Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πέτρος Τατούλης "Οι Πελοποννήσιοι πολίτες να μην ανταποκριθούν στο νέο μνημόνιο χωρίς προαπαιτούμενα"



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης,  κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΝ.ΠΕ., προέβη σε πολιτική παρέμβαση σε ότι αφορά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να ανεχθούν νέα μέτρα και επώδυνα μνημόνια που ψηφίζει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση χωρίς προαπαιτούμενα.
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι καλεί τους Πελοποννήσιους πολίτες να μην ανταποκριθούν σε κανένα μέτρο του νέου μνημονίου, που υπερψήφισαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αν πρώτα δεν συντελεστεί άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 30%, μείωση κατά 50% των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων και πλήρη κατάργηση των έκτακτων επιχορηγήσεων και ανάθεση έρευνας σε ανεξάρτητη αρχή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παράλληλα, απευθυνόμενος στους άλλους Περιφερειάρχες της χώρας, ζήτησε να αντιδράσουν αντίστοιχα και να θωρακίσουν τις τοπικές τους κοινωνίες από την οικονομική εξαθλίωση.
"Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ρήξη από πρακτικές συνενοχής ανάμεσα σε κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, που διαχρονικά υφίστανται στη χώρα μας, αφού υφέρπει πάντοτε η ανησυχία ότι λειτουργούν ως συντεχνιακές "παρέες" που υπερασπίζουν τα συμφέροντα τους, συγκαλύπτοντας παράλληλα ενδεχόμενες ευθύνες τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι πολίτες δικαιολογημένα θα θεωρούν ότι όλες οι εξελίξεις είναι προσυμφωνημένες με μόνη επιδίωξη την επιβίωση του σαθρού πολιτικού συστήματος και μόνο στόχο τις προσωπικές καλύψεις των πρωτοκλασάτων (σημερινών και επιβιωσάντων βαρόνων) του πολιτικού συστήματος ένθεν κακείθεν".