Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ξυλόκαστρο: Tο «πράσινο ακρογιάλι» του Καρυωτάκη

Ξυλόκαστρο: Tο «πράσινο ακρογιάλι» του Καρυωτάκη
Θέλετε διακοπές δίπλα στο κύμα; Εχετε ανάγκη από ξεκούραση και δεν θέλετε να κάνετε μετακινήσεις; Επιθυμείτε να βρεθείτε γρήγορα σε έναν προορισμό που θα σας κάνει να ξεχάσετε την καθημερινότητα της πόλης;
Μόλις μία ώρα από την Αθήνα, βρίσκεται το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Μία παραθαλάσσια πόλη, που προσφέρει όλα τα παραπάνω. Θάλασσα, χαλάρωση, καλό φαγητό αλλά πάνω από όλα χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Κάποτε, το Ξυλόκαστρο είχε συνδεθεί με τις διακοπές ατόμων της τρίτης ηλικίας. Σήμερα, η πανέμορφη κωμόπολη , έχει γίνει αγαπημένος προορισμός της νεολαίας, αφού τα beach bar της περιοχής δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από εκείνα της Μυκόνου.


Πάνω στο κύμα, ξενοδοχεία, Beach bar, ταβερνάκια. Για βραδινή διασκέδαση η πόλη έχει τα πάντα!
Επιπλέον, αν θέλετε μία ημέρα να πάτε κάπου πιο μακριά, δίπλα είναι το Μελίσσι,  το Κιάτο, το Βραχάτι, το Λουτράκι και άλλες τοποθεσίες δίπλα στη θάλασσα.
Το «διάσημο» σημείο της κωμόπολης είναι το πευκοδάσος του Πευκιά.

Η ιστορία της πόλης

Από την υπέρλαμπρη πανσέληνο, στην εντυπωσιακή βροχή αστεριών!

Από την υπέρλαμπρη πανσέληνο, στην εντυπωσιακή βροχή αστεριών!
 Το βράδυ της Τρίτης στρέψτε το βλέμμα σας στον ουρανό, όλο και κάποιο αστέρι θα δείτε να πέφτει! Οι Περσείδες θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα "πεφταστέρια" τους είναι κατ’ εξοχήν γρήγορα και φωτεινά!
Τα πεφταστέρια «στολίζουν» κι αυτό το καλοκαίρι το νυχτερινό ουρανό, αν και λιγότερο εντυπωσιακά, καθώς η αυγουστιάτικη βροχή διαττόντων πραγματοποιείται στη σκιά της υπέρλαμπρης Πανσελήνου.

Το φαινόμενο θα κορυφωθεί τη νύχτα της 12ης Αυγούστου και όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Μάνος Καρδάσης, από το σύλλογο ερασιτεχνικής αστρονομίας, όσοι θέλουν να το παρατηρήσουν πιο εύκολα, μπορούν να ξενυχτήσουν και να στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό από τις 10 το βράδυ της 12ης Αυγούστου, έως τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου. Το αστρονομικό φαινόμενο μπορεί να φτάσει έως τα 100 μετέωρα ανά ώρα.

Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας,απογραφή συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ

images
Από την 1η Ιουνίου και έως την 31η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ.
Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά τους συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς και τα έμμεσα μέλη τους, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό την Πέμπτη.
Υπόχρεοι Απογραφής είναι όλοι οι συνταξιούχοι και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, ασχέτως αν τα βιβλιάριά τους φέρουν ενεργό θεώρηση (ακόμα κι όσα φέρουν θεώρηση «εφ” όρου ζωής» ή «για πέντε χρόνια»).
Για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας ο ασφαλισμένος προσέρχεται αυτοπροσώπως ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου στα ΚΕΠ και επιδεικνύει:
* Το βιβλιάριο ασθενείας
* Την αστυνομική του ταυτότητα
* Eνα εκκαθαριστικό σημείωμα συντάξεως του ΓΛΚ, οποιουδήποτε τριμήνου του τρέχοντος έτους
* Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου θα φαίνεται ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο ο ασφαλισμένος είναι πρώτος δικαιούχος
Εάν ο ασφαλισμένος αιτείται τη Θεώρηση-Απογραφή εμμέσως ασφαλισμένου μέλους επιδεικνύει:
* Το βιβλιάριο ασθενείας του έμμεσου μέλους
* Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του έμμεσου μέλους
Στις περιπτώσεις Θεώρησης – Απογραφής έμμεσων μελών υποβάλλονται επίσης τα κάτωθι δικαιολογητικά, ανά περίπτωση:
Εάν πρόκειται για σύζυγο ή άνεργο τέκνο (18-24 ετών):
* Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/86 συμπληρωμένη από τον άμεσα ασφαλισμένο, ότι ο/η σύζυγος δεν έχει ίδιο δικαίωμα περίθαλψης σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο και ότι δεν εργάζεται.
* Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1 ή εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ από όπου προκύπτει ότι το αναφερόμενο άτομο είναι προστατευόμενο μέλος ή σε περίπτωση που υποβάλλει φορολογική δήλωση αντίγραφο αυτής από όπου προκύπτει ότι δεν υπάρχει εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες που να δημιουργεί δικαίωμα ασφάλισης σε άλλο φορέα.
* Εάν πρόκειται για τέκνο έως 18 ετών δεν απαιτείται υποβολή κανενός εγγράφου.
* Εάν πρόκειται για τέκνο 24-26 ετών το οποίο σπουδάζει υποβάλλονται τα δικαιολογητικά, όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο 1 και επιπλέον τη βεβαίωση σπουδών από το οικείο Τμήμα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Κάθε άλλη περίπτωση παραπέμπεται στην οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία του ΟΠΑΔ.
 
