Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σε διαθεσιμότητα ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε καθαρίστρια

matkatharistria
Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι καθαρίστρια στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σχετική Απόφαση, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό, ο οποίος στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, διαπιστώθηκε ότι είναι ο υπαίτιος της χειροδικίας σε βάρος διαδηλωτή, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, την 10-06-2014».
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών»

Το Μεξικό νίκησε Καμερούν και… επόπτη!

mexico
Εξαιρετική η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα, χόρευε στη βροχή και παρότι της ακυρώθηκαν δύο κανονικά γκολ του Ντος Σάντος επικράτησε 1-0 του Καμερούν που είχε δοκάρι.
Μία κλάση πάνω από το Καμερούν ήταν το Μεξικό που επικράτησε στο «Arena das Dunas» αν και χρειάστηκε να πετύχει τρία κανονικά γκολ για να μετρήσει το ένα!
Η «Τρι» δεν πτοήθηκε από τη βροχή και έδειξε ότι θα πετύχει... όσα τέρματα χρειαστούν για να πάρει το τρίποντο και έπιασε στους τρεις βαθμούς στον 1ο όμιλο την Βραζιλία. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε βάρος Αφρικανών σε Παγκόσμιο Κύπελλο για το Μεξικό, που έκανε το πρώτο βήμα για να συνεχίσει την σταθερή παρουσία της στους «16» του Mundial, κάτι που έχει κάνει στα πέντε τελευταία μεγάλα ραντεβού.
Καλύτερα μπήκαν οι Μεξικάνοι στο ματς, πήραν την κατοχή, είχαν κυκλοφορία και στο 12' έπρεπε να βρεθούν σε θέση οδηγού στο ματς, όμως σε εκείνο το σημείο ο βοηθός ξεκίνησε το δικό του show ακυρώνοντας το κανονικό γκολ του Ντος Σάντος που καλυπτόταν σε σέντρα από δεξιά. Στο 21' έγινε ίσως η μοναδική φάση στην οποία απείλησε το Καμερούν.
Ο Ασού-Εκοτό έκανε όμορφη ενέργεια και συρτή σέντρα από αριστερά, Ετό έπιασε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
Οι Αφρικανοί προσπάθησαν να ισορροπήσουν και τα κατάφεραν για πολύ λίγο, αφού το Μεξικό έφτασε την κατοχή στο 60%-40% και στο 30' σκόραρε ξανά. Το γεγονός αυτό δεν πτόησε πάντως τον βοηθό που το ακύρωσε και αυτό παρ ότι ο Ντος Σάντος πήρε τη μπάλα από κεφαλιά αντιπάλου και ενώ καλυπτόταν στην εκτέλεση του κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ερέρα ήταν ξανά καλύτερη και αποφασισμένη να πάρει το τρίποντο που άξιζε απόλυτα. Στο 48' ο Περάλτα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ιτάνζ, ο οποίος απέκρουσε στο τετ α τετ για να έρθει τελικά το γκολ στο 61'.
Ο Ντος Σάντος δεν κατάφερε να κάνει... χατ τρικ αφού ο Ιτάνζ απέκρουσε νέο τετ α τετ, όμως αυτή τη φορά ο Περάλτα ήταν εκεί για να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία και να φτάσει τα 17 σε 34 ματς με το Εθνόσημο.
Στη συνέχεια οι Μεξικάνοι ήλεγξαν το ματς, πάγωσαν τον ρυθμό και αφού στα τελευταία δέκα λεπτά οπισθοχώρησαν, κινδύνευσαν στο 91' με τον Οτσόα όμως να... πετάει και να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μουκάντζο μετά τη σέντρα του Ασού-Εκοτό.
Στο 93' ο Τσιτσαρίτο έχασε απίστευτη ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ όντας μόνος από τη μικρή περιοχή με το 1-0 να μένει ως το τελικό.

 Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Μορένο, Μάρκες, Ροδρίγες, Λαγιούν, Αγιλάρ, Γκουαρδάδο (69' Φαμπιάν), Βάσκες, Ερέρα (92' Σαλσίδο), Ντος Σάντος, Περάλτα (74' Τσιτσαρίτο).
 Καμερούν (Φόλκερ Φίνκε): Ιτάνζ, Ασού-Εκοτό, Σετζού, Ν' Κουλού, Τζεγκουέ (46' Νουνκό), Ενόχ, Εμπία, Σονγκ (79' Γουεμπό), Τσούπο-Μότινγκ, Μουκάντζο, Ετό.

