Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Νεκρός 26χρονος σε τροχαίο στο Πιτσά

Νεκρό 26χρονο παλικάρι στην Αθηνών - ΚορίνθουΈνας 26χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, που έγινε προχθές το απόγευμα στο 44,8 χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρων, στο Πιτσά Κορινθίας

Συγκεκριμένα ΙΧ που οδηγούσε 48χρονη συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 26χρονος, ο οποίος στη συνέχεια "έπεσε" σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. με αποτέλεσμα τον θανάσιμο  τραυματισμός  του. 
Προανάκριση κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ


Πρεμιέρα για το Πρωτάθλημα Παίδων αυτό το Σαββατοκύριακο, στο οποίο συμμετέχει και φέτος ο Αστέρας Δερβενίου. Φέτος θα υπάρχει μόνο ένας όμιλος των 16 ομάδων και έτσι αυξάνονται κατά πολύ οι αγωνιστικές με αποτέλεσμα να έχουμε και κάποιες εμβόλιμες. Η παιδική ομάδα  Αστέρα λοιπόν θα αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες ομάδες των: Αγ. Γεώργιος, Αγ. Θεόδωροι, Ακαδημία Λεχαίου, ΑΟ Λουτράκι, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Ελλάς Βέλου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Ισθμιακός, Κόρινθος '06, Ολυμπιακός Άσσου, Παννεμεατικός, Πέλοπας Κιάτου, Πήγασος Κορίνθου, Σαρωνικός Γαλατακίου και Τενεάτης Αθικίων. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
Η παιδική ομάδα του Αστέρα με προπονητή το γυμναστή Δημήτρη Λύρα, έχει στη δύναμή της περί τα 22 παιδιά με έτος γέννησης 2001, 2002 και άνω. Οι προπονήσεις διεξάγονται στο γήπεδο "Κώστας Βυζάς", το οποίο θα είναι άλλωστε και η έδρα στους εντός έδρας αγώνες. Για τη πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Παίδων, ο Αστέρας υποδέχεται τον Πήγασο Κορίνθου στο "Κώστας Βυζάς" τη Κυριακή 19/10 στις 10:30.

Απόλυτοι κυρίαρχοι στην Α1 Κορινθίας Αστέρας Δερβενίου και Θύελλα Πετρίου

http://www.aoloutraki.gr/typo3temp/pics/0ba723dd8a.jpg
Απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρωτάθλημα της  Α1 Κατηγορίας Κορινθίας. μετά και τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής  είναι ο Αστέρας Δερβενίου και η Θύελλα Πετρίου. Και οι δύο ομάδες παραμένουν αήττητες για 3η αγωνιστική  διατηρώντας το απόλυτο σε νίκες και βαθμούς. Ο Αστέρας Δερβενίου επιβλήθηκε με 0 - 2 εκτός έδρας , μέσα στα Αθίκια επί του Τενεάτη , ενώ η Θύελλα Πετρίου επικράτησε με 2 - 1 επί του Α. Ο Σπαθοβουνίου. 
Αστέρας και Θύελλα μοιράζονται το |ρετιρέ" της βαθμολογίας καθώς ο Ολυμπιακό Λουτρακίου έχασε με σκορ 2 - 1 στο Ξυλόκαστρο  από τον Ηρακλή , ο οποίος σημείωσε το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα. Η τρίτη των πρωτοπόρων , Θύελλα Πετρίου, αντιμετωπίζει στην έδρα της τον ΑΟ Σπαθοβουνίου.   Συντριπτική νίκη με 5 - 0 σημείωσε η Κόρινθος επί του Πανκαμαριακού και την επόμενη αγωνιστική θα κοντραριστεί στο Δερβένι με τον πρωτοπόρο Αστέρα. Νίκη με σκορ 2 - 1 πέτυχε και η Κόρινθος ΄06 επί της  Ελλάδας Βέλου. Ισόπαλοι έμειναν , 1 - 1 στο Κιάτο ο Πέλοπας με τον Κύψελο Κορίνθου , 2 - 2 στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" με τον Παννεμεατικό, και 0 - 0 στο Ζευγολατιό ο ΑΟΖ με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου

Η 3η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ -ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ  2 - 2
ΤΕΝΕΑΤΗΣ-  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 0 - 2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  2 - 1
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 5 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2 - 1
ΠΕΛΟΠΑΣ -ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 1 - 1
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 0 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ -ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 2 - 1


H Bαθμολογία
( Επί 3 αγώνων)


ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
7-2
9
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
4-0
9
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
8-1
6
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
3-2
6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
3-2
6
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
5-4
5
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
4-1
4
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
5-4
4
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
3-5
4
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
3-5
3
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
1-6
3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
2-3
2
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
1-4
2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
2-4
1
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
0-3
1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
2-7
1

Κάπα Resarch: Προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς


dimoskopisiΣύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,4% έναντι 23,5% της Νέας Δημοκρατίας.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,4% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, το Ποτάμι με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,3%, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%.
Στο 1,6% ο ΛΑΟΣ, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ με 1,1%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνοντας το 42,5% έναντι 36,1% του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόβα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η υποψηφιότητα Καμίνη στην ΚΕΔΕ

Giorgos-KaminisΗ διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για την προεδρία της ΚΕΔΕ απέναντι στον Γιώργο Πατούλη, φαίνεται ότι θα αποτελέσει την πιο ηχηρή πρόβα μιας μελλοντικής συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, με σημαντική δημοφιλία και ερείσματα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, φημολογείται ότι θα είναι το “κρυφό χαρτί” των εκλογών για την ΚΕΔΕ, ώστε να μην περάσει το κεντρικό όργανο των δημάρχων στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η Συγγρού στηρίζει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Μέσω του Γιώργου Καμίνη, Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη τεστάρουν επί τις ουσίας τις… πολιτικές αντοχές τους, για μια συγκατοίκηση στην εξουσία μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει αλλά χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για να συγκροτήσει κυβέρνηση.
Φυσικά, η υποψηφιότητα Καμίνη ως “εκλεκτού” του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς έχει την πρόσθετη διάσταση της πολιτικής… ειρωνείας για τη Νέα Δημοκρατία, με δεδομένο ότι η Συγγρού έσπευσε να στηρίξει τον άλλοτε Συνήγορο του Πολίτη στην πρωτεύουσα, στη μάχη της δεύτερης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου, απέναντι στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

ysterografa.gr

Η Αλλαγή του 1981 και ο λαός που... μετάνιωσε (;)

Vradyni

Twitter@EmOikonomidis
Πώς το έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι; Α, ναι… “Να γίνουμε η Αλλαγή που θέλουμε να δούμε”. Στις 18 Οκτωβρίου του 1981, η Ελλάδα ψήφισε την Αλλαγή, ανοίγοντας τις πόρτες της εξουσίας στον θυελλώδη Ανδρέα Παπανδρέου, και το ΠΑΣΟΚ που κυριάρχησε έκτοτε εκκωφαντικά στο πολιτικό σκηνικό για περισσότερα από 20 χρόνια, ασκώντας ουσιαστικά την εξουσία ακόμη και όταν… δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.
Στα χέρια του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, την άνοιξη του 2010 στο ακριτικό Καστελόριζο, με την υπογραφή του Μνημονίου απώλειας της εθνικής αυτοδιάθεσης, πιστοποιήθηκε η χρεοκοπία της Ελλάδας που οικοδόμησε το ΠΑΣΟΚ. Μιας Ελλάδας που έζησε πολλούς και σύνθετους εθνικούς μύθους, χωρίς να έχει ξυπνήσει από τους περισσότερους, ακόμη και σήμερα.
Ο Γεώργιος Ράλλης, ηττημένος πρωθυπουργός της βραδιάς της 18ης Οκτωβρίου του 1981, είχε σπεύσει να ευχηθεί “να μην μετανιώσει” ο λαός για την επιλογή του να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.
Η κοινή λογική θα έλεγε ότι μια κοινωνία που χρεοκόπησε, θα ήταν… στα κάγκελα, και προδήλως μετανιωμένη για εκείνη την επιλογή της, που λειτούργησε ως μεγάλος επιταχυντής για την εθνική κρίση.
Είναι όμως έτσι; Μετανιώσαμε ειλικρινά; Ή το ΠΑΣΟΚ ήταν… το είδωλο στον καθρέφτη που θέλαμε πάντοτε να αντικρίσουμε; Μπολιάζοντας με τόσες στρεβλώσεις το εθνικό dna, που στο τέλος ξεχάσαμε ποιοί πραγματικά ήμασταν;
Η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ και ο διαρκής θρίαμβος του λαϊκισμού, παραμένουν κυρίαρχα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για την ελληνική κοινωνία, ακόμη και μετά από 4 χρόνια βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης.
Ίσως λοιπόν… ακούσαμε τον Γκάντι. Και γίναμε “η Αλλαγή που θέλαμε να δούμε”. Ποιός είπε άλλωστε ότι θέλουμε πάντα το… καλό μας;

