Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τρακτέρ και στους δρόμους της Πελοποννήσου


Τρακτέρ και στους δρόμους της ΠελοποννήσουΣτους δρόμους βγήκαν σήμερα οι αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου, με συγκεντρώσεις και πορείες σε Σπάρτη, Καλαμάτα και Τρίπολη, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά μέτρα.
Στη Σπάρτη, οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, μπλόκαραν την είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και παρέμειναν στο προαύλιο του Διοικητηρίου για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Στην Καλαμάτα, αγρότες από τη Δυτική Μεσσηνία, με τρακτέρ κυρίως όμως με αγροτικά αυτοκίνητα, έφτασαν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και κατευθύνθηκαν στο Διοικητήριο, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τα νέα φορολογικά μέτρα.
Στην Τρίπολη, μικρή ομάδα αγροτών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αρκαδίας, Θανάση Τσιοτίνα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου. Ο κ. Τσιοτίνας, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι πρέπει οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να έχουν διαφορετική μεταχείριση και πρόσθεσε, ότι τα σημεία αιχμής στα οποία δεν μπορούν να συμφωνήσουν με το υπουργείο, είναι η φορολογία και τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ. Ανέφερε ακόμη ότι σήμερα δεν συμφέρει να καλλιεργεί κανένας και επισήμανε χαρακτηριστικά για τα μήλα «ΠΟΠ Πιλαφά» ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα κοπούν περίπου τρεις χιλιάδες δέντρα στην περιοχή. Θέλουμε, τόνισε, «οι αποσβέσεις να μην γίνονται την επόμενη χρονιά και φορολογικό συντελεστή στο 13% και από το πρώτο ευρώ για όλους και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά και για αυτούς οι οποίοι παράγουν και δεν είναι αγρότες».
Τέλος, αντιπροσωπεία των αγροτών της Αρκαδίας, έγινε δεκτή από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, στην οποία επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, για να το προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