newsitamea.gr/

Ο Γκιούλ διάδοχος του Ερντογάν σε κόμμα-πρωθυπουργία

Abdulahh-Gul-Tayyip-Erdogan

Ο διάδοχος του Ταγίπ Ερντογάν στην ηγεσία του ΑΚΡ και την πρωθυπουργία φαίνεται ότι βρισκόταν… μπροστά στα μάτια μας, μετά τη σημερινή δήλωση του απερχόμενου Προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ ότι επιστρέφει στο κόμμα του… για τα περαιτέρω.
Ο Γκιούλ, τον οποίο διαδέχεται στην Προεδρία της Τουρκίας ο Ερντογάν, ως εκλεγμένος απευθείας από τον λαό, σημείωσε με νόημα ότι η επιστροφή στο κόμμα του αποτελεί για τον ίδιο φυσική εξέλιξη, και θύμισε ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που ίδρυσε το ΑΚΡ.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, στα τουρκικά ΜΜΕ άλλαξε το κλίμα που είχε αρχικά διαμορφωθεί και ήθελε τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Ταγίπ Ερντογάν τουλάχιστον στην πρωθυπουργία, καθώς από τη στιγμή που ο Αμπντουλάχ Γκιούλ αποφάσισε να βγει μπροστά, ο ανταγωνισμός… τερματίζεται.

ysterografa.gr

Έφοδος της εφορίας σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους –Έλεγχοι και κατασχέσεις χωρίς παρουσία εισαγγελέα

katasxeseis_se_spitia
Ελέγχους ακόμα και στα σπίτια για φοροδιαφυγή και μάλιστα χωρίς την παρουσία εισαγγελέα θα μπορεί να διενεργεί η εφορία μετά από απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Η γνωμοδότηση εκδόθηκε μετά από οριακή πλειοψηφία 14-10 ψήφων και όπως γράφει η εφημερίδα Έθνος οι ελεγκτές θα μπορούν να κάνουν έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους με στόχο να κάνουν φορολογικούς ελέγχους αλλά και να ψάξουν για λεφτά με τα οποία θα αποπληρωθούν φόροι ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Επίσης οι έρευνες που θα γίνονται στα πρότυπα της αμερικάνικης IRS θα επιτρέπουν άμεσες κατασχέσεις χρημάτων ή όποιων άλλων πολύτιμων αντικειμένων.
Σύμφωνα με το ΝΣΚ η παρουσία εισαγγελέα απαιτείται μόνο σε κατ” οίκον έρευνα μόνο όταν πρόκειται να συλλεχθούν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαπίστωση εγκλημάτων ή σύλληψη δράστη και την πρόληψη ή καταστολή ποινικών αδικημάτων.

arouraios.gr

Η πανσέληνος από το Διάστημα



moonset.jpg

Το ξεχωριστό προνόμιο να απολαύσει την πανσέληνο από το διάστημα είχε ο ρώσος αστροναύτης Όλεγκ Αρτεμίεβ.
Οι εικόνες που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δείχνουν το ολόγομιο φεγγάρι να εξαφανίζεται σιγά-σιγά πίσω από τη Γη.
Σύμφωνα με τη NASA, η πανσέληνος της Κυριακής ήταν έως και 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη.

arouraios.gr

ΞΥΛΟΚΑΣ΅ΤΡΟ: Πιλοτικό Πρωτάθλήμα Ποδοσφαίρου Άμμου Γυναικών


Οι 2 φασεις του Πιλοτικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Άμμου Γυναικών υπό την αιγίδα της ΕΠΟ , ολοκληρώθηκαν στις 10/8/2014 στο Ξυλόκαστρο, βρίσκοντας στις πρώτες θέσεις των α και β ομίλων τον ΘΡΙΑΜΒΟ και την ΕΝΩΣΗ αντίστοιχα. Οι διοργανωτές Φίλιππος Ντόβας και Ρένα Σιγάλα, έδωσαν τους καλύτερους εαυτούς τους και προσπάθησαν να βάλουν τα θεμέλια για τη δημιουργία νέων σωματείων ποδοσφαίρου άμμου, καθώς και τη θέσπιση πρωταθλήματος από την ΕΠΟ την επόμενη χρονιά.
Η παρουσία του επί 12ετίας παίχτη της Εθνικής ομάδας Ανδρών Beach Soccer , Πάρη Κωνσταντακόπουλου , ήταν πολύ σπουδαία και σημαντική, καθώς είδε τα νέα ταλέντα και αποκόμισε σημαντικές πληροφορίες από κοντά για το χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου γενικά, και σε προσωπική επαφή με τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πιλοτικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Άμμου Γυναικών, τις παρόρτυνε να έχουν πρώτα από όλα ήθος και σεβασμό τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό.
Οι 2ες και 3ες ομάδες των ομίλων είναι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, η ΚΕΡΚΥΡΑ, η ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και η ΤΡΙΠΟΛΗ. 

Αναμένεται συνέχεια , καθώς τον Σεπτέμβριο δίνεται το νέο ραντεβού των ομάδων που προκρίθηκαν για τη διεκδίκηση του Κυπέλλου. 


Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η Β΄φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Άμμου Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και με την επιμέλεια της διοργάνωσης στον ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Οι ομάδες που αγωνίσθηκαν ήταν οι εξής: ΕΝΩΣΗ, ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ και στους προημιτελικούς αγώνες πήραν τις εξής θέσεις : 1η ΚΕΡΚΥΡΑ, 2η ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ, 3η ΤΡΙΠΟΛΗ, 4η ΕΝΩΣΗ και στη 5η θέση ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ.
Στους τελικούς αγώνες , οι οποίοι διαμόρφωσαν και το ζευγάρι που θα λάβει μέρος στο Κύπελλο , οι ομάδες κατέληξαν στις εξής θέσεις: 1η ΕΝΩΣΗ, 2η ΚΕΡΚΥΡΑ, 3η ΤΡΙΠΟΛΗ ,4η ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ, με την ΕΝΩΣΗ και τη ΚΕΡΚΥΡΑ να περνάνε στον τελικό του Κυπέλλου, μαζί με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ και τον ΘΡΙΑΜΒΟ από την Α΄φάση του πρωταθλήματος.
Όλες οι ομάδες αγωνίστηκαν κάτω από σκληρές συνθήκες, λόγω της ζέστης, και οι αθλήτριες έδωσαν τους καλύτερους εαυτούς τους , ώστε να πραγματοποιηθεί το Πιλοτικό αυτό Πρωτάθλημα με στόχο την πραγματοποίηση, του χρόνου, του επίσημου Πρωταθλήματος της ΕΠΟ.

Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής - Είχε καταδικαστεί σε 37 χρόνια κάθειρξη αλλά κρυβόταν - Πούλαγε τρέλα και καταπατούσε οικόπεδα

Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής - Είχε καταδικαστεί σε 37 χρόνια κάθειρξη αλλά κρυβόταν - Πούλαγε τρέλα και καταπατούσε οικόπεδαΣυνελήφθη σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος των "Ελλήνων Οικολόγων" Δημοσθένης Βεργής, αφού εκκρεμούσε εις βάρος του καταδίκη 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Ο κ. Βεργής συνελήφθη στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο ύψος των Εξαρχείων από άνδρες του τμήματος αναζητήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την καταδίκη του, κρυβόταν σε κάποιο σπίτι της περιοχής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Βεργής εμφανίζεται ότι διεκδικούσε ακίνητα συνολικής έκτασης 452 χιλ. τ.μ η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 8 εκ. ευρώ, στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγίου Στεφάνου, έκταση που όχι μόνο ήταν δασική ή αναδασωτέα, αλλά ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ.

Ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» προέβαλε «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ - Γιατί πιστέψαμε στον ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ.

