Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Πειραιά ανακοίνωσε και επίσημα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Πειραιά ανακοίνωσε και επίσημα ο Β. Μιχαλολιάκος σε ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ
Την εκ νέου υποψηφιότητά του για το δήμο Πειραιά ανακοίνωσε και επίσημα ο νυν δήμαρχος της περιοχής, Β. Μιχαλολιάκος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ. «Εδώ σε αυτή τη γωνιά του Πειραιά, όπου κυριαρχεί το απέραντο γαλάζιο, κατέθεσα σε εσάς την εντολή που μου είχατε δώσει για να βρίσκομαι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αποχώρησα από αυτήν για να δώσω τη μάχη για τον Πειραιά μας. Και δεν μετάνιωσα ποτέ που αποφάσισα να κάνω κόμμα μου τον Πειραιά. Η αγάπη σας, η στήριξή σας, η εμπιστοσύνη σας, μου έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να γυρίσω μαζί με τους συνεργάτες μου σελίδα σε μια πόλη που την είχαν όλοι ξεγραμμένοι. Σε μια πόλη που την είχαν δέσει χειροπόδαρα με μνημόνια πολύ πριν μπει η χώρα μας σε κρίση. Αυτή τη νέα σελίδα του Πειραιά, τη γράφουμε όλοι μαζί από την πρώτη ημέρα. Χωρίς κομματικά λάβαρα, χωρίς μικρά και μεγάλα συμφέροντα, χωρίς παρωπίδες», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος ξεκινώντας την ομιλία του.

Επίσης, σημείωσε πως «για μας αντίπαλος ήταν τα προβλήματα της πόλης μας και όχι οι πολίτες του Πειραιά. Για μας αντίπαλός μας ήταν οι νοοτροπίες που κράτησαν την πόλη για χρόνια στο χθες και όχι οι άνθρωποι που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Για μας αντίπαλος ήταν όσοι δίχαζαν και έβαζαν μπροστά κομματικά λάβαρα και σημαιάκια, αντί να βάζουν μπροστά το καλό της πόλης και των πολιτών».
Ακόμη, τόνισε ότι κατά τη θητεία του επετεύχθησαν στόχοι όπως η καθαριότητα του Πειραιά, αλλά και η απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ και συμπλήρωσε: «Κεντρικό μας μέλημα η οικονομική εξυγίανση ο σεβασμός κάθε ευρώ που κατέβαλλαν οι πολίτες, σε μια εποχή δύσκολη. Είμαστε ο πρώτος, ο μόνος δημόσιος οργανισμός που ζήτησε και υλοποίησε διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του δήμου και της τέως νομαρχίας σε βάθος δεκαπενταετίας. Όχι για να δικάσουμε και για να καταδικάσουμε. Αλλά για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι ώστε να μην αποκηρύσσουν συλλήβδην την πολιτική και τους πολιτικούς. Από εκεί και πέρα διαφάνεια και λογοδοσία παντού. Παράλληλα οι εργαζόμενοι όπως και όσοι έχουν οικονομικές σχέσεις με τον δήμο πληρώνονται στην ώρα τους».
Ο κ. Μιχαλολιάκος επισήμανε πως «κανείς πολίτης στον Πειραιά δεν είναι μόνος. Κανείς πολίτης στον Πειραιά δεν έχει ένα πιάτο φαγητό, ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, γιατρό και φάρμακα. Κανένα παιδί του Πειραιά δεν έμεινε εκτός παιδικού-βρεφονηπιακού σταθμού. Και όλα αυτά με σεβασμό στην αξιοπρέπεια της φτώχειας. Χωρίς να περιφέρουμε τους συμπολίτες μας από κανάλι σε κανάλι και από πλατεία σε πλατεία».
Έκανε λόγο, επίσης, για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και για σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν αλλά και για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας κάνοντας λόγο για κτίρια-φαντάσματα. Ενδεικτικά για τη Ράλλειο είπε πως εκεί ή θα γίνουν τα δικαστήρια του Πειραιά, «όπως έχουμε προτείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ή θα την γκρεμίσουμε και θα δημιουργήσουμε πλατεία» και για τον Πύργο πως ήδη έχει γίνει ο διαγωνισμός και υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για τη δημοπράτησή του.
Για το λιμάνι τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς «και σύντομα θα μας παραδοθούν περιοχές και κτίρια που δεν έχουν σχέση με τις λιμενικές δράσεις, ώστε να αξιοποιηθούν από τον δήμο». Ακόμη είπε ότι «για πρώτη φορά θα δοθούν στην πόλη ανταποδοτικά τέλη περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που οφείλονται για χρόνια στην πόλη. Αυτά τα επιτυγχάνουμε χωρίς να κάνουμε τους επαναστάτες χωρίς αιτία και για τα μάτια του κόσμου. Αλλά μεθοδικά και με προτάσεις. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε οι μετοχές της εταιρείας να περάσουν στους δήμους και στην περιφέρεια».
Για το «αύριο» στον Πειραιά είπε πως τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα γίνουν στην πόλη έργα που θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ και μιλώντας για το μετρό και το τραμ είπε ότι είναι έργα που θα ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό και θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα τονώσουν την αγορά κάνοντας τον Πειραιά πιο ελκυστικό.
Τέλος, έκανε λόγο για αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ με τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου και σύγχρονου παιδότοπου και αναφέρθηκε στην υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού Σταθμού και της λεωφόρου που θα οδηγεί στο λιμάνι καθώς και στην ανάπλαση της Πειραιώς σε συνεργασία με τους όμορους δήμους μέχρι το λιμάνι και από το Μοσχάτο μέχρι το Μικρολίμανο, ενώ σημείωσε ότι ξεκινά η δημιουργία ποδηλατοδρομίου παράλληλα με τις γραμμές του τρένου.

eklogika.gr