Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ισχυρές καταιγίδες το βράδυ στην Αττική και Πελοπόννησο - Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ισχυρές καταιγίδες το βράδυ στην Αττική - Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Βροχή "με το τουλούμι" θα πέσει τις επόμενες ώρες στην Αττική και στην Πελοπόννησο. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το βράδυ της Κυριακής προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, αρχικά στην Πελοπόννησο και στην συνέχεια στην Αττική. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν τη Δευτερα σε Εύβοια και ανατολική Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με το Mega και τον μετεωρολόγο Θ. Κολυδά, η κακοκαιρία στο Λεκανοπέδιο προβλέπεται να διαρκέσει 6-8 ώρες, ενώ για στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχει διάρκεια μέχρι αύριο μεσημέρι. Ήδη οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες το πρωί λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Τα μποφόρ προκάλεσαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Πτώσεις κλαδιών δένδρων, αποκολλήσεις πινακίδων και μια σειρά άλλων παρόμοιων επικίνδυνων περιστατικών έχουν δημιουργήσει χάος ενώ οι κλήσεις την τελευταία ώρα στην πυροσβεστική υπηρεσία Πατρών είναι δεκάδες.
Όπως αναφέρει το thebest.gr  θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην περιοχή από χθες το βράδυ ενώ το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου παραμένει κλειστό από – χθες το μεσημέρι.
Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε στις 7:25 το δρομολόγιο του Blue Star Paros για Πάρο,Νάξο Ιο Θήρα και του Βlue star Ithaki στις 7:30 για Σύρο, Τήνο, Μύκονο. Επίσης δεν εκτελέστηκαν ορισμένα δρομολόγια υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ στις 1:15 το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα Παξούς. Τα δρομολόγια όλων των πλοίων Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα γίνονται κανονικά.

H Πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι στα δυτικά. Άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι. Στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές μικρής διαρκείας κυρίως στο Ιόνιο. Πιθανότητα παροδικών καταιγίδων στο Ιόνιο.
Άνεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο το πρωί 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τη νύχτα και νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες πιθανώς ισχυρές και χιόνια στα βόρεια ορεινά (υψόμετρο πάνω από 1200-1300 μέτρα). Βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: στα νότια αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: τη νύχτα και νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφορκαι από το μεσημέρι βόρειοι αρχικά με την ιδία ένταση οι οποίοι το βραδύ θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τρενα ασταμάτητα Αχαϊκή , Καραϊσκάκης και ο Παναργειακός - Η Κόρινθος 1 - 0 το Μεσολόγγι

Το τρένο των τριών πρωτοπόρων του 4ου ομίλου της Γ΄Εθνικής της  ήταν εξπρέςς και δεν σταμάτησε ούτε στα Σαγεϊκα , ούτε στο Λάππα, ούτε και στη Βάρδα καθώς τόσο η Αχαϊκή , όσο η ΑΕ Καραϊσκάκης αλλά και ο Παναργειακός πέρασαν νικηφόρα και συνεχίζουν την πορεία τους στα πλαισια της 9ης αγωνιστικής .σε ένα παιχνίδι που τον νικητή έκρινε στο 40’ το γκολ του
Έτσι, η Αχαϊκή με γκολ του Δημητρακόπουλου, σττο 40΄ με  0 - 1  πέρασε από τα γειτονικά  Σαγεϊκα επί του τοπικού Εθνικού  που έχει παράπονα από την διαιτησία και φωνάζει για πέναλτι που δεν του δόθηκε! Νικηφόρα πέρασε με 0 - 1 και η ΑΕ Καραϊσκάκης επι του Ατρομήτου Λάππα στο γήπεδο της Παναχαϊκής. Η ομάδα της Αχαΐας έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία ενώ δεν του δόθηκε όμως ένα πεντακάθαρο πέναλτι. Στη Βάρδα ο Παναργειακός επικράτησε 2 - 3 επί του τοπικού ΠΑΟ.
Στην Κόρινθο η "Μπάρτσα" επικράτησε με 1 - 0 της ΑΕ Μεσολογγίου. Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το Πανόπουλο που νίκησε με 2-0 την Ερμιονιδα.
Σπουδαίο διπλό με σκορ 1 - 2 σημείωσε η Δόξα Νέας Μανωλάδας, στο Ναύπλιο απέναντι στον Πανναυπλιακό, όπως και οι ομάδες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας , ο Μεσηνιακός 0 - 1 επί του Παναρκαδικού , στην Τρίπολη και η Καλαμάτα επί του Άρη στο Αιτωλικό.

 Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
Κόρινθος - ΑΕ Μεσολογγίου 1-0
Παναρκαδικός - Μεσσηνιακός 0-1
Πανναυπλιακός - Δόξα Νέας Μανωλάδας 1-2
Ατρόμητος Αχαΐας - ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1
Εθνικός Σαγεΐκων - Αχαϊκή 0-1
Αστέρας/Πανόπουλο- Ερμιονίδα 2-0
ΠΑΟ Βάρδας - Παναργειακός 2-3
Αρης Αιτωλικού - Καλαμάτα 0-1

 Η Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)
1. Παναργειακός 22
2. Αχαϊκή 22
3. ΑΕ Καραϊσκάκης 22
4. Καλαμάτα 16
5. Ερμιονίδα 16
6. Κόρινθος 15
7. Μεσσηνιακός 14
8. ΠΑΟ Βάρδας 13
----------------------------------------
9. Ατρόμητος Αχαΐας 12
10. Δόξα Ν. Μανωλάδας 11
11. Παναρκαδικός 11
12. Μεσολόγγι 9
13. Πανναυπλιακός 7
14. Αρης Αιτωλικού 5
15. Εθνικός Σαγεΐκων 5
16. Αστέρας Αμαλιάδας 4