Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Εμφάνιση ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (1).jpg 
Υπογράφηκε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 μεταξύ του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μνημόνιο συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων. Για λογαριασμό του Ιδρύματος υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Δρ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου και εκ μέρους του ΤΕΙ ο Πρόεδρός του κ. Νικόλαος Ασημόπουλος.
Με το μνημόνιο επισημοποιείται και διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων που άρχισε πέρυσι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης (ΠΕΣ). Μεταξύ άλλων προβλέπεται η πρακτική άσκηση φοιτητών στο Πάρκο, η βιντεοσκόπηση εκδηλώσεων του Ιδρύματος στο Πάρκο και η προβολή τους από τη Web-TV του ΤΕΙ και του Καναλιού της Βουλής, η συνεργασία για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και την πληροφόρηση του κοινού σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η από κοινού διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων και η παροχή υποστήριξης στον ιστότοπο του Πάρκου.
Μιλώντας πριν από την υπογραφή του μνημονίου ο Πρόεδρος του ΤΕΙ καθηγητής κ. Ασημόπουλος ευχαρίστησε το Ίδρυμα της Βουλής και τόνισε ότι η συνεργασία αυτή αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει το ΤΕΙ αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται όταν η Πολιτεία και η εκπαιδευτική κοινότητα συνεργάζονται με γνώμονα την προαγωγή της παιδείας και τη διαμόρφωση νέων δυνατοτήτων στους φοιτητές.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Γ.Γ. της Βουλής κ. Παπαϊωάννου ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη το ΤΕΙ για τη συνεισφορά του στη λειτουργία του ΠΕΣ και τη διάθεσή του να συνεργαστεί πιο πολύπλευρα και πιο θεσμικά με το Ίδρυμα της Βουλής. Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανταποκρίνονται καινοτόμα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ανάγκες της εποχής και από την άλλη μεριά να λαμβάνει υπ’ όψιν της η Πολιτεία όχι μόνο το έργο των ιδρυμάτων αυτών αλλά και τις γεωγραφικές και ιστορικές παραμέτρους της περιοχής στην οποία αυτά βρίσκονται. Τέλος, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η συνεργασία της Βουλής και του Ιδρύματος θα συνεχισθεί και με άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιδίως στην επαρχία.
Τον λόγο πήρε επίσης ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής κ. Λάππας. Ο κ. Λάππας αναφέρθηκε στον κεντρικό ρόλο που είχε και θα έχει στη συνεργασία αυτή μεταξύ των δύο ιδρυμάτων το εν λόγω Τμήμα και ευχαρίστησε τους φοιτητές για τη διάθεσή τους να συνεισφέρουν με τη γνώση τους και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τους στο έργο αυτό.
Στην εκδήλωση για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρευρέθησαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, η βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, οι Αντιπρόεδροι του ΤΕΙ, καθηγήτρια κ. Χαριτούδη και καθηγητής κ. Σίσκος, ο Κοσμήτορας καθηγητής κ. Παρίσης, καθώς και πολλοί καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.