Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ-ΓΚΑΛΜΠΡΕΙΘ



http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/voultepsi4.jpgΗ Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη Βουλή για τη μυστική ομάδα Βαρουφάκη-Γκαλμπρέιθ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κατά τη σημερινή του εμφάνιση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ο ίδιος προσωπικά είχε δώσει εντολή στον πρώην υπουργό των Οικονομικών κ. Βαρουφάκη να συγκροτήσει ομάδα προετοιμασίας για την περίπτωση «ατυχήματος» και «έκτακτης ανάγκης».

Έφθασε μάλιστα στο σημείο να παρουσιάσει τις εύλογες αντιδράσεις σ’ αυτήν την αποδεδειγμένη και ομολογημένη πλέον κρυφή δραστηριότητα, ως… προσπάθεια να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία!
Ο κ. Τσίπρας, όμως, απέφυγε να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα, τα οποία, όσο μένουν αναπάντητα, ενισχύουν την άποψή μας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το Plan A ήταν από την αρχή Plan B.
Δεν έδωσε απαντήσεις ο κ. Τσίπρας σε όλα όσα συνηγορούν υπέρ αυτής της άποψης:
Από τον προεκλογικό  και τον πρώτο μετεκλογικό λόγο του ίδιου και των στελεχών του, τις διακηρύξεις των κομματικών του οργάνων, τις επιλογές συγκεκριμένων προσώπων με συγκεκριμένες απόψεις ως μέλη του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου, την μη εφαρμογή της Συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου ως τις κωλυσιεργίες, τα πισωγυρίσματα και το ροκάνισμα του χρόνου ως τη μονομερή διακοπή των διαπραγματεύσεων στις 26 Ιουνίου, το δημοψήφισμα, την επιβολή των capital controls – και όλα αυτά ενώ ήταν γνωστό ότι στις 30 Ιουνίου η χώρα έμενε απροστάτευτη.
Μας μίλησε σήμερα ο κ. Τσίπρας για την ύπαρξη αυτής της μυστικής ομάδας, υποστηρίζοντας πως η ομάδα αυτή αποστολή είχε να εκπονήσει «μελέτη επιπτώσεων», την ώρα που τέτοιες μελέτες υπάρχουν και μάλιστα είναι φανερές και επίσημες.
Δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας ούτε πότε έδωσε την εντολή για τη συγκρότηση της μυστικής αυτής ομάδας, ούτε πότε αυτή άρχισε τις εργασίες της και πότε τις ολοκλήρωσε, ούτε ποιο ήταν το ακριβές αντικείμενο των εργασιών της, ούτε ποιο ήταν το περιεχόμενο του πορίσματός της, αλλά ούτε ποια ήταν η σύνθεσή της.