ysterografa.gr

Πώς αναπληρώνονται οι Γενικοί Διευθυντές στους δήμους (εγκύκλιος)

Τη διαδικασία αναπλήρωσης των Γενικών Διευθυντών στους δήμους, καθώς και των Διευθυντών και των Τμηματαρχών, γνωστοποιεί με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών μετά από σχετική ερώτηση της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Αναλυτικά, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος,  θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα :
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 100  του ν. 3584/2007 «1. Toν προϊστάμενο Διεύθυνσης που απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνει στα καθήκοντά του  ο ανώτερος κατά βαθμό προϊστάμενος των υποκείμενων οργανικών μονάδων και, επί ομοιοβάθμων, ο προϊστάμενος που έχει ασκήσει περισσότερο χρόνο καθήκοντα προϊσταμένου. …2. Τον Προϊστάμενο Τμήματος ή αυτοτελούς γραφείου που απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνει στα καθήκοντά του ο ανώτερος κατά βαθμό υπάλληλος που υπηρετεί στην ίδια οργανική μονάδα….»
Στις ως άνω διατάξεις δεν προβλέπεται αναπλήρωση προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης, παρά μόνο Διευθυντή και Τμηματάρχη.
Κατόπιν τούτου, οι εν λόγω θέσεις ευθύνης, στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, δύναται να πληρωθούν μόνο με προϊσταμένους που επιλέγονται από το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του αρ. 4 του ΚΚΔΚΥ και σε καμία περίπτωση με ορισμό, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο, αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τους ΟΤΑ α΄ βαθμού της χωρικής σας αρμοδιότητας.»

aftodioikisi.gr

Με νέο πρόγραμμα 12.000 θέσεις εργασίας και 2.000 κοινωνικές επιχειρήσεις-Οσα πρέπει να γνωρίζετε-Οι δικαιούχοι

Τη λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με στόχο τη δημιουργία 2.000 κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και πάνω από 12.000 νέων θέσεων απασχόλησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ.Βρούτσης,
Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχωρά στη δημόσια πρόσκληση με τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας», καλώντας Αναπτυξιακές Συμπράξεις του άρθρου 18 του Ν. 4019/11 προκειμένου να αναλάβουν τη δημιουργία δομών στήριξης λειτουργίας και ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, τη διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής Οικονομίας και την εδραίωσή της μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.
Ο προϋπολογισμός της εν λόγω δράσης ανέρχεται σε 19.466.000.00? και χρηματοδοτείται από το ΕΠ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020.
Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 ωφελούμενοι/ες που ανήκουν στις «Ευάλωτες» και «Ειδικές» ομάδες του πληθυσμού, όπως αυτές προσδιορίζονται στο Νόμο 4019/2011 «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές διατάξεις», εκ των οποίων
* 6.489 θα είναι υποψήφιοι/δυνητικοί κοινωνικοί επιχειρηματίες
* 6.000 θα είναι υφιστάμενοι κοινωνικοί επιχειρηματίες
Προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Κοινωνικής Οικονομίας το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει καταρτίσει Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης το οποίο περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για την:

Έρχεται δωρεάν ίντερνετ σε 36 δήμους της Πελοποννήσου

Στα μέσα του 2015 εκτιμά το υπ. Υποδομών ότι θα είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspot για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο σε 304 δήμους της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας» για το έργο συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ υπέβαλαν προσφορές τέσσερις εταιρίες:
– ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
– ΤΕΛΕΣΤΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ε.Π.Ε.
– COSMOS BUSINESS SYSTEMS, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
– ΖΤΕ ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
– ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει το πρωί της Πέμπτη 23 Οκτωβρίου ενώ «μετά την αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν, οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία-πλαίσιο με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και εν συνεχεία να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη σύναψη εκτελεστικών συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου».
Σύμφωνα με το υπουργείο «αποτελεί το μεγαλύτερο έργο διεθνώς σε επίπεδο κάλυψης χώρου και τα αποτελέσματα του αναμένεται να αποτελέσουν καλή πρακτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στα 15 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, του λογισμικού διαχείρισης, των υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του δικτύου αλλά και το λειτουργικό κόστος έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015.
Στη δεύτερη φάση -που θα ακολουθήσει- αναμένεται να ενταχθούν στο δίκτυο σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και χωροθέτησης μεγάλης έκτασης (π.χ. πάρκα, λιμάνια, αρχαιολογικοί χώροι).
Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 304 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.
Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος.
Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:
Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.
Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.
Αργότερα, προβλέπεται και επέκταση του Wi-fi και σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).

Δείτε τους 36 δήμος της Πελοποννήσου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:
 ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Ανδραβίδας – Κυλλήνης
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
 ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ
ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΕΠΙΔΑΥΡΟY
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
ΗΛΙΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
 ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΟΙΧΑΛΙΑΣ
ΠΑΤΡΕΩΝ
 ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΣΠΑΡΤΗΣ
ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
 ΝΕΜΕΑΣ
 ΠΥΡΓΟΥ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΕΥΡΩΤΑ
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
 ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΠΗΝΕΙΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Το Δερβένι χάνει την παραλία του...

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η παραλία μπροστά από τα σπίτια στο Δερβένι Κορινθίας είχε αρκετά μέτρα πλάτος (αριστερά). Σήμερα, μετά την υποθαλάσσια κατολίσθηση του 2012, η παραλία έχει σχεδόν εξαφανιστεί (δεξιά).















Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η παραλία μπροστά από τα σπίτια στο Δερβένι Κορινθίας είχε αρκετά μέτρα πλάτος (αριστερά). Σήμερα, μετά την υποθαλάσσια κατολίσθηση του 2012, η παραλία έχει σχεδόν εξαφανιστεί (δεξιά).


Του Γιώργου Λιάλιου | Kathimerini

Το πρόβλημα της διάβρωσης στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου είναι γνωστό. Τι γίνεται όμως όταν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις επιτείνουν τα προβλήματα, αντί να τα αντιμετωπίσουν; Ιδιοκτήτες κατοικιών στο Δερβένι Κορινθίας καταγγέλλουν ότι τα έργα που έκανε πρόσφατα η περιφέρεια για την ανάσχεση της διάβρωσης δημιούργησαν νέα προβλήματα -σε συνδυασμό με παλαιότερες, αμφιλεγόμενες παρεμβάσεις- και μάλιστα έχουν εγκαταλειφθεί. Από την πλευρά της η περιφέρεια υποστηρίζει ότι τα ημιτελή έργα θα ολοκληρωθούν άμεσα.

Το Δερβένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στον Νομό Κορινθίας. «Για περισσότερα από 100 χρόνια η παραλία βρισκόταν στη θέση της, παρά την έντονη θαλάσσια διάβρωση που είναι χαρακτηριστική στις νότιες ακτές του Κορινθιακού Κόλπου. Ο λόγος αυτής της σταθερότητας είναι ο Ζαχολίτικος ποταμός, που κατεβάζει στη θάλασσα φερτά υλικά, τα οποία αναπληρώνουν αυτά που χάνονται από τη διάβρωση των κυμάτων», εξηγεί ο κ. Θανάσης Μαραμαθάς, υδρογεωλόγος και ιδιοκτήτης σπιτιού στο Δερβένι. «Ομως η διεργασία αυτή έχει σταματήσει εδώ και μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα η παραλία να διαβρώνεται και να κινδυνεύει να εξαφανιστεί, μαζί με τα σπίτια που βρίσκονται σε γειτνίαση».

Πού οφείλεται η ταχεία διάβρωση των ακτών στο Δερβένι τα τελευταία χρόνια; Μεγάλη μερίδα του τοπικού πληθυσμού πιστεύει ότι επιβαρύνθηκε από μια σειρά κακών ή αποτυχημένων παρεμβάσεων, η τελευταία το 2014. «Πριν από λίγα χρόνια ο δήμος αποφάσισε να κατασκευάσει ένα πάρκινγκ στις εκβολές του Ζαχολίτικου, καταλαμβάνοντας τμήμα της κοίτης του», λέει ο κ. Μαραμαθάς. «Ετσι απέκλεισε τη μεταφορά φερτών υλικών στο κομμάτι της ακτής που βρίσκεται στα δυτικά του ποταμού. Αυτό οδήγησε στη διάβρωση της πλατείας του χωριού, που βρίσκεται στην περιοχή. Για να αντιμετωπιστεί, κατασκευάστηκαν 6 πρόβολοι στην ακτή, μπροστά από τη θέση της πλατείας. Οι πρόβολοι έσωσαν μεν την πλατεία, αλλά παρεμπόδισαν ακόμα περισσότερο την τροφοδοσία της παραλίας από το ποτάμι και έτσι η παραλία έμεινε απροστάτευτη στο φαινόμενο της διάβρωσης».

Τον Μάρτιο το 2012, μια μεγάλη υποθαλάσσια κατολίσθηση «εξαφάνισε» τμήμα της παραλίας στο Δερβένι και αποκάλυψε τα θεμέλια των παραλιακών σπιτιών. «Για να αντιμετωπίσουν το νέο πρόβλημα, έφτιαξαν ένα τσιμεντόφραγμα, που φθάνει σε βάθος 20 μέτρων», λέει ο κ. Γιάννης Νεόκοσμος, μηχανικός, ιδιοκτήτης κατοικίας στην περιοχή. «Για να μπορέσουν να δουλέψουν τα μηχανήματα, έφτιαξαν έναν προσωρινό δρόμο στην παραλία. Το αποτέλεσμα είναι ότι με τους βορειοδυτικούς ανέμους δημιουργήθηκε νέο πρόβλημα, αυτή τη φορά στα ανατολικά. Το χειρότερο δε είναι ότι το τσιμεντόφραγμα μπήκε στη μέση της παραλίας, αντί μπροστά από τα σπίτια. Και εγκαταλείφθηκε ημιτελές, μαζί με τα μπάζα στις αρχές Μαΐου».

Υπεύθυνη για τα πρόσφατα έργα είναι η κεντρική τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Τον Ιανουάριο του 2012 είχαμε ξεκινήσει μια εργολαβία για έργα κατά της διάβρωσης στο Διμηνιό και τη Λυκοποριά. Μας πρόλαβε όμως η κατολίσθηση», εξηγεί ο κ. Πολυχρόνης Παπαϊωάννου, τότε γενικός διευθυντής της περιφέρειας και σήμερα τεχνικός σύμβουλός της. «Επειδή η κατάσταση στο Δερβένι ήταν πιο επείγουσα, ζητήσαμε από τον μελετητή και τον εργολάβο να στρέψουν εκεί το ενδιαφέρον τους. Σε τμήμα της παραλίας κατασκευάσαμε ένα τοιχίο με φρεατοπασσάλους, δημιουργώντας μια “κουρτίνα” προς την πλευρά της θάλασσας, που φθάνει σε βάθος 22 μέτρων. Το τοιχίο κατασκευάστηκε στα μισά της απόστασης ανάμεσα στα σπίτια και τη θάλασσα. Οντως το μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε μετέφερε στη θάλασσα τους βράχους που είχαν ρίξει εκεί οι κάτοικοι των παρακείμενων σπιτιών, προκειμένου να έχει πρόσβαση στο σημείο. Το πρόβλημα είναι ότι, κατά τη διάρκεια των εργασιών, μας σταμάτησε το Λιμενικό, διαπιστώνοντας εργασίες για την κατασκευή νέου παραλιακού δρόμου, κάτι που βέβαια δεν συνέβαινε. Οντως το έργο δεν έχει τελειώσει. Για τον λόγο αυτό η περιφέρεια έχει εξασφαλίσει επιπλέον 5,7 εκατ. ευρώ για την επέκταση των φρεατοπασσάλων προς τα ανατολικά και την τεχνητή ανασύσταση της κλίσης του πυθμένα με ογκόλιθους, ώστε να επαναδημιουργηθεί σιγά σιγά η παραλία (και ανάλογα έργα σε άλλα κομμάτια ακτών της Κορινθίας). Οσον αφορά το πάρκινγκ και τους προβόλους, που κατασκευάστηκαν από την τότε νομαρχία, είναι ένα αμφιλεγόμενο έργο. Λένε ότι η θάλασσα εκδικείται· αν κάνεις κάπου ένα έργο για να την περιορίσεις, θα ξεσπάσει αλλού».
Έντυπη έκδοση
kathimerini.gr

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α
         ------------------------------------------------------------
                                   Πρόλογος
                                   -------------
Οι σύγχρονοι εφιάλτες πολιτικοί δεν ομιλούν καθόλου για τα Εθνικά μας θέματα, δεν ομιλούν για τη Μακεδονία, περιορίζονται ΜΟΝΟ στα θέματα της οικονομίας με τα οποία έχουν ζαλίσει τον Ελληνικό Λαό.
Τα μνημόνια τώρα τα βάπτισαν «δίχτυα ασφαλείας»……  
Η Ιστορία της Μακεδονίας είναι γνωστή από τις εγκυκλοπαίδειες, και τα βιβλία ιστορίας των σχολείων.
Εδώ θα ασχοληθούμε με τη τρέχουσα επικαιρότητα της Μακεδονίας.

ΤΟ ΤΥΡΙ, ΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Μεταξύ τύρου και αχλαδίου συζητήθηκε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η αντικατάσταση του Υπουργού Άμυνας της χώρας, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας των Ελλήνων κ. Παπούλια και του απερχόμενου εδώ και καιρό κ.Αβραμόπουλου, στο γεύμα που παρατέθηκε από την Προεδρία προς τιμή του τελευταίου, παρόντων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και του εκπροσώπου προφανώς του Μαξίμου κ.Μπούρα.

40 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας

Εμφάνιση
 Συμπληρώνονται σήμερα 40 χρόνια, από την ημέρα που με απόφαση του Ιδρυτή
της Νέας Δημοκρατίας εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρύεται η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη συμπλήρωση των 40 ετών από την Ίδρυση της ΟΝΝΕΔ, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης δήλωσε:

«Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, γεννήθηκε η πιο μαζική, πιο ασυμβίβαστη και
ανατρεπτική πολιτική νεολαία στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Η ΟΝΝΕΔ εδώ και 40 χρόνια βρίσκεται μπροστά από την εποχή της. Πρωτοστατεί
στους αγώνες της νέας γενιάς, με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ίσων ευκαιριών, έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής
μας τον άνθρωπο.

Απέναντι στη μιζέρια, την ισοπέδωση και το λαϊκισμό, συνεχίζουμε τους αγώνες αυτούς, διαμορφώνοντας συμμαχίες με όλους τους νέους ανθρώπους ώστε να αντιμετωπίσουμε τα σημαντικά προβλήματα της νεολαίας και να χαράξουμε το δρόμο προς την ευημερία και την έξοδο της χώρας από την κρίση.
»


Από το Γραφείο Τύπου.

 Εμφάνιση
www.onned-korinthias.gr - Με οδηγό τη φαντασία μας, κάνουμε τη διαφορά.

Ο μαγικός μαρκαδόρος που… μάχεται το έγκλημα

Ο μαγικός μαρκαδόρος που… μάχεται το έγκλημα

Το πρωτοποριακό εργαλείο για τον εντοπισμό των δαχτυλικών αποτυπωμάτων
Μπορεί ένας μαρκαδόρος να καταπολεμήσει το έγκλημα να βοηθήσει τους ιατροδικαστές και την αστυνομία για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων; Ναι, είναι η απάντηση.
Αυτή η ιδιαίτερη πένα – η οποία μοιάζει με έναν κοινό μαρκαδόρο – είναι ένα εργαλείο για την άμεση εύρεση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε θερμικό χαρτί.
Το έξυπνο στυλό που ανέπτυξαν ερευνητές του University of Leicester, μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα προσδιορίζει τις ιδιότητες αποδείξεων/ χαρτιών που μπορεί να έχουν πάνω τους δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό που κάνει είναι να παρέχει στους ερευνητές μία εύκολη μέθοδο να διαπιστώνουν εάν μία απόδειξη είναι εκτυπωμένη σε θερμικό χαρτί.
Εάν διαπιστωθεί ότι είναι, τότε έρχεται η σειρά ενός δεύτερου εργαλείο, ένα ειδικό υπεριώδες φως που βοηθά στον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων σε θερμικό χαρτί, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό εγκληματιών μέσω των χαρτιών που έχουν αγγίξει.
http://techit.gr

Πέτρος Τατούλης «Με πείρα και σοβαρότητα προχωράμε τον Ασωπό, ξεπερνώντας τα μέχρι τώρα προβλήματα»

Εμφάνιση P1020696.JPG


«Το φράγμα του Ασωπού θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου» επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την αυτοψία του στο έργο την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 «γιατί διαφορετικά, αφενός, θα χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ και, αφετέρου, θα επιβαρυνθεί το νέο μας πρόγραμμα προκειμένου να τελειώσει το έργο».
Θετικά χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη δημιουργία του νέου κοινοπρακτικού σχήματος, με τη συμμετοχή της εταιρείας Άκτωρ, για την υλοποίηση του έργου, γιατί «από τη μια πλευρά θα ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότησή του και αφετέρου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους δύο σημαντικές εταιρείες με σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση μεγάλων έργων».
Εμφάνιση P1020699.JPG«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής προσέγγισε και διαχειρίστηκε το έργο με μεγάλη προσοχή, ως η διευθύνουσα υπηρεσία» σημείωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «επανειλημμένα εδώ και 18 μήνες θέσαμε υπόψιν του ΥΠΑΑΤ, που αποτελεί την προϊσταμένη εποπτική αρχή του έργου, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το φράγμα, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ανταπόκριση και να λυθούν. Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν εφικτή πλέον η υλοποίηση του έργου όπως προβλεπόταν, προβήκαμε στην ειδική πρόσκληση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μόχλευση της δυνατότητας υλοποίησης του έργου και η δημιουργία του συγκεκριμένου κοινοπρακτικού σχήματος».
Εμφάνιση P1020691.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του φράγματος του Ασωπού ώστε να τελειώσει εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, αλλά και να υπάρξει συνεννόηση με το ΥΠΑΑΤ, ώστε να προσδιοριστούν τα προβλήματα και να εξευρεθούν οι κοινά αποδεκτές λύσεις.
«Η Περιφέρεια θα κληθεί να διαχειριστεί στη νέα προγραμματική περίοδο ένα μεγάλο ποσοστό των έργων του προγράμματος Μπαλτατζής του ΥΠΑΑΤ, τα οποία παρουσιάζονται προβληματικά στο σύνολό τους» τόνισε ο κ. Τατούλης και συμπλήρωσε ότι «τα προβλήματα αυτά θα πρέπει άμεσα να λυθούν, ώστε να μη δεσμεύσουν εκ των προτέρων το πρόγραμμά μας, στερώντας μας πόρους από νέα έργα και νέες υποδομές οι οποίες θα ωφελήσουν σημαντικά την τοπική μας οικονομία».
Παρόντες κατά την αυτοψία του φράγματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Αλέξης Αλεξόπουλος, Θανάσης Γκίκας και Κωνσταντίνος Λέγγας , καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δοκιμασίο πρωτοπόρων στην Α1 Κορινθίας


Mε τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής  συνεχίζεται, σήμερα στις 4 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της  Α1 Κατηγορίας Κορινθίας. Μία αγωνιστική που βρίσκει τους δύο  από τους τρεις πρωτοπόρους, Αστέρα Δερβενίου και Ολυμπιακό Λουτρακίου να δοκιμάζονται εκτός έδρας σε Αθίκια και Ξυλόκαστρο  κόντρα σε Τενεάτη και Ηρακλή , αντίστοιχα , ομάδες που θα επιδειώξουν να σημειώσουν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα. Η τρίτη των πρωτοπόρων , Θύελλα Πετρίου, αντιμετωπίζει στην έδρα της τον ΑΟ Σπαθοβουνίου. Ενδιαφέροντες παρουσιάζουν και οι αγώνες ανάμεσα στους ισόβαθμους  Κορίνθου  - Πανκαμαριακού και Κορίνθου ΄06 - Ελλάδας Βέλου. Στο Κιάτο ο Πέλοπας υποδέχεται τον Κύψελο Κορίνθου , στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" φιλοξενεί τον Παννεμεατικό, ενω τέλος στο Ζευγολατιό ο ΑΟΖ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου

Η 3η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ -ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ-  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΕΛΟΠΑΣ -ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ -ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