Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

"Όχι" από Ντόρα σε αλλαγή ονόματος της ΝΔ

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis
Η ίδια δεν έχει σταματήσει να ομιλεί περί μιας “μεγάλης Κεντροδεξιάς”, επιδεικνύοντας παραταξιακή “πειθαρχία” μπροστά στο ιστορικό όνομα του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, παρόλο που μιλάμε για την κόρη και πολιτική κληρονόμο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, η ρητορική της οποίας το τελευταίο διάστημα εστιάζει στην εκπροσώπηση του μεσαίου χώρου, τη στρατηγική με την οποία ο Κώστας Καραμανλής κατάφερε να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, περίπου για μια δεκαετία, παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το ραδιόφωνο του “Real Fm”, με αιχμή της επιχειρηματολογίας της την άρνησή της για την αλλαγή ονόματος της μητέρας-παράταξης της Κεντροδεξιάς.
“Δεν υπάρχει λόγος να αλλάζουν ονόματα τα κόμματα. Περιεχόμενο και πολιτική πρέπει να αλλάζουν, όταν χρειάζεται”, σχολίασε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το ραδιόφωνο του “Real Fm”.
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, σημείωσε ακόμη ότι “η εποχή των μεγάλων παρατάξεων έχει παρέλθει, και τα κόμματα πρέπει να μπουν στη λογική των συνεργασιών”, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
“Η Βουλή έχει μια σταθερή ευρωπαική πλειοψηφία. Εθνικές εκλογές θα μας ρίξουν πίσω από τις προσπάθειες κ θυσίες που έχουμε κάνει.
Η χώρα ψηφίζει για Ευρωπαικές εκλογές. Για αποφάσεις που θα παρθούν στην Ευρώπη κ θα αφορούν τη ζωή μας. Κανείς δε συζητάει γι’ αυτές σήμερα”, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

υστερογραφα