Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Έκπληξη Σαμαρά με Οικονομίδη στο ΥΠΟΙΚ!

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει αρχίσει. Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει βρεθεί και πρόσωπο – έκπληξη για το υπουργείο Οικονομικών. Ένα πρόσωπο που τις τελευταίες ημέρες δεν είχε ακουστεί. Πρόκειται για ομογενή οικονομολόγο, Νίκο Οικονομίδη!
Ο κ. Οικονομίδης είναι φίλος του Πρωθυπουργού, καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business, στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϊ.
Επίσης, ο Νίκος Οικονομίδης έχει εξαιρετικές σχέσεις και με το στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου. Μένει να δούμε αν τελικά θα είναι αυτός ο εκλεκτός και ασφαλώς αν θα πει το “ναι” στην πρόταση που του έχει γίνει.
Είναι φανερό πάντως πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία και θεωρείται βέβαιο πια πως ο ανασχηματισμός θα κλειδώσει το μεσημέρι της Δευτέρας.
Πυρετός διαπραγματεύσεων
Αμετακίνητοι φαίνεται πως θα παραμείνουν η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι η Νίκη Τζαβέλα πιθανώς στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο υπουργείο Πολιτισμού καθώς επίσης ο Ιορδάνης Τζαμτζής και η Φεβρωνία Πατριανάκου.
Υπουργείο φαίνεται να αλλάζει ο Γιάννης Μιχελάκης, με τις πληροφορίες να τοποθετούν εκεί τον Μάκη Βορίδη, ενώ αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δεν αποκλείεται να είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Τα σενάρια περιλαμβάνουν τη μετακίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου από το υπουργείο Παιδείας στο Ναυτιλίας, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον Συμεών Κεδίκογλου.
Την είσοδό του στην κυβέρνηση φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως θα μετακομίσει σε άλλη θέση καθώς δεν αποκλείεται να τον διαδεχθεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με αναπληρωτή τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

ysterografa.gr

Κουβέλης: Δεν ενδιαφέρομαι για την Προεδρία της Δημοκρατίας

kouv
 Ο Φώτης Κουβέλης, κατά την δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή, έκανε κάλεσμα στους διαφωνούντες. «Τα κόμματα δεν μπορούν να λειτουργούν με την αλαζονεία των προσωπικών απόψεων», τόνισε χαρακτηριστικά                   
Ο κ. Κουβέλης σε ιδιαίτερο φορτισμένο κλίμα απευθύνθηκε στα ιδρυτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ τονίζοντας πως μόνο αν μείνουν ενωμένοι θα μπορέσει το κόμμα να ανακάμψει μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα του 1,2%.
“Δεν έκανε λάθος ο λαός, εμείς κάναμε λάθος”, είπε ο Φώτης Κουβέλης και υπογράμμισε πως δεν τον ενδιαφέρει το θέμα της υποψηφιότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο ίδιος ζήτησε το έκτακτο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ να γίνει το φθινόπωρο, Η Κεντρική Επιτροπή αρχικά αποφάσισε να γίνει τον Ιούλιο και τελικά πήρε νέα απόφαση και το προσδιόρισε για τις 12-14 Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Φώτη Κουβέλη αποφάσισε η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ...

ysterografa.gr.

Αντώναρος: Έχω πεισθεί ότι ο ανασχηματισμός θα περιέχει… αναπάντεχα ονόματα

antonaros
Ο Ευάγγελος Αντώναρος έκανε μέσω Twitter τις δικές του εκτιμήσεις για τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

«Τελικά μάλλον έχω πεισθεί ότι ο ανασχηματισμός θα περιέχει…αναπάντεχα ονόματα. Με τον ένα η άλλο τρόπο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος.

Στις άγονες περιοχές το Κ.Υ. Γκούρας

Στις άγονες περιοχές το ΚΥ Γκούρας
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη χαρακτηρίστηκαν οι άγονες, απομακρυσμένες, νησιωτικές και προβληματικές περιοχές και τα κίνητρα που δίνονται στους επικουρικούς ιατρούς, προκειμένου να υπηρετήσουν στις περιοχές αυτές.
Με πρωτοβουλία του κ. Καλλίρη, στις προβληματικές και άγονες περιοχές συμπεριλήφθηκε, εκτός του Κ.Υ. Γκούρας και των περιφερειακών πολυδύναμων ιατρείων,  και το Κ.Υ. Νεμέας.
Ανάμεσα στα κίνητρα που προσφέρονται στους επικουρικούς ιατρούς που θα δηλώσουν προτίμηση να υπηρετήσουν στις προαναφερόμενες περιοχές, είναι η 3ετής διάρκεια των συμβάσεων, οι κατ’εξαίρεση αποσπάσεις  για συνυπηρέτηση συζύγων και ο υπολογισμός της προϋπηρεσίας εις διπλούν για την κατάληψη θέσης κλάδου ιατρού ΕΣΥ.

/moriasnews.gr

ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙ - Από τύχη δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι στον Μελιγαλά

Από τύχη δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι στον Μελιγαλά
 Φοβερό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα στον Μελιγαλά, όταν μεγάλο φορτηγό αυτοκίνητο έπεσε σε σπίτι και το γκρέμισε, ευτυχώς όμως δεν ήταν μέσα κανείς και αποφεύχθηκε το μοιραίο…
Το φορτηγό, που χρησιμοποιείται σε έργα, για άγνωστο ακόμη λόγο, έφυγε από την πορεία του και έπεσε επάνω στο πρώτο σπίτι του Μελιγαλά, κοντά στις γραμμές του σιδηρόδρομου.
Ο οδηγός τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και βρίσκεται στη βραχεία νοσηλεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι για τον απεγκλωβισμό του οδηγού χρειάστηκε να επιχειρήσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Μελιγαλά.
Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με τη γυναίκα του έλειπαν στην Αθήνα, όμως στην αυλή βρίσκονταν άνθρωποι που πότιζαν, χωρίς να πάθουν τίποτα, πέρα από ένα αναπάντεχο σοκ.

moriasnews.gr

Κότα γεννάει… πράσινα αυγά στην Αρκαδία !!!

Κότα γεννάει… πράσινα αυγά στην Αρκαδία !!! 
Στα μάτια τους δεν πιστεύουν οι κάτοικοι χωριού της Αρκαδίας, καθώς έκαναν την εμφάνισή τους… αυγά κότας με πράσινο χρώμα.
«Αυτό το βλέπω για πρώτη φορά!», δηλώνει ο έμπορος Γιώργος Χαραλαμπόπουλος από τα Βούρβουρα, προσθέτοντας πως τα πράσινα αυγά του τα έφερε προς πώληση μία κυρία, σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr.
Αν και ουδείς μπορεί να εξηγήσει το πράσινο χρώμα των αυγών, τα οποία δεν έχουν καμία διαφορά στη γεύσηαπό τα «συνηθισμένα», δεν αποκλείεται να οφείλεται στην ράτσα της κότας.
Πράσινα αβγά είχαν εμφανιστεί και πριν από λίγα χρόνια σε κοτέτσι στη Ροδόπη, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως τέτοιου χρώματος αυγά κάνουν οι κότες της ράτσας Araucana!

newsmessinia.blogspot.com -  moriasnews.gr

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Για άλλη μία φόρα το παρακράτος της Ελλάδας εξασφάλισε την ομηρεία του Πρωθυπουργού. Με μία οριακή πλειοψηφία ο κ.Σαμαράς σήμερα τη νύχτα θα κληθεί να σχηματίσει τη Νέα Κυβέρνηση της χώρας με την έγκριση του κ.Βενιζέλου. Ο κ.Κουβέλης συνεχίζει ακλόνητος να προσφέρει στην Πατρίδα. Η νύχτα είναι ο καλύτερος σύμμαχος των σκοτεινών δυνάμεων που αναμένουν την κόπωση του κ.Σαμαρά για να αποσπάσουν στο τραπέζι των ανταλλαγών τα Υπουργεία που θέλουν να ελέγχουν.

«Η΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Ι. ΜΟΝΕΣ & Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014».

 
Πρὸς
ἁπάσας τάς Ἱεράς Μονάς καί Ἱερά Ἡσυχαστήρια τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἀποστολικῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.
Εἰς τάς ἕδρας των.
Διά τοῦ παρόντος ἐντελλόμεθα ὑμῖν ὅπως κατὰ τὴν 23ην Ἰουνίου ἐ.ἔ. καὶ περὶ ὥραν 19.30’ παρίστασθε εἰς τὸν Ἱερὸν Καθεδρικὸν Ναὸν Ἀποστόλου Παύλου ἐν Κορίνθῳ κατὰ τὴν ὑποδοχὴν τῶν Ἱερῶν Λειψάνων Τιμίου Προδρόμου, Ἀποστόλου Ἰάσονος, Ἱερομαρτύρων Διονυσίου Ἀρεοπαγίτου, Βλασίου, Σωφρονίου Ἱεροσολύμων, Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Ὁσίων Παταπίου, Νίκωνος τοῦ Νέου καί Ὑπομονῆς καί τῆς θαυματουργοῦ Ἱερᾶς Εἰκόνος τῶν ἐν Κορίνθῳ Ἁγίων.
Εὐθύς ἀμέσως μετά τήν ὑποδοχήν τῶν Ἱερῶν Λειψάνων θὰ τελεσθῇ Ἱερὰ Ἀγρυπνία ἐπί τῇ μνήμῃ πάντων τῶν ἐν Κορίνθῳ Ἁγίων, καθ᾿ ἥν προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. Χρυσοστόμου θὰ ψάλλει κατά τό Πατμιακό Τυπικό ἡ συνοδεία τοῦ Πανοσ. Ἀρχιμ. κ. Πλάτωνος Κρικρῆ. Τήν 25ην Ἰουνίου ἐ.ἔ. καὶ περὶ ὥραν 21.00’ θὰ τελεσθῇ εἰς τόν αὐτόν Ἱ. Καθεδρικόν Ναόν Ἱερὰ Ἀγρυπνία ἐπί τῇ μνήμῃ πάντων τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων, Συνεργῶν τοῦ Ἀπ. Παύλου, καθ᾿ ἥν θὰ ψάλλουν αἱ Μοναχαὶ τοῦ Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψοῦ καὶ εἰς τὸ ἀριστερὸν ἀναλόγιον αἱ Μοναχαὶ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Προφήτου Ἠλιοῦ Ζαχόλης βοηθούμεναι ὑπὸ πασῶν τῶν δυναμένων νὰ ψάλλουν μοναχῶν, ἀδελφῶν πασῶν τῶν Ἱ. Μονῶν καὶ Ἡσυχαστηρίων τῆς Ἱ. Μητροπόλεώς μας. Εἰς τὰς ὡς ἄνω Ἱεράς Ἀγρυπνίας ἐντέλλεσθε ὅπως παρίστασθε μεθ᾿ ἱκανοῦ ἀριθμοῦ μοναχῶν διά νὰ ἑνώσωμεν τὰς προσευχάς ἡμῶν ἐκλιπαροῦντες τὰς ἱκετευτικάς πρεσβείας τοῦ Ἀποστόλου ἡμῶν θείου Παύλου καὶ τῶν ἐν Κορίνθῳ Ἁγίων ὑπὲρ τοῦ σύμπαντος κόσμου καί τῆς ὑπό τῆς δεινῆς οἰκονομικῆς κρίσεως μαστιζομένης εἰσέτι Πατρίδος μας καί τῆς Κορινθίας.
Ἐπίσης κατὰ τὴν 28ην Ἰουνίου ἐ.ἔ. καὶ περὶ ὥραν 19.00’ ἐντέλλεσθε νὰ παρίστασθε εἰς τὸν ὡς ἄνω Ἱερὸν Ναὸν κατὰ τὴν ὑποδοχὴ τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. κ. Ἱερωνύμου β’, τῆς Ἱ. Συνόδου καί τήν Λιτανείαν τῆς θαυματουργοῦ Εἰκόνος τοῦ Πολιούχου μας Απ. Παύλου.
Ἀναμένοντες ὑμᾶς περιχαρῶς εἰς τάς ὡς ἄνω ἐκδηλώσεις διατελοῦμεν,