Αγαπητέ Ηλία                                                                                                                                                                                                                                                
Παίρνω το θάρρος να σου απευθύνω αυτή την δημόσια επιστολή για δυο λόγους,αφενός για να ενημερωθούν και οι συνδημότες μου την πληροφορία που εχω εγώ και αφετέρου για να προλάβω(κατά την γνώμη μου) ένα <ατόπημα-λάθος> που διαγράφεται εις βάρος του πρώην Δήμου Ευρωστινης. Όπως διαπίστωσες στις πρόσφατες εκλογές ο κόσμος εδώ πίστεψε σε σένα,σε αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και το έδειξε έμπρακτα στην κάλπη.
Νομίζω ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ανάδειξής σου ως πρώτος πολίτης του δήμου για την επόμενη 5ετια οφείλεται και σε εμάς.
Αυτό έγινε για δυο λόγους.
Πρώτον για τον ειλικρινή λόγο σου και τον ζεστό -ανθρώπινο χαρακτήρα σου και
Δεύτερον για την εγκατάλειψη που υποστηκαμε ως περιοχή από τον απερχόμενο δήμαρχο και τους ντόπιους συνεργάτες του.
Με λίγα λόγια πιστέψαμε στον ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ.
Η υποστήριξή μας αυτή το μόνο αντάλλαγμα που προσδοκάει είναι το ενδιαφέρον και η αγάπη ΚΑΙ για την περιοχή μας με έργα και όχι μόνο λόγια από την κεντρική διοίκηση και τον Δήμαρχο.                                                                                                                                                                                                                            
 Αν όμως επαληθευτούν οι πρόσφατες πληροφορίες μου το ξεκίνημα από την 1 Σεπτεμβρίου θα είναι στραβό (την παροιμία με το στραβό κλίμα ασφαλώς την γνωρίζεις).                        
Λέγεται ότι στον σχεδιασμό της νέας διοίκησης που σχεδιάζεται απουσιάζει ο τοπικός Αντιδήμαρχος.
Ο άνθρωπος που θα συντονίζει 10 προέδρους-εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων,θα συνεργάζεται μαζί τους θα καταγράφει προβλήματα όλης της περιοχής μας και θα απευθύνεται στην κεντρική διοίκηση για συνεργασία και επίλυσή τους. Κάτι που είναι αδύνατον να το επιτύχει ο κάθε πρόεδρος μόνος του.
Επίσης ο τοπικός Αντιδήμαρχος θα είναι ο συνδετικός κρίκος του κόσμου της Ευρωστινης και της κεντρικής διοίκησης,και για πολλούς άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφέρω.
Επίσης πιστεύω ότι το γεγονός αυτό(της έλλειψης τοπικού Αντιδημάρχου)θα είναι μια μετεκλογική ανακολουθία μια και προεκλογικά δεν είχε γίνει κάποια νύξη η αναφορά στον κόσμο της Ευρωστινης για τον σχεδιασμό αυτόν.

Αγαπητέ Ηλία                                                                                                                                                                                                                                              
Αφού σου τονίσω ότι δεν εκφράζω η επροσωπω κανενός είδους μεθόδευση η συμφέρον,για αυτήν την δημόσια παρέμβασή μου, σε καλώ να ξανασκεφτεις τον σχεδιασμό αυτόν αν είναι αληθής οι πληροφορίες μου. Αντί να δημιουργηθουν (από την πρώτη μέρα που θα αναλαβεις καθήκοντα) έριδες, κόντρες και διχασμός μεταξύ των κατοίκων Ευρωστινης και Ξυλοκαστρου, καλό θα ήταν να σχεδιάσουμε και να προγραμματισουμε δράσεις και έργα που θα ωφελήσουν συνολικά τον ενιαίο Δήμο μας και κατά συνέπεια τον τόπο μας. Σου υπενθυμίζω ότι από το Δερβένι τα έχουν πάρει όλα (δημόσιες υπηρεσίες-αστυνομία-τράπεζα κ.τ,λ). Ας μας μείνει τουλάχιστον ο Αντιδήμαρχος μας. Νομίζω ότι το δικαιούμαστε.

Καλο Δεκαπενταυγουστο                                                                                                                                                                                                                               

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ                                                                                                                                                                                                                                
ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΙΩΤΙΚΑ

Το Θέατρο Μαριονέτας «ΓΚΟΤΣΗ» θα παρουσιάσει το έργο «Ο μικρός πρίγκιπας» στο Δερβένι

Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου,Δευτέρα 11 Αυγούστου ώρα 21.00
Το Θέατρο Μαριονέτας «ΓΚΟΤΣΗ» θα παρουσιάσει το έργο του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο μικρός πρίγκιπας».
Είσοδος 7 €
Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων.
 Το θέατρο Γκότση παρουσιάζει το διάσημο έργο του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ "Ο Μικρός Πρίγκιπας" σε μουσική Πάνου Μουζουράκη και Μιχάλη Κατσαρού.
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Πάνος Μουζουράκης, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Σόλων Τσούνης, Διονύσης Κλάδης, Μαρίλια Νομικού, Γιώτα Μωυσιάδου Διάρκεια έργου: 60 λεπτά
Μουσική: Πάνος Μουζουράκης, Μιχάλης Κατσαρός
Τραγούδια: Μαρίλια Νομικού Κουστούμια: Ειρήνη Γκότση Θεατρική Απόδοση: Λίλιαν Τσέρτου – Γιώτα Μωυσιάδου
Μακιγιάζ: Έφη Γεωργακόπουλου
Σκηνοθεσία: Θανάσης Γκότσης

