Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ο προσεκτικός σχεδιασμός της Περιφέρειας σε πλήρη αντίθεση με τους ερασιτεχνισμούς του κ. Τσιρώνη»



«Ο πολύ προσεκτικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ερασιτεχνισμούς του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη» υποστήριξε σε παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.
Στο νέο ΕΣΔΑ που είναι υπό διαβούλευση καταρρίπτεται το κυρίαρχο επιχείρημα εναντίωσης του κ. Τσιρώνη στο σχεδιασμό της Περιφέρειας, αυτό της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας των 150.000 τόνων, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού οι προβλέψεις του ΕΣΔΑ κάνουν λόγο για όγκο αστικών απορριμμάτων στην Πελοπόννησο που ξεπερνά τους 420.000 τόνους κατ’ έτος μέχρι το 2020. 
«Αποδεικνύεται συνεπώς ότι το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι απόλυτα ρεαλιστικό και ότι οι πρόνοιες του μόνο προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της Πελοποννήσου λειτουργούν» σημείωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης