Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η ώρα της Όλγας για τον δήμο Αθηναίων

Olga-Kefalogianni
Μια… οριζόντια ανάγνωση των ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο αρκούν για να “αφυπνίσουν” και τον πλέον δύσπιστο: Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είναι το πρόσωπο στο οποίο επικεντρώνεται η στρατηγική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας στις εκλογές του Μαϊου, προκειμένου να ανακτήσει η Κεντροδεξιά τον έλεγχο της πρωτεύουσας. Εκεί δηλαδή όπου κυριαρχούσε πλήρως από το 1986 και μέχρι το 2010, για 24 ολόκληρα χρόνια, πριν ο Νικήτας Κακλαμάνης ηττηθεί από τον Γιώργο Καμίνη.
Η υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη είχε “περπατήσει” και πριν από μερικούς μήνες, τότε ωστόσο τα σχετικά ρεπορτάζ ανέφεραν ότι η Υπουργός Τουρισμού δεν ενθουσιαζόταν με τη σχετική ιδέα. Κάτι άλλωστε που τόνιζε και η ίδια σε συνεντεύξεις της, υποστηρίζοντας ότι με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ασχοληθούν όσοι έχουν γνώση των θεμάτων.
Σήμερα, και μετά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει γενιά, με την υποψηφιότητα του 33χρονου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που δείχνει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει να επαναπροσδιορίσει την ατζέντα στην Αθήνα, και να διεκδικήσει την πρωτεύουσα με μια ρητορική “φρέσκων ιδεών”, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται στην υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη.
Οι σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία εμφανίζουν τη νεαρή πολιτικό η οποία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές μετακόμισε από το Ρέθυμνο στην Α’ Αθηνών και κατάφερε να αναδειχθεί πρώτη, μπροστά από εμβληματικούς πολιτικούς της Κεντροδεξιάς σαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, να είναι η μόνη που διαμορφώνει συνθήκες νίκης για τη Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα.
Το μεγάλο στοίχημα για την Όλγα Κεφαλογιάννη φυσικά αφορά στο κατά πόσο θα καταφέρει να μετουσιώσει σε ρεύμα επικράτησης τη μεγάλη δημοφιλία της και τη γενική αναγνώριση για το θετικό έργο το οποίο έχει επιτελέσει στο υπουργείο Τουρισμού. Υπό την έννοια ότι οι εκλογές αυτές θα έχουν μια “περίεργη” ιδιομορφία, και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, που θα διεκδικήσει να αξιοποιήσει τη συσσωρευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια για το Μνημόνιο.
Ενώ, όπως έδειξαν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2012, η εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Αθηνών, που σχεδόν ταυτίζεται με τον δήμο Αθηναίων, έχει σμικρύνει σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, του 2004, του 2007, ακόμη και του 2009.

ysterografa.gr