Η στρατηγική Σαμαρά για να αποφύγει την… “κατάρα” του 2009

Antonis-Samaras-poukamiso

Το καλοκαίρι του 2014 θυμίζει πολύ έντονα το σκηνικό που διαμορφώθηκε την αντίστοιχη περίοδο του 2009, και οδήγησε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή σε πτώση, μετά από εκλογές στις οποίες επέλεξε να προσφύγει ο τότε πρωθυπουργός, μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε επικρατήσει της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 3%, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συνέβη στις ευρωκλογές του Μαϊου του 2014, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί της Νέας Δημοκρατίας με 4%.
Πριν από πέντε χρόνια, η παγκόσμια οικονομική κρίση που εξαπλωνόταν, είχε αρχίσει να αγγίζει και την ελληνική οικονομία, ενώ σήμερα, μια σειρά από αστοχίες των αρμοδίων υπουργών, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου, έφεραν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.
Στο σκηνικό αυτό, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαντάζει εξαίρεση, καθώς καλείται να παρεμβαίνει και να διορθώνει τα λάθη και τις αστοχίες υπουργών που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, δίνοντας με την πολιτική υστέρησή τους… πάσες στον ΣΥΡΙΖΑ.
Προκειμένου λοιπόν να αποφύγει την “κατάρα του 2009″, και να μην υποχρεωθεί σε εκλογές… αυτοκτονίας το φθινόπωρο του 2014, ο Αντώνης Σαμαράς χαράσσει στρατηγική υπέρβασης του σημερινού αδιεξόδου, επενδύοντας στην αποκατάσταση της εικόνας της χώρας σε διεθνές επίπεδο, στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, και στην οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είναι έμπειρος πολιτικός παίκτης, γνωρίζει ότι συνιστά το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική μιας κυβέρνησης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, το υπόλοιπο πολιτικό δυναμικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, κάθε άλλο παρά διευκολύνει το έργο του.

υστερογραφα

“Έφυγε” η δημοσιογράφος Μαριάννα Καραθανάση


Mariana-KarathanasiΣε ηλικία μόλις 32 ετών, “έφυγε” από τη ζωή η δημοσιογράφος Μαριάννα Καραθανάση, η οποία έδωσε σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο.
Η Μαριάννα Καραθανάση εργαζόταν στο παρελθόν στον τηλεοπτικό σταθμό “Alter”, ενώ για την ασθένειά της είχε μιλήσει μέσω των social media.
 Σύμφωνα με το now24.gr η Μαριάννα είχε χτυπηθεί από την επάρατη νόσο. Πήγε στο εξωτερικό προκειμένου να ακολουθήσει την σωστή θεραπεία αλλά δεν τα κατάφερε.

Είχε ένα παιδάκι μόλις 1,5 έτους.

Η Μαριάννα Καραθανάση τέλειωσε το DR το 2003 και συνέχισε τις σπουδές της στη δημοσιογραφία στο MA International Journalism στο Cardiff στην Αγγλία.

Ο ρόλος του Βορίδη στην "επιστροφή" Καρατζαφέρη στη ΝΔ

Giorgos-Karatzaferis-Makis-Voridis

Η επιχείρηση επανασυσπείρωσης της Κεντροδεξιάς, ώστε να δοθεί η τελική μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, περνάει εκ των πραγμάτων… από τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έχει αποδειχθεί survivor, και ενδεχόμενη “συγκατοίκησή” του με τον Αντώνη Σαμαρά στη μάχη των επόμενων βουλευτικών εκλογών, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, σε μια εποχή μάλιστα κατά την οποία το κλίμα για την κυβέρνηση είναι εξαιρετικά βαρύ, στον απόηχο και αστοχιών όπως με το θέμα του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του που πέρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, διαπιστώνονται κινήσεις προσέγγισης με τη Νέα Δημοκρατία, με πιθανότερο το σενάριο συνεργασίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, και όχι διάλυσης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, και επανένταξης του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Συγγρού.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο στις ζυμώσεις διαδραματίζει πλέον ο Μάκης Βορίδης, καθώς έχει λιώσει ο πάγος ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, μετά και από το ενδιαφέρον που έδειξε ο πρώτος για τον δεύτερο, κατά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη, που επίσης αποχώρησαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό για τη Νέα Δημοκρατία το 2012, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να τους κατηγορεί ότι “τον πούλησαν”, η αποχώρηση του Μάκη Βορίδη τον είχε ενοχλήσει ακόμη περισσότερο, επειδή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ είχε πάντοτε σε μεγάλη εκτίμηση τον σημερινό Υπουργό Υγείας, και το πολιτικό εκτόπισμά του.

