Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Περιφέρειας Πελοποννήσου (Προθεσμία)Εμφάνιση deltio tupou gia perifereies.jpg
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ θα χορηγήσει  91 υποτροφίες σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας με κοινωνικά κριτήρια ήτοι επτά (7) υποτροφίες για κάθε Περιφέρεια
Οι υποτροφίες που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι :
v  1 πλήρης –διετής- υποτροφία στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σε όποιον από τους 19 Τομείς Σπουδών επιλέξουν οι δικαιούχοι (αφορά απόφοιτους Λυκείου)
v  1 πλήρης –τριετής- υποτροφία στο MEDITERRANEAN COLLEGE, σε πρόγραμμα επιλογής των δικαιούχων (αφορά απόφοιτους Λυκείου)
v  5 πλήρεις –ετήσιες- υποτροφίες στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 1), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι (αφορά απόφοιτους Γυμνασίου ή Λυκείου στα πλαίσια της δια βίου μάθησης του Ομίλου ΞΥΝΗ)
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται  να απευθύνονται στην Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Α. Πουλοπούλου επί της οδού Μαινάλου & Σέκερη Τρίπολη Τηλ.  2710234456 .
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 ώρες 08:30 πμ έως 16:00μμ (οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται και  ταχυδρομικά, με φαξ στο 2710234492 ή στο e-mail:pronoias@arcadia.gr   ).
Δικαιολογητικά:
·  Αίτηση / σε έντυπο υπεύθυνης δήλωσης με πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου (ονοματεπώνυμο, Δ/νση Κατοικίας, Τηλέφωνα κινητό σταθερό κλπ και υποτροφία ή υποτροφίες που επιθυμούν να λάβουν  )
·   Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας
·   Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
· Φωτοαντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος Δ.Ο.Υ
· Αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τυχόν ανεργία των ίδιων ή των οικογενειών τους ως εξαρτώμενα μέλη
· Για Α.ΜΕΑ αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το ποσοστό αναπηρίας.
· Οτιδήποτε άλλο στοιχείο επιθυμεί να καταθέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος σχετικά με την απόδειξη της οικονομικής και κοινωνικής του κατάστασης και κρίνει ότι θα θεωρηθεί χρήσιμο κατά την επιλογή του από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ).
Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αφού συγκεντρώσει τα αιτήματα των ενδιαφερομένων θα τα αποστείλει στον εκπαιδευτικό όμιλο ΞΥΝΗ όπου θα γίνει η τελική επιλογή των δικαιούχων.
Σχετικά παραθέτουμε το ενημερωτικό Δελτίο Τύπου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ  

Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ: 91 υποτροφίες σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας
ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Σε μια ακόμα μεγάλη πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς προχωρά ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, προσφέροντας 91 πλήρεις υποτροφίες σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, με στόχο, φυσικά, την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων στην εκπαίδευση, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας.
Η μεγάλη αυτή εκπαιδευτική προσφορά που στοχεύει να δώσει πνοή στα όνειρα νέων ανθρώπων για σπουδές, απαλείφοντας το εμπόδιο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι οικογένειές τους, σηματοδοτεί την κοινωνική ευαισθησία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, του μεγαλύτερου και πληρέστερου εκπαιδευτικού ομίλου της Ελλάδας, που Ηγείται και Πρωτοπορεί από το 1957 έως σήμερα.
Πρωταγωνιστώντας στην ποιοτική εκπαίδευση 58 χρόνια τώρα, ο όμιλος που ουσιαστικά εισήγαγε και καθιέρωσε το θεσμό των υποτροφιών στο εκπαιδευτικό «γίγνεσθαι» της χώρας μας, συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση, ανακοινώνοντας την παροχή 91 υποτροφιών στις 13 Περιφέρειες της χώρας μας, ήτοι 7 υποτροφιών ανά περιφέρεια.
Πιο συγκεκριμένα, για κάθε Περιφέρεια παρέχεται:
v  1 πλήρης –διετής- υποτροφία στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σε όποιον από τους 19 Τομείς Σπουδών επιλέξουν οι δικαιούχοι
v  1 πλήρης –τριετής- υποτροφία στο MEDITERRANEAN COLLEGE, σε πρόγραμμα επιλογής των δικαιούχων
v  5 πλήρεις –ετήσιες- υποτροφίες στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 1), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι
Η πρώτη ανακοίνωση των υποτροφιών -οι οποίες θα χορηγηθούν από τις Περιφέρειες με κοινωνικά κριτήρια, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού -έγινε στο ATHENS FOOD FESTIVAL 2015 από τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ü  ΙΕΚ ΞΥΝΗ -ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Αθήνας: Πατησίων 31, τηλέφωνο 210 5279500
ü  ΙΕΚ ΞΥΝΗ –ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Πειραιά: Φίλωνος 39, τηλέφωνο 210 4120714
ü  ΙΕΚ ΞΥΝΗ –ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, τηλέφωνο 210 9640117
ü  ΙΕΚ ΞΥΝΗ –ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, τηλέφωνο 2310 552406
ü  Mediterranean College Αθήνας: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 210 8899600
ü  Μediterranean College Θεσσαλονίκης: Εγνατίας 2-4, 2310 287779

www.iek-xini.edu.gr , www.medcollege.edu.gr,  www.keasxini.edu.gr