Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο Ολυμπιακός παραδόθηκε άνευ όρων στην Ατλέτικο . Γνώρισε τη συντριβή στη Μαδρίτη με 4-0 και πλέον η πρόκριση στους “16” του Champions League δεν είναι στο χέρι του!

 

Σε «εφιάλτη» εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό το εκτός έδρας παιγνίδι του απόψε στο "Βιθέντε Καλδερόν" όπου για την 5η αγωνιστική συνετρίβη με 4 - 0 από την καταιγιστική Ατλετικο Μαδρίτης και είδε τις ελπίδες του για πρόκριση στους “16” του Champions League να μειώνονται ! 
Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση στη διοργάνωση με αποτέλεσμα να γνωρίσουν βαριά ήττα από τους «ροχιμπλάνκος», που έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. 
Στο 9´ τραγικό λάθος του Ρομπέρτο και ο Ραούλ Γκαρθία , μετά από σέντρα του Χουανφράν άνοιξε από κοντά το σκορ για τους “ροχιμπλάνκος”. 
Στο 38´ σέντρα του Ανσάλντι, ο Μποτία δεν μπορεί να διώξει την μπάλα κι ο Μάντζουκιτς σημειώνει από κοντά το 2 - 0 
Στο 44´ ο Ρομπερτο σταματά τη μπάλα σε τετ α τετ με τον Τουράν 
Στο 54´ Φάση για την Ατλέτικο με το φάουλ του Κόκε. Κεφαλιά του Τουράν αποκρούει ο Ρομπέρτο Στο 62´ ο Μάντζουκιτς επειτα από ασίστ του Τουράν έκανε το 3-0 με κεφαλιά, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του στον αγώνα, ενώ στο 65΄ ο ίδιος ανεβάζει με νέα κεφαλιά το σκορ στο 4 - 0 ,πετυχαίνοντας χατ τρικ και σηκώνει όρθιο το Β. Καλδερόν. 
Στο 88´ ο Γκριζμάν στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ 
Ατλέτικο : Μογιά, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Ανσάλντι, Γκάμπι, Τιάγκο (46΄ Σουάρες), Κόκε, Αρντά Τουράν (66' Χιμένεθ), Ραούλ Γκαρσία, Μάντζουκιτς (69΄ Γκριζμάν). 
Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μανιάτης ( 46΄ Φουστέρ), Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (46΄ Κασάμι) , Ντομίνγκεζ (71΄ Μπουχαλάκης), Μήτρογλου

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

140 3251
Σε ανάμνηση της όγδοης επετείου από της εγκαταστάσεώς του στον Αποστολικό θρόνο της Κορίνθου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος λειτούργησε, σήμερα 26η Νοεμβρίου 2014, στο Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας του «ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ» όπου στεγάζεται προσωρινά το Επισκοπείο και τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως.
Στην Θ. Λειτουργία, που τελέσθηκε σε κλίμα ταπεινότητος και σεμνότητος παρέστησαν Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς, η γηραιά μητέρα και συγγενείς του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, οι υπάλληλοι των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, μερικοί εκ των εθελοντών των φιλανθρωπικών δράσεων και γείτονες, καθώς ουδεμία αναγγελία είχε προηγηθεί για την τέλεση της Θ. Λειτουργίας.

Πέθανε η πιο γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός του Αραβικού κόσμου

Πέθανε η πιο γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός του Αραβικού κόσμου
  Μία από τις πλέον γνωστές ερμηνεύτριες του Αραβικού κόσμου, η Λιβανέζα Σαμπάχ, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.
Η Σαμπάχ, που το πραγματικό της όνομα ήταν Τζάνετ Γκέργκις αλ Φεγκάλι, ήταν τραγουδίστρια και ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα της στη δεκαετία του 1950, σαν σταρ αιγυπτιακών ταινιών.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας της που κράτησε πάνω από έξι δεκαετίες, έβγαλε πάνω από 50 μουσικά άλμπουμ και πρωταγωνίστησε σε 98 ταινίες!

Πέθανε στο σπίτι της, στη Βηρυττό, από μία αδιευκρίνιστη ασθένεια, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Η Σαμπάχ ήταν η πρώτη τραγουδίστρια από τον αραβικό κόσμο που πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις στο θρυλικό Ολύμπια στο Παρίσι, στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στο Πικαντίλι στο Λονδίνο και στην όπερα του Σίδνεϊ. 

newsit.gr

Θα έχουμε πάντα το Παρίσι. Και… την τρόικα;

troikaparis

Μαραθώνια και εξαντλητική συνεχίζεται η διαπραγμάτευση Ελλάδας – τρόικας στο Παρίσι, με τη συζήτηση να προχωρά αναλυτικά και διεξοδικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς.
Το θέμα του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή ήταν το πρώτο που έπεσε στο τραπέζι και αργότερα συζητήθηκαν τα δημοσιονομικά, στα οποία πληροφορίες αναφέρουν πως σημειώθηκε κάποια πρόοδος. Ωστόσο, υπήρξαν και ζητήματα που φάνηκε πως ακόμη υπάρχει… δρόμος που πρέπει να διανύσουν οι δύο πλευρές.
Η συζήτηση θα επεκταθεί ασφαλάς και στα υπόλοιπα θέματα της αξιολόγησης, την Τετάρτη.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα στο Παρίσι, εξέφρασε την αισιοδοξία του για αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις.
Σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση. «Είμαστε αισιόδοξοι πως θα συγκλίνουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τα θέματα που θα συζητηθούν υπογράμμισε πως το βασικό ζητούμενο είναι η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται παραμένοντας στο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εφαρμόζοντας όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ysterografa.gr

Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή Τσουκάτου σε δίκη για τη Siemens

tsoukatosΕκτός του Τάσου Μαντέλη, η υπόθεση του οποίου ήδη δικάζεται, ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης με πρότασή του ζητάει και την παραπομπή του Θόδωρου Τσουκάτου σε δίκη για την υπόθεση της Siemens.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, ο Θόδωρος Τσουκάτος γίνεται «γέφυρα» στη διαδρομή μαύρων χρημάτων και συγκεκριμένα δύο εμβασμάτων ύψους ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων, χρήματα τα οποία οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι κατέληξαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας εκτιμά ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος είναι εκείνος που είχε δώσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο τα στοιχεία του λογαριασμού του επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη, σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου κατέληξαν τα επίμαχα δύο εμβάσματα.

ysterografa.gr

Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο ως τα Χριστούγεννα – Ποιοι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη

Οι προσλήψεις που θα γίνουν ως τα τέλη του έτους θα αγγίξουν τις 10.000 και αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.
Ήδη σε εξέλιξη είναι οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.232 γυμναστών στο πλαίσιο του προγράμματος “Άθληση για όλους”
Παράλληλα, δόθηκε το πράσινο φως για την πρόσληψη 75 συμβασιούχων στο Ταμείο Αρχαιολογικών πόρων, ενώ σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα προσληφθούν μαζί με τεχνικό προσωπικό 145 άτομα. Στη ΔΕΗ ανοίγουν 184 θέσεις τεχνικών.
Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη μέσω εξάμηνων συμβάσεων 5.396 ατόμων στον χώρο της Παιδείας, ενώ την ίδια εποχή ξεκινούν και οι αιτήσεις για 2.536 θέσεις με συμβάσεις πέντε στον χώρο της Υγείας.
Οι διαγωνισμοί αφορούν σε διοικητικό προσωπικό, τεχνίτες, βοηθητικό προσωπικό, τραπεζοκόμους, υγειονομικό προσωπικό, προσωπικό γενικών καθηκόντων κλπ
Οι 7.932 προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:
 1

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση Παπανδρέου για συνέδριο - νέο πρόεδροΣτα... χαρακώματα βρίσκονται και επίσημα το ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γ. Παπανδρέου. Έπειτα από την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Παπανδρέου για διεξαγωγή συνεδρίου και εκλογή νέου προέδρου, ήρθαν και οι πρώτες δηλώσεις υποστήριξής του, από τους Φ. Σαχινίδη και Γ. Ραγκούση. Καυστική η απάντηση του ΠΑΣΟΚ με άτυπη ενημέρωση. «Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διενέξεις» λέει ο Ανδ. Λοβέρδος. Ευθέως αμφισβήτησε τον Ευάγγ. Βενιζέλο, η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, νυν ανεξάρτητη, Θ. Τζάκρη. Οι αντιδράσεις εκατέρωθεν...

Έκθεση - σοκ της ΔΟΕ: Σε... 20 χρόνια ξανά στα επίπεδα 2008 η αγορά εργασίας

Έκθεση - σοκ της ΔΟΕ: Σε... 20 χρόνια ξανά στα επίπεδα 2008 η αγορά εργασίας!Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), η οποία προειδοποιεί για πιθανή ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου η Ελλάδα να μη βρεθεί αντιμέτωπη με παρατεταμένη κοινωνική κρίση. Στην έκθεση περιλαμβάνονται στοιχεία - σοκ σχετικά με το πόσα χρόνια θα χρειαστεί για την Ελλάδα για να επιστρέψει στις συνθήκες που ήταν πριν από την έναρξη της κρίσης. Η ΔΟΕ ζητά να ανασχεθεί η πολιτική των μειώσεων των μισθών και να ληφθούν επείγοντα μέτρα για τη στήριξη των θέσεων εργασίας και των επιχειρήσεων. Δείτε ποια μέτρα προτείνονται στην έκθεση...

