Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Γρηγόρης Λέων: Μόνη επιλογή νίκης ο Άρης Σπηλιωτόπουλος


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Λόγια Σταράτα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου.
Ο Γρηγόρης Λέων είναι από τους παλιότερους και πιο τακτικούς αρθρογράφους του Λόγια Σταράτα και αξίζει να ψηφιστεί από όσους δημότες Αθηνών επιλέξουν τον κ. Σπηλιωτόπουλο για δήμαρχο καθώς αποτελεί ένα νέο πρόσωπο με ήθος, σπουδαίο επιστήμονα με πετυχημένη πορεία στον ιδιωτικό τομέα.
Ας δούμε τι μας είπε:Επιστήμονας και επιτυχημένος επαγγελματίας, γιατί να ασχοληθείτε με την Αθήνα;
Ότι πέτυχα μέχρι σήμερα το κατάφερα με σκληρή δουλειά. Και θα ήθελα ένα κομμάτι αυτής της επιτυχίας να το επιτρέψω στην πόλη μου, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες της μέχρι τώρα πορείας μου στον επαγγελματικό στίβο αλλά και στο Δήμο της Αθήνας.

Πως και ήσασταν ο πρώτος που από τον Κακλαμάνη κάνατε μεταγραφή στον Σπηλιωτόπουλο;
Όλοι θα πρέπει να αποχωρούμε την κατάλληλη στιγμή. Δε νιώθω ότι έκανα μεταγραφή, έμεινα συνεπής σε όσα πιστεύω προσωπικά και σε όσα αποφάσισε η παράταξη στην οποία ανήκω.

Ποια η γνώμη σας για τον Σπηλιωτόπουλο; κάνει για δήμαρχος;
Απολύτως. Είναι η μόνη επιλογή που έχουμε εάν θέλουμε να φύγουμε από τη μέχρι σήμερα μιζέρια. Έχει το θάρρος της γνώμης του, είναι πολυσυλλεκτικός στις απόψεις και τους συνεργάτες του, είναι ήπιων τόνων και με ικανότητα σύνθεσης. Επίσης είναι στην πλέον παραγωγική ηλικία και με εμπειρία στη διοίκηση.

Πως κρίνετε τον Καμίνη ως δήμαρχο;
Ελάχιστο για την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Μετά από λίγα χρόνια δεν θα τον θυμάται κανείς γιατί δεν άφησε ούτε ένα έργο στην πόλη. Λειτούργησε φοβικά σε όλη τη θητεία του και χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση. Και τώρα παρουσιάζει τις μνημονιακές υποχρεώσεις του δήμου ως έργο για να διασωθεί.

Έχοντας τόσα ψηφοδέλτια από τον κεντροδεξιό χώρο πιστεύετε ότι θα περάσετε στο δεύτερο γύρο;
Καταρχάς δεν θα φτάσουν όλοι μέχρι τέλους και θα το δείτε σύντομα. Ο κόσμος της παράταξης αντιλαμβάνεται ότι η μόνη επιλογή νίκης είναι ο Άρης. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε.

Στο δεύτερο γύρο θα καταφέρετε να επικρατήσετε του Καμίνη που φαίνεται να περνάει άνετα;
Ένα μήνα πριν τις εκλογές με πτωτικές τάσεις δεν θα έλεγα ότι ο Καμίνης περνάει άνετα. Μην ξεχνάτε η προεκλογική περίοδος επίσημα δεν ξεκίνησε καν. Σε κάθε περίπτωση στο δεύτερο γύρο δεν πρόκειται να χάσουμε από κανένα.

Εάν ο κ. Σπηλιωτόπουλος γίνει δήμαρχος, ποια αντιδημαρχία θα θέλατε;
Άλλη ερώτηση.

Αληθεύει ότι θέλετε να ιδιωτικοποιήσετε τον τομέα της καθαριότητας;
Έχουμε απαντήσει κατηγορηματικά ότι η καθαριότητα θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της. Πάντως ρωτήστε κάτι αντίστοιχο τον κ. Καμίνη -έχει να σας δώσει μια εξίσου κατηγορηματική απάντηση;

Ποια η γνώμη σας για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας που ψήφισε και ο κ. Σπηλιωτόπουλος;
Ο θεσμός έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει και να ενδυναμωθεί. Το λάθος το αποδέχτηκε και ο κ. Σπηλιωτόπουλος, κάτι που σπάνια γίνεται από πολιτικό. Δεν θυμάμαι όμως ποιες ήταν τότε οι αντιδράσεις του σημερινού δημάρχου ενάντια στην κατάργηση του θεσμού.

Παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον ερχόμενο μήνα θα διεξαχθούν και οι ευρωεκλογές οι οποίες θα δώσουν κρίσιμα πολιτικά μηνύματα. Πως πιστεύετε ότι θα συμπεριφερθούν οι πολίτες με την ψήφο τους;
Οι ευρωεκλογές ανέκαθεν ήταν συνδεδεμένες με τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο. Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα θετικό που θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των υποψηφίων από τους πολίτες παρότι έπρεπε να γίνει ανά περιφέρεια. Πάντως βλέπω να ατονεί το δίπολο μνημόνιο- αντιμνημόνιο και μάλλον κάποια κόμματα θα βρεθούν σε σύγχυση.
Σύντομο βιογραφικό
Είναι 41 ετών και παντρεμένος με ένα γιο. Είναι Ιατρός- Ιατροδικαστής, κάτοχος δύο Μάστερ και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και για το επιστημονικό του έργο έχει βραβευθεί με υποτροφίες από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σήμερα διατηρεί ένα από τα πλέον οργανωμένα ιατροδικαστικά ιατρεία στη χώρα. Το 2010, εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους Σύμβουλος της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. Στο 9ο συνέδριο (2013) της Νέας Δημοκρατίας εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.