Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Απόψε έχει πανσέληνο! Όλες οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα

Απόψε έχει πανσέληνο! Όλες οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα
Το υπουργείο Πολιτισμού οργανώνει και φέτος πάνω από 110 εκδηλώσεις, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη θα πρωταγωνιστήσει, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα  στους Δελφούς, καθώς και σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Στις 21:19, μόλις εμφανίστηκε   το φεγγάρι, σε μια προσπάθεια να ενωθούν νοερά τα νησιά των Κυκλάδων, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά, αλλά και οι Δελφοί, ακούστηκε ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους ένα απόσπασμα από το «Άξιον Εστί» με τη φωνή του ίδιου του ποιητή.

Τα μουσεία που  συμμετέχουν στη γιορτή της Πανσελήνου  είναι ανοιχτά για το κοινό, σήμερα Κυριακή 10 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο, από τις 21:00 έως τις 24:00.
 Πατήστε εδώ για το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Έγραψε ιστορία ο Ερντογάν – Έγινε ο πρώτος πρόεδρος Τουρκίας που εκλέχθηκε από το λαό

Έγραψε ιστορία ο Ερντογάν – Έγινε ο πρώτος πρόεδρος Τουρκίας που εκλέχθηκε από το λαό
.
 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκίας που εξελέγη από τον λαό της χώρας μετά τη νίκη του από τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας.
Σε τιτίβισμα του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ το επιβεβαίωσε.
«Ο πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγινε
ο πρώτος πρόεδρος που εξελέγη από τον λαό», έγραψε ο Μποζντάγ.
Το γραφείο του υπουργού επιβεβαίωσε το μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Μποζντάγ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Σε 61 από τους 81 νομούς, προηγείται ο Ερντογάν, σε 12 νομούς, ο Ιχσάνογλου και σε 8 νομούς ο Ντεμίρτας.
Στο 50% των καταμετρημένων ψήφων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 55,5%, ο Ιχσάνογλου, το 36,0% και ο Ντεμίρτας το 8,5%.
 Στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν παίρνει 55,5%, ο Ιχσάνογλου 38,55% και ο Ντεμίρτας 8,92%. Στην Άγκυρα, ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 59,43% των ψήφων, ο Ιχσάνογλου το 37,13%, και ο Ντεμίρτας το 8,34%. Στην Αττάλεια ο Ιχσάνογλου συγκεντρώνει το 52,77%, ο Ερντογάν το 42,04% και ο Ντεμίρτας το 5,20%.

Στο Γκαζίαντεπ ο Ερντογάν παίρνει το 61,07% ο Ιχσάνογλου το 28,93% και ο Ντεμίρτας 10,01%. Στην Σανλίουρφα ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 72,43%, ο Ντεμίρτας το 22,57% και ο Ιχσάνογλου 4,99%.

Βόμβα στα ταμεία και μεγάλη απειλή για τις συντάξεις από τις τεράστιες οφειλές - Διαβάστε με ποιούς τρόπους φεσώνουν το Δημόσιο μεγαλοεπιχειρηματίες

Βόμβα στα ταμεία και μεγάλη απειλή για τις συντάξεις από τις τεράστιες οφειλές - Διαβάστε με ποιούς τρόπους φεσώνουν το Δημόσιο μεγαλοεπιχειρηματίες

Στα 10,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλών δημιουργήθηκε πριν από το 2009, ενώ τα μεγαλύτερα ποσά οφείλονται από λίγους μεγαλοοφειλέτες.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει υποστηρίξει ότι η σημερινή εικόνα του ασφαλιστικού συστήματος, είναι το αποτέλεσμα ενός κατακερματισμένου συστήματος γεμάτου ανισότητες, διάτρητου, που "έμπαζε" από παντού, ενώ έχει αναφερθεί σε φαινόμενα ανευθυνότητας και ασυνέπειας που δημιουργήθηκαν κυρίως την περίοδο που η οικονομική κατάσταση ήταν καλύτερη.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά τη δημιουργία, πριν από λίγους μήνες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)

Χλιδάτες διακοπές για συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ!

ELTA

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» το πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας είναι καταπέλτης για συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ που έκαναν διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία!
Επίσης στο ίδιο πόρισμα γίνεται λόγος για παράνομες επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που διαπιστώθηκαν στον έλεγχο που έγινε για το διάστημα 2007 – 2010.
Στο σκάνδαλο εμπλέκονται πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του τότε ΔΣ. Ανάμεσά τους και δύο πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών. Μέλη της ομοσπονδίας εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιήσει 760 ταξίδια, στο πλαίσιο της… συνδικαλιστικής τους δράσης.

ysterografa.gr

Νεκρός 83χρονος σε παραλία στο Αίγιο

Ένας 83χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα το μεσημέρι και μάλιστα λουόμενοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν επί τόπου, λίγο πριν τον παραλάβει το ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με το thebest.gr διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αιγίου.
Στον τόπο του τραγικού περιστατικού βρέθηκαν άνδρες του Α.Τ. Αιγίου και της Λιμενικής Αρχής Αιγίου, η οποία διενεργεί και τη σχετική προανάκριση.

Σάκης Ιωαννίδης: Για τη Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Ισλαμιστές δεν φωνάζει κανείς

Sakis-Ioannidis-ONNED

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, δεν άφησε ασχολίαστο το δράμα που υφίστανται χριστιανικοί πληθυσμοί στο Ιράκ και τη Συρία από τους Ισλαμιστές του ISIS.
Και με σχετική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, σημείωσε με νόημα τα εξής:
Για τη Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Ισλαμιστές, δεν κινητοποιείται η διεθνής κοινότητα.
Δεν φωνάζει κανείς. Δεν επεμβαίνουν οι μεγάλες δυνάμεις. Δυστυχώς….”.

Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑΝΟΥ
ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΤΗΣ

Τίτλος: Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ
Σειρά :ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Συγγραφέας:ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΙΑΝΟΥ ΕΥΑ
Σελίδες 32 Τιμή 10,00 ευρώ Σχήμα 20Χ17 ΕΓΧΡΩΜΟ ....

εκδοσεις Οστρια
για παραγγελίες του βιβλίου στα παρακάτω τηλ και μαιλ
Τίτλος: Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ
Τζωρτζ 20, Εξάρχεια.
τηλ.: 211 2136882
e-mail: ostriavivlio@gmail.com.
για προσωπικη αφιερωση παρακαλω να αναγραφεται τα ονοματα σας !!!
ευχαριστω !!

ΕΚΘΕΣΗ - ΣΟΚ Μεικτό μισθό 440 ευρώ παίρνουν 572 χιλ. «ευέλικτοι» εργαζόμενοι

Μεικτό μισθό 440 ευρώ παίρνουν 572 χιλ. «ευέλικτοι» εργαζόμενοι
Του Γιώργου Γάτου
Mε «μισό» -από τον «κανονικό» μέσο- μισθό (έως 440 ευρώ μεικτά) αμείβεται ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που απασχολείται είτε με μειωμένο ωράριο είτε και για λίγες ημέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας Eκθεσης του Σώματος Eπιθεωρητών Eργασίας (ΣEΠE) που δημοσιεύει η «HτΣ».
Oπως προκύπτει από την αδημοσίευτη Eκθεση και τα στοιχεία του IKA για τις αμοιβές των μισθωτών, συνολικά 571.945 εργαζόμενοι απασχολούνταν στα τέλη του 2013 με «ευέλικτες» συμβάσεις σε επιχειρήσεις λαμβάνοντας μέσο μεικτό μισθό έως 439,73 ευρώ (έναντι 1.274,87 ευρώ που ήταν, στο τέλος του 2013, ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους με καθεστώς πλήρους απασχόλησης).

