Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Απόφαση βόμβα κατά της διαθεσιμότητας! Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους δυο σχολικοί φύλακες!

Επιστρέφουν στα καθήκοντα τους, με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο, μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης, οι σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας.‪

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων των δύο δήμων, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, οι εντολεις του εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, με καταβολή των πλήρων αποδοχών τους.

Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου, που αφορούν αποκλειστικά τους δυο προσφεύγοντες, ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Στην αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής οι εν λόγω σχολικοί φύλακες επικαλούνταν ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστησαν από την διαθεσιμότητα στην οποία ετέθηκαν βάση των διατάξεων του ν. 4172/2013.

Κατά τον συνήγορο των δυο σχολικών φυλάκων, η κρίση του Πρωτοδικείου αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (λ.χ. εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.).

Σέρρες: Αγανακτισμένοι οι ανασκαφείς για τον ''τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου''!

 

Θορυβημένη από τον θόρυβο και τη συζήτηση που εχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και η οποία θέλει το περιεχόμενο του εντυπωσιακού περιβόλου, που ανασκάπτεται στη θέση Καστά της Αμφίπολης, να ανήκει στον θρυλικό τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλώνει η υπεύθυνη ανασκαφέας...

ΦΩΤΟ από thesstoday.gr"Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας το να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης ''κρύβει'' τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τον απλούστατο λόγο ότι, στον έναν χρόνο που διαρκεί η ανασκαφή, δεν σκάβουμε ακόμα τον τάφο. Προς το παρόν είμαστε μπροστα σ' έναν λαμπρό ταφικό περίβολο - μοναδικό στον ελληνικό χώρο".

Αγανακτισμένη, θορυβημένη,  από τον θόρυβο και τη συζήτηση που εχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και η οποία "θέλει" το περιεχόμενο του εντυπωσιακού περιβόλου, που ανασκάπτεται στη θέση Καστά της Αμφίπολης, να ανήκει στον θρυλικό τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλώνει η υπεύθυνη ανασκαφέας - προϊσταμένη της ΚΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής Αικατερίνη Περιστέρη και απευθύνει έκκληση για σεβασμό στο ανασκαφικό - επιστημονικό έργο και σοβαρότητα σ' όσους αναπαράγουν ανάλογα "σενάρια"

“Νίκη” του υπ.Παιδείας επί της ΟΛΜΕ: Μεγάλη συμμετοχή στις μετατάξεις των καθηγητών – Αγιασμός και... απεργία στις 11/9 (;)


 Πολύ υψηλή ήταν η συμμετοχή των καθηγητών στο πρόγραμμα των μετατάξεων του υπουργείου Παιδείας, που ολοκληρώθηκε σήμερα.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΟΛΜΕ για τις μετατάξεις από τα γυμνάσια και τα λύκεια στα δημοτικά, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τον απαιτούμενο αριθμό, καθώς κατατέθηκαν 5.750 για τις 4.600 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί.
Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα μεταταγούν αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 26 Αυγούστου.

Κοινωφελής: Έρχονται 45.000 θέσεις εργασίας στους δήμους

Την ερχόμενη εβδομάδα  θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, πεντάμηνης απασχόλησης περίπου 45.000 άνεργων συμπολιτών μας σε δήμους και επιμελητήρια, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους για το οποίο αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Οπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr oι ειδικότητες της πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων, συγκεντρώνουν μεταξύ πολλών άλλων, τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κατάλογο των  εποχικών προσλήψεων πεντάμηνης διάρκειας, που θα γίνουν το Σεπτέμβρη μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Επιμελητήρια.
Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος, κατανέμονται σε Αθήνα, 1.865 και Θεσσαλονίκη, 1.010.  Ακολουθούν ο Δήμος Πάτρας με 845, Ρόδος 674, Κέρκυρας με 694, Ηρακλείου Κρήτης με 688 Λάρισας με 607, Ιωαννίνων 599, Λέσβου με 566, Βόλου με 538, Πειραιά με 455, Χανίων με 457, Κοζάνης, 462, Χαλκίδας με 434, Περιστέρι με 385,  Αγρινόυ 365, Λαμίας 353, Κορδελιό – Εύοσμος με 314, Παύλου Μελά 307, Τρικκαίας 302, Αλεξανδρούπολης 296, Εορδαίας, 296, Αχαρνών 296, καβάλας 286, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλαμαριάς 284, Καλλιθέας 278, Κομοτηνής, 269 Κατερίνης 267, ,Ζακύνθου 266, Ξάνθης 262, Νέαπολη – Συκεών 260, Κερατσινίου – Δραπετσώνας 253, Ρεθύμνου, 247, Γλυφάδας 242, Δράμας 238, Σερρών 238, Κεφαλλονιάς, 234, Καστοριάς 233, Άρτας 230, Πυλαίας – Χορτιάτη 220. Θέσεις θα προκηρυχθούν και σε άλλους Δήμους σε όλες τις Περιφέρειες.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.

