Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μετά τη μεγάλη νίκη τους επί της Ιταλίας (8-7) «Χάλκινες» οι γοργόνες στο Μπακού

«Χάλκινες» οι γοργόνες στο ΜπακούΟι γοργόνες του Στέφανου Λέανδρου ανέβηκαν στο βάθρο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, κατακτώντας τελικά το χάλκινο μετάλλιο μετά τη μεγάλη νίκη τους επί της Ιταλίας (8-7) στον αγώνα της 3ης θέσης.

Πρόκειται για έναν άθλο για τα νεαρά αυτά κορίτσια που κατάφεραν στην πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

«Είμαι υπερήφανος για αυτές τις κοπέλες που έδειξαν χαρακτήρα και άξιζαν πέρα για πέρα αυτή τη διάκριση. Είχαμε λίγο πίκρα από τον τρόπο που χάσαμε τον ημιτελικό, γιατί δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε, αλλά τελικά το βγάλαμε σε ενέργεια. Απλά στην αρχή δεν μας πήγαν λίγο οι φάσεις αλλά είδα ότι δεν οφειλόταν σε έλλειψη συγκέντρωσης όπως είχαμε με την Ισπανία. Για αυτό και όταν αρχίσαμε να σκοράρουμε όλα κύλησαν ομαλά» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος που είδε την ομάδα του να αντιδρά άμεσα στο πρώιμο προβάδισμα με 3-1 της Ιταλίας και να απαντά με ένα εκπληκτικό σερί 7-1 παίρνοντας προβάδισμα με 8-4 και κρατώντας σχετικά άνετα το χάλκινο μετάλλιο παρά την προσπάθεια των Ιταλίδων (κυρίως της Αγκνέζε Κοκιέρε που σημείωσε 5 γκολ) αλλά και των ρέφερι στο τελευταίο οκτάλεπτο που έδιναν συνεχόμενα επιθετικά φάουλ στην ομάδα μας.

«Αυτό το μετάλλιο θα ήθελα να το αφιερώσω και σε όλους τους προπονητές που κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν εξαιρετική δουλειά στα σωματεία στη χώρα μας. Τέλος καλό όλα καλά, είναι το ιδανικό φινάλε για αυτή την ομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια στους συνεργάτες μου και όλη την αποστολή» κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-4, 1-3, 2-0

ΕΛΛΑΔΑ (Σ.Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Δουρέκα, Ελευθεριάδου 2, Ελληνιάδη, Λούδη, Καλογεράκου, Πλευρίτου 2, Λογοθέτη, Πάτρα 1, Μαυρωτά, Σαφέτη, Σωτηρέλη.

ΙΤΑΛΙΑ (Π.Ζίζα): Μπαντσέλι, Κοκιέρε 5, Πρέστα, Ριτσιόλι, Σιμονέτι, Μίλο, Πικότσι, Ντε Ματζίστρις, Φορέστα 1, Εσπόζιτο, Αλταμούρα 1, Κουατρίνι, Σκιλάσι.

Στατιστική:

Ελλάδα: 1/3 με παίκτρια παραπάνω, 8/26 σούτ, ½ πέναλτι, 21/28 αποκρούσεις

Ιταλία: 1/1 με παίκτρια παραπάνω, 7/39 σούτ, 7/15 αποκρούσεις.