Το σατανικό σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας βρίσκεται στην κορύφωσή του. Ο εμπνευστής του, ο οποίος το εξύφαινε επί τρεις δεκαετίες κατακτώντας τον κρατικό μηχανισμό με κάθε μέτριο εξαρτώμενο υπάλληλό του και διαβρώνοντας κάθε αμυντικό μηχανισμό της κοινωνίας μας με τον υποταγμένο μηχανισμό ενημέρωσης είναι έτοιμος για την τελευταία πράξη του εγκλήματός του.
Χρεοκοπία της Ελλάδας τη Δευτέρα σε περίπτωση μη συμφωνίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με τον κ.Τουσκ, αχρείαστες και προβλέψιμες οι προειδοποιήσεις, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου του κ.Τσίπρα. Ρούβλια ως απάντηση στη Δύση, ως άλλο 1945.

Περιοδεια των βουλευτών Φ. Κουρεμπέ & Μ. Θελερίτη στις χαλαζόπληκτες περιοχές των Δήμων Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Εμφάνιση IMAG0209.JPGΠραγματοποιήθηκε συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Ν. Στουπή και Αθ. Ζανιά, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Οργανισμού.
Από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού Φάνη Κουρεμπέ, τέθηκε το πρόβλημα της πρόσφατης χαλαζόπτωσης και των καταστροφών που προκάλεσε σε καλλιέργειες του νομού μας, κυρίως στους Δήμους Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας και ζητήθηκε η άμεση διενέργεια των απαραίτητων εκτιμήσεων, κυρίως για τα βερίκοκα που είναι στο στάδιο της συγκομιδής, ώστε να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατόν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες.
Εμφάνιση IMAG0293.JPGΤόσο ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, όσο και το τοπικό κατάστημα της Πάτρας με το οποίο υπήρξε επικοινωνία, δεσμεύτηκαν για την άμεση διενέργεια των εκτιμήσεων.
Σε επίσκεψη κλιμακίου της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κιάτου με επικεφαλή τον γεωπόνο  σ. Φ. Κουρεμπέ, και τη βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη στις πληγείσες  περιοχές των Δ.Ε. Βασιλικού, Μουλκίου, Πασίου, Μεγάλου και Μικρού Βάλτου και Λαλιωτίου διαπιστώθηκε το μέγεθος της ζημιάς που σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο είναι ολική αλλά θα έχει επίπτωση και στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις δυνατότητες τόσο του ΕΛΓΑ, ‘όσο και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την όσο το δυνατό γρηγορότερη κάλυψη των ζημιών και επανέλαβαν την δέσμευση της κυβέρνησης για την αδιάβλητη διαδικασία των εκτιμήσεων