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι - Αισιοδοξία Χαρδούβελη και αντιδράσεις

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι - Αισιοδοξία Χαρδούβελη και αντιδράσειςΑισιοδοξία σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα εξέφρασε από το Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης. Ως «ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος της διαπραγμάτευσης» χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τις διαπραγματεύσεις. Τι δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τι είπε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για το αν θα ληφθούν δημοσιονομικά μέτρα, για το ασφαλιστικό, αλλά και την επιστροφή της τρόικας. «Καρπαζοεισπράχτορας της τρόικας» η κυβέρνηση, λέει ο Δ. Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν μπορεί να ανοίξει νέο γύρο επώδυνων μέτρων, λέει η ΔΗΜΑΡ. «Να πάει σ το διάολο η τρόικα», είπε ο Γ. Γιακουμάτος! Οι τελευταίες εξελίξεις με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη προσερχόμενου στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών και γιατί είναι αισιόδοξος...

BPIE: Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας μέσω της ανακαίνισης κατοικιών

Οι επιδοτήσεις και η άμεση οικονομική υποστήριξη των νοικοκυριών για θέρμανση δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας. Αντίθετα, λαμβάνοντας μέτρα ριζικής ενεργειακής ανακαίνισης στις κατοικίες που πλήττονται από αυτήν, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και σε βάθος χρόνου.
Τα παραπάνω αποτελούν το βασικό συμπέρασμα μελέτης που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Απόδοσης Κτιρίων (Buildings Performance Institute Europe – BPIE), με θέμα «Μετριάζοντας την ενεργειακή φτώχεια στην Ευρώπη».

Στροφή στην επιχειρηματικότητα…

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης 
τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

Από την Μεταπολίτευση και έπειτα στο βασικό λεξιλόγιο των Ελλήνων υπήρχαν οι λέξεις βόλεμα, επιδοτήσεις, κρατικές παροχές, μονιμότητα, γραφειοκρατία, Δημόσιο, επιδόματα, ρουσφέτι, μετριότητα, φοροδιαφυγή, ελάσσων προσπάθεια, αναξιοκρατία και ό,τι άλλο συνέθεσε τις σαθρές δομές του κράτους μας εδώ και τριάντα χρόνια.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων πέντε ετών και η κατάρρευση της φαινομενικά ευημερούσας Ελλάδας των δανεικών, έκαναν πιο ορατή από ποτέ την ανάγκη για αλλαγή πορείας. 

Αθήνα και Λευκωσία άνοιξαν τον δρόμο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι προχθεσινές δηλώσεις Ρέντσι, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Ρώμη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Σίσι στην Ιταλία (και της πρώτης ευρωπαϊκής περιοδείας του μετά την εκλογή του, τον περασμένο Μάιο, με το 96% των ψήφων), αποδεικνύει πόσο μπροστά βρέθηκε η Ελλάδα στην οικοδόμηση των στρατηγικών συμμαχιών της στην περιοχή.

Αποδεικνύουν επίσης πόσο δίκιο είχαν Αθήνα και Λευκωσία, Σαμαράς και Αναστασιάδης, όταν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Κάιρο δεσμεύτηκαν να γίνουν οι «πρεσβευτές» της Αιγύπτου στην Ευρώπη, βοηθώντας την αιγυπτιακή ηγεσία να ξεπεράσει τα προβλήματά της με τις Βρυξέλλες.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελοπίδα Καλλίρη, με Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σπύρο Σταματόπουλο.



Εμφάνιση 20141126_114046.jpg 
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 26-11-2014  στην Περιφερειακή  Ενότητα Κορινθίας  ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Πελοπίδα Καλλίρη, με τον Δήμαρχο  Σικυωνίων κ. Σπύρο Σταματόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν προς συζήτηση  όλα τα προβλήματα της περιοχής .
Συζήτησαν ιδιαίτερα για την βελτίωση των οδικών αξόνων , για αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα   καθώς και για τα Κέντρα Υγείας της περιοχής .
Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμπεριλάβουν στο Νέο Τεχνικό Πρόγραμμα έργα με βάση την ωριμότητα που έχουν και την ανταποδοτικότητα στους δημότες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην Πράξη "ΒΙΟ - ΑΡΚΑΔΙΑ"