Μετά πατρικῶν εὐχῶν καί ἀγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 

«Η΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ

 
Πρός
ἅπαντας τούς Παν/τους καί Αδ/τους φημερίους, τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἀποστολικῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.
Ες τάς Εδρας των.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΘΕΜΑ:   «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΟΔΗΓΙΕΣ Συμμετοχῆς σας στίς Εορταστικές Ἐκδηλώσεις
                   εἰς μνήμην το Πολιούχου Κορίνθου, ποστόλου τν ᾿Εθνν ΠΑΥΛΟΥ».
  
     Πατέρες μου ἀγαπητοί,
   σᾶς γνωρίζουμε τό Πρόγραμμα τῶν Λειτουργικῶν - Λατρευτικῶν Ἐκδηλώσεων πού θά λάβουν χώρα ἐφέτος πρός τιμήν τοῦ Πολιούχου μας στίς ὁποῖες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει νά παρίστασθε καί ἐντελλόμεθα τήν πιστή τήρηση αὐτοῦ ὡς καί τήν συμμόρφωσή σας στίς ὁδηγίες πού ἐμπεριέχονται εἰς αὐτό:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ - ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-6-2014:
     Ὥρα 19.30’ Ὑποδοχή τῶν Ἱερῶν Λειψάνων καί τῆς Ἱ. Εἰκόνος τῶν ἐν τῆ Κορινθίᾳ Ἁγίων στόν Καθεδρικό Ἱ. Ναό Ἀπ. Παύλου Κορίνθου μέ τή συμμετοχή ὅλων τῶν ἱερέων τῆς Ἱ. Μητροπόλεως. (Λευκό Ἐπιτραχήλιο - Φαιλόνιο) καί ἐν συνεχείᾳ Ἱ. Ἀγρυπνία.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28-6-2014:
     Ὥρα 19.00’ Μέγας Πανηγυρικός Συνοδικός Ἑσπερινός – Λιτανεία εἰς Ἱ. Καθεδρικόν Ναόν Ἀπ. Παύλου Κορίνθου, Προεξάρχοντος τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’ μέ τήν συμμετοχή πλειάδας Σεβ. Ἀρχιερέων.
     Εἰς τίς ὡς ἄνω ἐκδηλώσεις συμμετέχουν ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ φέροντες λευκό Ἐπιτραχήλιο - Φαιλόνιο.
     Τελετάρχες ὁρίζονται οἱ Παν/τοι Ἀρχιμ. π. Ἄνθιμος Παπαλεξόπουλος καί π. Σωφρόνιος Μάγειρας βοηθούμενοι ἀπό τούς Αἰδ/τους π. Γρηγόριο Θεοδώρου καί Ἰωάννη Δελημπαλτᾶ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 29-6-2014 (πρωῒ):
      Ὥρα 06.45’: Ὄρθρος, Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία εἰς Ἱ. Καθεδρικό Ναό Ἀπ. Παύλου Κορίνθου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 29-6-2014 (ἀπόγευμα):  
     Ὥρα 19.00’: Λιτανεία ἀπό τόν Ἱ. Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Ἀρχαίας Κορίνθου καί διά τῆς ὁδοῦ ΛΕΧΑΙΟΥ εἴσοδος εἰς τό «ΒΗΜΑ ΓΑΛΛΙΩΝΟΣ» ἐν Ἀρχαίᾳ Κορίνθῳ. (Συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ μέ λευκό Ἐπιτραχήλιο - Φαιλόνιο), καί ἐν συνεχείᾳ Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Ἑσπερινός εἰς ΒΗΜΑ ΓΑΛΛΙΩΝΟΣ.
     Τόν σπερινό θά τελέσουν ο φιλοξενούμενοί μας Κληρικοί, συνοδοί τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν.
    Τελετάρχαι ὁρίζονται οἱ Παν/τοι Ἀρχιμ. π. Ἄνθιμος Παπαλεξόπουλος καί π. Σωφρόνιος Μάγειρας βοηθούμενοι ἀπό τούς Αἰδ/τους π. Γρηγόριο Θεοδώρου, Ἰωάννη Δελημπαλτᾶ, Νικόλαο Πολύζο καί Πέτρο Τζέκο.
     Εἰς τόν σπερινόν θά ψάλλῃ ἡ Χορωδία «Κυριακός ὁ Ὑμνογράφος» ὑπό τήν διεύθυνσιν τοῦ κ. Ἀναστασίου Γκιούλη.

