Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Μεγαλόπολη και η Πελοπόννησος στο επίκεντρο του διεθνούς παλαιοανθρωπολογικού ενδιαφέροντος»



 Εμφάνιση P1030665.JPG
Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή της Μαραθούσας στη Μεγαλόπολη δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο  «Μαραθούσα 1», συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Ιωάννη Μπάζιο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σπυρίδωνα Τσιριγώτη και Ιωάννη Φουσέκη την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.
Εμφάνιση P1030673.JPG
Η ανασκαφή διεξάγεται από την Εφορεία Παλαιανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας υπό τη διεύθυνση της αρχαιολόγου κας Ελένης Παναγοπούλου, με τη συνεργασία της παλαιοανθρωπολόγου κας Κατερίνας Χαρβάτη από το Πανεπιστήμιο του Tübingen.
Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής  παρουσίασαν τα ευρήματα, την εξέλιξη της ανασκαφής τα τελευταία χρόνια και τόνισαν τη σημασία των ευρημάτων για τη χρονολόγηση και την κοινωνική συμπεριφορά των πρώτων ανθρώπων στην Ευρώπη.
Εμφάνιση P1030675.JPG
Εμφάνιση P1030689.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι οι εξελίξεις της αρχαιολογικής έρευνας τοποθετούν την περιοχή της Μεγαλόπολης στο επίκεντρο του διεθνούς αρχαιολογικού και παλαιοανθρωπολογικού ενδιαφέροντος και σημείωσε ότι, αφού ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα και ταυτοποιηθούν και χρονολογηθούν τα ευρήματα, τότε θα πρέπει να εξεταστεί ο τρόπος ανάδειξής τους ώστε να τεκμηριωθεί η ιστορική αξία της περιοχής της Μεγαλόπολης και της Πελοποννήσου σε συνάρτηση με την εμφάνιση του πρώτου ανθρώπου στην Ευρώπη. 
Ο κ. Τατούλης ανέφερε τέλος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της ανασκαφικής έρευνας και να συνδράμει όπου και όποτε απαιτηθεί.