Η τουρκική λίρα συνεχίζει την… κατρακύλα!

turk
Η τουρκική λίρα υποχώρησε ξανά σήμερα πέφτοντας σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, παρά τις πωλήσεις συναλλάγματος από την κεντρική τράπεζα, οι οποίες δεν κατάφεραν να μεταβάλουν το κλίμα νευρικότητας στις αγορές λόγω της συνεχιζόμενης φημολογίας για το μέλλον του προγράμματος αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η τουρκική λίρα, παρά την τρίτη πώληση συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους 350 εκατ. δολαρίων σε ισάριθμες ημέρες, έπεσε στο 1:1,9994 έναντι του δολαρίου στις 17:40 (ώρα Ελλάδας). Το τουρκικό εθνικό νόμισμα έπεσε εξάλλου στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του “καλαθιού” του ευρώ και του δολαρίου, στο 1:2,3322.

Σε κρίσιμη κατάσταση η χήρα του Τίτο

brozΗ Γιοβάνκα Μπροζ, η χήρα του ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας στρατάρχη Τίτο, εισήχθη σήμερα σε νοσοκομείο της Σερβίας και η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη από τους γιατρούς.
Η Μπροζ, 88 ετών σήμερα, νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κλινικής, Ζλάτιμπορ Λόντσαρ.
Η Γιοβάνκα Μπροζ ήταν παντρεμένη επί 28 χρόνια με τον Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, τον ισόβιο ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας ο οποίος πέθανε το 1980 σε ηλικία 88 ετών, μετά από 35 χρόνια στην εξουσία. Μετά το θάνατο του συζύγου της είχε μπει στο περιθώριο και έζησε σε κατ’ οίκον περιορισμό επί περισσότερα από 20 χρόνια.
Μολονότι την επιτράπηκε να παραμείνει σε ένα σπίτι της αριστοκρατικής συνοικίας Ντέντινιε στο Βελιγράδι, ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς θέρμανση και με σπασμένα παράθυρα, μέχρι το 2006. Το 2009 της παραχωρήθηκε η σερβική υπηκοότητα και της δόθηκε σύνταξη.

ysterografa.gr

Πύρινα μέτωπα σε Βοιωτία και Εύβοια

metopaΒελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα και στα δύο πύρινα μέτωπα, στη Ριτσώνα Οινοφύτων στο νομό Βιοωτίας και στα Ψαχνά Ευβοίας, όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις με πεύκα.
Στη Ριτσώνα, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο και τέσσερα αεροσκάφη.
Στα Ψαχνά Ευβοίας η πυρκαγιά μαίνεται σε χαράδρα και έτσι το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από το δύσβατο της περιοχής.
Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Σε καμία περίπτωση δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

* Στο μεταξύ  ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ένας 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Άνω Καλλιθέα της Πάτρας.
Ειδικότερα, ο 45χρονος συνελήφθη από άνδρες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών, ως υπαίτιος της πυρκαγιάς στην Άνω Καλλιθέα, η οποία έκαψε δεκάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.
Ο 45χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

FAZ: Ανίκανη η πολιτική ελίτ της Ελλάδας

vouli12
Πολλές είναι οι αντιδράσεις στη Γερμανία αναφορικά με τις σχεδόν… καθημερινές εξαγγελίες του Σόιμπλε για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Αρκετοί είναι οι σχολιαστές που πιστεύουν ότι αυτό το πακέτο δεν πρόκειται να βοηθήσει τη χώρα μας να ξεφύγει από τη δίνη της ύφεσης. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, που, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ασκεί δριμεία κριτική στους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι δεν είναι ικανοί, όπως υποστηρίζει, να προωθήσουν οποιαδήποτε μεταρρύθμιση κι απλώς αναλώνονται σε μια πολιτική λαϊκισμού.

Διεθνές Συνέδριο για το "Game of Thrones" στη Γαλλία

Game-of-Thrones-Khaleesi
Στη γαλλική πόλη Carcassonne θα φιλοξενηθεί την άνοιξη του 2014 διεθνές Συνέδριο για το “Game of Thrones”, όπως τουλάχιστον σχεδιάζουν οι υπεύθυνοι μιας εταιρείας οργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων.
Η πόλη θυμίζει μεσαιωνικό φρούριο, και θεωρείται ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει τους φανατικούς οπαδούς της σειράς από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να συζητήσουν για το “Game of Thrones”, ενδεχομένως να έχουν την ευκαιρία να δουν και από κοντά κάποιους από τους πρωταγωνιστές που θα προσκληθούν.
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις μέρες, και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει… ξιφομαχίες.
Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ισχυρίζονται ότι τέσσερις από τους πρωταγωνιστές του “Game of Thrones” έχουν ήδη δεχθεί να συμμετάσχουν, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν τα ονόματά τους, τουλάχιστον μέχρι να συγκεντρωθεί το ποσό των 75.000 ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό.

ysterografa.gr

ΔΝΤ: Υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητες της Ελλάδας

DNT
Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζει το ΔΝΤ για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος δεν έφταιξαν οι πολλαπλασιαστές που εφαρμόστηκαν, αλλά το γεγονός ότι υπήρξε υπερβολική αισιοδοξία για τις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης τονίζεται ότι η μεγάλη ύφεση, η οποία ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις, οφείλεται στην αδυναμία εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, καθώς και στις πολιτικές και κοινωνικές αντιστάσεις και σε «άλλους παράγοντες» που συνέβαλαν σε πολύ ισχνότερη οικονομική απόδοση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Το ΔΝΤ εκφράζει τον προβληματισμό για το εάν πρέπει τα προγράμματα να είναι εμπροσθοβαρή ή όχι στις υπερβολικά χρεωμένες χώρες που είναι σε ύφεση, σημειώνοντας ότι  τα μέτρα θα πρέπει καλύτερα να επιβάλλονται σταδιακά και προς το τέλος των προγραμμάτων, καθώς ορισμένες από τις οικονομίες που ακολουθούν τροχιά δημοσιονομικής σύγκλισης τείνουν να υποπίπτουν σε βαθύτερη ύφεση.

ysterografa.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το κοινό το οποίο τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση «Βραδιά Πανσελήνου», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λίμνη της Βουλιαγμένης στην Περαχώρα, στις 21 Αυγούστου 2013, αλλά και τους συντελεστές της παράστασης, τη Φιλαρμονική Περαχώρας, την κα. Κ. Βέττα, τον κ. Θ. Ψίλλα και τον κ. Γ. Ιωάννου.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σε συνέχεια των εξαγγελιών του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Δέδε, στο τελευταίο τοπικό συμβούλιο των Αγίων Θεοδώρων, επισκευάστηκε παρατημένη γεώτρηση από το 2005, η οποία ήδη λειτουργεί και στέλνει πόσιμο νερό σε οικισμούς, πριν από τον δεκαπενταύγουστο.
 ροη.jpg 

Πρόσληψη προσωπικού στο Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων,

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.
Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Το Ν.Π.Δ.Δ., «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.), ΜΕΡΙΜΝΑ», του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, σας ενημερώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, να υποβάλλουν αίτηση με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά, στα γραφεία της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, Ταχ. Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 4, Λουτράκι Τ.Κ. 20300, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27440- 62000, κα. Ρήγα Γεωργία).

Στην ιστοσελίδα του Δήμου, θα βρείτε ηλεκτρονικά την ανακοίνωση, για τη σύναψη εργασίας ορισμένου χρόνου, υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2013. 

Κωνσταντίνα Νικολάκου: Η Καλαμάτα πρέπει και θα γίνει η πρότυπη Ευρωπαϊκή Πόλη αειφορίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Έργων και Ενημέρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου ερωτηθείσα από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών, μετά την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε:

Πέτρος Τατούλης, “Πολιτικά συνεταιράκια ο Τσίπρας και ο Μιχαλολιάκος. Στην Πελοπόννησο δεν τους κάνουμε το χατίρι να μείνουμε άπραγοι, βουτηγμένοι στην μιζέρια”

Σχολιάζοντας την επιστολή των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την διαδικασία επιλογής αναδόχου για το έργο “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου”, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

Τον πόλεμο λάσπης που άνοιξε εναντίον μας ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην Νεμέα συνέχισε σήμερα δια των αντιπροσώπων του, ο κ. Τσίπρας. Στο λαϊκισμό των άκρων, η Πελοπόννησος απαντά με την πρωτοπορία της σε όλα τα επίπεδα. Πρώτοι ολοκληρώσαμε μια διαδικασία που στην υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει ανοικτή επί σχεδόν δεκαετίες και για αυτό είμαστε υπερήφανοι. Πρώτοι δείξαμε το δρόμο. Πρώτοι δημιουργήσαμε το μοντέλο. Πρώτοι καθαρίζουμε την περιφέρεια μας, προκειμένου τα χρήματα των πολιτών να μην καταλήγουν στις βαθιές τσέπες των γνωστών επιτηδείων. Στον κουβά της διαπλοκής.
Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μιχαλολιάκος δεν θα αναγκάσουν τον λαό της Πελοποννήσου να μένει με το κεφάλι χωμένο στη μιζέρια με τα φτηνά τους κολπάκια. Δεν τους κάνουμε το χατίρι. Ούτε το παρακράτος, ούτε η μαφία των εργολάβων των σκουπιδιών έχει θέση στην Πελοπόννησο. Ούτε ασφαλώς και οι πολιτικοί τους εκφραστές. Και ας τρομάζουν όσο θέλουν τα πολιτικά συνεταιράκια, που προστρέχουν σήμερα ξεδιάντροπα στην κυβέρνηση που οι ίδιοι σε κάθε τους λέξη επιχειρούν υβριστικά να αποδομούν. Κι αυτό είναι αναμενόμενο. Δεν τους ένοιαξε ποτέ το δημόσιο συμφέρον, παρά μονό πώς θα εξυπηρετήσουν τη δική τους φτηνή ιδιοτέλεια”.