Εὐχέτης πάντων ἡμῶν ἐν ἀγάπῃ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 

Ο Τσίπρας προχωρεί σε "επανίδρυση" του ΣΥΡΙΖΑ

Alexis-Tsipras
Στην πολιτική “επανίδρυση” του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, και αφού απορροφηθούν οι επικοινωνιακές εντυπώσεις από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Στην Κουμουνδούρου επικρατεί η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά μη αναστρέψιμης φθοράς, και ο ανασχηματισμός δεν θα προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, πέραν των όποιων προσωρινών εντυπώσεων.
Εξάλλου, η διαφορά του 4% που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αποτελεί το εφαλτήριο της επιχείρησης πλήρους πολιτικής επικράτησης, με τον Αλέξη Τσίπρα να οικοδομεί το τελευταίο διάστημα ένα ευρωπαϊκό προφίλ, και την ίδια στιγμή να προχωρεί σε παρεμβάσεις που στέλνουν μηνύματα… καθησυχασμού των αγορών, ενώπιον του ενδεχομένου να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ηνία της εξουσίας, πιθανότατα εντός του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο κομβικής σημασίας βήμα του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η πολιτική διεύρυνση του ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον μεσαίο χώρο και το κοινωνικό κέντρο, προκειμένου να καλύψει και να εκφράσει τους πολίτες που ανήκουν στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, αλλά και μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς, οι οποίοι μέχρι σήμερα απέχουν.

ysterografa.gr

Παραμονή Κουβέλη ζητά η πλειοψηφία των στελεχών της ΔΗΜΑΡ

kouv
Κατά της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη τάχθηκε η πλειοψηφία των στελεχών της ΔΗΜΑΡ. Ανέβηκαν οι τόνοι  με την ομιλία του Δημήτρη Χατζησωκράτη που ζήτησε συγγνώμη για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά δεν υπέβαλε την παραίτησή του
 Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα υπέβαλλε άμεσα την παραίτησή του εφ όσον είχε διασφαλισθεί μια συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.
 Πρότεινε να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Κουβέλη, να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο, να εκλεγεί νέα Εκτελεστική Επιτροπή ενώ απάντησε στη κριτική ότι η νέα πρόταση για συγκρότηση μπλοκ προοδευτικής εξουσίας οδηγεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι χρέος των κομμάτων είναι να προτείνουν στο λαό συγκριμένη στρατηγική.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης είπε  ότι έχει συμβάλλει σημαντικά στην δράση του κόμματος στη Βουλή. Αρνήθηκε ότι κρυφός στόχος είναι πλέον να στραφεί η ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαία η συμβολή της ΔΗΜΑΡ στις διεργασίες για την Κεντροαριστερά.
Η ομιλία του Κουβέλη το Σάββατο
Ο Φώτης Κουβέλης από τη μεριά του πρότεινε να γίνει συνέδριο του κόμματος το Φθινόπωρο. Ο κ. Κουβέλης ακόμη υποστήριξε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν με σαφή τρόπο τους στόχους και τις επιδιώξεις της ΔΗΜΑΡ και σημείωσε πως θα πρέπει να επιμείνουν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς και στην οργανωτική και πολιτική αυτονομία της.
Σημείωσε επίσης πως η ΔΗΜΑΡ πρέπει να προσεγγίσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι, ωστόσο, κατά τη γνώμη του δεν θα πρέπει να τεθεί εκ νέου θέμα κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.
Αίσθηση προκάλεσε τέλος η απουσία του Γρηγόρη Ψαριανού, αλλά και του Ανδρέα Παπαδόπουλου. Από πολλούς η επιλογή των δύο βουλευτών ερμηνεύθηκε ως προμήνυμα αποχώρησης από το κόμμα.

ysterografa.gr

Ο Κύρτσος... αποκήρυξε τον Στουρνάρα!

Giorgos-Kyrtsos
Στην… πολιτική αποκήρυξη του Γιάννη Στουρνάρα προχώρησε ο Γιώργος Κύρτσος.
Ο γνωστός δημοσιογράφος, με σημαντική διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, έκανε με επιτυχία το πέρασμα από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στη Νέα Δημοκρατία, και στις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη Συγγρού.
Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Σαββατοκύριακο με Δράση”, με τον Σπύρο Μάλλη, και αναφερόμενος στον επικείμενο ανασχηματισμό, προχώρησε στην… πολιτική αποκήρυξη του Γιάννη Στουρνάρα.
Ο Γιώργος Κύρτσος εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στην οικονομική πολιτική, που θα γίνει κατανοητή από τους Έλληνες πολίτες, και θύμισε με νόημα ότι ο Γιάννης Στουρνάρας… δεν είναι Νέα Δημοκρατία, καθώς προέρχεται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών είναι ένας καθηγητής και τεχνοκράτης χωρίς εμπειρία του ιδιωτικού τομέα.

ysterografa.gr

Έφυγε από την ζωή ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Σηφάκης

sifakis
Ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Σηφάκης έχασε σήμερα Κυριακή (8/6) τη  μάχη με το θάνατο σε ηλικία 40 ετών.
Στις 16/5 λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από όχημα και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.
Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα, ο Γιώργος Σηφάκης έδωσε μεγάλη μάχη για τη ζωή του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και απεβίωσε σε ηλικία 40 ετών.
Ο Σηφάκης είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω ενός άλλου σοβαρού ατυχήματος πριν από μερικά χρόνια...

Τα τελευταία... κουτσομπολιά για τον ανασχηματισμό

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει αρχίσει, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη. Αλλεπάλληλες επαφές Σαμαρά το Σάββατο.
Ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει ήδη καταλήξει σε αρκετά υπουργεία, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να συναντιέται την Κυριακή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να «κλειδώσει» ο ανασχηματισμός.
Ο Πρωθυπουργός πέρασε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε διαρκείς συσκέψεις, αλλά και τηλεφωνικές με… υποψήφιους υπουργούς.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει πια να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών και η μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Τις τελευταίες ώρες το όνομα του Νίκου Δένδια επανέρχεται και παίζει εκ νέου δυνατά για τη θέση του ΥΠΟΙΚ. Δεν πρέπει, πάντως, να αποκλείεται και κάποιο όνομα – έκπληξη, όπως αυτό του Χρύσανθου Λαζαρίδη.
Στο τραπέζι παραμένει φυσικά το όνομα του Μάκη Βορίδη, όπως και αυτό του Σταύρου Δήμα, που όπως αποκάλυψαν τα “Υστερόγραφα” βρίσκεται ανάμεσα στις λύσεις που προκρίνει ο Αντώνης Σαμαράς. Τις τελευταίες ώρες πόντους κερδίζει και ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Δεδομένη θεωρείται επίσης η υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου και προορίζεται είτε για το υπουργείο Ανάπτυξης είτε για το Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από το Αγροτικής Ανάπτυξης, άλλωστε πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αποχώρηση του Αθανάσιου Τσαυτάρη, ενώ από το υπουργείο Παιδείας θα αποχωρήσει σχεδόν σίγουρα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται πως μετακινείται από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο κ. Αρβανιτόπουλος ίσως να καταλάβει τη θέση του η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ποιους θέλει στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος
Εκτός του Ανδρέα Λοβέρδου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ «φλερτάρουν» ακόμη με κάποιο υπουργείο ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Γενικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος… πιέζει και για την είσοδο μερικών ακόμη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, με το όνομα της Συλβάνα Ράπτη να ακούγεται πολύ τις τελευταίες ώρες.
Θέση υφυπουργού από τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται επίσης να κερδίζουν η Νίκη Τζαβέλλα, αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραμένει αμετακίνητος στο υπουργείο Υποδομών, όπως και η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού.
Σταθερό θα παραμείνει και το δίδυμο Δημήτρη ΑβραμόπουλουΦώφης Γεννηματά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τέλος, για το θέμα που προέκυψε μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Ντόρας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα υπουργοποίησης της κας. Μπακογιάννη.
Πάντως, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παίξει δυνατά το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ.

Έρχονται 2.000 προσλήψεις στην υγεία – Ποιες είναι οι θέσεις που ανοίγουν (λίστα)

Περίπου 2.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας που είχαν προαναγγελθεί στο πλαίσιο των 14.000 που σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός του 2014, εγκρίθηκαν από το  Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ). Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να ζητηθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 1.983 θέσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2014, σε εφαρμογή απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.
Πρόκειται για:
200 θέσεις Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ
70 θέσεις παραϊατρικού & λοιπού προσωπικού
20 θέσεις νοσηλευτικού 7 λοιπού προσωπικού (λόγω προβλημάτων υγείας)
2 θέσεις συγγενών αποβιώσαντος κατά και ένεκα της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος)
200 θέσεις (κατ’εκτίμηση) διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τις ανάγκες φορέων μας αλλά και των δομών Ψυχικής Υγείας
70 θέσεις Φαρμακοποιών, ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ακτινοφυσικοί, βιοχημικοί, χημικοί, κλπ)
15 θέσεις δικηγόρων
700 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού
370 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για τις οποίες εκκρεμεί η διαδικασία διορισμού στην υπηρεσία μας
336 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ είτε από νέα προκήρυξη είτε από τις θέσεις που εκκρεμούν στα συμβούλια κρίσεων.

aftodioikisi.gr
 

Στο στόχαστρο οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις – Ποιες 5 ανατροπές έρχονται στο Ασφαλιστικό από το 2015

Ριζικές αλλαγές έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο αλλάζει πλήρως μορφή από τον Ιανουάριο του 2015, με οδηγό τα συμπεράσματα μελέτης που θα εκπονήσει το ΚΕΠΕ.
Η Μεταρρύθμιση στα Ταμεία θα φέρει πέντε ανατροπές, όπως επισημαίνει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής». Στο στόχαστρο μπαίνουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, οι οποίες θα περικοπούν δραστικά μέσω της αύξησης των «ενδιάμεσων» ορίων ηλικίας, ενώ θα εξειδικευθεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των αποδοχών. Στόχος να ισχύσει η αρχή των μηδενικών ελλειμμάτων όχι μόνο στα επικουρικά αλλά και στα κύρια ταμεία ασφάλισης, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Συγκεκριμένα οι πέντε ανατροπές που αναμένονται είναι οι εξής:

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;

