Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 Συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Κόμματος κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραγκούνη, συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μεϊμαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  
«Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας. Η χώρα στα τέλη του 2014, η οικονομία της και το τραπεζικό σύστημα, είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια, η οποία υπήρχε.
Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δεν θα υπήρχαν. Δηλαδή, η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση.
Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε εάν τελικά κλείσει η κυβέρνηση μια συμφωνία, μέσα στον Αύγουστο, και μπορέσουμε με την ψυχραιμία και τη συναίνεση που απαιτείται αυτές τις ώρες να οδηγήσουμε την οικονομία και τη χώρα προς το δρόμο της ανάπτυξης και της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».


Άλλες συναντήσεις του κ. Μεϊμαράκη


Επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, καθώς και με εκπροσώπους Σωματείων πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο κλάδοι