Α.Σ. «ΒΙΟ-ΑΡΚΑΔΙΑ» 
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΒΙΟ-ΑΡΚΑΔΙΑ» υλοποιεί το έργο με τίτλο «ΒΙΟ-ΑΡΚΑΔΙΑ» στο πλαίσιο της Δράσης 7, της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση για τις 8 περιφέρειες σύγκλισης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Η Πράξη αποσκοπεί στην υποστήριξη συνολικά 100 ωφελουμένων (άνεργους /ες κατοίκους των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας) και συγκεκριμένα στην τοποθέτηση στην αγορά εργασίας 90 ανέργων και στην επαγγελματική επιχειρηματική υποστήριξη 10 συνολικά αγροτών και νέων επιστημόνων, μέσω της πολλαπλής υποστήριξής τους (συμβουλευτική, κατάρτιση, δικτύωση με φορείς κ.λπ.).

Α. Αποδέκτες της πρόσκλησης

Το έργο της Α.Σ. «ΒΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑ» απευθύνεται

Ανταρσία στο Μωριά : οι προσωπικές απειλές και οι επιθέσεις δεν μας πτοούν.

Δελτίο τύπου

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Ανταρσία στο Μωριά Συμπόρευση για την ΑνατροπήΗ υβριστική συμπεριφορά του κ. Τατούλη δεν έχει πλεον κανένα όριο. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 24-11-2014, και ενώ τα πνεύματα ήταν εντελώς ήρεμα κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε προσβλητικά και υβριστικά γενικόλογα σχόλια περί Χουλιγκάνων στο περιφερειακό συμβούλιο. Όταν δε σύσωμμη η αντιπολίτευση στηλίτευσε αυτή του στάση και τη φρασεολογία και απαίτησε να ανακαλέσει, κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς μιλώντας για συκοφάντες.
            Καταλαβαίνουμε ότι αυτοί που υπερασπίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την πολιτική που εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό δεν έχουν επιχειρήματα και λογικό είναι να καταφεύγουν σε ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στην πόλωση και την απρόσωπη συκοφαντία. Ως Ανταρσία στο Μωριά δηλώνουμε ότι οι προσωπικές απειλές και οι επιθέσεις δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του Λαού της Πελοποννήσου, που συνθλίβεται και εξαθλιώνεται από τις πολιτικές που προωθεί ο κ. Τατούλης και οι όμοιοί του, υπηρέτες  του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος.

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για της ΚΟΙΝΣΕΠ και την ¨κοινωνική οικονομία¨.



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στη Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση περιλαμβάνουν και την προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), που προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς στους παιδικούς σταθμούς, στην καθαριότητα, στη σχολική φύλαξη, στο «Βοήθεια στο σπίτι», στον πολιτισμό (ωδεία κλπ), στον αθλητισμό (γυμναστήρια, κολυμβητήρια κλπ), όπου αναλαμβάνουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στη διαβούλευση για τα επικίνδυνα απόβλητα υγειονομικών μονάδων.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αν μια φορά είναι αντιλαϊκή κι επικίνδυνη για την υγεία του λαού, για το περιβάλλον και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων από ιδιώτες, είναι πολλαπλάσια επικίνδυνη η ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης των υγειονομικών και βιομηχανικών εν γένει αποβλήτων.

Τουριστικός οργανισμός Πελοποννήσου: "Με ευχολόγια και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς δεν στήνονται αεροδρόμια και δεν επιτυγχάνεται τουριστική ανάπτυξη. Απαιτείται ωριμότητα, πολιτική βούληση, συνέργειες και στρατηγικός σχεδιασμός.”





Δελτίο Τύπου

Αναφορικά με το δελτίο τύπου που πρόσφατα εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Τ.Ο.Π. στα Μ.Μ.Ε., την 18η Νοεμβρίου 2014, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: 
Θεωρούμε ότι στην παρούσα συγκυρία, θα ήταν ωφελιμότερο για όλους, η Περιφερειακή Αρχή και οι συνεργάτες της, αντί να περιορίζονται σε χαρακτηρισμούς περί δήθεν αγνοίας των Τουριστικών Συλλογικών Φορέων μας, όφειλε να μας είχε “διαφωτίσει” άμεσα και με συγκεκριμένα στοιχεία και χρονοδιαγράμματα, για το πώς και το πότε, το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει και ως πολιτικό. 
 Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκπροσωπεί το σύνολο των επιμέρους Ενώσεων και Συλλόγων Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων της Πελοποννήσου, συγκροτημένος σε Σώμα Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες αρχαιρεσίες και διαδικασίες.