υστερογραφα

Σεισμική δόνήση στο Γαλαξίδι

seismiki-donisi

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 R σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γαλαξίδι.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης του Γαλαξιδίου, ενώ το εστιακό βάθος της ήταν 5 χιλιόμετρα.

Η λίστα με τους νικητές των "Teen Choice Awards 2014"

Divergent

Η τελετή για τα βραβεία των “Teen Choice Awards 2014″ κυριάρχησε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην αμερικανική τηλεόραση.
Οι αγαπημένοι του κοινού ήταν εκεί, με τις ταινίες “Divergent”,  “The Hunger Games: Catching Fire”, “The Fault In Our Stars” και “The Other Woman” να κερδίζουν τα σχετικά βραβεία της καλύτερης, στις κατηγορίες δράσης, επιστημονικής φαντασίας, δράματος και κωμωδίας αντίστοιχα.
Αναλυτικά, η λίστα με τους νικητές των “Teen Choice Awards 2014″ στο
http://ysterografa.gr/

Ποιες αλλαγές έρχονται στο μισθολόγιο του Δημοσίου – Ποιος ο ρόλος της αξιολόγησης – Τι προβλέπει το νέο καθεστώς στον τρόπο προσλήψεων

Σημαντικές αλλαγές στους μισθούς αλλά και γενικότερα στη φιλοσοφία με την οποία λειτουργεί το Δημόσιο ως εργοδότης φέρνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η μελέτη για το που βρισκόμαστε και το τι πρέπει να αλλάξει είναι έτοιμη και έχει παρουσιαστεί στην τρόικα, με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επεξεργάζονται αυτή την περίοδο τις λεπτομέρειες του προσχεδίου του νέου μισθολογίου, που θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Βασική ιδέα των αλλαγών είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων με πανεπιστημιακή ή τεχνολογική εκπαίδευση και εκείνων με δευτεροβάθμια ή υποχρεωτική.
Παράλληλα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα νέο καθεστώς στον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνει το Δημόσιο τους υπάλληλους και να συνδέσει αυτές τις αλλαγές με τη νέα μέθοδο αξιολόγησης τους.
Για παράδειγμα, το σχέδιο προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα και, μετά την πάροδο του έτους, θα αξιολογείται η απόδοση τους, ενώ, εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση, τότε θα γίνεται κανονική πρόσληψη με αποδοχές δημόσιου τομέα.

aftodioikisi.gr

Το "χτύπημα" της Άννας Καραμανλή στο Twitter κατά του Τσίπρα

karamanli

Η Άννα Καραμανλή σχολίασε μέσω Twitter την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος και έκανε λόγο για ψηφοθηρία.
Υπογράμμισε μάλιστα πως “είναι σα να πήγαιναμε εμείς ελεύθερο camping στην Ικαρία”.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής της ΝΔ έγραψε:
Δεν έχουμε θέμα με την επίσκεψη Τσίπρα. Με την υποκρισία της ψηφοθηρίας έχουμε. Είναι σα να πηγαίναμε εμείς ελεύθερο camping στην Ικαρία

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στα ψηλά ...6ο Ziria Rock Festival Nikos Doikas ( Ανταπόκριση από Φινλανδία)

Γράφει ο Ηλίας Μισσύρης

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στα ψηλά σιγά σιγά καθώς πλησιάζει το 6ο Ziria Rock Festival Nikos Doikas στο τέλος του μήνα(28-29-30 Αυγούστου), ενα πραγματικά «ανθρώπινο» και ελευθέρας εισόδου φεστιβάλ που γίνεται σε ένα μυθικό μέρος απείρου φυσικού κάλους με πάρα πολλές φιλικές συμμετοχές απο τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ρόκ μέχρι και τοπικά νεανικά ροκ συγκροτήματα που διψάνε να ανέβουν και αυτά στη σκηνή και να παίξουν τη μουσική τους σε ευρύ κοινό. Υπ' όψιν ότι εδώ στη Φινλανδία και στην Ευρώπη γενικότερα τέτοιας εμβέλειας ροκ φεστιβάλ έχουν 35-50 ευρώπουλα εισητήριο την ημέρα. Δεδομένου όμως οτι το φεστιβάλ της Ζήρειας δεν είναι κερδοσκοπικό και η υλοποποίηση του βασίζεται μόνο σε φιλική και εθελοντική αλλα σκληρή δουλειά αρκετών αφανών ηρώων που ήδη «τρέχουν και δεν φτάνουν» για να είναι όλα έτοιμα σε λιγότερο απο 3 εβδομάδες, νομίζω έχουμε όλοι μας καθήκον και υποχρέωση να το διαδώσουμε όπως μπορούμε καλύτερα για να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερα και με περισσότερο κόσμο. Εδώ ένα βίντεο απο τη δεύτερη μέρα πέρισυ που μπορέσαμε και εμείς να παρευρεθούμε οικογενειακώς, να παίξουμε με τους Emergency case στο σαλέ και να γευθούμε την φανταστική ατμόσφαιρα του φεστιβάλ έστω και για μία μέρα (λόγω αναχώρησης) Καλή προετοιμασία λοιπόν σε όλους τους εμπλεκόμενους στην φετινή διοργάνωση με τη συμμετοχή και βοήθεια όλων μας για μεγαλύτερη επιτυχία!
https://www.facebook.com/photo.php?v=818210528197498