Στο ΕΣΠΑ με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο δρόμος Σκούρα - Γεράκι, προϋπολογισμού 14.060.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΚΟΥΡΑ - ΓΕΡΑΚΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο. 32 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 14.060.000,00€.

Το έργο αφορά την κατασκευή δύο ανεξαρτήτων οδικών τμημάτων.

Τμήμα Α : οδός με νέα χάραξη ενιαίας επιφάνειας κυκλοφορίας. Η αρχή και το πέρας του τμήματος, ορίζεται επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού.

Τμήμα Β : παρακάμπτεται από τα νότια ο οικισμός Γεράκι με νέα οδό με διατομή ενιαίας επιφάνειας κυκλοφορίας. Η αρχή του τμήματος ορίζεται επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού 500 μ. περίπου πριν τη διασταύρωση με την οδό Σκάλας – Λεωνιδίου, όπου προβλέπεται τετρασκελής κόμβος. Το πέρας του τμήματος ορίζεται επί της οδού Σκάλας - Λεωνιδίου περί τα 4,5 χλμ. μετά τον οικισμό Γεράκι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ

Τον παράνομο και αναιτιολόγητο εμπαιγμό της Άννας Χούχουτα, μόνιμου κατοίκου Χαλκιδικής, εγγεγραμμένης στα μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Στον Καιάδα της ανυπαρξίας καταδικάζει για μία ακόμα φορά με τις αποφάσεις της η γαλαζοπράσινη μνημονιακή συγκυβέρνηση πληθώρα καρκινοπαθών, που αδυνατώντας να καλύψουν τα έξοδα μετάβασής τους στα κατά τόπους ακτινοθεραπευτικά κέντρα, βρίσκονται σε τροχιά του απόλυτου κινδύνου.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Στον Καιάδα της ανυπαρξίας καταδικάζει για μία ακόμα φορά με τις αποφάσεις της η γαλαζοπράσινη μνημονιακή συγκυβέρνηση πληθώρα καρκινοπαθών, που αδυνατώντας να καλύψουν τα έξοδα μετάβασής τους στα κατά τόπους ακτινοθεραπευτικά κέντρα, βρίσκονται σε τροχιά του απόλυτου κινδύνου.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο Νίκος Κολιμάδης από τον Αστέρα Δερβενίου στον Πέλοπα Κιάτου


Ο έμπειρος τερματοφύλακας, Νίκος Κολιμάδης ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον Αστέρα Δερβενίου, συναντήθηκε με τους διοικούντες της ομάδας του Κιάτου και έδωσαν τα χέρια εν όψει της νέας σεζόν.
Ο Κολιμάδης θα ενταχθεί άμεσα στην προετοιμασία των "ερυθρολεύκων" και μαζί με τον Λακόβ, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από λίγες μέρες από τον Αετό Κρυονερίου, θα αποτελέσουν το δίδυμο των γκολκίπερ τη φετινή περίοδο. Μάλιστα, ο Κολιμάδης θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και από το πόστο του γυμναστή των τερματοφυλάκων.

Στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι, ο Πέλοπας με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεσή του, επικράτησε 0-2 του ΑΟ Ζευγολατιού. Πράττος και Βαρβιτσιώτης σημείωσαν τα γκολ, με τον Σταύρο Μπινιάρη να μένει ικανοποιημένος από το πρώτο δείγμα και να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας.

Στο ΕΣΠΑ το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου (video)

To έργο επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ποσό 1,000.000 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού ο προϊστάμενος της ΛΖ' ΕΠΚΑ κ. Κωνσταντίνος Κίσσας και ο αντιπεριφερειαρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες.

Δωρεάν μαστογραφίες από τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης

«Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε γυναίκες από 40 έως και 69 ετών»
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», υλοποιούν πρόγραμμα Δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σε γυναίκες, με στόχο την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
Όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι η μαστογραφία είναι η καταλληλότερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 40-55 ετών στις αναπτυγμένες χώρες.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η θνησιμότητα μπορεί να μειωθεί κατά 30% εάν όλες οι γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω, υποβληθούν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα σε προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο. Η εξέταση δεν είναι επικίνδυνη, αφού οι σημερινοί, νέου τύπου μαστογράφοι εκπέμπουν πολύ μικρή δόση ακτινοβολίας, η οποία δεν υποβάλλει σε κίνδυνο την υγεία της εξεταζόμενης.
Για τις γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 στις 09:00 π.μ.
Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν με ναυλωμένα πούλμαν από το Δήμο στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».
Το πρόγραμμα αφορά:
Γυναίκες ηλικίας από 40-69 ετών οι οποίες ανήκουν σε ευπαθείς, ευάλωτες, οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
Απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας και η τελευταία μαστογραφία εφόσον υπάρχει.
Οι απαντήσεις αν είναι αρνητικές θα σταλούν μετά από ένα (1) μήνα.
Αν είναι θετικές ζητείται επανέλεγχος.
Όποια ενδιαφερόμενη επιθυμεί την απάντηση σε CD το κόστος είναι 3 €.
Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ !!! 
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ !!! 
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ !!! 
Οι ενδιαφερόμενες στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης προκειμένου να κλείσουν θέση μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα:
2743 3 60101 κα Κατερίνα Ρωμηού (Δημαρχείο Δερβενίου)
6970 521705 κα Χαρά Μελισσαροπούλου (ΚΑΠΗ Δερβενίου)

