Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πως διαβάζουμε τα "Μερομήνια"


Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία απλή: Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 μέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή: η πρώτη μέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.


Τα "ημερομήνια" αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα "ημερομήνια"

Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις μέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενω...


Περισσότερα στο  laikiparadosi.blogspot.gr

OI 575 ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΟΙ



Πόλεμος είναι οι καθημερινές μάχες με τον εαυτό μας. Είναι η πορεία στο άγνωστο με την αφέλεια του ανίκητου.  
Πόλεμος είναι η μάχη με το σκοτάδι και το φόβο. Είναι η μάχη με την απόγνωση, τον τρόμο, τη λογική. Είναι η μάχη με το Κακό.
Στον Πόλεμο είσαι πάντα μόνος. Ακολουθείς τον μπροστινό σου και όταν δεν υπάρχει αυτός ανοίγεις το δρόμο για να ακολουθήσουν οι άλλοι. Όταν πέσεις, σε σηκώνουν αυτοί που σε ακολουθούν. Αν δεν υπάρχουν, δεν θα σηκωθείς.
Στον Πόλεμο δεν ξέρεις αν θα σκοτωθείς, δεν ξέρεις αν θα νικήσεις.  Πολεμάς για τους προηγούμενους, πολεμάς για τους επόμενους. Πολεμάς για το πριν και το μετά. Πολεμάς γιατί ζεις.

Δελτίο Τύπου - Πρωτοβουλία Πολιτών "Θράκη"

Η Πρωτοβουλία Πολιτών "Θράκη" εξέδωσε το παρακάτω κείμενο με σκοπό να καταγγείλλει την ενέργεια της εταιρείας Jumbo να χρησιμοποιήσει δίγλωσσες επιγραφές (ελληνικά και τουρκικά) στο υποκατάστημα της στον Ίασμο Ροδόπης.

Καταγγελία: Τα …δώρα του Jumbo στον τουρκικό εθνικισμό!



Καταγγέλουμε με αγανάκτηση, την προκλητική ενέργεια της εταιρείας Jumbo, να χρησιμοποιήσει στο νέο κατάστημά της στον Ίασμο του νομού Ροδόπης, σε όλες τις πινακίδες (και στις από μεγαφώνου ανακοινώσεις), παράλληλα με την ελληνική και την τουρκική γλώσσα.

Σεισμός 4,5 ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης

seismos

Σεισμός 4,5 ρίχτερ σημειώθηκε στις 21.08 το βράδυ της Δευτέρας, ανατολικά της Κρήτης.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Ανάπτυξη 2,9% το 2015- Στο 2,9 % το πρωτογενές πλεόνασμα

staikouraspleonasma

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο οποίο περιλαμβάνονται οι φοροελαφρύνσεις, με την ανάπτυξη για το 2015 να προβλέπεται στο 2,9% και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,9%.
Για το 2014 η ανάπτυξη κυμαίνεται στο 0.6% και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%.
Αναφορικά με την ανεργία, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι θετικό και καλύτερο από το 2013. Το μέσο ποσοστό ανεργίας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί, περίπου, στο 27%. Σε εθνικολογιστική βάση, θα διαμορφωθεί στο 24,5%, από 25,8% το 2013.Η απασχόληση προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2,6%.
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2015:

Η τραγική ιστορία του αθλητή που έχασε τη μητέρα του στην καραμπόλα της Εγνατίας - Ερχόταν στο Αίγιο για να κανονίσει θέματα του 23χρονου με το ΤΕΙ όπου σπουδάζει

Η τραγική ιστορία του αθλητή που έχασε τη μητέρα του στην καραμπόλα της Εγνατίας - Ερχόταν στο Αίγιο για να κανονίσει θέματα του 23χρονου με το ΤΕΙ όπου σπουδάζει  Ο ίδιος ο αθλητής έχει υποστεί μόνο κατάγματα

Θλίψη επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις τάξεις του Φίλιππου Βέροιας για την τραγική ιστορία του 23χρονου τερματοφύλακα της ομάδας του χάντμπολ Χρήστου Ευαγγελόπουλου, ο οποίος ενεπλάκη στην πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία.
Αν και ο 23χρονος γλίτωσε μόνο με κατάγματα, η μητέρα του δεν είχε την ίδια τύχη. Η άτυχη γυναίκα, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ο Ευαγγελόπουλος και ο πατέρας του, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της καραμπόλας.
Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο τραγική καθώς όπως δηλώνει στο protothema.gr o προπονητής του 23χρονου Γιώργος Τραπενζαλίδης η οικογένεια Ευαγγελόπουλου ταξίδευε στο Αίγιο προκειμένου να τακτοποιήσει κάποια θέματα με το ΤΕΙ στο οποίο σπουδάζει ο Χρήστος.
«Από όσο γνωρίζω εξαρχής το παιδί έχει κατάγματα και σπασίματα στα πλευρά του, του γίνονται εξετάσεις για να δούμε πως θα προχωρήσουμε παρακάτω. Το δυσάρεστο είναι πως η μητέρα του απεβίωσε.
Δυστυχώς πηγαίνανε στο Αίγιο για να κανονίσουν κάποια θέματα του νεαρού με το ΤΕΙ του και δεν τα κατάφεραν» δηλώνει ο κ. Τραπενζαλίδης.
Eντωμεταξύ, αναβλήθηκε ο αγώνας της ομάδας με την ΑΕΚ (Α1 χάντμπολ των ανδρών) για την Τετάρτη 15/10.