.Η Alessandra Ambrosio υποστηρίζει… με τον τρόπο της την Βραζιλία (photos)

Ale Ambrosio-05
Δε χάνει ευκαιρία να υποστηρίξει την πατρίδα της. Η Alessandra Ambrosio περίμενε με μεγάλη χαρά την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε μόλις χτες στη Βραζιλία.
Το 33χρονο supermodel ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες με την πεντάχρονη κόρη της, Anja, και το δίχρονο γιο της, Noah, με χρώματα και σημαίες της Βραζιλίας. Ο άγγελος της Victoria’s Secret συνόδεψε τα οικογενειακά στιγμιότυπα με τα σχόλια “Let’s do this #brazil #torcida #familia #futbol #copadomundo #2014fifaworldcup #soccer” Δεν παρέλειψε να ανεβάσει και μία φωτογραφία της στην παραλία με τον αγαπημένο της ρουχισμό, το μπικίνι, επιδεικνύοντας τις ποδοσφαιρικές της ικανότητες.
Λίγες μέρες νωρίτερα, σε φωτογράφηση για τη Vogue, η Ambrosio μοιράστηκε το πάθος της για το ποδόσφαιρο με τις συμπατριώτισσές της Raquel Zimmerman, Adriana Lima και Isabeli Fontana και το αποτέλεσμα είναι, αν μη τι άλλο, εξωτικό.



ysterografa.gr

Γάτα πηγαίνει το σκύλο σπίτι (VIDEO)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Εδώ… Μπέλο Οριζόντε - Ελλάδα καλή τύχη

Ελλάδα – Κολομβία: Προπόνηση και… αντίο Αρακαζού (photos)
Το ταξίδι προς το όνειρο για την Ελλάδα ξεκινάει από την πρωτεύουσα του Μινας Ζεράις και το Μπέλο Οριζόντε που χαρακτηρίζεται από τον μεγάλο της πληθυσμό.
Στο Αρακαζού είναι η βάση της Ελλάδας. Μία ήρεμη πόλη, όπου έχει ως μεγαλύτερη πηγή εσόδων τον τουρισμό. Το πρώτο ταξίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εντός Βραζιλίας, θα έχει απόσταση περίπου πέντε ωρών με τις διαφορές να είναι τεράστιες.
Από την ηρεμία του Αρακαζού η Ελλάδα θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της πολιτείας του Μίνας Ζεράις, μία πόλη με δεκαπλάσιο πληθυσμό από τη βάση της Ελλάδας, καθώς, εκεί κατοικούν περίπου 5.000.000 πολίτες.
Οι δύο πόλεις δεν μπορούν να συγκριθούν σε τίποτα, καθώς το Μπέλο Οριζόντε είναι μία μεγαλούπολη γεμάτη ουρανοξύστες και εμπορικά κέντρα. Το κλίμα εκεί, είναι τροπικό με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 9 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Ο μαύρος χρυσός της Ελλάδας: Πού "κρύβονται" αποθέματα 4 δισ. βαρελιών πετρελαίου

Tatweer-Petroleum_1.jpg   
Την εκτίμηση ότι οι θαλάσσιες και χερσαίες εκτάσεις της Δυτικής Ελλάδας πιθανότατα «κρύβουν» εμπορικά αξιοποιήσιμα αποθέματα της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, τα οποία θα είναι εκμεταλλεύσιμα μετά το 2025 και θα απαιτήσουν συνολική επένδυση άνω των 22 δισ. ευρώ, διατύπωσε, στη Θεσσαλονίκη, ο γεωλόγος πετρελαίων Ντίνος Νικολάου, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κύπρου και επί 35ετία διευθυντής ερευνών των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην περιοχή.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 8ου Ενεργειακού Διαλόγου, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), ο κ. Νικολάου επισήμανε: «Στη δυτική Ελλάδα έχουμε 30.000-40.000 χλμ σεισμικών ερευνών, δεκάδες [ερευνητικές] γεωτρήσεις σε θάλασσα (13) και ξηρά (50) αντίστοιχα, γνωρίζουμε την έκταση και τα πάχη των πετρωμάτων και τους δείκτες παραγωγικότητας, υδρογόνου και ωρίμανσης.
Στην περιοχή εκτιμάται ότι έχουν «γεννηθεί» 40 δισεκατομμύρια βαρέλια από τα μητρικά πετρώματα, εκ των οποίων το 10% περίπου σε εμπορικά αξιοποιήσιμες συγκεντρώσεις», σημείωσε ο κ. Νικολάου, που παρουσίασε για πρώτη φορά επισήμως τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις.
Βέβαια, όπως επισήμανε, για να φτάσουμε στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, τα προαπαιτούμενα είναι πολλά. «Πρέπει να έχουμε 15-20 ερευνητικές άδειες και γιγάντιες επενδύσεις υψηλού ρίσκου, γιατί πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολες περιοχές, ως προς τη γεωλογία και το ανάγλυφο.
Εκτιμώ ότι για τις έρευνες θα χρειαστούν επενδύσεις της τάξης των 2 δισ. ευρώ και για την εγκατάσταση, την ανάπτυξη και εκμετάλλευση δεκαπλάσιες, δηλαδή συνολικά πάνω από 22 δισ. ευρώ», υποστήριξε ο κ. Νικολάου, ο οποίος δεν διατύπωσε αντίστοιχες εκτιμήσεις για την Κρήτη, καθώς όπως είπε, τα διαθέσιμα στοιχεία για εκεί δεν είναι επαρκή για να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο

arouraios.gr

"Στην Ελλάδα ό,τι και να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει"

Διαβάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης καταλαβαίνουμε ότι η βασική δουλειά αυτής της ομάδας είναι να πάει τη χώρα σε εκλογές. Ποιες μεταρρυθμίσεις και πράσινα άλογα, το ζητούμενο είναι να "διορθωθούν οι αδικίες". Είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να κοιτάξει προς τα δεξιά του. Αυτό το μήνυμα επέλεξε από τα τόσα που του έστειλαν οι ψηφοφόροι στις πρόσφατες εκλογές. Στις δύσκολες ώρες ο καθένας επιστρέφει σε μονοπάτια που γνωρίζει καλύτερα και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ

 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Των κτηνοτρόφων στην παράσταση διαμαρτυρίας 
στις 12/6/2014 

 Καταγγέλλουμε την διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου γιατί δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού που εμφανίστηκε στην περιοχή μας .
Παρ’ ότι είχαν ειδοποιηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τις 10/12/2013, δεν εφάρμοσαν όσα προβλέπονται από το πρόγραμμα επιτήρησης του καταρροϊκού πυρετού.
 Ακόμη και όταν εμφανίστηκε ο καταρροϊκός πυρετός δεν πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Οι μικροί κτηνοτρόφοι που είμαστε στα όρια της καταστροφής από την γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζει πιστά η συγκυβέρνηση της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ οργανώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:
 Με δαπάνες της Περιφέρειας και του υπουργείου:
 - Να γίνουν οι ψεκασμοί σε όλους τους στάβλους και ότι άλλο επιβάλλεται σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους. 
 - Να γίνουν αεροψεκασμοί.
 - Να χορηγηθούν τώρα ζωοτροφές για τα κοπάδια που είναι σε καραντίνα.
 - Να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι για το χαμένο εισόδημα και τα ζώα που επλήγησαν από τη νόσο ως παραγωγικές μονάδες. 
- Να στελεχωθούν άμεσα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και τα περιφερειακά κτηνιατρεία με το αναγκαίο προσωπικό

Διαίρει και βασίλευε: Το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τον τελευταίο καιρό καταβάλλεται μια (εκ του πονηρού) συντονισμένη προσπάθεια να ενοχοποιηθούν απόψεις, αρθρογραφίες και δημοσιογραφικές γνώμες.
Διάφοροι αναζητούν παλαιότερα ή νεώτερα άρθρα, προκειμένου να δημιουργήσουν προβλήματα, «βλέποντας» πίσω από τις απόψεις πρόσωπα και πράγματα.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκστρατεία, που αναπαράγεται στο διαδίκτυο.
Έτσι, αναζητήθηκε παλαιότερο άρθρο μου για τον υπουργό των Οικονομικών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην παρούσα φάση.
Ατύχησαν, ωστόσο, διότι αυτή η εφημερίδα δημοσιεύει όλες τις απόψεις – γι’ αυτό άλλωστε είχαν δημοσιευθεί και άρθρα του ίδιου του σημερινού υπουργού των Οικονομικών, τα οποία όμως ουδείς μπήκε στον κόπο να αναζητήσει.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αγροτικές επιδοτήσεις

agrotes3
Αναδιανομή του πακέτου των αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, φέρνει το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  της εφημερίδας «Έθνος» η χώρα διαιρείται σε τρεις ζώνες και οι επιδοτήσεις θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία.
 Οσοι αποκτήσουν τον τίτλο του «πράσινου» αγρότη θα κερδίσουν 3,5 δισ. ευρώ, ενώ θα δίνεται έξτρα πακέτο 240 εκ. ευρώ στους νέους αγρότες.
Επίσης θα δίνεται… πριμ 240 εκ. ευρώ για όσους καλλιεργούν όσπρια και 360 εκ. ευρώ για καλλιέργειες στις ορεινές περιοχές.