Άρθρο-ρουκέτα από Σταύρο Ψυχάρη για τις συγχωνεύσεις ΜΜΕ και το "Βήμα"

Stavros-Psiharis

Ένα άρθρο-ρουκέτα υπογράφει σήμερα ο εκδότης του “Βήματος της Κυριακής” Σταύρος Ψυχάρης στην ιστορική εφημερίδα, με αφορμή τη μεγάλη συζήτηση που άνοιξε και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο επιτρέπονται συγχωνεύσεις στα ΜΜΕ.
Πολλοί, μεταξύ των οποίων τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έκαναν λόγο για ρύθμιση που… διευκολύνει τους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα να προχωρήσουν σε συγχώνευση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη με τον Πήγασο, ο Σταύρος Ψυχάρης ωστόσο… σήκωσε το γάντι.
Και με άρθρο του στο σημερινό “Βήμα της Κυριακής”, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
Όσοι νομίζουν ή προσδοκούν συγχωνεύσεις μέσων ενημέρωσης εννοώντας μείωση της δημοσιογραφικής ακτινοβολίας του “Βήματος” και των “Νέων”, ματαίως ελπίζουν.
Ο μεγαλύτερος εκδοτικός οργανισμός της χώρας, παρά την κρίση, ανακάμπτει εντυπωσιακά. Και πολιτικά ισχύει πάντοτε η φράση του νεαρού δημοσιογράφου που απάντησε σε υπουργό της χούντας: “Κύριε υπουργέ, εγώ θα είμαι και αύριο εδώ”.

Σε εξέλιξη φωτιά στα Αθίκια.

Σε εξέλιξη φωτιά στην Κόρινθο
 Πολύ μεγάλη είναι η δύναμη της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε πριν από λίγο στα Αθίκια Κορινθίας.
Η φωτιά προς το παρόν μαίνεται σε δασική περιοχή με πεύκα  και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 44 πυροσβέστες, 20 οχήματα,29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Αυγουστιάτικες περιπλανήσεις

Πετάξτε με ελικόπτερο πάνω από οποιαδήποτε ελληνική ακτή:
Πηγαίνεται στον χάρτη κι επιλέξτε την περιοχή που επιθυμείτε:
http://www.tripinview.com/#/
 
Ζουμάρετε σε όποια περιοχή θέλετε για να δείτε φωτογραφίες από αξιοθέατα, παραλίες κλπ
http://www.sightsmap.com/greece

Για οδικά ταξίδια στην Ευρώπη (προγραμματισμός, αποστάσεις, κόστος κλπ):
http://www.viamichelin.com/


Και για το τέλος, το καλύτερο
Υπάρχει κανείς αφελής που νομίζει ότι δεν μας παρακολουθούν;
Βάλτε όποια διεύθυνση θέλετε στην ιστοσελίδα παρακάτω και τα ξαναλέμε………..
http://www.instantstreetview.com/

Υπάρχουν επίσης τα:

http://showmystreet.com/

Δυτική Κορινθία
http://www.tripinview.com/#/presentation/51/?video=38656

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νέες δημοτικές αρχές πριν αναλάβουν καθήκοντα (εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ.)

Με πολυσέλιδη εγκύκλιο που αποστέλλει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις αναφορικά με σειρά ζητημάτων για την ορκωμοσία των νέων αιρετών, την εγκατάσταση των νέων αρχών και την εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων.
Υπενθυμίζεται ότι οι νέες δημοτικές αρχές αναλαμβάνουν  καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου. Η θητεία θα είναι πλέον πενταετής, συγκεκριμένα θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου του 2019.
Οι 100 σελίδες της εγκυκλίου παρέχουν πλήρη ενημέρωση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νέες δημοτικές αρχές πριν αναλάβουν καθήκοντα.
Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

Το μεγάλο φαγοπότι στα Ταμεία – Τα φέσια που τινάζουν την κοινωνική ασφάλιση στον «αέρα»

