Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί «άφησαν» να καεί η Αθήνα (πάλι) μετά από δύο χρόνια;

koukouloforoi
Πολλά ερωτηματικά, από τους βανδαλισμούς που έζησε η Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μια χιλιάδα τραμπούκων, στο σύνολο, και μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών, κατάφερε πάλι να αναστατώσει την Ελλάδα και να φέρει εικόνες χάους από το μαύρο παρελθόν που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Την αμαυρώνουν, τη στιγμή που η Ελλάδα κάνει κάποια βήματα εξόδου από την κρίση και τη μιζέρια, με άρμα τον τουρισμό. Μία πρωτεύουσα, σαν αυτή που φιλοξενεί την Ακρόπολη, τη στιγμή που φλέγεται, πόσο ελκυστική μπορεί να γίνεται; Ποιον ωφελεί όλο αυτό;



Σίγουρα όχι την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας, αλλά και τους «αθώους» πολίτες που κάθε φορά βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται κάρβουνο από τα άρρωστα μυαλά των οπαδών της κουλτουρο-αναρχίας και της δήθεν τρομοκρατίας.

Φέτος όμως και σε συνέχεια της περίπτωσης Ρωμανού, έπρεπε ο σχεδιασμός της αστυνομίας να είναι διαφορετικός, αν όχι ακριβώς ο ίδιος με εκείνο που είχε ισχύσει επί υπουργίας Νίκου Δένδια, όπου είχε εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η ηρεμία κατά τις διαδηλώσεις.

Δεν είναι δυνατόν ένα τσούρμο κουκουλοφόρων να απειλούν ζωές και να καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους.

Η "ανεπίσημη" απάντηση της αστυνομίας ήταν πως το σχέδιο επέτυχε και πως στόχος ήταν να περιοριστούν οι «ταραξίες», βανδαλίζοντας μόνο τα Εξάρχεια..

Τα προηγούμενα δύο χρόνια που ο στόχος ήταν να μην υπάρξει κανένας βανδαλισμός, δεν ήταν περισσότερο επιτυχής;

Ποιος άφησε φέτος τους αναρχικούς να εκτονωθούν; Ποιος φταίει; Πολιτική ηγεσία; Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ; Ποιος θα πληρώσει το τίμημα της φωτογραφίας της φλεγόμενης Ελλάδας στα διεθνή μέσα; Ποιος θα αποζημιώσει τους πολίτες για τις υλικές και ψυχικές ζημιές;

Αργυρώ Θεοτοκάτου

www.tokentro.gr