Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Εμφύλιος στη Χ. Α. - Μπούκουρας: Η Χρυσή Αυγή μου χρωστά, δεν της χρωστάω

Στ.Μπούκουρας: «Η Χρυσή Αυγή μου χρωστάει, δεν της χρωστάω»
 Καθώς πλησιάζει η ώρα για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι κραδασμοί γίνονται ισχυρότεροι.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο διαγραφείς βουλευτής Koρινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, εν μέσω του εμφυλίου που μαίνεται στο νεοναζιστικό κόμμα.ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η φημολογία ότι θα αποχωρήσει κι άλλος βουλευτής από τις τάξεις της.

Ο Μπούκουρας, από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται, υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή του χρωστά, χάρη στις ψήφους που έφερε, και όχι εκείνος, ενώ τόνισε ότι αυτός φέρθηκε αντρίκια, αντίθετα με τους πρώην συντρόφους του.


«Η Χρυσή Αυγή μου χρωστάει και δεν της χρωστάω. Εδώ και καιρό διαφωνούσα με την Χρυσή Αυγή και συζητούσα με τον κ. Κούγια το ενδεχόμενο να αποχωρήσω. Ο συνήγορός μου με έπεισε τότε να παραμείνω, γιατί όπως μου είπε, ήταν άδικο να επιβαρύνω την θέση των άλλων κατηγορουμένων, με τις εντυπώσεις που θα δημιουργούσε η αποχώρησή μου. Ενώ εγώ έδειξα αυτήν την αντρίκια συμπεριφορά, αυτοί οι οποίοι φωνάζουν για τον πατριωτισμό και τον ανδρισμό τους, έκαναν δηλώσεις σε βάρος μου, που δεν τις περίμενα ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, σύμφωνα με το Μega.

Όλα αυτά την ώρα που θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει και άλλη αποχώρηση από την ΧΑ μετά την εξέλιξη με τον Μπούκουρα και την αποχώρηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ενώ πληθαίνουν τα κομματικά στελέχη που φεύγουν από την Χρυσή Αυγή και προσχωρούν στο ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο".
Οι φήμες για υποψήφιους προς αποχώρηση, οι δημοσκοπικές απώλειες, καθώς και η χλιαρή λειτουργία των τοπικών οργανώσεων και των γραφείων της Χρυσής Αυγής δημιουργούν τριγμούς. Πολλοί εκτιμούν ότι είναι το αποτέλεσμα της πίεσης από τη δικαστική διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.
Εκτενή αναφορά στη δικαστική έρευνα σε βάρος της Χρυσής Αυγής, κάνει σήμερα ο βρετανικός Guardian, εκθειάζοντας το έργο των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου.

Την ίδια ώρα, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση σχετικά με την εμφάνιση των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να τοποθετηθούν για την άρση της ασυλίας τους.
Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις στη Βουλή για το εάν θα επιτραπεί στους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ να εμφανιστούν ενώπιον της Ολομέλειας και με ποιο τρόπο θα γίνει κάτι τέτοιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ έχουν δικαίωμα να βρεθούν ενώπιον της Ολομέλειας και ήδη κάτι τέτοιο έχει ζητήσει ο Χρ.Παππάς, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσει τη διαδικασία άκυρη. Newsroom ΔΟΛ