H "γκαντέμω" της Σάλκε


 Η Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί ότι έχει... μεταφυσικές δυνάμεις αφού δήλωσε ότι σε περίπτωση που η ίδια ήταν στο γήπεδο η Σάλκε δεν θα έμενε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ.
Ο Στοχ και ο ΠΑΟΚ ήταν... τυχεροί αφού σε περίπτωση που η Μέρκελ ήταν στην Φέλτινς Αρένα το βράδυ της Τετάρτης το σουτ του Σλοβάκου δεν θα "τίναζε" τα δίχτυα του Χίλντεμπραντ.
Αυτό μπορεί να συμπεράνει κάποιος διαβάζοντας τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο προεκλογικής της ομιλίας: "Κανονικά, θα έπρεπε να ήμουν κι εγώ στο παιχνίδι, τότε δεν θα τελείωνε 1-1."
Η καγκελάριος αποκάλυψε ότι άνοιξε την τηλεόρασή της την ώρα που ο Στοχ σκόραρε, άρα δεν μπορεί να καταλάβει κανείς το λόγο για τον οποίο θεωρεί τον εαυτό της γούρι για την Σάλκε.

Τι ζήτησε ο Δαβάκης απο τους Αρχηγούς


 Κατευθυντήριες οδηγίες με τις οποίες θέτει τους στόχους για την οργάνωση και λειτουργία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βάσει των αρμοδιοτήτων του, απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο Υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης στους αρχηγούς των επιτελείων
Ζήτησε ταχεία εφαρμογή των οδηγιών για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις για τις στρατιωτικές σχολές στις οποίες το Onalert είχε εγκαίρως αναφερθεί. Καλό θα είναι να τις διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι και να σταματήσουν τις "επιθέσεις".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ OnAlert.gr

Ο ζεόλιθος ενάντια στο δάκο της ελιάς

Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
 
Μία από τις σημαντικές εφαρμογές του ζεόλιθου στον τομέα της γεωργίας είναι η αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς. Αυτή η μύγα της ελιάς (Bactrocera oleae) είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του καρπού της ελιάς. Στην κλασική του αντιμετώπιση έχουμε δύο κατηγορίες που αφορούν την περίοδο πριν και την περίοδο μετά.

Η χρήση του ζεόλιθου είναι σημαντική ως προφύλαξη. Είχαμε ήδη παρατηρήσει ότι οι σκονισμένες ελιές δεχόντουσαν λιγότερες επιθέσεις από το δάκο. Έτσι επινοήθηκε η μέθοδος του ψεκάσματος με ζεόλιθο που δημιουργεί μία προστασία πάνω στον καρπό την ώρα της ανάπτυξής του.

Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική, διότι επιτρέπει την προφύλαξη άρα ο καρπός παραμένει φαγώσιμος. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλα έντομα για την καταπολέμησή του. Επιπλέον η χρήση του ζεόλιθου ως φυσικό προϊόν επιτρέπει να αποφύγουμε τη χρήση χημικών ουσιών.

Σε αυτή την υγρή μορφή, ο ζεόλιθος παραμένει πάνω στον καρπό και δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας που ενοχλεί το έντομο. Έτσι έχουμε ένα αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο αντιμετώπισης του δάκου της ελιάς που επιτρέπει επιπλέον μια βιολογική καλλιέργεια όταν είμαστε σε αυτήν την περίπτωση.

Πάντως επειδή υπάρχουν ήδη επιθέσεις του δάκου σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, είναι σημαντικό να γίνει γνωστή η χρήση του ζεόλιθου, για να βοηθήσουμε τους ελαιοπαραγωγούς και τους αγρότες μας γενικότερα.


http://www.lygeros.org/articles.php?n=12986&l=gr

elzoni.gr

Η σημασία του παιχνιδιού και ο ρόλος της παιδικής χαράς

Γράφει ο
Ηλιάνα Βολονάκη
 
Ποιός είναι ο ρόλος της παιδικής χαράς, αλήθεια, στην ζωή των παιδιών μας αλλά και στην δική μας; Πόσο μεγάλη σημασία έχει το παιχνίδι στην ζωή των παιδιών;
Το παιχνίδι είναι συνυφασμένο με το φυσικό περιβάλλον και φυσικά  επειδή ζούμε στην πόλη αναγκαζόμαστε να αρκεστούμε στη λύση της παιδικής χαράς. Το παιχνίδι, λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένδειξη ψυχικής υγείας και ανάπτυξης, καθώς το παιδί αναπτύσσει τη σκέψη του, μαθαίνει να ανταπεξέρχεται σε δυσκολίες, οξύνεται η κρίση του, εξερευνά τον κόσμο, ζει σε φανταστικούς κόσμους που τους κατασκευάζει όπως θέλει, εκφράζει όλων των ειδών τα συναισθήματα. Οι παραπάνω λειτουργίες του παιχνιδιού είναι ενδεικτικές καθώς υπάρχουν αμέτρητες ευεργετικές λειτουργίες.
Υπάρχουν 6 τύποι παιχνιδιού:

Τα αεροπλάνα και τα πλοία δεν βγαίνουν από το καπέλο. Έρχονται από τον αέρα και τη θάλασσα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη 

Τα επεισόδια στην Πρεμετή και η προκλητική συμπεριφορά των Αλβανών (που έφθασαν στο σημείο να προχωρήσουν σε… αντίποινα όσον αφορά στην είσοδο Ελλήνων πολιτών – δηλαδή πολιτών της ΕΕ – στο έδαφός τους), οι οποίοι συνεχίζουν να διώκουν την αναγνωρισμένη ελληνική εθνική μειονότητα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, αποτελούν άλλη μια απόδειξη ότι θα ήταν αδιανόητο να βρεθεί η χώρα μας εκτός ευρωπαϊκής προστασίας.

Το ίδιο ισχύει και για τα επεισόδια παραβιάσεων εκ μέρους των τουρκικών μαχητικών, που φέτος τον Αύγουστο κυριολεκτικά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με τους Τούρκους να αγνοούν ακόμη και το μορατόριο τέτοιου είδους πτήσεων στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για κάτι που οι Τούρκοι συνηθίζουν όταν ο ελληνικός τουρισμός εμφανίζει άνθιση, με σκοπό να καταστήσουν το Αιγαίο περιοχή επικίνδυνη για τις πτήσεις των ξένων αεροπορικών εταιριών.

Τρίπολη: Συνελήφθη 35χρονος για χρέη προς το Δημόσιο

sillipsi2Συνελήφθη στην Τρίπολη , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 35χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr βάρος του 35χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους 86.684,37 ευρώ.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

ΣΔΟΕ: Το top-10 των περιοχών με την υψηλότερη παραβατικότητα

sdoe2
Το ΣΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις περιοχές που παρουσίασαν την υψηλότερη παραβατικότητα, ενώ γνωστοποίησε και τα αποτελέσματα των τελευταίων ελέγχων που έγιναν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μπαν Κι-Μουν: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

ban
Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία, εάν και εφόσον αποδειχθεί, συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» που θα έχει «σοβαρές συνέπειες», δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν από τη Σεούλ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
«Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων, οπουδήποτε, από οποιονδήποτε, και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας θα έχει σοβαρές συνέπειες για αυτόν που το διέπραξε », είπε ο επικεφαλής του ανώτατου διεθνούς οργανισμού.

Στο 55% οι πιθανότητες… ίδιας κυβέρνησης στη Γερμανία

Angela-Merkel-Phillip-RoselerΈναν μήνα πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, οι πολιτικοί αναλυτές δεν κουράζονται να διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις, και να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τυχόν κρυμμένα μηνύματα, τα οποία δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να ανιχνεύσουν.
Κανείς φυσικά δεν αμφισβητεί το μεγάλο και καθαρό προβάδισμα του κεντροδεξιού συνασπισμού CDU/CSU, όπως και κανείς δεν βλέπει πώς μπορούν να ανακάμψουν οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν τα μέχρι σήμερα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φίλιπ Ρέσλερ, δηλαδή ο συνασπισμός CDU/CSU και το FDP θα συνεχίσουν να ασκούν την εξουσία και μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Σύμφωνα λοιπόν με τη στάθμιση του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων, οι Γερμανοί πολιτικοί αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες να επαναληφθεί η συγκεκριμένη πολιτική συμμαχία για τη συγκρότηση κυβέρνησης, φτάνουν στο 55%. Φτάνουν… και περισσεύουν δηλαδή, ώστε να μην υποχρεωθεί η Άνγκελα Μέρκελ να καταφύγει σε έναν Μεγάλο Συνασπισμό με το SPD,  που θα συνεπαγόταν εκ των πραγμάτων υποχωρήσεις.

υστερογραφα.

