Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Τραγωδία στο Δερβένι

DERVENI 473 355
Τον θάνατο ακόμα ενός ανθρώπου στην αιματοβαμμένη άσφαλτο της Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου θρηνεί η Ηλεία, καθώς ένας 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα κοντά στο Δερβένι.
Σύμφωνα με το patrisnews, το αυτοκίνητο μάρκας SKODA OCTAVIA που οδηγούσε ο 65χρονος με κατεύθυνση προς τον Πύργο, συγκρούστηκε με νταλίκα υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του και τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Στο σημείο πήγαν άνδρες της Πυροσβεστικής για να τον απεγκλωβίσουν και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Την προανάκριση κάνει η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου.
Πηγή: PatrisNews

Ο κίνδυνος διολίσθησης της Ελλάδας


Βάσιμες οι ανησυχίες για επιστροφή της ευρωκρίσης στην Ελλάδα; Βάσιμες οι ανησυχίες για επιστροφή της ευρωκρίσης στην Ελλάδα;
Δεν αποκλείεται ο καινούργιος χρόνος να φέρει την επιστροφή της ευρωκρίσης. Μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα ίσως να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αγορών
«Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ποιες επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει ένα λάθος αποτέλεσμα στις εκλογές», είχε προειδοποιήσει απροκάλυπτα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Ακόμα πιο σαφής η ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας Goldman-Sachs: «Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήσει την απειλή του και σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος και επιλέξει την μετωπική σύγκρουση με τους διεθνείς πιστωτές, ενδέχεται η ΕΚΤ να αναγκαστεί να κρατήσει κλειστές τις ελληνικές τράπεζες για αρκετές μέρες».

dw.de  
  Deutsche Welle

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στα εγκαίνια του νέου θεατρικού χώρου που δημιουργήσαμε στα Ροζενά.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Ανδρικόπουλο και την Αντιδήμαρχο κα Κλειώση που ήταν εκεί στην πρεμιέρα του έργου "Με δύναμη από την Κηφισιά", καθώς και τον κ. Βλάση Τσιώτο με τους συνεργάτες του που στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθεια μας.
Καλή χρονιά σε όλους.

Έφτασε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη στον ΓΑΠ

Τα σκυλιά αλυχτούν, αλλά το καραβάνι προχωρά. Δεν μασάει ο Γιώργος, θα το κάνει το κόμμα, θα το ανακοινώσει από ώρα σε ώρα.

Ε, ρε, μεγαλεία ο Γιώργος Παπανδρέου. Εκεί που τον είχε ξεχάσει κι ο Θεός ο ίδιος, έγινε το πρόσωπο των ημερών, κόρες και παλικάρια σφάζονται στην ποδιά του, εκλιπαρώντας τον να μην κάνει κόμμα. Κόμμα φοβερό και τρομερό, που θα το λένε ΣΟΚ (Σοσιαλιστικό Κίνημα), θα το λένε «Αλλαγή», θα το λένε «Ήλιο». Νομίζω ότι το τελευταίο είναι το πλέον ταιριαστό, αρκεί να προστεθεί ένα «θι», ένα σίγμα τελικό και ο Ντοστογιέφσκι.

Σκέφτονται στα σοβαρά κάποιοι για Πρωθυπουργό της Ελλάδας κάποιον που ονόμασε το γιο του Ερνέστο

o-suriza-o-tsipras-kai-i-argentini.w_l
Κάποιοι συζητούν στα σοβαρά το ενδεχόμενο ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Όταν τους λες πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή (σε μια κακή δραχμή για να μην μπερδευόμαστε, όπου 10.000 δραχμές = 1 ευρώ και ίσως λέμε και πολύ) και πως θα οδηγήσει το λαό μας στην απόλυτη φτώχεια, σου λένε «Δεν θα το κάνει, έτσι τα λένε, το να βγούμε από το ευρώ δεν το συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ» .

