Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ομπάμα και Κάστρο τα βρήκαν – Αντώνης και Αλέξης ..στον κόσμο τους


tsipras-samaras-monomaxoi
Φαντάζει καταστροφικό το σενάριο που στήνεται για την Ελλάδα. Σαμαράς και Τσίπρας ως μονομάχοι στο «Ελ Ελλαδιστάν» χτυπιούνται για την εξουσία μιας χούφτας δυστυχισμένου λαού.

Από τη μία ο Σαμαράς που δεν συναινούσε σε συγκυβέρνηση με τον Παπανδρέου και οδήγησε την Ελλάδα σε εκλογές το 2012, με μόνο σκοπό (όπως φάνηκε) να αλλάξει τους συσχετισμούς στη Βουλή. Γιατί από φόρους ..χορτάσαμε. Και σήμερα το βρίσκει μπροστά του, το ίδιο έργο, από τον Τσίπρα.

Από την άλλη ο Τσίπρας (αδύναμος να πείσει) που βάση των δημοσκοπήσεων δεν θα έχει ούτε αυτοδυναμία αλλά και κανένα συνεταίρο για να κυβερνήσει.. αφού ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ φαίνεται πως μένουν εκτός βουλής... ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ έχουν δηλώσει τις διαθέσεις τους απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, άρα η χώρα σε επαναλαμβανόμενες εκλογές..


Και στη μέση το ΠΑΣΟΚ που βρίσκει και αυτό μπροστά του, ότι έκανε το 2009, δηλαδή κάποιον να του ανακόπτει την πορεία με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τι ειρωνεία, η ιστορία επαναλαμβάνεται για όλους και μάλιστα σε διάστημα μόλις πέντε χρόνων.

Απ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι πως η διεθνής κοινότητα στέλνει τα μηνύματα χάους και τα ξένα οικονομικά συμφέροντα περιμένουν να μας αποτελειώσουν. Η Ελληνική αγορά βρίσκεται σε παραλυσία με όλους τους επαγγελματικούς φορείς να εκλιπαρούν για εθνική συναίνεση. Πρώτος απ΄ όλους ο Τουρισμός.

Είναι δυνατόν να μην τους ακούει κανείς;

Είναι δυνατόν να μη μπορεί να βρεθεί ένα ισοδύναμο μέτρο, μία άλλη πολιτική για να ανασάνει αυτός ο τόπος πέρα των φόρων;

Γιατί κανείς δεν κάνει ένα βήμα να σωθεί αυτή η πατρίδα;;, αυτό το έθνος.. Γιατί όλοι πρέπει να κοιτούν την κομματική τους πάρτη, το στενό προσωπικό τους συμφέρον;

Συναίνεση ζητούν ΟΛΟΙ, εδώ και τώρα. Όλοι οι μετριοπαθείς εντός των κομμάτων των μονομάχων.

Όλοι ζητούν πρωτοβουλίες. Να μπει ένα φραγμός στο χάος. Γιατί αυτοί που θα την πληρώσουν στο τέλος, θα είναι οι μικρομεσαίοι, αυτοί που ήδη βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Και αυτοί οι φτωχοί που ήδη έχουν πέσει, δεν θα έχουν καμία ελπίδα να ξανανεβούν, ποτέ!

Βενιζέλος, Μπακογιάννη, Δένδιας, Λοβέρδος, Ρήγας και άλλοι πολλοί, έκαναν την υπέρβαση και μίλησαν για εθνική συνεννόηση και για περιθώριο στις διακομματικές ζυμώσεις. Ειδικότερα.. και κόντρα στις ακραίες φωνές από το εξωτερικό, Βενιζέλος και Δένδιας, "ευχαρίστησαν" τους ξένους παράγοντες για τις παρεμβάσεις τους, αλλά τους ζήτησαν να μην τις ξανακάνουν.

Είναι δυνατόν ΗΠΑ και Κούβα να τα βρίσκουν ..και στην Ελλάδα να μην επιτυγχάνεται το μίνιμουμ της εθνικής ομόνοιας μπροστά στον τεράστιο εξωτερικό κίνδυνο;
Ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ..στον Σαμαρά. Αν το καταλάβει ..και αν δεν είναι αργά..

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr