Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η ατζέντα που έθεσε ο Σαμαράς για τις εκλογές: Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να μου δώσει το δικαίωμα να βγούμε από την κρίση για τα καλά

samaras
Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στη Μαρία Χούκλη και τον Δημήτρη Κοτταρίδη παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς.
Για τις εκλογές
“Η χώρα γύρισε σελίδα. Βγαίνουμε από την κρίση και δεν πρέπει με τίποτα να ξαναγυρίσουμε σε αυτή. Γι` αυτό θεωρούμε κρίσιμες τις συγκεκριμένες εκλογές.
Η ψυχολογία του κόσμου έχει αλλάξει, γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν πως βγαίνουμε από την κρίση.
Κάναμε σε δύο χρόνια πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και δεκαετίες.
Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να μου δώσει το δικαίωμα να βγούμε από την κρίση για τα καλά”.
Για τη σταθερότητα της κυβέρνησης

Σε ερώτηση για τη σταθερότητα της κυβέρνησης, που ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί πως θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά της Ελιάς στις ευρωεκλογές, ο Πρωθυπουργός δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα: “Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα πολύ δύσκολα και είμαι βέβαιος πως θα αντέξει και τώρα”, σημείωσε”.
 Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα
Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες που έχει χρεοκοπήσει. Πρέπει να είναι πολύ σκούρα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για να λέει… λεφτά υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται τον πόνο των Ελλήνων, ενώ εμείς μαχόμαστε για το καλό του τόπου.
Ο κ. Τσίπρας αναδείχτηκε μέσα από την κρίση. Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί.
Για το θέμα του debate σχολίασε: “Θέλει θράσσος να φυγομαχείς στην Κομισιόν και να ζητάς debate στην Ελλάδα.
Θέλω τον κόσμο ενωμένο και ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει πως είναι λάθος να διχάζουμε το λαό”.
Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο
Ακόμη, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει τους επόμενους μήνες νέα μέτρα, ούτε και νέο Μνημόνιο, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα έχει πετύχει τους στόχους της και διαβεβαιώνει τους πολίτες πως δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σημείωσε χαρακτηριστικά πως η μόνη εκκρεμότητα της χώρας είναι το χρέος.
Βιώσιμο το χρέος
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως το χρέος είναι υψηλό, αλλά τα χαμηλά επιτόκια διασφαλιζουν πως είναι βιώσιμο. Σημείωσε επίσης πως οι προβλέψεις για ανάπτυξη είναι θετικές και χρόνο με το χρόνο η Ελλάδα θα πηγαίνει καλύτερα. “Δείξαμε οτι η Ελλάδα ξαναστέκεται στα πόδια της”, τόνισε και σημείωσε “όσο θα αυξάνεται η ανάπτυξη, θα μειώνεται ο πόνος των πολιτών”.
Ανεργία
“Πονάω πρώτος για την ανεργία. Τα νούμερ είναι υψηλά αλλά πέφτουν”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε τους τρόπους που θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πτώση των ποσοστών ανεργίας: “Με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ πρόκειται μέχρι το 2018 να επενδυθούν στην Ελλάδα 26,5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι λεφτά που θα πέσουν στην αγορά και θα ξεκινήσει η δραστηριότητα της οικονομίας. Σε συνδυασμό με τις επενδύσεις και τον τουρισμό, ο κόσμος θα δει πραγματική βελτίωση”.
Για τη φορολογία
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη πως στόχος του είναι να υπάρξει μείωση φόρων και σε άλλους τομείς εκτός από την εστίαση.
“Όσο θα προχωράμε με πρωτογενή πλεονάσματα, θα μειώνουμε τους φόρους. Πρέπει να γίνουν μειώσεις στους φόρους”, υπογράμμισε.
Ερωτηθείς ειδικότερα για το ενδεχόμενο κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης από τον Σεπτέμβριο, είπε πως δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι που δεν το ξέρει 100%.
Για το «Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή»
«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση τονίζοντας παράλληλα ότι το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.
Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το νέο κόμμα,  το «Ποτάμι», είπε ότι σε αντίθεση με άλλους, κάθε τι καινούργιο είναι καλοδεχούμενο.
Ωστόσο σημείωσε ότι για να κρίνει κάτι θα πρέπει να το ξέρει, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει τις προγραμματικές θέσεις του νέου κόμματος.

ysterografa.gr