 thebest.gr

Γενική Συνέλευση στη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/Ped-PeloponnisoyLOGO-350x233_0_0_0.jpg
Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, συγκαλείται στις 9 το πρωί η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
Η Συνέλευση συγκαλείται από το Δήμαρχο Τρίπολης (προβλέπεται θεσμικά) και την αποτελούν 125 εκπρόσωποι, εκ των οποίων οι 26 Δήμαρχοι και οι 99 δημοτικοί σύμβουλοι. Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου θα εκλέξει το ΔΣ αυτής, αποτελούμενο από 21 μέλη, καθώς και τους εκπροσώπους της στην ΚΕΔΕ, όπως και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Έναρξη του προγράμματος «Άθληση στη τρίτη ηλικία»

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Άθληση στη τρίτη ηλικία».
 Το πρόγραμμα υλοποιείται στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου κάθε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή και ώρες 9-10 π.μ από τον καθηγητή φυσικής αγωγής Σαλωνίτη Ιωάννη.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου 2743028235.

Κυκλοφοριακή ρύθμιση στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών λόγω εκτέλεσης έργων στο κόμβο του Ξυλοκάσστρου

Κυκλοφοριακή ρύθμιση στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών λόγω εκτέλεσης έργων
Ανακοινώνεται από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ότι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, λόγω έργων που θα πραγματοποιηθούν στον κόμβο Ξυλοκάστρου έξοδος προς Τρικαλοχώρια  στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 03:00 μ.μ. (8/9/2014) έως τις 04:00 π.μ. (9/9/2014) 
Η συγκοινωνία προς Τρικαλοχώρια σε αυτό το διάστημα θα διεξάγεται από τον δρόμο του Βάλτου.

"Βούλιαξε" ξανά το Μεσολόγγι! (ΦΩΤΟ)

  

Και νέα πλημμύρα, μέσα σε μόλις λίγες ημέρες έπληξε το Μεσολόγγι και δημιούργησε μεγάλα προβλήματα, με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια και αποθήκες στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό 
 `Βούλιαξε` ξανά το Μεσολόγγι! (ΦΩΤΟ)
Ο δήμαρχος της πόλης, κ.Καραπάνος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, κ. Καραπαπά, μετέβησαν σε κάποια σημεία του Μεσολογγίου όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα σε κατοικίες από εισροή μεγάλης ποσότητας νερού.
Ο δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη άμεσης λύσης στο πρόβλημα, αφού κάθε φορά που υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, τα νερά δεν απομακρύνονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες φθορές στις περιουσίες των κατοίκων.
Ο φωτογραφικός απαθανάτισε συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τα αποτελέσματα της σφοδρής πλημμύρας.


Πηγή: onairnews.gr

Νέο χαράτσι στις εφορίες για όλους τους μισθωτούς - Πώς θα φορολογούνται εταιρικά κινητά και αυτοκίνητα, δωροεπιταγές μέχρι και κουπόνια

Νέο χαράτσι στις εφορίες για όλους τους μισθωτούς - Πώς θα φορολογούνται εταιρικά κινητά και αυτοκίνητα, δωροεπιταγές μέχρι και κουπόνια
Νέο “χαράτσι” για μισθωτούς από την Εφορία για όσους υπαλλήλους παίρνουν δωροεπιταγές, κινητά τηλέφωνα, κουπόνια, ασφάλεις αυτοκινήτων θα πληρώνουν φόρου για τις προαναφερόμενες παροχές από την επιχείρηση.

Αναλυτικότερα με εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου ποιες παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις θεωρούνται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, προστίθενται στα εισοδήματά τους και φορολογούνται.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οποιεσδήποτε παροχές σε είδος λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος .

Στις παροχές σε είδος περιλαμβάνονται (δωροεπιταγές, κουπόνια από σουπερμαρκετ, ασφάλειες, αυτοκίνητο, κλπ).

Ειδικά για τα εταιρικά τηλέφωνα παροχή σε είδος που θεωρείται εισόδημα αποτελεί το μέρος που υπερβαίνει το κόστος των προγραμμάτων χρήσης και υπό την προϋπόθεση ότι το υπερβάλλον ποσό του προγράμματος χρήσης χρησιμοποιείται για προσωπικούς τους σκοπούς και όχι για σκοπούς της επιχειρηματικής δραστηριότητας του εργοδότη.