Zafiropoulos Spiros Του Σπύρου Ζαφειρόπουλου

Για όλα φταίνε οι άλλοι;
Όχι βέβαια. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας
Η αποτυχία είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε εμείς οι ίδιοι πρώτα.
Που θέλω να καταλήξω; Ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους για ότι κακό μας συμβαίνει. Εμείς οι ίδιοι το προκαλούμε. Εμείς κάναμε την επιλογή στο τέλος βγήκε ακατάλληλη. Δεν μας επιβάλλει κανείς τίποτα. Έχουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον, την ελευθερία, να επιλέγουμε πράγματα, ανθρώπους, καταστάσεις. Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις που θα αδικηθούμε. Αλλά αυτό που έμαθα μέσα από τη ζωή μέχρι τώρα, είναι ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ακόμη και μία κακή επιλογή μπορεί να σε βοηθήσει να προχωρήσεις παραπέρα. Θα φας τα μούτρα σου, θα δεις την πραγματικότητα, και τότε θα έρθει η ώρα που θα θες να την αλλάξεις. Και θα το κάνεις.
Ας σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και ας κάνουμε αυτοκριτική. Τότε θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή μας. Και πρώτα από όλα οι επιλογές μας. Θα είναι αυτές ακριβώς που μας αξίζουν.

Αιμοδοσία στο Ξυλόκαστρεο

 Φωτογραφία
Του Χρήστου Πρωτόπαπα 
 Προέδρου  Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου

Αγαπητοί μου Συμπολίτες καλησπέρα.
Από το 1987 έχει ιδρυθεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών στην πόλη μας.Τότε είκοσι πέντε νέοι πρωτοστάτησαν που πολλοί από αυτούς δεν πρόσφεραν μέχρι σήμερα το Αίμα τους για διάφορους λογούς και δεν είναι η ώρα να τους εξηγήσω.
Παρόλα αυτά αν δεν βοηθούσαν δεν θα υπήρχε Σύλλογος. Εκατοντάδες όμως συμπολίτες και ετεροδημότες και συμπατριώτες μας από όλοι την Κορινθία μέχρι σήμερα προσφέρουν το Αίμα τους στο Σύλλογο. Θέλω να σας παρακαλέσω ΟΛΟΥΣ σήμερα για κάτι.
Οι περισσότεροι φίλοι μου στο feis book είναι γονείς και άλλοι είναι φίλοι των παιδιών μου δηλαδή νέα παιδιά. Όσον αφορά τους συνομήλικους μου το καταλαβαίνω πως δεν έρχονται πλέον λόγω προβλημάτων με την υγεία τους λόγω φαρμάκων κ.λ.π  Λάθος εμείς σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ ακόμη και να σας βλέπουμε να σας κεράσουμε μια πορτοκαλάδα μια μπύρα ένα σουβλάκι.
Μπορείτε και θέλουμε να φέρετε τα παιδιά σας στην Αιμοδοσία να δουν να μάθουν πως τα παιδιά δεν χρειάζονται μόνο παιχνίδια άλλα και ΑΙΜΑ.
Υπάρχουν ακόμη και οι νέοι και νέες που είναι φίλοι μου και αρκετοί από αυτούς συμμετείχαν και στις Δημοτικές Εκλογές και χάρηκα για την συμμετοχή τους. 
Σε όλους εσάς απευθύνομαι και σας καλώ να έρθετε και να προσφέρετε το Αίμα σας την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ και την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014.
Ο Εθελοντής Αιμοδότης είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Και σεις οι Νέοι είστε Ξεχωριστοί.
Φιλοι μου ξέρω πως ασχολείσθε οι περισσότεροι με σπουδαία πράγματα στην πόλη μας στον Δήμο μας αλλά πιστέψτεμε αν βοηθήσετε λίγο και στην ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ και είμαστε Αυτάρκης από Αίμα θα είναι καλύτερα για ΟΛΟΥΣ.
Άντε λοιπόν να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη βδομάδα. Σας περιμένω μικρούς και μεγάλους. 
Να μην ξανακούσω ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ.
Ζητω συγνωμη αν σας κουρασα.

έκκληση 

Ένας χρόνος χωρίς τη "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"


 Την Παρασκευή 13 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε ( 13 Ιουνίου 2013) που κυκλοφόρησε το τεύχος 2261 του περιοδικού ‘’Ραδιοτηλεόραση’’, που έμελλε να είναι και το τελευταίο, μετά την απόφαση της 11ης Ιουνίου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
 Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου χωρίς το ιστορικό περιοδικό ο Δερβενιώτης την καταγωγή δημοσιογράφος  Γιάννης Παπουτσάκης γράφει:

Ιστορικό Ραδιοτηλεόρασης
Ο ερχομός του ραδιοφώνου στην Ελλάδα το 1938,δημιούργησε την ανάγκη της ύπαρξης ενός εντύπου με το πρόγραμμα του νέου μέσου .Έτσι, ένα χρόνο αργότερα, το 1939, κυκλοφόρησε εβδομαδιαίο περιοδικό με την ονομασία ‘’Εβδομαδιαίο πρόγραμμα ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών-Θεσσαλονίκης ’’, με εκδότρια την τότε Διεύθυνση Ραδιοφωνίας του υπουργείου Τύπου και σε σχήμα μικρό και στενόμακρο. Το 1948 ο διευθυντής του ΕΙΡ Δημήτρης Σβολόπουλος επανέκδωσε το περιοδικό ως ‘’Εβδομαδιαίο πρόγραμμα’’. Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 1950 πέρασε στα χέρια του στρατηγού Χ.Τσιγάντε, ο οποίος μίκρυνε το σχήμα του, περιόρισε τις σελίδες του και το μετονόμασε σε ΕΙΡ. Ένα μήνα αργότερα, το 12 σέλιδο ‘’ΕΙΡ’ έγινε 16σέλιδο ‘’Ραδιοπρόγραμμα’’, έχοντας στην πρώτη σελίδα του μια γελοιογραφία. Το 1952 ο νέος του διευθυντής Γ.Αλεξιάδης το ανανέωσε ακόμη περισσότερο, εμπλουτίζοντας τις σελίδες του και με θέματα ποικίλης ύλης , με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτισμό, την ιστορία και τη λογοτεχνία, ενώ τα εξώφυλλά του κοσμούσαν μεγάλες μορφές των τεχνών όπως ο Δημήτρης Μητρόπουλος, η Έλλη Λαμπέτη, ο Δημήτρης Χορν, η Κατίνα Παξινού ,ο Αλέξης Μινωτής, ο Μάνος Χατζιδάκις και πολλοί άλλοι. Το 1966 η Ελλάδα απέκτησε τηλεόραση , με αποτέλεσμα στις 12 Μαϊου 1968 το περιοδικό να αλλάξει ονομασία και να γίνει ‘’Ραδιοτηλεόραση’’, έχοντας σ’ αυτό το ιστορικό τεύχος εξώφυλλο τη Μπριζίτ Μπαρντό. Επί σειρά ετών η ‘’Ραδιοτηλεόραση’’ ήταν το μοναδικό ραδιοτηλεοπτικό περιοδικό στη χώρα. Το 1994 πέρασε σε μια νέα εποχή, βελτιώνοντας την ποιότητα και του χαρτιού και της ύλης. Παράλληλα, άρχισε να προσφέρει στους αναγνώστες της ειδικά τεύχη και ένθετα για τον αθλητισμό ( Ολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβου), τον πολιτισμό και την ιστορία του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, αφιερώματα σε μεγάλες ιστορικές στιγμές, όπως η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη , καθώς και σειρά συλλεκτικών cd και dvd με τα κορυφαία σίριαλ (‘’Ο Χριστός ξανασταυρώνεται’’, ‘’Μεθυσμένη πολιτεία’’, ‘’Ο συμβολαιογράφος’’, ’’Το μινόρε της αυγής’’, ‘’Η γαλήνη΄΄, ’’Μαντάμ Σουσού, ‘’Εκείνος κι εκείνος’’, ‘’Λωξάνδρα’’ κ.ά) , αθλητικά dvd από το σπάνιο αρχείο της ΕΡΤ, με τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, Το πανόραμα του αιώνα, το θέατρο της Δευτέρας, ιστορικά έργα από το θέατρο στο ραδιόφωνο κ.ά.
Ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ έντυπο του είδους που έδινε τόσο μεγάλη έμφαση στον πολιτισμό ,με ειδικές σελίδες για το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, το βιβλίο, τις εκδηλώσεις της εβδομάδας, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ με 16σέλιδο αναλυτικό πρόγραμμα του ραδιοφώνου 20 σταθμών και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ χωρίς ροζ σελίδες και διαφημίσεις 090.Ένα περιοδικό, έγκυρο και σοβαρό για όλη την οικογένεια και για αναγνώστες με ποιοτικές αναζητήσεις
Το 2008, στην επέτειο των 40 χρόνων κυκλοφορίας ως ‘’Ραδιοτηλεόραση’’, κυκλοφόρησε πολυτελές λεύκωμα με την ιστορία του περιοδικού, ενώ στις 13 Μαϊου της ίδιας χρονιάς το περιοδικό βραβεύτηκε κατά την 26η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση για την ιστορική διαδρομή του, την πλούσια θεματολογία του, την προβολή της ραδιοτηλεοπτικής επικαιρότητας και την ποιότητά του. Στις 14 Ιουνίου 2008 η ‘’Ραδιοτηλεόραση’’ γιόρτασε τα 2000 τεύχη της με αυτή την ονομασία.
Στις 13 Ιουνίου 2013 κυκλοφόρησε το τεύχος 2261 του περιοδικού, με εξώφυλλο τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που έμελλε να είναι και το τελευταίο, μετά την απόφαση της 11ης Ιουνίου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Μια σημαντική διαδρομή 74 χρόνων ολοκληρώθηκε για το ιστορικότερο περιοδικό που βρισκόταν σε κυκλοφορία στη χώρα μας

* Στη φωτογραφία το 646 τεύχος της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!!! 26 Ιουνίου 1982. 32 χρόνια πριν! Εξώφυλλο από την ΚΟΥΡΣΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ του Γιάννη Φίλιππα! Με το Γιώργο Φούντα και τη Γεωργία Ζώη! Και κοστούμια του Γιάννη Βούρου.

Περιήγηση στους δρόμους της Ελλάδoς με Google Street View

Περιήγηση στους δρόμους της Ελλάδας με Google Street View 

Διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα είναι η διαδραστική υπηρεσία Street View, που εμπλουτίζει τους ψηφιακούς χάρτες της Google, επιτρέποντας την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στους δρόμους της Ελλάδας, σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και στο εσωτερικό κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων, με εικόνες από κάμερες λήψης 360 μοιρών.

