Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Εγκρίθηκαν με “γκρίνια” για Οδυσσέα Βουδούρη, οι υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ

tsipraslafazanis
Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους υποψηφίους περιφερειάρχες και τον Δήμο Αθηναίων, παρά τις έντονες διαφωνίες που εξέφρασε ο Παναγιώτη Λαφαζάνης της Αριστερής Πλατφόρμας στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, στην Πελοπόννησο.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκονται εκτός αποφάσεων του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μήνυμα στο λαό.
Απαντώντας ο Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «ρεσιτάλ δυσανεξίας», τόνισε πως η πρόταση για τους 13 περιφερειάρχες είναι απολύτως ισορροπημένη από κάθε άποψη Πριν την τελική ψηφοφορία προηγήθηκε άλλη, διαδικαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Αριστερή Πλατφόρμα και προέβλεπε 13 ψηφοφορίες, δηλαδή κάθε υποψηφιότητα να εξεταστεί ξεχωριστά.
Υπέρ της πρότασης αυτής, ψήφισαν 64 μέλη της ΚΕ, αρνητικά ψήφισαν 96 και υπήρξαν δύο λευκά. Στην τελική ψηφοφορία εγκρίθηκε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη πλειοψηφία ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα επέλεξε την αποχή.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε, για λίγο, τον λόγο και απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη , επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και πρωταγωνιστή των διαφωνιών, κυρίως της υποψηφιότητας Βουδούρη και του είπε: «Η διαφωνία σας καταγράφηκε, τώρα το θέμα είναι αν θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη». «Αυτό είναι αυτονόητο» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.
Κατά την διήμερη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή εξετάστηκαν πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας, η ανάγκη κινητοποίησης του συνόλου των κομματικών δυνάμεων, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα τήρησε αρνητική στάση για τον κ. Βουδούρη επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.