Σε ύφεση φωτιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

prikagiaΣε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση με πουρνάρια στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.
Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν από νωρίς τέσσερα αεροπλάνα, τύπου «καναντέρ», κι ένα ελικόπτερο, ενώ από ξηράς δέκα υδροφόρα οχήματα με τα πληρώματά τους και πεζοπόρο τμήμα με 14 άνδρες.
Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, πάνω από την Εγνατία Οδό, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

«Έφυγε» ο Ηλίας Μπαζίνας

bazinas
Ο Ηλίας Μπαζίνας, ένας “δάσκαλος” τα κείμενα του οποίου μεγάλωσαν αρκετές γενιές δημοσιογράφων, “έφυγε” από τη ζωή χθες το βράδυ.
Η είδηση είναι θλιβερή, αφού ακόμα ένας άνθρωπος χάθηκε κυνηγημένος από την αρρώστια που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συνανθρώπους μας και αναφερόμαστε φυσικά στην επάρατη νόσο.
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ηλία Μπαζίνα, του “δάσκαλου” όπως τον αποκαλούν οι δεκάδες δημοσιογράφοι που δούλεψαν μαζί του.
Τους τελευταίες μήνες ο Ηλίας Μπαζίνας έδωσε σκληρή μάχη και δυστυχώς στο τέλος την έχασε, φεύγοντας από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.
Για πολλά χρόνια εργάστηκε στην ιστορική εφημερίδα “Φίλαθλος”, ενώ τελευταία αρθρογραφούσε στην “Live Sport”. Η κηδεία του Ηλία Μπαζίνα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο 1ο νεκροταφείο στις 15:00.

Εκρήξεις σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη – Δύο τραυματίες

asthenoforoΤουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν, στις 9.30 το πρωί, σε εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Οι εκρήξεις, που έγιναν αισθητές σε μεγάλη ακτίνα της περιοχής, σημειώθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε δεξαμενές υγραερίου.
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, από το σημείο παρελήφθησαν δύο τραυματίες που μεταφέρονται σε νοσοκομείο της πόλης.
Από τις εκρήξεις προκλήθηκε φωτιά και στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής. Η περιοχή τυλίχτηκε προς στιγμήν από καπνούς, οι οποίοι ήταν εμφανείς από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Σε κοντινή απόσταση από το συμβάν βρίσκεται υποσταθμός της ΔΕΗ και αρχικά εκφράστηκαν φόβοι ότι οι εκρήξεις προέρχονται από τον συγκεκριμένο υποσταθμό.

Βγαίνουν στο σφυρί 7.000 ακίνητα

pleistiriasmoi
Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη χθεσινή σύσκεψή τους στο Μαξίμου έθεσαν ως «κόκκινη γραμμή» στο θέμα της άρσης των πλειστηριασμών την προστασία της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων, αλλά και των ανέργων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικά η εφημερίδα «Έθνος» από τον Ιανουάριο του 2014 μπαίνει τέλος στην οριζόντια απαγόρευση πλειστηριασμών για ακίνητα μέχρι 200.000 ευρώ.

Σόιμπλε: Πιο περιορισμένη η νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

so1Συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η συζήτηση στη Γερμανία αναφορικά με το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα “Χάντελσμπλατ” ξεκαθάρισε ότι το τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα θα είναι “πολύ πιο περιορισμένο” από τα δύο προηγούμενα.
“Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια –με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ’ ό,τι μέχρι τώρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Στην αρχή της εβδομάδας ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και πέραν του 2014, αποκλίνοντας από την επίσημη γερμανική και ευρωπαϊκή γραμμή που έγκειται στην παραπομπή οποιασδήποτε απόφασης για το θέμα στην επόμενη χρονιά.
Ο Σόιμπλε δίνει στην “Χάντελσμπλατ” μια εξήγηση για την πολύ άμεση δήλωσή του, η οποία προκάλεσε πολλές αναταράξεις, καθώς η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. “Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές, ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν”, δήλωσε. “Γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα”.

ysterografa.gr

«Συμφωνία Ολυμπιακού – Μπεσίκτας για Χολέμπας» - Συμφωνία με Μπενφίκα για Φέισα

holebas
Για συμφωνία του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας για την μεταγραφή του Χοσέ Χολέμπας κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος.
Μπορεί η μεταγραφή του Χολέμπας στη Μπεσίκτας να έμοιαζε... τελειωμένη υπόθεση, ωστόσο η Μπεσίκτας δεν ανέβαινε στα 2,5 εκ. ευρώ, που ζητούσαν οι ερυθρόλευκοι με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται η συμφωνία.
Ωστόσο, το σίριαλ της πώληση του 29άχρονου αριστερού φουλ μπακ στην Μπεσίκτας φαίνεται πως φτάνει προς το τέλος του. Σύμφωνα με τους Τούρκους τουλάχιστον, επήλθε συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην γειτονική χώρα, ο Ολυμπιακός θα εισπράξει περίπου 2.2 εκ. ευρώ, ενώ ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο με 800.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές και 10.000 ευρώ για κάθε αγώνα που θα παίζει!
Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, καθώς αναμένεται αντίδραση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, που έχει ήδη ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του αντί-Χολέμπας, Γκαετάν Μπονγκ.