Η "σφαγή" της Κροατίας στο ματς με την Βραζιλία (VIDEO)

Η `σφαγή` της Κροατίας στο ματς με την Βραζιλία (VIDEO) 

To Μουντιάλ ξεκίνησε με την Βραζιλία να επικρατεί της Κροατίας αλλά όλοι ασχολούνται με την "εφεύρεση" του διαιτητή Νισιμούρα ο οποίος έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους διοργανωτές.

Οι Κροάτες έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν για το ματς κόντρα στην Βραζιλία. Η παρέα του Νεϊμάρ μπορεί να συνήλθε μετά το αυτογκόλ του Μαρτσέλο και να ήταν καλύτερη στο γήπεδο, όμως χρειάστηκε το πέναλτι που ανακάλυψε ο διαιτητής για να πάρει τη νίκη.

Στην Αργεντινή τα πρωτοσέλιδα ασχολούνται αποκλειστικά τον Νισιμούρα ενώ όλα τα μέσα αναφέρουν την αδικία εις βάρος της Κροατίας.

Δείτε τις φάσεις του αγώνα και στο 2.50 το πέναλτι.

Ο Χίτλερ ζούσε ως το 1984 και οι Αμερικανοί απήγαγαν το “δεξί του χέρι”

Ο Χίτλερ ζούσε ως το 1984 και οι Αμερικανοί απήγαγαν το “δεξί του χέρι”
Η αποκάλυψη του γερμανικού ZDF σοκάρει και δίνει ταυτόχρονα νέα τροφή στους συνωμοσιολόγους όλου του κόσμου. Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ένα κορυφαίο στέλεχος του ναζιστικού κράτους της Γερμανίας όχι απλά δεν πέθανε το 1945 όπως επισήμως είχε λεχθεί αλλά φυγαδεύτηκε στις ΗΠΑ όπου ανακρίθηκε για να αποκαλύψει τα μυστικά των οπλικών συστημάτων των Γερμανών.
 Ο λόγος για τον Χανς Κάμλερ των SS. Επρόκειτο για έναν πολιτικό μηχανικό κατ' επάγγελμα στον οποίο αποδίδεται ο σχεδιασμός των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί.

Στο Δρομοκαΐτειο η 49χρονη που… βαλσάμωσε την μάνα της

astynomia2000
Στο Δρομοκαΐτειο οδηγήθηκε  η 49χρονη που συνελήφθη στο διαμέρισμά της στο Παγκράτι να έχει βαλσαμώσει την μάνα της σε ένα μπαούλο.

Η γυναίκα αφού κατέθεσε, εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος αποφάνθηκε ότι έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ως αποτέλεσμα, διατάχθηκε ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή νεκρού.

Πρωτοσέλιδο στους New York Times οι καθαρίστριες!

nykatharistries
Οι NewYorkTimesκυκλοφορούν σήμερα έχοντας στην πρώτη σελίδα φωτογραφία από τα επεισόδια των καθαριστριών με δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, η γνωστή εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ για τις περικοπές στην Ελλάδα, αλλά και για τις αποφάσεις των δικαστηρίων που μπλοκάρουν τα δημοσιονομικά μέτρα.

υστερογραφα

"Έφυγε" ο Άρης Σταθάκης

arisstathakis
Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή σε ηλικία 71 ετών, το πρωί ο γνωστός δημοσιογράφος σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σταθάκης.
 Ο Δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου και πρώην μέλος του ΕΣΡ, μαχόταν αξιοπρεπώς, με προβλήματα υγείας. Ο Άρης Σταθάκης γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας στις 25 Μαρτίου 1943. Ηταν έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική και ήταν δημοσιογράφος.
Εξελέγη Βουλευτής της Β΄Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και του 2007.
Διατέλεσε αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων 1999 & 2003, εκπρόσωπος Τύπου Δήμου Αθηναίων 2001-2003, πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων από το 2000, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ελέγχου στάθμευσης από το 2003, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας από το 1996, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτων, αντιπρόεδρος 1990-1992, γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων 1975-1977/1980-1984, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων 1968-1984.

