Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΕ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Η Συντονίστρια της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με το διορισμό Δ.Σ. στην ΕΡΤ και την πρόσληψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκ μέρους του “καναλάρχη” υπουργού Επικρατείας fast track διαδικασία πρόκλησης ενδιαφέροντος για το διορισμό του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ, αποτελεί το πιστοποιητικό θανάτου της δημόσιας τηλεόρασης.
Μετά την κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, μετά τα “βαφτίσια” και την τακτοποίηση πελατειακών υποχρεώσεων, τώρα ο αρμόδιος υπουργός ετοιμάζεται να διορίσει τους εκλεκτούς του και στο Δ.Σ.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή Πρωτομαγιάς, και η προθεσμία λήγει το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες μόλις ώρες μετά από ένα τριήμερο αργίας.
Στα χέρια της κυβέρνησης και υπό τον απροκάλυπτο έλεγχό της, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζεται να μπει στο τούνελ της χειραγώγησης και του εργασιακού και δημοσιογραφικού χάους.
Πολύ σύντομα θα έλθει και ο λογαριασμός. Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αυξήσει το ανταποδοτικό τέλος, φορτώνοντας στον λαό το κόστος των επαναπροσλήψεων και μιας ακόμη σύγκρουσης συμφερόντων: Ανάμεσα σε αυτούς που θα επαναπροσληφθούν είναι και βουλευτές πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα!
Δηλαδή, στην Ελλάδα της “πρώτη φορά αριστερά”, κάποιοι νομοθέτησαν για να προσλάβουν τον εαυτό τους!
Οι “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης έγιναν πράγματι κατακόκκινες. Από ντροπή!».