Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Νίκος Πέππας: Ο Έλληνας Θεός να βάλει το χέρι του!

peppas-nikosΆρθρο του τέως Αναπληρωτή Δημάρχου του Δήμου Διονύσου Νίκου Πέππα*,στο "tokentro.gr"
Έχοντας υπηρετήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και από θέση  υπεύθυνου για την οικονομική διαχείριση των συγκεκριμένων φορέων, για πολλά έτη, εκφράζω την ακόλουθη άποψη: Η χθεσινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης που υποχρεώνει δήμους και περιφέρειες να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, θίγει την δημοκρατική τους λειτουργία και την διοικητική τους αυτοτέλεια.

Υπενθυμίζω ότι τα λεφτά που εισπράττουν οι δήμοι μέσω των τελών από τους δημότες είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και μόνο! και επιστρέφονται στους δημότες. Σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν να αποταμιευτούν. Επίσης τα χρηματικά  υπόλοιπα στους Δήμους έχουν δεσμευθεί σε κωδικούς των προϋπολογισμών τους για προγραμματισμένες δαπάνες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ισοσκελισμένοι όπως αυτό έχει νομοθετηθεί με συγκεκριμένες διατάξεις.

Εν κατακλείδι στους ΟΤΑ που είναι γνωστό ότι τους χρωστούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, το να τους παίρνεις τα οποία χρήματα διαθέτουν, προκειμένου να καλύψουν ζωτικές λειτουργικές τους ανάγκες είναι τουλάχιστον οξύμωρο.

Όπως λέει και η παροιμία εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το γάιδαρο!

Αυτό το ζοφερό σκηνικό  αποδεικνύει περίτρανα πως η παρούσα κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν είχε σχέδιο για την περίπτωση που οι δανειστές δεν θα υπέκυπταν στο προεκλογικό της πρόγραμμα, παρότι η ίδια έχει υπογράψει την παράταση του μνημονίου... αλλά χωρίς να έχουμε εισπράξει ως χώρα ούτε ένα ευρώ! Η κυβέρνηση άγεται και φέρεται υπό το καθεστώς επικείμενης χρεοκοπίας και αντλεί πόρους από οπουδήποτε, σα να βρίσκεται η χώρα σε πόλεμο.

Τα νομοθετήματά της, δε, για την απελευθέρωση τρομοκρατών φέρνουν την ήδη επιβαρυμένη διεθνή της θέση με την Ευρώπη, σε κρίση και με τις ΗΠΑ.

Μεταναστευτικό και αστική αναρχία απειλούν τον τουρισμό και την ήδη καταρρακωμένη αγορά.

Ο Έλληνας Θεός να βάλει το χέρι του!

O Νίκος Πέππας είναι πρωταθλητής Ελλάδας στην ξιφασκία με αμαξίδιο, ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έφερε διακρίσεις σε παρολυμπιακούς αγώνες στο συγκεκριμένο άθλημα. Έχει διατελέσει Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής και Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσου στις θέσεις Οικονομικού.Στις ευρωεκλογές του 2014 και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.
www.tokentro.gr