Η πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την αυτοδυναμία.

Με απόλυτα μελετημένες κινήσεις προχωρά η προσπάθεια διεύρυνσης του πολιτικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα σε πολίτες που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο , επιχειρώντας να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και να κάνει εφικτό στόχο την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.
Το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το στενό συνεργάτη του, Νίκο Παππά έχει διαπιστώσει ότι για να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος και να υπάρχουν ελπίδες για αυτοδυναμία ή έστω νίκη με σημαντική διαφορά θα πρέπει να γίνει προσέγγιση του κεντρώου και κεντροδεξιού χώρου, που θεωρητικά είναι ένα πολύ πιο συντηρητικό πολιτικό κοινό από τους αριστερούς και τους διάφορους συνδικαλιστές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ , που προσπαθούν να χωθούν και να επιβιώσουν πολιτικά.
Έτσι η πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο όρος μόνο τυχαία δεν ήταν και αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει το κατάλληλο μήνυμα στο κοινό εκείνο που κρίνει πάντα τις εκλογές και να πάψει να φοβίζει τους νοικοκυραίους. Σε συνδυασμό με τις συναντήσεις με τους συνδικαλιστές των ενστόλων , με τον Αρχιεπίσκοπο, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο , αλλά και άλλες κινήσεις που επεξεργάζεται η Κουμουδούρου, ο στόχος είναι να κτυπήσει στο μαλακό υπογάστριο της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο σχεδιασμός είναι να πάψει να φοβίζει και να προκαλεί τους συντηρητικούς και κεντρώους ψηφοφόρους και στην συνέχεια να τους κάνει να νιώθουν απενοχοποιημένοι αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια  οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με μια γενικότερη πιο ρεαλιστική στροφή του πολιτικού λόγου του κόμματος στα οικονομικά θέματα έχουν προκαλέσει ανησυχία και δυσφορία στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος (υποστηρικτές Λαφαζάνη, ακροαριστερές συνιστώσες κλπ) ωστόσο επειδή όλοι αυτοί στην κοινωνία έχουν ελάχιστη απήχηση , δεν φοβίζουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

We ask UNESCO to protect Panagia Chozoviotissa Monastery on Amorgos Island . Γιατί είναι σημαντικό

We ask UNESCO to protect Panagia Chozoviotissa Monastery on Amorgos Island  .  Γιατί είναι σημαντ
Why it's important
Presenting to UNESCO the candidacy of Panagia Chozoviotissa Monastery into the Tentative List can help the rebirth of Amorgos, adopting innovative and sustainable strategies for its historical and environmental heritage, and in respect of the needs of its citizens. This is a particular opportunity that can represent an emblematic case study for the entire Mediterranean basin which is particularly rich in history and culture.
Γιατί είναι σημαντικό
Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα της Μονής της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στον Ενδεικτικό Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Περιβαλλοντολογικής Κληρονομιάς της UNESCO μπορείτε να βοηθήσετε σ την αναγέννηση της Αμοργού, την υιοθέτηση καινοτόμων και βιώσιμων στρατηγικών για την ιστορικής και περιβαλλοντική κληρονομιά, ακόμη και σε σχέση με τις ανάγκες των κατοίκων της. Αυτή είναι μια Ιδιαίτερη ευκαιρία που μπορεί να αντιπροσωπεύσει μία μοναδική περίπτωση μελέτης που αφορά όλη τη λεκάνη της Μεσογείου η οποία είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό.
Perchè è importante
Presentare all'UNESCO la candidatura del Monastero di Panagia Chozoviotissa nella Tentative List può aiutare la rinascita della meravigliosa isola Amorgos; vorremmo che si adottassero strategie innovative e sostenibili per la tutela del suo patrimonio storico e ambientale, ma nel rispetto anche delle esigenze dei suoi cittadini. Si tratta di una particolare opportunità che può rappresentare un caso di studio emblematico per l'intero bacino del Mediterraneo, che è particolarmente ricco di storia e di cultura.

 secure.avaaz.org

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης


Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 & ΩΡΑ 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα:
Περί μεταφοράς απορριμμάτων από άλλους Δήμους στον Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΘ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Για άλλη μία φορά η Διεθνής εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να γίνει μία προεκλογική φιέστα. Ο πολιτικός κόσμος και οι ηγήτορές του, ο κ.Σαμαράς και ο κ.Τσίπρας, αδυνατούν να απαγκιστρωθούν από το χθες. Την παροχολογία, τα φλας και τις ψυχολογικές συγκεντρώσεις προπαγάνδας. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα κατακλύζεται από τουρίστες και οι Έλληνες με τις οικογένειές τους εγκλωβίζονται στις πόλεις αδυνατώντας να πάνε διακοπές, τα δημοσιεύματα πληθαίνουν για τις στρατηγικές των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα εν’ όψει των Σεπτεμβριανών και της νέας σχολικής χρονιάς που συνεχώς αναβάλλεται, χωρίς αιτία συντηρώντας ένα νοσηρό παρελθόν.

Αργεντινή: Το δράμα και το δίδαγμα


Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος

Μόνο θλιβερές –αλλά κι εξαιρετικά ανησυχητικές, για τον βαθμό συναίσθησης της έκτασης και του βάθους της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης- σκέψεις προκάλεσε ο εγχώριος πολιτικός «διάλογος», αναφορικά με τη νέα, «επιλεκτική» τούτη τη φορά, χρεοκοπία της Αργεντινής.  Δυστυχώς, ο «διάλογος» αυτός, αντί να κατευθυνθεί σε ψύχραιμες, τεκμηριωμένες επιστημονικώς, αναλύσεις και να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα ως προς την καθ’ ημάς επικίνδυνη οικονομική κρίση –και μάλιστα στη φάση της διαφαινόμενης εξόδου απ’ αυτήν- ενέπλεξε ως και το επικίνδυνο επεισόδιο χρέους της Αργεντινής στα γρανάζια των κομματικών σκοπιμοτήτων, και δη υπό όρους ευτελούς, άκρως παραμορφωτικού, λαϊκισμού.  Ανάγκη, λοιπόν, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και ως προς το ως άνω επεισόδιο και ως προς τα διδάγματα που παράγει, πέρα κι έξω μάλιστα από τα σύνορα της Λατινικής Αμερικής.

Όταν οι κακές ειδήσεις κρύβουν τις καλές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έτσι συμβαίνει πάντα. Οι καλές ειδήσεις δύσκολα κυριαρχούν επί των κακών, που πάντα έρχονται να καλύψουν και να επικρατήσουν.

Συνέβη και την περασμένη εβδομάδα με την «κρίση του ΕΝΦΙΑ».

Μια κακή είδηση που κάλυψε, έκρυψε στην κυριολεξία, την καλή είδηση για την απαλλαγή από την υποβολή δήλωσης και καταβολής ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις οι οποίες κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ.

Η τροπολογία κατατέθηκε (σε πείσμα όσων έχουν δαιμονοποιήσει την καθόλα νόμιμη διαδικασία υποβολής τροπολογιών) και ψηφίστηκε σχεδόν μέσα στην απόλυτη σιωπή.

Ωστόσο, το λάθος στον ΕΝΦΙΑ είχε κερδίσει την επικοινωνιακή μάχη.

Νέα δεδομένα για μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο - Ένας χρόνος ...δοκιμαστικής εργασίας με μισθούς ιδιωτικού τομέα πριν την πρόσληψη!

Φωτογραφία για Νέα δεδομένα για μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο - Ένας χρόνος ...δοκιμαστικής εργασίας με μισθούς ιδιωτικού τομέα πριν την πρόσληψη!
Το νέο τοπίο στο Δημόσιο φιλοδοξεί να φέρει η κυβέρνηση με τις αλλαγές που σχεδιάζει. Το καθεστώς που θα υιοθετηθεί δεν αφορά μόνο τις απολαβές των υπαλλήλων, που θα φέρει το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο, αλλά και γενικότερα τη φιλοσοφία του Δημοσίου ως «εργοδότης», καθώς θα μπουν νέα δεδομένα τόσο στις προσλήψεις, όσο και στις προαγωγές.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης μελετούν τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, με το προσχέδιο του νέου μισθολογίου στο επίκεντρο, καθώς θα πρέπει να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο. Το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο, ενώ οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015.