 
Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Από την Αμφίπολη το περιμένουμε, από το ναυάγιο των Αντικυθήρων θα μας έρθει; - Συγκλονιστικά video από τη χαρτογράφηση του ενάλιου θησαυρού

Από την Αμφίπολη το περιμένουμε, από το ναυάγιο των Αντικυθήρων θα μας έρθει; - Συγκλονιστικά video από τη χαρτογράφηση του ενάλιου θησαυρού
 Και ενώ περιμένουμε με κομμένη την ανάσα να μάθουμε το μυστικό που θα αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη στον τάφο της Αμφίπολης, το ναυάγιο των Αντικυθήρων και τα ευρήματα των επιστημόνων που συμμετέχουν στην έρευνα συγκεντρώνουν για μια ακόμη φορά το παγκόσμιο ενδιαφέρον. 
 Η μερική ανέλκυση του ναυαγίου συνιστά την πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως. Κατά την πρώτη φάση (1900-1901) την επιχείρηση ανέλαβαν Σύμιοι σφουγγαράδες με τη συνδρομή πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού. Η δεύτερη φάση (1976) πραγματοποιήθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με τη βοήθεια του ωκεανογραφικού πλοίου του J.Y. Cousteau "Καλυψώ".
 Το ναυάγιο αυτο είναι ένα πλοίο που βυθίστηκε γύρω στα μέσα του πρώτου αιώνα πΧ και ήταν φορτωμένο με έργα γλυπτικής και διάφορα άλλα μαρμάρινα και χάλκινα αντικείμενα. 
 Οπως ανέφερε ... 

Περισσότερα στο Newsit

Στην εντατική με έμφραγμα ο Παπαγεωργόπουλος!

Στην εντατική με έμφραγμα ο Παπαγεωργόπουλος!
 Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά από έντονους πόνους που ένιωσε στο στήθος.
Στη στεφανιαία μονάδα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου νοσηλεύεται από το πρωί ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική διευθύντρια του Παπαγεωργίου, Μαρία Γιογκατζή, ο κ Παπαγεωργόπουλος μεταφέρθηκε το πρωί, από τις φυλακές Διαβατών όπου εκτίει την ποινή του, με πόνο στο στήθος και η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή.

"Οι γιατροί θα αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπιστεί", πρόσθεσε η κ Γιογκατζή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας νομίζει ότι ο Βελουχιώτης πολέμησε για να έρθει εκείνος στην εξουσία

 Βούλτεψη: Ο Τσίπρας νομίζει ότι ο Βελουχιώτης πολέμησε για να έρθει εκείνος στην εξουσία
 «Με αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι "ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ο λαός" αμφισβητεί την Αρχή της Δεδηλωμένης στη Βουλή. Πώς κάθεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία "απονομιμοποιημένη Βουλή" όπως την χαρακτηρίζει;» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.
Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως «η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, αποτελεί απάντηση στην ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά που έσερνε τη χώρα στην εκλογολογία». Ακόμη, ανέφερε: «Δεν έχει λόγο ύπαρξης ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τελειώσει το μνημόνιο. Κάνουμε διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς μας εταίρους για όλα. Δεν ξέρω αν έχει βρει ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά μηχανή που να κόβει λεφτά. Από την ώρα που εξαρτάται η χρηματοδότησή σου από κάποιον, φυσικά και διαπραγματεύεσαι μαζί του και δεν χρειάζεται να παραμυθιάζουμε τον λαό και να του λέμε "θα πάμε μόνοι μας, θα χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι και θα κοπεί το μαχαίρι"».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. «Υπάρχουν πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν σταθερά μονομερείς ενέργειες για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ άλλα στελέχη επισημαίνουν πως μονομερείς κινήσεις δεν αποτελούν μέρος της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας χθες στην ομιλία του έδειξε πως συμμορφώθηκε με τη γραμμή Λαφαζάνη» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε: «Με τις αναφορές του στην ΕΠΟΝ και στον Βελουχιώτη, ο κ. Τσίπρας έδωσε την εντύπωση ότι ο Βελουχιώτης και η ΕΠΟΝ πολέμησαν για να έρθει μία μέρα ο κ. Τσίπρας στην εξουσία, ο Μπελογιάννης πήγε στο απόσπασμα επειδή τα έβαλε με τη Μέρκελ, ο Πέτρουλας σκοτώθηκε σε κάποια διαδήλωση υπέρ των πλαστών πτυχίων και το τρίκυκλο έπεσε πάνω στον Λαμπράκη επειδή κήρυξε την ανατροπή, ενώ η τελευταία του φράση ήταν "Μακάριοι οι Ειρηνοποιοί"... Δεν μπορείς να παίρνεις κάποια σύμβολα, όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης, να τα καπηλεύεσαι για να κηρύσσεις το μίσος και τον διχασμό».


newsit.gr

Οι μικροί και ασήμαντοι Κασιδιάρηδες...

PASOK-Harilaou-Trikoupi
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αποκάλυψη από την «Εφημερίδα των Συντακτών», για άρθρο του Κασιδιάρη για το σχέδιο δολοφονίας του Ανδρέα Παπανδρέου από την χούντα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει η ναζιστική χουντική ακροδεξιά το φαινόμενο Ανδρέας Παπανδρέου και φαντασιώνεται τις εξελίξεις αν ο μεγάλος ηγέτης, που άλλαξε τη μοίρα του λαού μας, στέριωσε την ισοπολιτεία και κατοχύρωσε την εθνική συμφιλίωση, είχε δολοφονηθεί.
Οι μικροί και ασήμαντοι κασιδιάρηδες δεν μπορούν να ξαναγράψουν την ιστορία που θα τους αποβάλει και πάλι”.

Σαμαράς: Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα ισχύος προς κάθε κατεύθυνση

Antonis-Samaras-E.U

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το παρών στην τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του τόνισε ότι «σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος. Η κυβέρνησή μας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετά την κρίση εποχή».
Αναφερόμενος ο κ. Σαμαράς στην καθέλκυση του υποβρυχίου υπογράμμισε ότι μετά από 12 χρόνια, τα λεφτά του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο: «Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του «Πιπίνος» δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι ο όλος χειρισμός στην υπόθεση των υποβρυχίων δείχνει πόσο σημαντική είναι η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά μας θέματα.

υστερογραφα

Μπαίνει στην κυβέρνηση ο Παπαμιμίκος;

Papamimikos-grafeio

Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης να μην… απέχει πολύ, με αφορμή την αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει ένα “καινούριο ξεκίνημα”, προκειμένου να διορθώσει τις αδυναμίες που καταγράφηκαν στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, είναι έντονες οι φήμες ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μια μεγάλη αλλαγή, με τη συμμετοχή του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην κυβέρνηση, προκειμένου ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να προσφέρει φρέσκο αέρα.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος άλλωστε έχει σηκώσει μεγάλο βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας τους τελευταίους μήνες, ενώ έδωσε σκληρές μάχες στα ΜΜΕ για την υπεράσπιση των θέσεων της κυβέρνησης.
Μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην κυβέρνηση θα συνεπάγεται και αλλαγή στο αξίωμα του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που θα σημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει για το κόμμα ένα στέλεχος που θα “τρέξει” την προεκλογική εκστρατεία της γαλάζιας παράταξης.
Στο μεταξύ, και στον απόηχο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην πρόσφατη επετειακή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook:
“Είναι υποχρέωσή μας να ανοίξουμε τις πόρτες μας, αλλά και τις καρδιές μας, ώστε να χωρέσουν όλοι εκείνοι που θέλουν να συμπαραταχθούν μαζί μας και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. [...] Και η συσπείρωση κι άλλων, που δεν είναι εδώ για οποιονδήποτε λόγο, αλλά η ψυχή τους είναι εδώ, η θέση τους είναι εδώ, η συναίσθηση του χρέους τους είναι μαζί μας, θα μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς”.

υστερογραφα

Ο Τσίπρας χορεύει Ηπειρώτικα στο γάμο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα

Στο κλαμπ των παντρεμένων ανήκει από χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του.

Δίπλα του στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του στην Αρχαία Επίδαυρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του, αλλά και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του κόμματος, όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Δημήτρης Βίτσας κ.α.

Μάλιστα, σύμφωνα με το atpreveza.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε «όχι» στην πρόταση να σύρει το χορό σε ένα παραδοσιακό γαμήλιο γλέντι.

airetos.gr

Δούρειος Ίππος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς, οι πρώην και οι επόμενοι …;

Σε Δούρειο Ίππο του ΣΥΡΙΖΑ μου λένε ότι τείνει να μετατραπεί η υποψηφιότητα του δημάρχου Νίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη για την προεδρία της ΠΕΔΑ.
Γρίφο αποτελεί -πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές -αν θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο για το «ξεκάρφωμα» ή θα στηρίξει Ιωακειμίδη από τον πρώτο γύρο.
Λέτε;
Γι αυτό και κάτι δήμαρχοι που χόρευαν κλέφτικο με τον Γιώργο Παπανδρέου και τώρα σφυράνε κλέφτικα και μάλλον Ηπειρώτικα, τραγουδάνε « είμαι κεφάτος γυρνάω από το Γιώργο και πάω στον Αλέξη, μέσω Νίκαιας»….;;;;

airetos.gr

Σε υψηλά ιστορικά επίπεδα η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα - Στα επίπεδα του 2000 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Σε υψηλά ιστορικά επίπεδα η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα - Στα επίπεδα του 2000 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς υψηλότερους σε σχέση με τα περισσότερα κράτη- μέλη μέχρι το 2007, αλλά από τότε εισήλθε σε βαθειά ύφεση. Παράλληλα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μειώθηκε, παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την προ κρίσης εποχή και έχει φτάσει στα επίπεδα του 2000.

