Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Πράξεις μιας Κυβέρνησης «Κενής Περιεχομένου»



 http://www.koinignomi.gr/sites/default/files/styles/large/public/users/anna-tereza-dalmyra/2015/01/%CE%BD%CE%B5%CE%B1%20%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1.jpg?itok=NLxPy4VE&slideshow=true&slideshowAuto=true&slideshowSpeed=4000&speed=350&transition=elastic

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ                                                                            & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Η Κυβέρνηση  αποφάσισε να καλύψει την «κενή περιεχομένου» πολιτική της, δεσμεύοντας όλα τα ταμειακά διαθέσιμα από τους δημόσιους φορείς και τους Ο.Τ.Α., παραβιάζοντας, με αυτόν τον τρόπο, κατάφωρα το Σύνταγμα.

·         Η Κυβέρνηση προχωρά, για 2η φορά, σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

·         Οι πολίτες παρακολουθούν, για πολλοστή φορά, την Κυβέρνηση να ψεύδεται και να ακυρώνει όσα έλεγε προεκλογικά, μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

·         Τα στελέχη της Κυβέρνησης ξεχνούν, για ακόμη μια φορά, τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Χθες, οι άνθρωποι αυτοί, ως Αντιπολίτευση, κατήγγειλαν την προηγούμενη Κυβέρνηση για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εισήγαγε στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τις «πράξεις που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία».

Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι, ως Κυβέρνηση αυτή τη φορά, νομοθετούν με αυτές,  βαπτίζοντάς τις «πράξεις πατριωτικής ευθύνης».

1) Τότε  έλεγαν:

·         «Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης».
Ζωή Κωνσταντοπούλου,
στην πρώτη της ομιλία ως Πρόεδρος της Βουλής (06.02.2015)
·         «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

δήλωση Αλέξη Τσίπρα (11/06/13)


·         «Προχωρούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας».  


συνέντευξη τύπου Αλέξη Τσίπρα (19.11.2012)

·         «Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία».
Αλέξης Τσίπρας (5.12.2012)


·         «H κυβέρνηση με τη μέθοδο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει να υποκαταστήσει το Σύνταγμα και να παραγκωνίσει τη Βουλή».

Μανώλης Γλέζος σε συνεδρίαση της Βουλής (19.11.2013)


·         «Από τον Αύγουστο και μέχρι τώρα έχουμε 9 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Εάν έχουμε τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης, παρακάμπτεται το κοινοβούλιο, ακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας». 

Δημήτρης Στρατούλης στον Real Fm (19.11.2012)



·         «Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

          Δημήτρης Παπαδημούλης στο ΣΚΑΙ   (10.04.2013)



·         «Η παραβίαση, η κατάργηση, η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελούνται μόνο με τανκς αλλά και με τις αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

Ζωή Κωνσταντοπούλου
στην "Εφημερίδα των Συντακτών" (13 .11. 2013)



Νίκoς Βούτσης, 
στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (11.12. 2012)




2) Τώρα λένε:

·         «Η ΠΝΠ πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού….  Υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις».
 Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλης, (21.04.2015)
·         «Εθνική ανάγκη τις επιβάλλει».
 Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς,  (21.04.2015)



3) Στην επίσημη ιστοσελίδα τους γράφουν:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (11/07/2013) -
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ δ.  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Τους τελευταίους μήνες έχουν εκδοθεί δεκάδες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που συνιστούν ευθεία βολή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς με αυτές καταστρατηγείται η αρχή της ίσης πολιτικής αντιμετώπισης και εξουδετερώνεται ο πολιτικός έλεγχος, δηλαδή η ευθύνη των κυβερνώντων απέναντι στη λαϊκή βούληση».



ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
ΕΝΟΤΗΤΑ Α’ 
ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 



«Σήμερα η Συνταγματική τάξη έχει καταλυθεί. Η Βουλή σπανίως νομοθετεί, αντιθέτως νομοθετεί η Κυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με την ισχύ των μνημονίων, τα οποία ουσιαστικά έχουν την ισχύ απλού νόμου, αφού δεν έχουν ψηφιστεί και κυρωθεί με την αυξημένη πλειοψηφία που απαιτεί το άρθρο 28, παρ. 2 του Συντάγματος. Η ευθύνη σ’ αυτό βεβαίως βαρύνει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με την υπογραφή του, αντίθετα προς το Σύνταγμα, συνήνεσε στην εφαρμογή τους, αντί να αρνηθεί και να τα αναπέμψει για την ψήφισή τους με αυξημένη πλειοψηφία».