Στοιχεία-φωτιά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων που αγγίζουν τα 10,4 δισ. ευρώ, αποτυπώνονται σε πρωτοσέλιδιο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής». Η «ακτινογραφία» δείχνει πως τα χρέη, στη μεγάλη πλειονότητά τους και συγκεκριμένα κατά 83%, ανήκουν σε οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν χρέη προ κρίσης και συνεχίζουν να τα αυξάνουν.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για βόμβα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό προίκα από την εποχή της «ευημερίας». Σήμερα, όμως, οι οφειλές απειλούν τα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος.
Η εφημερίδα επικαλείται δεδομένα που έχει πλέον το υπουργείο Εργασίας μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, με ακρίβεια σεντ στο φάσμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, 213.234 πρόσωπα χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Mόνο 833 επιχειρήσεις, φέρονται να χρωστούν 2,8 δισ. ευρώ.
Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, μέχρι τις 31 Ιουλίου στο ΚΕΑΟ είχαν ενταχθεί χρέη 213.234 εργοδοτών/ασφαλισμένων, ύψους 10,472 δισ. ευρώ από τέσσερα Ταμεία: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ. Μεγάλος ασθενής είναι το ΙΚΑ με 7,87 δισ. «φέσια» από χρωστούμενες εισφορές, αν και ο ΟΑΕΕ διεκδικεί την πρωτιά σε πλήθος οφειλετών (99.140 έναντι 87.647 του ΙΚΑ) που συνολικά όμως χρωστούν λιγότερα (2,34 δισ.).
Το 83% των χρεών έχει δημιουργηθεί από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν χρέη για πρώτη φορά από το 2009 και παλαιότερα. Αυτοί χρωστούν σήμερα (σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι 4 Αυγούστου) 9 δισ. ενώ μέχρι και το 2009 χρωστούσαν ήδη 6,4 δισ.
Αντίστοιχα οι οφειλέτες που δημιούργησαν χρέη προς τα Ταμεία για πρώτη φορά από το 2009 και μετά χρωστούν σήμερα 1,86 δισ., δηλαδή το 17% των συνολικών χρεών.
Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ότι δηλαδή «σήμερα διαχειριζόμαστε τις επιπτώσεις της ασυνέπειας και το τίμημα της ανευθυνότητας, που αναπτύχθηκε κυρίως στην περίοδο της ευημερίας»

Δεν βγήκαν φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας» στην Κεφαλονιά

Πού πήγαν φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας» και δεν εμφανίστηκαν στην Κεφαλονιά; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους κατοίκους στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια, καθώς κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, κάνουν την εμφάνισή τους και κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς, μέχρι την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όπου και κρύβονται πάλι στις φωλιές τους.
Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένα φιδάκια, έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σε σχήμα σταυρού και θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς, ενώ η παρουσία τους σηματοδοτεί την καλοτυχία.
Ωστόσο, πολλοί συνδέουν το γεγονός με τους σεισμούς που σημειώθηκαν τον Γενάρη και τον Φλεβάρη, ενώ σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια δεν είχαν εμφανιστεί το 1953, όταν ισχυροί σεισμοί είχαν προκαλέσει ολική καταστροφή  στο νησί.
Σημειώνεται επίσης ότι το φαινόμενο είχε συμβεί πάλι το 1987 και το 2005 – χωρίς πάντως να συνοδευτεί από κάποια φυσική καταστροφή ή άλλο κακό.
Πηγή: kefaloniapress.gr

Η τρόικα ζητάει... (και) υπογραφή Τσίπρα για να φύγει Εισερχόμενα

Alexis-TsiprasΤην υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα απαιτήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα, προκειμένου να δρομολογηθεί το σχέδιο απομάκρυνσής της από την Ελλάδα, και αντικατάστασης του Μνημονίου από ένα άλλο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, εξαετούς διάρκειας.
Η πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως, και δευτερευόντως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιδιώκει, όπως είχε συμβεί και το 2011, τη σύμφωνη γνώμη των μεγάλων κομμάτων για το νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι θα ασκηθούν εκ νέου πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα για να υπογράψει και να δεσμευτεί.
Με δεδομένη την πάγια άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι τέτοιο, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τους αμέσως επόμενους μήνες, καθώς οι Βρυξέλλες επιθυμούν να υπάρξει πολιτικό ξεκαθάρισμα στην Ελλάδα, ώστε η κυβέρνηση που θα διαχειριστεί τη “μετά Μνημόνιο εποχή”, να έχει καθαρό ορίζοντα μπροστά της.

