Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στην “αναγέννηση” της ΕΡΤ από αυστριακή εφημερίδα

Αφιέρωμα στην “αναγέννηση” της ΕΡΤ από αυστριακή εφημερίδα  
Εκτενές αφιέρωμα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με τίτλο "Επιστροφή στο στούντιο", φιλοξενεί η αυστριακή εφημερίδα "Βίνερ Τσάιτουνγκ".

Η εφημερίδα αναφέρεται στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η νέα ελληνική κυβέρνηση, που θεωρείται σίγουρο πως θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία, όπως αναφέρει, και το οποίο θα έχει έντονα συμβολικό χαρακτήρα.

Στο δημοσίευμα γίνεται, μεταξύ άλλων, αναδρομή στην “μαύρη ημέρα” της 11ης Ιουνίου 2013, όταν η τότε κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποφάσισε το "πραξικοπηματικό κλείσιμο" της ΕΡΤ, επικαλούμενη "αδιαφάνεια" και "απίστευτη σπατάλη".

Η ΕΡΤ όμως, όπως τονίζεται, απείχε πολύ από μια χρεοκοπία, καθώς ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, με έτος ίδρυσης το 1938, "ο οποίος τελευταία χρηματοδοτούνταν με ένα ανταποδοτικό τέλος 40 ευρώ κατά νοικοκυριό το χρόνο, όχι μόνον δεν είχε χρέη αλλά παρουσίαζε ετήσια έσοδα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ωστόσο δεν ωφέλησε σε τίποτε, και με μια ξαφνική κατάργησή τους εξαφανίστηκαν τρία πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά προγράμματα, ένα δορυφορικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, πάνω από δύο δεκάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένα τηλεοπτικό περιοδικό, ορχήστρες και χορωδίες, 2656 συνεργάτες απολύθηκαν", γράφει η "Βίνερ Τσάιτουνγκ".

Όπως αναφέρεται κατόπιν, εκατοντάδες πρώην συνεργάτες συνεχίζουν από τότε, χωρίς πληρωμή, να παράγουν μέσα από ένα μικρό στούντιο ως "ERTopen", ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της παλιάς ΕΡΤ, στης οποίας το κτίριο εγκαταστάθηκε από το Νοέμβριο 2013 η δημιουργηθείσα από την τότε κυβέρνηση Δημόσια Τηλεόραση που από το 2014 ονομάζεται ΝΕΡΙΤ και εμφανίζεται ως "ανεξάρτητη" από την κυβέρνηση, "κάτι που βέβαια κάθε άλλο ήταν, καθώς μοναδικός ιδιοκτήτης της είναι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών".

Για τους επικριτές της, η ΝΕΡΙΤ είναι "κυβερνητικός σταθμός", που ελάχιστα έχει να προσφέρει και από άποψη περιεχομένου, περιοριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά σε "talk-shows", όπως οι ιδιωτικοί σταθμοί, ενώ οι προσκεκλημένοι της προέρχονταν μόνον από τα τότε κυβερνητικά κόμματα, και τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα απέφευγαν τη συμμετοχή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης της ΕΡΤ.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ προβλέπει την αποκατάσταση του καθεστώτος που ίσχυε πριν την 11η Ιουνίου 2013, με την επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους, όλων των τότε συνεργατών της που το επιθυμούν και δεν έχουν στο μεταξύ συνταξιοδοτηθεί ή εγκατασταθεί στο εξωτερικό, και με την εκ νέου ενεργοποίηση του συνολικού προγράμματος της.

Σημειώνεται επίσης ότι οι απολυμένοι, οι οποίοι επί 20 μήνες λειτουργούσαν το σταθμό "ERTopen", θα πρέπει τώρα να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη με τους παλιούς συναδέλφους τους που εργάζονταν έως τώρα στο διάδοχο σχήμα, κάτι που "δεν αποκλείει αντιπαραθέσεις καθώς η κατάργηση της ΕΡΤ άφησε ανοικτές πληγές, το κλείσιμο των οποίων συνιστά τώρα μια μεγάλη πρόκληση", καταλήγει το δημοσίευμα της "Βίνερ Τσάιτουνγκ".

Πηγή: ΑΠΕ

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους δανειστές: Εάν μας αφήσετε να καταρρεύσουμε η Ευρώπη θα πλημμυρίσει από μετανάστες και τζιχαντιστές

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους δανειστές: Εάν μας αφήσετε να καταρρεύσουμε η Ευρώπη θα πλημμυρίσει από μετανάστες και τζιχαντιστέςΜετά τα αυστηρά μηνύματα και τις προειδοποιήσεις από την πλευρά των δανειστών, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς πέρασε στην αντεπίθεση κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας.


Όπως μεταδίδουν και τα περισσότερα γερμανικά μέσα, ο κ. Νίκος Κοτζιάς μεταξύ άλλων έστειλε σαφές μήνυμα στους εταίρους λέγοντας πως εάν αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει οικονομικά τότε στην Ευρώπη θα υπάρξουν δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή σημειώσε πως τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική χαρακτηρίζοντάς την σαν δρεπάνι.

Καλεί μάλιστα την Ευρώπη να βρει άλλον τρόπο συμπεριφοράς προς την Ελλάδα, μιλώντας για τη γεωστρατηγική αναγκαιότητα της χώρας. Μάλιστα, κατηγορεί κύκλους της Ευρώπης οπως ήθελαν να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες ημέρες, προειδοποιώντας πως κάτι τέτοιο θα φέρει δεξιό εξτρεμισμό και χάος.

Αναφερόμενος στη Γερμανία σημείωσε χαρακτηριστικά: "οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ... Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά... ".

Και αμέσως πρόσθεσε με βάση τα παραπάνω πως επίσης κανείς δεν μπορεί να αρνείται στην Ελλάδα όσα έχουν δοθεί στη Γερμανία, εννοώντας τη διαγραφή το γερμανικού χρέους μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του κ. Κοτζιά αποτελεί πρώτο θέμα στα περισσότερα γερμανικά μέσα και έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Βερολίνο.

newsit.gr

Κακό μπελά βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Λοβέρδο, λόγω ...3ου μνημονίου

loverdos-omilia-pasokΟ τέως υπουργός Παιδείας, «εκμεταλλεύεται» την εμπειρία του από τις διαπραγματεύσεις με τους ... «θεσμούς» όσο κατείχε θέσεις ευθύνης στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι από εκείνους τους πολιτικούς που δέχθηκε λεκτικά πυρά αλλά και φυσικούς προπηλακισμούς κατά τη διάρκεια της θητείας του, όταν το λεγόμενο αντιμνημονιακό κίνημα ήταν σε έξαρση και φυσικά υποκινούμενο από αυτούς σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας. Τα οικονομικά της χώρας έχουν πάει δραματικά πίσω, λόγω εκλογών και πολιτικής αστάθειας και βασικά λόγω ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύεται πως δεν είχε κανένα πρόγραμμα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγγέλλει ανοιχτά τον υπουργό Οικονομικών ως τον χειρότερο και στο σύνολό του τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνο λαϊκισμό που μας οδηγεί στο 3οΜνημόνιο. Τη στιγμή που όλα αυτά έφταναν στο τέλος. Την ώρα που η Ελλάδα γυρνούσε σελίδα.

Ωστόσο το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει πως το μέλλον της Ελλάδας είναι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή και δηλώνει παρών από όποια θέση κατέχει τώρα ή στο μέλλον, για να στηρίξει τις θετικές προσπάθειες προς την ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Δηλαδή προς το δρόμο του ρεαλισμού... αντίθετα με όσα έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα η ΝΔ ως αντιπολίτευση και που ενίοτε βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

Ο Απ. Κακλαμάνης στήνει στον τοίχο τον Βενιζέλο: Πρωτοστατεί στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ

 
Ο Απ. Κακλαμάνης στήνει στον τοίχο τον Βενιζέλο: Πρωτοστατεί στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ Δριμύτατη επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Απόστολος Κακλαμάνης κατηγορώντας τον ότι πρωτοστατεί στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Αφορμή για να προβεί σε μια σκληρή δήλωση ο πρώην πρόεδρος της Βολής αποτέλεσε από την πλευρά του κου Βενιζέλου η δημοσιοποίηση θέματος «καρατόμησής» του από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενέργεια την οποία ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει «νέα ασχημία» από την πλευρά του προέδρου του κόμματος.
Επίσης κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι «πρωτοστατεί» στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ «με τους Ηρακλείς του Στέμματός του». Παράλληλα αναφέρει ότι και ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι άμοιρος ευθυνών στη «διάλυση».
Αναλυτικά η δήλωση του Απόστολου Κακλαμάνη:

Δεν κάνετε λάθος. Του Εθνάρχη είναι τα κόκκαλα που (ακούτε να) τρίζουν…

Δεν κάνετε λάθος. Του Εθνάρχη είναι τα κόκκαλα που (ακούτε να) τρίζουν… 
Σε… πραγματικό χρόνο, το σκηνικό δεν μπορούμε να το ζήσουμε. Για φανταστείτε το όμως για λίγο…
Να άκουγε τη σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Ο Εθνάρχης. Ο πολιτικός που έγινε ηγέτης, ακριβώς επειδή δεν ενέδωσε στη ματαιοδοξία του “μεσσιανισμού”, δεν υπερασπίστηκε τα λάθη και τις αδυναμίες του, δεν επιχείρησε ποτέ να συνομιλεί με τον εαυτό του, και να καταλήγει σε… ομόφωνη αυτοαποθέωση.
Να είσαι ο πολιτικός που γκρέμισε από την εξουσία ένα διαχρονικό παρακράτος. Να επιλέγεις την αυτοεξορία, και να επιστρέφεις όταν η πατρίδα σε χρειάζεται, για να διαδεχθείς μια επταετή δικτατορία.
Να αποκαθιστάς αναίμακτα τη Δημοκρατία. Να ανοίγεις τον δρόμο για την εθνική συμφιλίωση. Να πηγαίνεις κόντρα στο τέρας του λαϊκισμού και να βάζεις την Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη.
Να ολοκληρώνεις τον πολιτικό βίο σου ως Εθνάρχης, να απολαμβάνεις της (σχεδόν) καθολικής αναγνώρισης, να βλέπεις το υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς που παρουσίασες, ως ευθύνη και προσφορά στο έθνος, να εμπνέει και να αντέχει στον χρόνο.
Μεταξύ άλλων των παραπάνω, να έχεις  ιδρύσει μια μεγάλη, πολυσυλλεκτική Παράταξη, με την ονομασία Νέα Δημοκρατία, η οποία στη διαδρομή των ετών της να έχει καθιερωθεί ως η Παράταξη του μέτρου, της ευθύνης και της προσφοράς, τόσο ως κυβέρνηση αλλά όσο και ως Αντιπολίτευση.
Μια Παράταξη, ιστορικός θεματοφύλακας της οποίας είναι η δική σου, βαριά σκιά και υπογραφή.
Μια Παράταξη που δεν υπήρξε ποτέ βάρος για την Ελλάδα, δεν αισθάνθηκε τους Έλληνες εχθρούς της, δεν άνοιγε βεντέτα μαζί τους κάθε φορά που την αποδοκίμαζαν στις εκλογές.
Και να διαπιστώνεις, στα όρια της μελαγχολίας, ότι αυτή η Παράταξη… δεν μένει πια εδώ.
Ότι είναι κάτι άλλο. Κάτι το προσβλητικό για τη δική σου πολιτική κληρονομιά.
Και ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που τη… στολίζουν με γαλλικά, μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι σαν να βρίζουν εσένα.
Όσοι έζησαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όσοι διάβασαν την πολιτική διαδρομή του, δεν έχουν αμφιβολία για το πώς θα αντιδρούσε ακούγοντας τον πολιτικό επικήδειο του δημιουργήματός του.
Το… τεχνικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να αντιδράσει όπως θα έπρεπε.
Μην έχετε ωστόσο αμφιβολία.
Ο ήχος που ακούτε είναι από τα δικά του κόκκαλα. Που τρίζουν…
 
 Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr

Όλη η επιστολή του Βαρουφάκη στο Eurogroup - Αλλαγές στο Δημόσιο, διαδικτυακός τζόγος και μία παράκληση

Όλη η επιστολή του Βαρουφάκη στο Eurogroup - Αλλαγές στο Δημόσιο, διαδικτυακός τζόγος και μία παράκληση 
 Στα χέρια του επικεφαλής του Eurogroup βρίσκεται πλέον η λίστα που έστειλε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης που περιλαμβάνει επτά μεταρρυθμίσεις και με τις οποίες η κυβέρνηση επιθυμεί να πείσει τους δανειστές έτσι ώστε τουλάχιστον να αποφασίσουν έστω και μία τμηματική εκταμίευση της δόσης, κάτι που σχεδόν όμως όλοι το αποκλείουν τουλάχιστον ως απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας.