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της απασχόλησης στην ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Για την αυθαίρετη και απροειδοποίητη μείωση της τιμής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από το Υπουργείο Παιδείας

Εμφάνιση loverdos.jpg 
Η Μάγγη Μίνογλου, εκδότρια των Εκδόσεων Κριτική, γράφει για την αυθαίρετη και απροειδοποίητη μείωση κατά 15%της τιμής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από το Υπουργείο Παιδείας:

Εμείς οι εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων εκδίδουμε, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακά συγγράμματα, ελληνικά και μεταφρασμένα. Εξακολουθούμε  μέχρι σήμερα να  κάνουμε καλά τη δουλειά μας και αγωνιζόμαστε -στo πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού- να παραμείνουμε υγιείς, παρά την εντεινόμενη κρίση.

O Γιώργος Δέδες και αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» επισκέφτηκε την έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014»,



Εμφάνιση 10.jpg

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας», με επικεφαλής τον Γιώργο Δέδε, συνοδευόμενο από την Περιφερειακή Σύμβουλο, Μαριλένα Σούκουλη, τον Γιάννη Ροτζιώκο, την Τίνα Γεωργάκη- Πατσιογιάννη, τον Νίκο Πετρόπουλο, τον Χάρη Βυτινιώτη, τον Βασίλη Γεώργαρη, τον Αλέξανδρο Γουγά, τον Τάκη Μαρινάκο και την Ελένη Καππαή – Καλπαξή, επισκέφτηκε την έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014», όπου τους υποδέχτηκε, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Νανόπουλος και περιηγήθηκαν στα περίπτερα και τις επιχειρήσεις της έκθεσης.

Εμφάνιση 4.jpgΣτη συνέχεια και με τη λήξη της επίσκεψης στο χώρο της έκθεσης, ο Γιώργος Δέδες πραγματοποίησε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.
Τόνισε ιδιαίτερα πως ο χώρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι ο χώρος που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Οι επιχειρήσεις εκτός από τις επώδυνες επιπτώσεις της σημερινής συγκυρίας, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ασκούμενη πολιτική από το Κράτος και την Πολιτεία με την συνέχιση της επαχθούς φορολόγησης, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την έλλειψη αποτελεσματικής πολιτικής υποστήριξης της καινοτομίας, των εξαγωγών και στοχευμένων χρηματοδοτικών πολιτικών για την εξασφάλιση της επιβίωσης και της ενίσχυσής τους, την παρατεινόμενη κυριαρχία της γραφειοκρατίας στη σχέση τους με τους φορείς του Δημοσίου.
Ο Γιώργος Δέδες επισήμανε ότι παρά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και τις εγγυήσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η διοχέτευση ρευστότητας από τις τράπεζες για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της αγοράς.
Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας ανέδειξε και τις προτάσεις του για τον χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τόνισε:
«Η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια οφείλουν να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, που θα υποκαταστήσουν και θα αναπληρώσουν τα τεράστια ελλείμματα της κεντρικής πολιτικής.
Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δημιουργία ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ από την αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου.
Ο φορέας αυτός πρέπει να στοχεύει:
Α) στην προώθηση και ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των Περιφερειακών επιχειρήσεων με συλλογικές δράσεις και παρουσίες των επιχειρηματιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά (ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις, σεμινάρια και ημερίδες), τη δημιουργία θεσμού πελοποννησιακής έκθεσης προϊόντων κι επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας επιχειρήσεων – κλάστερς.
Β) σε εξειδικευμένες κλαδικές πολιτικές για τομείς στους οποίους υπάρχει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή τους όπως ο Αγροτικός τομέας με πρωταγωνιστές το ελαιόλαδο, το κρασί, τα εσπεριδοειδή, τα προϊόντα Π.Ο.Π. κλπ., η Ενέργεια, ο Τουρισμός, οι Μεταφορές και τα Δίκτυα κ.ά.
Γ) στην συνδιαχείριση από την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη βάση διαμορφωμένου σχεδίου για την σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Δ) στην διασύνδεση της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την προώθηση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα μέσα από την δραστική οικονομική ενίσχυση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Δέδες, δεν παρέλειψε να συγχαρεί για την επιτυχία της έκθεσης, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Βασίλη Νανόπουλο, τους οργανωτές αλλά και τους επιχειρηματίες και εκθέτες που συμμετέχουν σε αυτήν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παπούλιας: Ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης του κόσμου

