Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

"Αγγαρεία" Παο με κερδισμένο τον Αστέρα (0 - 0) που βλέπει εξοδο στο Europa League,

Αδιάφορος ο Παναθηναϊκός, βήμα για 2η θέση ο Αστέρας στο «Χ» της Λεωφόρου Σε ένα ματς με λίγες φάσεις και πολλά νεύρα ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας έμειναν στο 0-0 στο «Απ. Νικολαϊδης» με την ομάδα της Τρίπολης να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό.
Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, οι αρκετές αλλαγές και η κούραση έφεραν την πρώτη απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό.
O «λαβωμένος» Αστέρας, πήγε στο «Απ. Νικολαϊδης» τουλάχιστον να μη χάσει και τελικά με την τρίτη «λευκή» ισοπαλία σε πέντε ματς στα πλέι οφ, έφυγε από αυτό με έναν βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League, καθώς έφτασε τους 7 βαθμούς και στη 2η θέση , στο +3 από τον ΠΑΟΚ.
To παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ενώ υπήρξαν και στιγμές που οι τόνοι ανέβηκαν, ειδικότερα στο α' ημίχρονο.
Μόνη αξιόλογη φάση και η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, αυτή στο 19' όταν ο Ατζαγκούν βρήκε όμορφα τον Μπεργκ, ο οποίος πλάσαρε τον Θεοδωρόπουλο και εκείνος έσωσε με ταα πόδια.
Από την άλλη ο Αστέρας, προσπαθούσε να βγει στην κόντρα με τον Γιαννιώτα συνήθως και στο 29' ήρθε και η μοναδική τελική στο πρώτο ημίχρονο με το φάουλ του Φερνάντες να φεύγει άουτ κι έχασαν μια ευκαιρία με τον Γιαννιώτα στο 55' ο οποίος από τα δεξιά μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Οι «πράσινοι» κάπως ανέβασαν την απόδοσή τους με την είσοδο του Καρέλη. Ο Έλληνας επιθετικός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έβγαλε ωραία σέντρα στον Μπεργκ, ο οποίος δεν πρόλαβε. Ίδια κατάληξη και στο 75' με τους ίδιους πρωταγωνιστές...
Η μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 80', όταν ο Ζέκα από τα δεξιά έβγαλε παράλληλη μπαλιά, ο Μπεργκ έκανε το πλασέ στη κίνηση, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει άουτ πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ατζαγκούν μετά από ατομική ενέργεια έκανε το σουτ, αλλά έστειλε μακριά άουτ την μπάλα.
Τη δική του μεγάλη στιγμή να πάρει τη νίκη είχε και ο Αστέρας. Στο 87' Ο Ιγκλέσιας έκανε το σουτ, ο Κοτσόλης έδειξε να αιφνιδιάζεται και την έχασε μετά την απόκρουσή του, αλλά ο Σκουρτάι που πήρε το ριμπάουντ την έστειλε άουτ.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (81' Νίνης), Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης (60' Ζέκα), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαυρίας (69' Καρέλης).
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Αλόκο, Νίκο Φερνάντες (66' Μουκάμ), Σκουρτάι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας (89' Παπαχρήστος), Γιαννιώτας (59' Ρόλε)