Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Β.Νανόπουλος: Αντιφάσεις και θολό τοπίο για το πάρκινγκ στο Λιμάνι από τη Δημοτική Αρχή Κορινθίων (Video)

 
Στις μεγάλες αντιφάσεις και τις θολές επιλογές της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Κορινθίων, σχετικά με το ζήτημα του χώρου στάθμευσης στο Λιμάνι της Κορίνθου, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου από το χώρο του Δημαρχείου, ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Βασίλης Νανόπουλος.

Προεκλογικά η Δημοτική Αρχή ξόδεψε μεγάλα ποσά για τη διαμόρφωση του πάρκινγκ στο χώρο του Λιμανιού της Κορίνθου, περιλαμβάνοντας διαγραμμίσεις για θέσεις στάθμευσης, και στη συνέχεια ανεξήγητα κράτησε κλειστό για περίπου 9 μήνες το χώρο που δεν εξυπηρετούσε πια το σκοπό για τον οποίο η ίδια Δημοτική Αρχή δαπάνησε τόσα χρήματα.

Η πληροφόρηση που παρέχει η Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ελάχιστη και δεν έχουν ξεκαθαριστεί βασικοί όροι χρήσης του χώρου. Για ακόμη μια φορά χωρίς σχέδιο και πλάνο, η Δημοτική Αρχή ουσιαστικά άγεται και φέρεται από τις ίδιες της τις αντιφάσεις.

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη της Κορίνθου είναι ένα βασικό πρόβλημα που δεν θα αντιμετωπιστεί με μερικές θέσεις πάρκινγκ στο Λιμάνι. Πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και ένας σαφής συνολικός σχεδιασμός που να προβλέπει ολιγόωρη στάθμευση στους χώρους περιφερειακά της αγοράς. Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους ζητήματα αποσπασματικά, όπως π.χ. με το να εξετάζουμε μόνο το τί θα γίνει με το πάρκινγκ στο Λιμάνι της Κορίνθου.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Πνευματικού ακόμα μια φορά, όπως συνεπώς πράττει εδώ και πολλά χρόνια, ασχολείται αποσπασματικά με τα θέματα του Δήμου, χωρίς να προτείνει συνολικό σχεδιασμό. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει θέσει το ζήτημα των χώρων στάθμευσης στη βάση μιας συνολικής διευθέτησης και σχεδιασμού και κάτι τέτοιο προτίθεται να συζητήσει. Οι αποσπασματικές κινήσεις και οι αντιφάσεις της Δημοτικής Αρχής, χωρίς πληροφόρηση και συγκεκριμένο πλάνο δεν επιλύουν ζητήματα, αλλά τα οξύνουν.



ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