Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Φίλης: Μην ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα που ξεκίνησε προχθές

Βουλή LIVE - Φίλης: Μην ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα που ξεκίνησε προχθές«Δεν πρέπει άθελά μας, σήμερα, εδώ, να ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα που ξεκίνησε προχθές στις Βρυξέλλες», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, που επισήμανε από το βήμα της Βουλής πως "η ακροδεξιά καιροφυλακτεί".

Όπως σημείωσε ο κ. Φίλης «είναι μια δύσκολη βραδιά για όλους μας, για τον ελληνικό λαό» και συμπλήρωσε ότι η μικρή πατρίδα μας βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί θεμελιώδη δικαιώματα, όπως τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη. Και επισήμανε ότι αν η Ευρώπη δεν γίνει η Ευρώπη της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, θα διαλυθεί.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε, και μάλιστα με έντιμο τρόπο, επισήμανε ο κ. Φίλης, και αν και, όπως είπε, «αναγκαστήκαμε να οδηγηθούμε σε επώδυνο συμβιβασμό, το μήνυμα από αυτήν την υπόθεση συζητείται παντού, εκτός από εδώ».

Εξάλλου, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι στην παρούσα συγκυρία, η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, λέγοντας χαρακτηριστικά «τους είδαμε και εδώ πως προσπαθούν να γίνουν λαθρεπιβάτες στην αγωνία του ελληνικού λαού».

Τέλος, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον των φτωχών και των αδικημένων θα είναι σκληρό, πιο σκληρό απ' ότι με τη συμφωνία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