ysterografa.gr

Η Ρένα Δούρου προειδοποιεί… Σγουρό και συμφέροντα


Rena-Dourou-speechΤη στρατηγική επιδίωξη να έρθει σε ρήξη με τα συμφέροντα στην Περιφέρεια Αττικής, όπως ακριβώς είχε επαγγελθεί προεκλογικά, επαναλαμβάνει η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Real News”.
Η Ρένα Δούρου, η οποία κατάφερε να πετύχει μια σημαντική ανατροπή απέναντι στον Γιάννη Σγουρό, άφησε από την πρώτη στιγμή να διαφανούν οι προθέσεις της, βάζοντας τον απερχόμενο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ… στη γωνία, και εγκαλώντας τον για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις τύχες της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία πολλά χρόνια.
Στη συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Real News”, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σημειώνει με νόημα τα εξής: “Το θέμα είναι η ρήξη με τα συμφέροντα και όχι η αντικατάστασή τους με άλλα”.

ysterografa.gr

Παπαχρήστος: Ο Αλέξης σε ρόλο... Ιωάννη Μελισσανίδη

Giorgos-Papaxristos
Με τον δικό του ξεχωριστό καυστικό τρόπο σχολίασε ο Γιώργος Παπαχρήστος την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος.

«Απο το ´´ειμαι άθεος´´ στο “έμεινε μόνος για 10′ λεπτά με την εικόνα της Παναγίας”! Το αριστερό αγόρι Αλέξης σε ρόλο Ιωάννη Μελισσανίδη…», ήταν το σχόλιο του γνωστού δημοσιογράφου.

ysterografa.gr

Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

Τον υπέρ πάντων αγώνων ετοιμάζεται πυρετωδώς να δώσει το παρακράτος της χώρας το φθινόπωρο. Ένα παρακράτος που έντεχνα τις περασμένες δεκαετίες την υποδούλωσε για άλλη μία φορά στην ιστορία της χρεώνοντας 320 δις ευρώ τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Πωλείται χώρα (επιπλωμένη) σε τιμή ευκαιρίας


Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς
Προ ημερών, μου τηλεφώνησε φίλος καλός, γνωστός για τον μειλίχιο χαρακτήρα του, σε κατάσταση… αμόκ. «Αυτοί έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν» ξέσπασε. «Η μάνα μου με 6.000 ευρώ μοναδικό ετήσιο εισόδημα, από ένα ενοίκιο 500 ευρώ που παίρνει τον μήνα, καλείται τώρα να πληρώσει γύρω στα δύο χιλιάρικα Εφορία!»
«Και πώς δικαιολογείται αυτό; Εμπίπτει σε τεκμήρια;» ρώτησα. «Οχι» μου απαντά. «Δεν παίρνει καν σύνταξη. Αλλά κάτσε και γράφε: Αυτοτελής φορολογία στο ενοίκιο 10% συν προσαύξηση 250 ευρώ επειδή το διαμερισματάκι (60 τ.μ.) νοικιάζεται ως επαγγελματική στέγη, 80% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και 400 ευρώ το περυσινό χαράτσι, μας κάνουν 1.700 ευρώ! Ασε που μέσα στο καλοκαίρι περιμένει και το μπουγιουρντί του ΕΝΦΙΑ…»

Νίκος Καραβίτης: Ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ που εξαγρίωσε ιδιοκτήτες και Μαξίμου

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/12/ge34234234tFile.jpg
Ως επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας επί κυβερνήσεων Σημίτη, ο κ. Καραβίτης είχε κατηγορηθεί από τη Νέα Δημοκρατία ότι «μαγείρευε» τα στοιχεία μεταθέτοντας πληρωμές για το μέλλον ώστε να εμφανίζεται μικρότερο το τρέχον δημοσιονομικό έλλειμμα
«Δεν καταλαβαίνω πού είναι οι αδικίες;». Η τηλεοπτική αυτή ατάκα στα τέλη Οκτωβρίου του Νίκου Καραβίτη, τότε συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,
 και αρχιτέκτονα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, είχε εξαγριώσει πολλούς, που σήμερα θα τον θυμήθηκαν βλέποντας τα εκκαθαριστικά για την ακίνητη περιουσία τους.