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ê.ÊÁÑÏËÏÕ ÐÁÐÏÕËÉÁ ÌÅ ÔÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÃÉÁ ÔÏ ÊÁÐÍÉÓÌÁ "ÓÐ.ÄÏÎÉÁÄÇÓ-Ã.ÃÅÍÍÇÌÁÔÁÓ"(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Σύμφωνα με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη Βουλή στις 13/9/2011, ο Κάρολος Παπούλιας εισέπραξε το 2010 ως αμοιβή… 277.469 ευρώ και άλλα 77.593 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως.
Συνολικά, ο Κάρολος Παπούλιας εισέπραξε μέσα σε ένα χρόνο 355.062 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 461.600 δολάρια (με τη σημερινή ισοτιμία 1 € = 1,3 USD). Για την ιστορία, μετά τον Κάρολο Παπούλια, στην πέμπτη θέση κατατάσσεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με 400.000 δολάρια.
Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε τη μείωση του ετήσιου μισθού του πρωθυπουργού Λι Χσιεν Λουνγκ κατά 26%. Παρά τη μείωση των αποδοχών του, οι οποίες ανέρχονται πλέον στα 1,7 εκατομμύρια δολλάρια, ο Λουνγκ παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο.
Στη διεθνή κατάταξη των «χρυσών» πολιτικών ηγετών ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ, με ετήσιες αποδοχές 550.000 δολάρια, και στην τρίτη θέση η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, με 498.000 δολάρια.

arouraios.gr

Ετσι εκδικείται ο Ελληνας – Πήραν «φωτιά» οι γραμμές για καταγγελίες, ο ένας καρφώνει τον άλλο

tilefoniki_grammi_660
«Αυτή τη στιγμή οι γραμμές μας είναι κατειλημμένες. Παρακαλώ αναμείνατε…».
Κι όμως, είναι τέτοια η… κίνηση στο νούμερο 1517, που πλέον χρειάζεται υπομονή για να κάνει κάποιος καταγγελία, αφού όπως προκύπτει, ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αποφασίζουν να «καρφώσουν» κάποιον, για λόγους εκδίκησης συνήθως.
Πρόκειται για την ειδική γραμμή για φορολογικές καταγγελίες, που ...

«Σαρώνει» το βίντεο-Ο πιο τρελός τρόπος επιβίβασης αυτοκίνητων σε πλοίο

Βίντεο σοκ - Η απίστευτη επιβίβαση αυτοκινήτων 
Τους πήρε και τους σήκωσε κυριολεκτικά – Με έναν μοναδικό αλλά και ριψοκίνδυνο τρόπο επιβιβάστηκαν στο πλοίο Ι.Χ
Το βίντεο τραβήχτηκε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Αλοννήσου κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες.και σε αυτό βλέπουμε πως επιβιβάζονται στο πλοίο «Απόλλων Ελλάς» τα αυτοκίνητα που πρόκειται να ταξιδέψουν.
Ο δυνατός αέρας στο λιμάνι σηκώνει τον καταπέλτη και το πλήρωμα που βρίσκεται εκεί προσπαθεί να βοηθήσει την κατάσταση. Οι οδηγοί περίμεναν κάθε φορά να κοπάσουν οι άνεμοι και πολύ γρήγορα έμπαιναν στο πλοίο.

Cyclades24.gr Tv


Ο Σαμαράς σε αναζήτηση... "game changer"

Antonis-Samaras

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην επετειακή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όσα είπε σήμερα στη Βουλή (“Θα είναι μία καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, για την ανάπτυξη και κυρίως για τη μείωση της ανεργίας”), δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε αναζήτηση… game changer.
Έμπειρος πολιτικός παίκτης, που έχει ήδη καταγράψει 4 δεκαετίες στον δημόσιο βίο, ο Αντώνης Σαμαράς κατανοεί ότι η κυβέρνηση δεν περπατάει. Όπως δεν περπατάει και το αφήγημα που έχει επιλεγεί μέχρι σήμερα, για την Ελλάδα μετά την κρίση.
Αναζητεί λοιπόν το tipping point που θα αλλάξει κυρίως την ψυχολογία των πολιτών, με δεδομένη την πάγια χαρτογράφηση της ελληνικής κοινωνίας ως μιας κοινωνίας με… προχωρημένη έφεση στη συναισθηματική ανάγνωση των πραγμάτων.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν θα επιχειρήσει να ξανακερδίσει την κοινωνία που φαίνεται να έχει χάσει η Νέα Δημοκρατία, όσο οι πολίτες δείχνουν ακόμη να διστάζουν να υποστηρίξουν μαζικά και με… κλειστά μάτια τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της κυβέρνησης

ysterografa.gr

ysterografa.gr

Ο Παπαγεωργόπουλος… ελπίζει στον Άρειο Πάγο

papageorgopoulos

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με επιστολή του προανήγγειλε την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο για να αποδειχθεί ότι «άδικα σπιλώθηκε το όνομά» του.
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε νέα επιστολή του μέσα από τις φυλακές Διαβατών μιλά για «απόφαση σκοπιμότητας» εναντίον του και επισημαίνει:
«Νομίζω ότι οι πάντες έχουν αντιληφθεί ότι άδικα σπιλώθηκε το όνομά μου, ότι η εναντίον μου απόφαση ήταν μια απόφαση ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ, ότι είμαι ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ! Ελπίδα μου ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ».