Η Ελλάδα θα είναι η 56η χώρα στον κόσμο (η πρώτη ήταν οι ΗΠΑ το 2007), όπου θα διατεθεί η συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία, στην οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω του υπολογιστή τους, της ταμπλέτας ή του κινητού τηλεφώνου τους, από οποιοδήποτε σημείο βρίσκονται.
Την υπηρεσία αυτή, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της Google Ελλάς στο Ζάππειο Μέγαρο, προτίθεται να αξιοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος σε χαιρετισμό του, με στόχο την προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας. Η σχετική συμφωνία με την Google θα υπογραφεί πολύ σύντομα.
Ο διευθυντής της Google Ελλάς Στέφανος Λουκάκος, δήλωσε, ότι η Google επενδύει στην Ελλάδα και εκτίμησε, ότι το Google Street View θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, αποτελώντας ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ιδίως για τους τουρίστες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να περιηγούνται εικονικά εκ των προτέρων στις ομορφιές της Ελλάδας. Επίσης, όπως ανέφερε, η υπηρεσία θα αποβεί πολύ χρήσιμη σε διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια, μεσιτικά γραφεία, γκαλερί κ.α.), που θα μπορούν πλέον να παρέχουν εικονικές περιηγήσεις στους υποψήφιους πελάτες τους μέσω των χαρτών της Google.

Η υπηρεσία Google Street View (www.google.gr/streetview)

ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Στα χέρια των ανθρώπων του Μαξίμου βρίσκεται το θέμα της αντικατάστασης του διευθύνοντος συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., κ. Κωνσταντίνου Τζοάνη, ο οποίος τελεί υπό παραίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «thedayaftergr»,  ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του  Μεγάρου Μαξίμου κ. Δημήτρης Πτωχός έχει υπό την εποπτεία του το θέμα της αντικατάστασης του κ. Τζοάνη. 

Αποτελέσματα εκλογών Αθήνας: Η τελική κατάταξη των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του Άρη Σπηλιωτόπουλου

Ολοκληρώθηκε μετά από ένα περίπου μήνα (!!!) η καταμέτρηση των σταυρών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στο δήμο της Αθήνας και έτσι στο 100% των τμημάτων
... η τελική κατάταξη είναι:

1.ΤΕΝΤΟΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2.ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
3.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5.ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΣΕΡΑΦΙΝΑ
6.ΣΠΥΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
7.ΒΑΖΕΧΑ ΚΡΙΣΤΟΦ
8.ΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
9.ΚΥΡΤΣΟΥ-ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΜΑΛΙΑ
10.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΝΙΚΗ

Αυτή είναι η πρώτη δεκάδα και εκλέγονται οι 4 πρώτοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι αναπληρωματικοί
 

ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Πολλοί έρχονται και φεύγουν χωρίς να συναντήσουν ποτέ στη ζωή τους έναν ήρωα. Η Ελλάδα σταμάτησε να έχει ήρωες λίγο μετά το Β'ΠΠ. Ακόμα και αυτοί που έπεσαν στο καθήκον στη μαρτυρική Κύπρο το 1974, όλοι ήθελαν να τους ξεχάσουν για να μην θυμούνται την μέγιστη προδοσία της Χούντας του Ιωαννίδη. Ελάχιστοι σε αριθμό μετέπειτα έπεσαν για την Ελλάδα. Ελάχιστοι σε αριθμό οι ζώντες του Β΄ΠΠ, με προεξέχοντα τον Μανώλη Γλέζο που στο σκοπευτήριο της Καισαριανής συνάντησε ήρωες.

Ο τελευταίος ήρωας της Ελλάδας, ο Πεζοναύτης Στάθης Κρόκος έπεσε στο δρόμο για το Αιγαίο την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, οδεύοντας στην ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2013. Ο Στάθης Κρόκος δεν έγινε ήρωας εκείνη την ημέρα. Έγινε ήρωας πολύ νωρίτερα στην οικογένεια που μεγάλωσε, στο σχολείο που διδάχθηκε τι είναι Ελλάδα. Ως ήρωας δεν γνώριζε πότε θα γίνει ήρωας. Γνώριζε όμως, όπως πολλά άλλα παιδιά της ηλικίας του, ότι αν απαιτηθεί θα γίνει ήρωας.

Σε τι διαφέρει ένας ήρωας από έναν κοινό θνητό σαν εμάς, που περνάει και φεύγει, σε μία λέξη είναι η δειλία. Ο ήρωας δεν δειλιάζει. Φοβάται, αλλά δεν σταματά. Μόλις ξεκινήσει από την αφετηρία έχει ήδη περάσει στην αιωνιότητα. Εκεί που δεν πάνε οι ήρωες που κατασκευάζει η κοινωνία για να τέρπει την ηδονή της. Η αιωνιότητα του βρίσκεται στο δρόμο που παίρνει το όνομά του, στα βιβλία που τον γράφουν, στις ψυχές των δειλών. Αυτοί οι δειλοί είναι που ψάχνουν να βρουν απεγνωσμένα κάτι για να νιώσουν λιγότερο ασήμαντοι. Να σπιλώσουν έναν ήρωα. Να υπηρετήσουν το σκοτάδι που αποστρέφεται τους ήρωες.
  
Η Ελλάδα έχει χιλιάδες ήρωες για αυτό και θα υπάρχει για πάντα. Παιδιά, παλληκάρια, άνδρες και γυναίκες στον αέρα, το έδαφος, τη θάλασσα, στη γη που δεν δειλιάζουν κοιτάζοντας την ελευθερία. Δεν νοιάζονται για δειλούς πολιτικούς και στρατιωτικούς προϊσταμένους τους. Γεννιώνται και πεθαίνουν ήρωες. Αυτοί που τους συναντάνε στη ζωή τους είναι οι ευτυχείς. Αυτοί που είδαν τι μένει σε έναν ήρωα αν του αφαιρέσεις το βαρύ σώμα του.

Αιωνία η μνήμη σου Πεζοναύτη Στάθη Κρόκο, τελευταίε ήρωα της Ελλάδας.
 
thedayaftergr.blogspot.gr