Άκρως ενδιαφέρουσα η 24η αγωνιστική της Α1 Κορινθίας

http://i.imgbox.com/k1wEDfNG.jpg
 Με αμείωτο ενδιαφέρον και σπουδαίες αναμετρήσεις συνεχίζεται , αύριο Σάββατο ,στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής
Ο πρωτοπόρος και Κυπελλούχος ΑΟ Ζευγολατιού αγωνίζεται και πάλι με την φιναλίστρια  του Κυπέλλου ομάδα των Αγίων Θεοδώρων με την οποία είχε αγωνισθεί την Τετάρτη στο τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας,. Την ίδια ώρα στο Συνοικισμό η Κόρινθος 2006 θα αντιμετωπίσει στο τοπικό ντέρρπι (κοινή έδρα) τον Κύψελλο Κορίνθου, ενώ στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι  ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετοπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα την την Ελλάδα Βέλου. Στο ΔΑΚ η Κορίνθος υποδέχεται τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ στα Αθίκια ο Τενεάτης μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός υποδέχεται τον Πανκαμαριακό , ενώ η Θύελλα Πετρίου μεταβαίνει στο Ξυλόκαστρο όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ουραγό Ηρακλή. Τέλος το Κιάτο ο Πέλοπας υποδέχεται τον ΑΟ Σπαθοβουνίου

Η 24η Αγωνιστική
Α.Ο.ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ – ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ’06 - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 
 ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

Χαλάει κι άλλο ο καιρός! Έρχονται καταιγίδες και χιόνια


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές , τις καταιγίδες και αναμένεται να χιονίσει σε ορεινές περιοχές.


Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για:

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.και

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αυτό είναι το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ΕΡΤ


Αυτό είναι το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ΕΡΤ
Κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση έδωσαν στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία έκλεισε τον Ιούνιο του 2014.

Σύμφωνα με τη διαρροή του κυβερνητικού περιβάλλοντος, το Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Ντόρα Μπακογιάννη: «Αν συνεχίσουμε έτσι, θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Αν συνεχίσουμε έτσι, θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ»

Ως «πολύ θετικό βήμα» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη το χθεσινό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά, μετά από 3,5 χρόνια η ΝΔ άκουσε τους βουλευτές της».

«Όλοι οι βουλευτές αναγνωρίζουν το έργο της προηγούμενης περιόδου, όμως κάποιος φταίει για το ότι δεν είμαστε στην εξουσία. Πρέπει να τα βάζεις με τις αδυναμίες σου και να μπορείς να τις διορθώσεις με ένα νέο πρόσωπο» είπε σχετικά με το θέμα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και επισήμανε τα εξής:

Απαλλάχθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη

Απαλλάχθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Λιάνα ΚανέλληΑπαλλάχθηκε για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Το δικαστήριο με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας "οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη".

Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως "έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!


Έριξε πολύ νερό και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της Κορινθίας .
Ειδικότερα στην Δυτική Κορινθία.
Μάλιστα  μετά τις 2.00 το μεσημέρι από την Βόχα μέχρι και το Κιάτο έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα πολλά σημεία της παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου- Πατρών να γίνουν λίμνες
Όμως γύρω στις 5 το απόγευμα που σταμάτησε η βροχή η φύση αποζημίωσε όλους τους Κορίνθιους με μιας εκπληκτικής ομορφιάς εικόνα.
Ένα λαμπερό ουράνιο τόξο προς την πλευρά του Λουτρακίου από τον Κορινθιακό μέχριτον Σαρωνικό  έγινε ορατό στις περισσότερες περιοχές της Κορινθίας .
Ο φακός της sfedona.gr αποθανάτισε από διάφορα σημεία της διαδρομής Κιάτο-Κόρινθος-Αλμυρή την μαγευτική αυτή εικόνα με το ουράνιο τόξο!





sfedona.gr