Spiegel: «Ο Τσίπρας δεν είναι τρελός...»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

τσιπρας tsipras, leader of Greece's far-left Syriza party smiles during a meeting with Greek President Papoulias at the Presidential palace in AthensΟ Γιάκομπ Αουγκστάιν, γιος του εκδότη του «Spiegel», ψηφίζει Αριστερά και καταγγέλλει την πολιτική της Μέρκελ ως «καταστροφή για την Ευρώπη».

Ως μια μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη, αποκαλεί μια πιθανή νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα ο Γιάκομπ Αουγκσταϊν, γιός του ιδρυτή του Der Spiegel Ρούντολφ Αουγκστάιν, με σημερινό του άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού.

Γιατί το 2014 ήταν σημαντικό για τους ΟΤΑ – Οι εκλογές, οι αλλαγές και οι πρωτιές

Το 2014  ήταν ασφαλώς κορυφαία χρονιά για την Αυτοδιοίκηση, καθώς κατά τη διαρκεια της πραγματοποιήθηκαν οι δεύτερες εκλογές με τον Καλλικράτη που άλλαξαν κατά περίπου τα 2/3 το τοπίο στις ηγεσίες δήμων και περιφερειών. Μάλιστα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είχαν και τις πρωτιές τους καθώς για πρώτη φορά στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής εξελέγη γυναίκα πολιτικός και μάλιστα προερχόμενη από την Αριστερα, η Ρένα Δούρου, ενώ από την άλλη στο μεγαλύτερη δήμο της χώρας το Δήμο Αθηναίων για πρώτη φορά ήταν υποψήφιος ένας υπόδικος(και προφυλακισμένος) βουλευτής από την ακροδεξιά, ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος μάλιστα βγήκε τέταρτος λαμβάνοντας το 16,12% των ψήφων.
Η χρονιά, όμως, που φεύγει ήταν και η χρονιά ενός νέου θεσμού που εφαρμόστηκε, της  Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας που προώθησε το ΥΠΕΣ και αφορούσε 3.000 δημοτικούς υπαλλήλους. Ενώ αρχικά φάνηκε ότι δεν θα πετύχαινε τελικώς μετά από απανωτές παρατασεις (σ.σ. θεσμοθετήθηκε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε μετά την τελευταία παράταση στις 19 Δεκεμβρίου) όχι μόνο επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος αλλά και υπερκαλύφθηκε.

Πρωτοχρονιά σε όλη τη γη – Τα ήθη και έθιμα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη

Η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται σε όλη τη γη με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα. Αυτή τη μέρα, αναβιώνουν τα πιο περίεργα και πρωτότυπα έθιμα ενώ παράλληλα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εύχονται το νέο έτος να τους φέρει υγεία, αγάπη και ευτυχία.
Ισπανία, Πορτογαλία- «Σταφύλια»


grapes Το σταφύλι κατέχει κυρίαρχη θέση στην πρωτοχρονιά τους. Μόλις το παραδοσιακό ρολόι-κούκος χτυπήσει 12 τα μεσάνυχτα, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι τρώνε 12 ρώγες σταφύλι για να εξασφαλιστεί η καλοτυχία του χρόνου.





ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ To νέο έτος 2015 ήλθε ήδη Κτύπησε την πόρτα σου Άστο να μπεί μέσα...

Πατριώτη ΤΗΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ  ελληνορθόδοξε, διανοούμενε,  μη    π ρ ο ν ο μ ι ο ύ χ ε    συν αγωνιστή της διπλανής πόρτας , 
To νέο έτος 2015 ήλθε ήδη 
Κτύπησε την πόρτα σου
Άστο να μπεί μέσα 
Με χαρά καλοδέξουτον στη γωνιά σου
Μαζί με το απαλό τρίξιμο στο τζάκι της φωτιάς σου
Εκεί όπου σχέσεις σκαλίζεις 
Αντοχές βαθειές, ανθρώπινες χαραχτηρίζεις
Και ένα κάποιο νεύμα ζωγραφίζεις
Ένα βλέμμα
Μια ματιά έστω ….
Ξανα αναβαίνοντας προς τα πίσω τον δρόμο της μνήμης ….

ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

Εμφάνιση ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.jpgΌπως ήταν επόμενο δεν εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το πολιτικό σύστημα έφερε ακόμη μια φορά τη χώρα στη θέση της λαϊκής επιλογής. Αυτό δεν είναι καινούριο φαινόμενο, η Ελλάδα το συνάντησε το 1990.

Το σκηνικό που περιγράφεται παραπάνω αναφέρει τους ίδιους πρωταγωνιστές να διαχειρίζονται το σύνταγμα όπως τους εξυπηρετεί. Χαρακτηριστικό όλων είναι ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ν.Δ. που εξέλεξε με σχετική πλειοψηφία  (151 βουλευτές) τον Π τ Δ. Η πραγματικότητα επιστρέφει μέσα από το παρελθόν για να δείξει τη δική της παρουσία.

ΓΚΙΟΛΗΣ Γ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ : ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...



ΜΕ ΑΓΑΠΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ... ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ Κ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.....ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΕΣ Κ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΑΙ....ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Κ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Κ ΣΗΜΕΡΑ!!

ΓΚΙΟΛΗΣ Γ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη η επέλαση του χιονιά! Διακοπές ρεύματος και προβλήματα στους δρόμους

Σε πλήρη εξέλιξη η επέλαση του χιονιά! Χιονίζει ακόμα στην Αττική - Διακοπές ρεύματος και προβλήματα στους δρόμους 
Η νέα χρονιά ήρθε με... άγριες διαθέσεις!

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, λόγω της έντονης χιονόπτωσης των δύο τελευταίων ημερών. 

Η χιονόπτωση προκάλεσε επίσης πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλούς οικισμούς στην Κορινθία υποδέχτηκαν τον καινούργιο χρόνο χωρίς ρεύμα στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης,λόγω βλάβης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δένδρα έπεσαν στην παλιά Εθνική οδό από τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Η ηλεκτροδότηση των οικισμών αποκαθίσταται σταδιακά
Ανακοινώνεται ότι  λόγω  χιονοπτώσεων - παγετού, στο παρακάτω οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί ή διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, ως ακολούθως:

 Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
      Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων:
      α. Από το 16ο χλμ έως το 37ο  χλμ της παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους –Τριπόλεως.
      Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
      α. Από το 17ο χλμ έως το 20ο  χλμ της Επαρχιακής οδού Άργους- Καρυάς .
      β. Επαρχιακή οδός Νεμέας- Κανδήλας.

 Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
    Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
     α. Εθνική Οδός Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας από 47ο  μέχρι 54ο  χλμ.
     β. Εθνική Οδός Τρίπολης – Άργους από το 10ο χλμ.
     γ. Επαρχιακή οδός Τρίπολης - Άστρους, από 19ο  έως 20ο  χλμ.(περιοχή Αγ. Δέκα).
     δ. Επαρχιακή οδός Τρίπολης - Καστρίου - Αγ.Πέτρου, από 20ο – 30ο χλμ.
     ε. Επαρχιακή οδός Λεωνιδίου - Πραστού, από 21ο  έως 35ο  χλμ.
     στ. Επαρχιακή οδός Λεωνιδίου – Μαρίου, από 15ο έως 40ο χλμ.
     ζ. Επαρχιακή οδός Λεωνιδίου - Κοσμά, από το 5ο  έως 34ο  χλμ.
     η. Επαρχιακή οδός Γαρέας - Βερβαίνων, από το 3ο χλ. έως 13ο χλμ.
     θ. Επαρχιακή οδός Βλαχοκερασιάς - Κολλινών, από το 10ο χ.λ.μ
     ι. Επαρχιακή οδός Βυτίνας – Μαγούλιανων - Βαλτεσινίκου
    ια. Επαρχιακή οδός Άστρους -Αγ. Πέτρου, από 10ο χλμ.
    ιβ. Επαρχιακή οδός Άστρους- Καστάνιτσας, από 10ο χλμ.
    ιγ. Στο ορεινό οδικό δίκτυο του Μαινάλου (Χρυσοβίτσι, Αλωνίσταινα, Στεμνίτσα, Καρδαρά).
    ιδ. Στο ορεινό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα (Α.Δολιανά, Δραγούνι, Καστρί, Άγιος Πέτρος).
    ιε. Επαρχιακή οδός Βλαχοκερασιάς- Κολλινών, από 10ο χλμ.
    ιστ.)Εθνική οδός Τρίπολης-Σπάρτης από 6ο εώς 20ο χλμ.


Γ. ΔΙΕΥΘΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ :
   Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
   α. Επαρχιακή οδός Ξυλοκάστρου– Τρικάλων , από το 10ο χλμ.
   β. Επαρχιακή οδός Τρικάλων- Καρυάς, από το 1ο  χλμ.
   γ. Επαρχιακή οδός  Δερβενίου - Γκούρας, από το 16ο  χλμ.
   δ. Επαρχιακή οδός  Λυγιάς - Πύργου, από το 6ο  χλμ.
   ε. Επαρχιακή οδός  Λουτρού – Ν. Βρυσούλων, από το 6ο  χλμ.
  στ.Επαρχιακή οδός  Ξυλοκάστρου– Ζεμενού, από το 8ο  χλμ.
   ζ. Επαρχιακή οδός  Καλλιθέας - Ελληνικού , από το 5ο  χλμ.
   η.Επαρχιακή οδός Γκούρας – Κιάτου  , από το 1ο έως το 21,5ο  χλμ.
   θ. Επαρχιακή οδός Γκούρας – Δερβενίου  , από το 1ο έως το 16ο  χλμ.
   ι.Επαρχιακή οδός Γκούρας – Λυκούριας  , από το 1ο έως το 19ο  χλμ.
  ια.Επαρχιακή οδός Nεμέας- Τιτάνης.

Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
    Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων:
   α. Από το 4ο χλμ έως το 14ο χλμ της Επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος - Κρεμαστής.
   β. Από το 42ο χλμ έως το 50ο χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας -Σπάρτης .

  Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
  α. Από το 0,5ο χλμ έως το 3ο χλμ της Επαρχιακής οδού Χάρακα -Κυπαρισσίου  .
  β. Από το 24ο χλμ έως το 35ο χλμ της Επαρχιακής οδού Γυθείου – Σελεγούδι – Ι.Μ. Παναγιάς Γιάτρισσας.
  γ. Από το 10ο χλμ έως το 19ο χλμ της Επαρχιακής οδού Πετρίνας - Άρνας.
  δ. Από το 1ο χλμ έως το 6,5ο χλμ της Επαρχιακής οδού  Άρνας- Βοράνων.
  ε. Από το 25ο χλμ έως το 44ο χλμ της Επαρχιακής οδού Σπάρτης- Λογγανίκου-
       Μεγαλόπολης

Ε. ΔΙΕΥΘΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων:
Από το 28ο χλμ έως το 42ο  χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης 



Από σήμερα, Πρωτοχρονιά, σταδιακά η βαρυχειμωνιά θα αρχίσει να υποχωρεί απο τα δυτικά τμήματα της χώρας και θα επηρρεάσει τις ανατολικοτερες και νοτιότερες περιοχές οπως είναι η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Ευβοια, οι Σποράδες και η ανατολική Πελοπόννησος. Στις περιοχές αυτές θα χιονίσει ακόμη και στα πεδινά. 

Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 5 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -9 εως -4 βαθμούς, στα κεντρικά από -6 εως +1εναν βαθμό, ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Ενδεικτικά μερικές πόλεις  που θα έχουν πολικές θερμοκρασίες είναι:
- Λάρισα: από -6 εως 2 βαθμούς
- Καρπενήσι: από -12 εως - 4 βαθμούς
- Λαμία: από -3 εως 3 βαθμούς
- Λιβαδειά: από -2 εως 3 βαθμούς
- Αράχωβα: από -6 εως -1εναν βαθμό
- Βόλος: από -6 εως +1εναν βαθμό
- Καβάλα: από -4 εως 5 βαθμούς
- Γρεβενά: από -10 εως -2 βαθμούς
- Τρίπολη: από -4 εως 2 βαθμούς
- Καρδίτσα: από -5 εως 0 βαθμούς

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015