Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Αγρίνιο

Live: ΟΦΗ - Εργοτέλης (19:30), «διπλά» για ΠΑΟ και Αστέρα Το σερί του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο Αγρίνιο. Σε έναν αγώνα με εξαιρετικό ρυθμό για ένα ημίχρονο και πολλές εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός για την 6η αγωνιστική της Superleague κέρδισε τον Παναιτωλικό 0 - 1  στο Αγρίνιο και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας στο -1 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. 
Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό, με πολλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Μετά το πρώτο 10λεπτο, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε. Παίζοντας κάθετα δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπαϊράμι και Πέτριτς στο 9', Πέτριτς στο 23', Μέντες στο 26', Μπούι στο 29' και Καρέλη στο 30', ενώ στη φάση του 26' υπήρξε αγκωνιά του Φωτάκη στον Πέτριτς, μέσα στην περιοχή, σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα.
Μετά το 30', ωστόσο, ο Παναιτωλικός «έδειξε τα δόντια του». Είχε πρώτα το σουτ του Φωτάκη στο 35', τη διπλή ευκαιρία των Κάπελ και Μαρτίνες (36') και το δοκάρι στην ενέργεια του Μαρτίνες στο 38'.
Το ματς είχε γίνει «ροκ», τα αρχικά λάθη στις πάσες εκατέρωθεν «ξεχάστηκαν», έτσι κι αλλιώς οι δύο ομάδες έδειχναν επιθετικές διαθέσεις και η τελευταία καλή φάση ήρθε στο 45', για τον Παναθηναϊκό, με το δοκάρι του Πέτριτς σε φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, ενώ ίσως ο Καρέλης κάνει κοντρόλ με το χέρι (σ.σ. δεν φαίνεται καθαρά από το ριπλέι). Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο γυμναστής του Παναιτωλικού από τον πάγκο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον πολύ καλό ρυθμό του πρώτου ούτε ανάλογα πολλές και μεγάλες ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, αν και ο Αναστασίου έβαλε και τον Μπεργκ στο 53' αντί του Καρέλη. Εξαίρεση το τετ-α-τετ του Μπούι στο 58'.
Στο ίδιο διάστημα και οι γηπεδούχοι είχαν ελάχιστες καλές στιγμές, με καλύτερη τη φάση του Βασιλείου στο 51'. Ο Παναιτωλικός είχε ένα «ξέσπασμα» στο δίλεπτο 74'-75' με δύο καλές στιγμές (74' Βιγιαφάνες, 75' Μαρτίνες), ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ με την κεφαλιά του Πέτριτς στο 81', ύστερα από κόρνερ του Νάνο και πήρε τη νίκη.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κέβιν, Κούσας, Ετζενγκέλε, Γοδόι, Φωτάκης (72' Καλογέρης), Βιγιαφάνες, Κάπελ (79' Κόρμπος), Μαρτίνες, Βασιλείου (65' Αλβες).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Δώνης, Ζέκα, Μπούι (79' Λαγός), Μπαϊράμι (76' Ντίνας), Πέτριτς, Καρέλης (53' Μπεργκ).