ysterografa.gr

Παπαχρήστος: Ο Καραμανλής ζήτησε συνεργασία όταν είχαμε ήδη πέσει στα βράχια


Giorgos-PapachristosΚριτική στον Κώστα Καραμανλή ασκεί και πάλι ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσω της στήλης του στα “Νέα”, αυτή τη φορά για την επιχειρηματολογία ότι ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε το 2009 τη συνεργασία των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων, και εισέπραξε αρνήσεις.
Ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη σημειώνει με νόημα και μεταξύ άλλων τα εξής:
“Σαμαράς και Βενιζέλος θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε: Πότε ζήτησε τη συνεργασία όλων των κομμάτων ο Καραμανλής για να ξεπεραστεί η κρίση; Όταν είχαμε πέσει ήδη στα βράχια; Όταν κορόιδευε τον κόσμο ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη; Ή όταν έχοντάς μας ρίξει στα βράχια, έκλεισε τη Βουλή τον Μάη του 2009 για να γλιτώσει τους δικούς του; Έλεος, δηλαδή”.

Τζαβάρας: Σωστές οι αιχμές Σαμαρά για μερικούς υπουργούς

Kostas-Tzavaras

Ο Κώστας Τζαβάρας δικαιολόγησε απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά για τις αιχμές που άφησε για «βουλευτές και υπουργούς, που αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, εξυπηρετούν προσωπικές στρατηγικές».
Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε σωστή την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας ότι το νυν κυβερνητικό σχήμα δεν ευτύχησε από την αρχή.
Τέλος, έκρινε ως θετική την εμφάνιση του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Ο Βορίδης σε ρόλο… αναπληρωτή πρωθυπουργού

Makis-Voridis-outdoor

Σε ρόλο… αναπληρωτή πρωθυπουργού θα εμφανιστεί στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης, καθώς θα αντικαταστήσει τον Αντώνη Σαμαρά στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προσπερνώντας τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που ήταν ο επικρατέστερος.
Όπως καταγράφει η στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, ο Αντώνης Σαμαράς θα απουσιάζει την Τετάρτη στο Μιλάνο, για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έτσι θα απουσιάζει εκ των πραγμάτων από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, κρίθηκε σκόπιμο να αναζητηθεί ο αντικαταστάτης του Πρωθυπουργού, με τον Αντώνη Σαμαρά να επιλέγει τον Υπουργό Υγείας, και όχι τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, με δεδομένο το γεγονός ότι ο τελευταίος είναι εξωκοινοβουλευτικός.
Η κίνηση Σαμαρά έχει προφανή σημειολογική σημασία και για τις εσωτερικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία, με τον Μάκη Βορίδη να κερδίζει έδαφος, ώστε να εδραιωθεί και να… ξεχαστεί το παρελθόν της σκληρής πολεμικής του απέναντι στη ΝΔ, την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, όταν ο ίδιος βρισκόταν στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

ysterografa.gr

Περικοπές των συντάξεων έως 25%- Όλες οι αλλαγές από 1/1/2015 (λίστα)

Κύμα φυγής στη σύνταξη καταγράφεται τη φετινή χρονιά και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι επισπεύδουν την έξοδό τους υπό τον φόβο νέων αλλαγών στο Ασφαλιστικό.
Ηδη τα όσα έχουν ψηφιστεί και πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στον υπολογισμό της σύνταξης, αλλά και τα κριτήρια εξόδου σε αυτή από 1η Ιανουαρίου του 2015, έχουν προκαλέσει φυγή τεραστίων διαστάσεων. Επιπλέον λόγος για το κύμα εξόδου από το Δημόσιο είναι και τα νέα κριτήρια που πρόκειται να ισχύσουν από το 2015, στο μισθολόγιο.

Ποια είναι τα οκτώ ανοιχτά προγράμματα του ΟΑΕΔ για επιχειρήσεις και ανέργους (λίστα)

 Οκτώ προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι αυτή την περίοδο ανοιχτά για υποβολή αιτήσεων. Τα συγκεκριμένα προγράμματα απευθύνονται είτε σε ανέργους είτε σε επιχειρήσεις.
Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:
1)  Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων ΤοπΣΑ – ΤοπΕΚΟ»      
Από τις 24-07-2014 έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8 : «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.

Η «αιμορραγία» του προσωπικού των δήμων – Πόσο μειώθηκαν αιρετοί και εργαζόμενοι σε τρία χρόνια

Σημαντική μείωση σε προσωπικό και αιρετούς υπέστησαν οι δήμοι στη διάρκεια της τριετίας 2011 – 2013. Σύμφωνα με την οριστική μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ, η οποία ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, κατά την παραπάνω τριετία, το προσωπικό των Δήμων μειώθηκε κατά 10.768 άτομα. Αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό μείωσης ύψους 12%.
Επίσης, η μελέτη σημειώνει ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» επήλθαν μειώσεις και στον αριθμό των αιρετών στους Δήμους. Συγκεκριμένα: οι Δήμαρχοι μειώθηκαν από τους 1.034 στους 325 (-69%), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από 16.510 στις 9.375 (-43%), οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων από 913 στους 325 (-64%), οι Αντιδήμαρχοι από 2.337 μειώθηκαν στους 1.502 (-36%). Τέλος μείωση είχαμε και στον αριθμό των ειδικών συμβούλων και συνεργατών από 2.337 σε 1.502 (-36%).

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος, Σπύρος Παπαγεωργίου

papageorgiou

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Σπύρου Παπαγεωργίου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών.
Ο Σπύρος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στο χωριό Τρεμετουσιά Λάρνακας της Κύπρου το 1940. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, άρχισε το 1958 να εργάζεται ως αρθρογράφος και ως αρχισυντάκτης στις κυπριακές εφημερίδες «Ελευθερία», «Πατρίς», «Εθνική» κ.ά. Από το 1966 διετέλεσε μόνιμος ανταποκριτής της εφημερίδας «Εστία» στη Λευκωσία. Το 1975, στην Ελλάδα, ανέλαβε την αρχισυνταξία της εφημερίδας «Εστία», θέση την οποία κατείχε μέχρι το 1995, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.
Ανέπτυξε πλούσια συγγραφική δραστηριότητα, στην οποία περιλαμβάνονται κυρίως ιστορικά και πολιτικά βιβλία για την ιδιαιτέρα πατρίδα του καθώς και αρκετές ποιητικές συλλογές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τα παιδιά του, ιδιαιτέρως την κόρη του Ελίζα, επίσης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, που συνεχίζει το έργο του πατέρα της.
Η κηδεία του Σπύρου Παπαγεωργίου θα γίνει τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014, στις 11.00 π.μ. από τον Ιερό Ναό της Παναγιάς Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

Τσίπρας: Το Μέγαρο Μαξίμου μας… τρολάρει!

tsipras
Στη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σίγουρος πως η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πια θέμα χρόνου, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «το Μέγαρο Μαξίμου μας… τρολάρει παριστάνοντας πως είναι αντιμνημονιακοί»!
Χρησιμοποιώντας μία φράση διαδεδομένη στη νεολαία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τρολάρισμα από τη μεριά της κυβέρνησης, που όπως είπε «προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτοί είναι οι αντιμνημονιακοί κι εμείς θέλουμε να γυρίσουμε τη χώρα πίσω».
Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ήρθε η ώρα της ανατροπής» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
«Εμείς δεν θα κάνουμε τα μισά απ` όσα υποσχόμαστε. Θα τα κάνουμε όλα, δεν είμαστε σαν τους άλλους», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως στη ΔΕΘ δεν έδωσε υποσχέσεις, αλλά δεσμεύσεις για όσα πρόκειται να κάνει μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.
«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων και οι πρώτοι νόμοι που θα ψηφιστούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.
Για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «κανονικά θα έπρεπε οι βουλευτές της να ζητούν από την κυβέρνηση αποδείξεις ότι τους εμπιστεύεται. Εκβιάζουν μια κάποια πειθαρχία στο ίδιο τους το στρατόπεδο που διατρέχεται από γκρίνιες, νευρικές κρίσεις και κινήσεις του τύπου ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και την ίδια στιγμή, διατείνονται ότι η συγκυβέρνηση αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για τη χώρα».
«Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος αγωνίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε:
«Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους, την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός, ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές. Αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι’ αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα». 

ysterografa.gr

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας



                         

          ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

       ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

           
Π Ρ Ο Σ :        Τoν κ. Δήμαρχο
    Τους κ.κ. Συμβούλους Δημοτικής
                                               Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας
      
Θ Ε Μ Α  :  "Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση
Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας".

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την   10η    Οκτωβρίου   2014, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  και ώρα 18:30 για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1.                        Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων ετήσιας διάρκειας, εσωτερικά του καταστήματος –ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ καθώς και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών , της κας ΖΑΪΜΗ ΕΛΕΝΗΣ το οποίο λειτουργεί επί της οδού Μ. Μερκούρη 1, στο Λουτράκι.
2.                        Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης καταστήματος Υ.Ε.-ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ , του κ. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ το οποίο λειτουργεί επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 27, στο Ο.Τ. 54, στο Λουτράκι.

H  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                    ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 
ΕΛΕΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