Ωρα αποφάσεων για την κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων στους ΟΤΑ

 
Το σημείωμα που έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης στον υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο για να του θυμίσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις αναφέρεται στην ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος της διαθεσιμότητας-κινητικότητας για 4.000 υπαλλήλους. Λόγω της απροθυμίας των υπαλλήλων που φοβούνται ότι η ένταξή τους στο πρόγραμμα αποτελεί το πρώτο βήμα για την απόλυση αλλά και της αδράνειας των δημάρχων και των περιφερειαρχών δίνονται συνεχείς παρατάσεις.
Αρχικά το πρόγραμμα αυτό έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2013. Έπειτα η τρόικα έδωσε παράταση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2014. Έπειτα δόθηκε άτυπη παράταση μέχρι την 31η Μαρτίου του 2014, για να ακολουθήσει νέα παράταση, μέχρι την 25η Απριλίου. Μετά ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές και πάγωσαν όλα, πρωτίστως η ενημέρωση από τις κατά τόπους αποκεντρωμένες διοικήσεις που καλούνται να βεβαιώσουν την οικονομική δυνατότητα των ΟΤΑ που ζητούν να προσληφθούν σ΄ αυτούς οι υπό κινητικότητα υπάλληλοι.

aftodioikisi.gr

Στην… παράταση το «ματς» Μητσοτάκη-Λοβέρδου – Τροπολογία παρατείνει τη διαθεσιμότητα των διοικητικών των Πανεπιστημίων

Την προσωρινή λύση της ολιγοήμερης (σ.σ. περίπου μιας εβδομάδας) παράτασης στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου, επέλεξε τελικώς η κυβέρνησης καθώς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό τόπο στον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.
Συγκεκριμένα, το  υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταθέσει την Παρασκευή, τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου.
«Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας ότι υιοθετήθηκε η πρόταση του κ. Λοβέρδου να επανατοποθετηθούν περισσότεροι από 600 από τους 1.136 εργαζόμενους και όχι 500 που ήθελε ο κ. Μητσοτάκης.

aftodioikisi.gr

Νίκη με άγχος, ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 3-1



Οι Βραζιλιάνοι ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην πατρίδα τους, καθώς στο εναρκτήριο ματς του Mundial νίκησαν με 3-1 την Κροατία. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να βάλει το χέρι του και ο Ιάπωνας διαιτητής, που ανακάλυψε πέναλτι στον Φρεντ, με το οποίο η «σελεσάο» πήρε κεφάλι στο σκορ.
Σκόρερ των γηπεδούχων ο Νεϊμάρ (29', 71' πεν.) κι ο Οσκαρ (90+1'), ενώ για την Κροατία που προηγήθηκε είχε σκοράρει με αυτογκόλ ο Μαρσέλο (11').
Εμφανώς αγχωμένοι και φλύαροι οι Βραζιλιάνοι ξεκίνησαν το ματς παίζοντας ανορθόδοξα με σέντρες, την ώρα που η Κροατία ήταν καλά διαβασμένη και «φωτιά» στις αντεπιθέσεις.
Αφού προειδοποίησε με μια κεφαλιά του Ολιτς που έφυγε ελάχιστα άουτ, ο τελευταίος βγήκε στην κόντρα από αριστερά κι έφτιαξε με συρτή σέντρα το 0-1 του Μαρσέλο.
Οι «καριόκας» όταν έβαλαν την μπάλα κάτω, από τα μισά του ημιχρόνου και μετά έφτιαξαν φάσεις και ισοφάρισαν στο 29' με τη μπάλα να χάνεται στο χώρο του κέντρου, την άμυνα της «χρβάτσκα» ανοργάνωτη και τον Νεϊμάρ να νικάει τον Πλετίκοσα με συρτό σουτ.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να πατήσουν με αξιώσεις περιοχή. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ιάπωνας προπονητής, που ανακάλυψε πέναλτι σε κράτημα στον Φρεντ κι ο Νεϊμάρ έκανε το 2-1 στο 71' με τον Πλετίκοσα να πέφτει σωστά, αλλά να μην βάζει σωστά τα χέρια του και να δέχεται το γκολ.
Οι Κροάτες προσπάθησαν να απαντήσουν, έκλεισαν την Βραζιλία, είχαν μια μεγάλη φάση στο 90' με τον Μπρόζοβιτς να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Ζούλιο Σέζαρ και στην κόντρα οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1 με ωραίο μυτάκι του Οσκαρ που βγήκε στο ανοιχτό γήπεδο, σε μια φάση που ξεκίνησε από φάουλ στο χώρο του κέντρου υπέρ της Κροατίας το οποίο και δεν δόθηκε...
Κάπως έτσι λοιπόν, η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι πήρε το «τρίποντο» και μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση...

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (63' Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Χουλκ (68' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88' Ραμίρες), Φρεντ
ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβατσιτς (61' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς (78' Ρέμπιτς)
- See more at: http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?catid=35050&subid=2&pubid=129755792#sthash.1W4VbmJ1.dpuf