Στο μεταξύ πολύ κοντά σε συμφωνία με την Μπενφίκα για την μεταγραφή του Λιούμπομιρ Φέισα είναι ο Ολυμπιακός, που επιβεβαιώνει πως έχει δεχθεί πρόταση από τους “αετούς” της Λισσαβόνας.
Βαλίτσες για Λισσαβόνα ετοιμάζει ο σέρβος μέσος του Ολυμπιακού, αφού η Μπενφίκα δείχνει αποφασισμένη να τον αποκτήσει, καταθέτοντας επίσημη πρόταση στην ομάδα του Πειραιά.
Το ενδιαφέρον της Μπενφίκα αποκαλύφθηκε από τον Τύπο της Πορτογαλίας την Τετάρτη 21/8), με τον Ολυμπιακός να διαψεύδει πως έχει δεχθεί κρούση.
Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και από το βράδυ της Πέμπτης (23/8) οι πειραιώτες επιβεβαιώνουν πως η Μπενφίκα έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Φέισα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πρόταση είναι μεγαλύτερη από 3.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο κρίνεται ικανοποιητικό από την πλευρά του Ολυμπιακού.
Το σίγουρο είναι πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, ενώ και ο σέρβος είναι θετικός να μετακομίσει στη Λισαβόνα για λογαριασμό των αετών.
Μετά λοιπόν τους Αμπντούν, Τζιμπούρ, Γκρέκο (ενδεχομένως και τον Χολέμπας), ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αποδεχθεί μία ακόμα πρόταση για παίκτη του.
Κάτι, που σημαίνει πως δεδομένη την ήδη ανάγκη απόκτησης αμυντικού χαφ, οι πειραιώτες θα είναι αναγκασμένοι στα τέλη του Αυγούστου να επιδιώξουν την απόκτηση δύο παικτών για τη μεσαία γραμμή.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως από την πλατεία Αλεξάνδρας δεν επιβεβαιώνουν πως οι Γιαταμπαρέ, Ντιόπ και Βουκόγιεβιτς ενδιαφέρουν όντως τον Ολυμπιακό.

Διαδήλωση υπέρ του… αιγυπτιακού στρατού, έξω από τον Λευκό Οίκο

Al-Quaeda
Περίπου 500 διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ του αιγυπτιακού στρατού, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από τον Λευκό Οίκο, και ζήτησαν με τις διαμαρτυρίες τους από τον Μπαράκ Ομπάμα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αφήσει το μεταβατικό καθεστώς του Καϊρου να… κάνει τη δουλειά του.
Οι διαδηλωτές χαρακτήριζαν τρομοκρατική οργάνωση τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, και επέμεναν ότι η ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από την Προεδρία της Αιγύπτου λόγω της επέμβασης του στρατού, δεν ήταν πραξικόπημα.

Οι ΗΠΑ σε κρίση ταυτότητας: Δεν ξέρουμε αν έγινε χρήση χημικών στη Συρία

Jen-Psaki
Twitter @EmOikonomidis
Ίσως η σηνήθεια… ολόκληρων γενεών, και μια καθημερινότητα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να κοντοσταθεί κανείς, να μετρήσει διαφορετικά καταστάσεις και περιστατικά και να ξανασκεφτεί τις νέες πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στον πλανήτη στην εποχή της μεγάλης κρίσης, συμβάλλουν στο να παραπέμπεται στις καλένδες ένα φλέγον ερώτημα. Και κυρίως, η απάντησή του: Μήπως οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον η υπερδύναμη που μάθαμε να αντιμετωπίζουμε με δέος, στα όρια του αστικού μύθου.

Η πρώτη φωτογραφία του Μουμπάρακ εκτός φυλακής

Hosni-Mubarak
Το διεθνές πρακτορείο Associated Press κατέγραψε την επιτυχία να στείλει την πρώτη φωτογραφία του Χόσνι Μουμπάρκα εκτός φυλακής.
Η φωτογραφία δείχνει τον 85χρονο πρώην ηγέτη της Αιγύπτου να μεταφέρεται πάνω σε ιατρικό φορείο στο ασθενοφόρο με το οποίο πήγε στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο και θα παραμείνει, μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή Τόρα.

ΑΜΕΑ και Πρόσβαση στις Παραλίες: Πολιτισμός και Αλληλεγγύη

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140a89aea06cf15a&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hkons8381&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1377240416384&sads=Jo57TeHMEMjtgKD1igVj5q2zPNU
Πρόσφατα γίναμε δέκτες παραπόνων από συνανθρώπους μας -ΑΜΕΑ καθώς δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε παραλίες.
Μην ξεχνάμε ότι μέσα στην οικονομική κρίση, οι συνάνθρωποι μας – ΑΜΕΑ είναι ακόμα πιο ευάλωτοι και στην πλέον δυσχερή θέση. Το ΕΣΠΑ είναι ένα εργαλείο, που εάν εφαρμοσθεί για το σκοπό αυτό, από την Περιφέρεια, οργανωμένα στους Δήμους, αφενός θα είναι μία απόδειξη για τον Πολιτισμό μας και την Κοινωνική ευαισθησία μας, αφετέρου, μην ξεχνάμε, ότι η διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες από τα Άτομα με Αναπηρία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής τους στα κοινωνικά αγαθά και στη συλλογική ζωή.
Οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές της Πελοποννήσου πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες, σύμφωνα με την υλοποίηση της υπ’ αριθμ. 1052758/ 1451/Β0010/10.04.2012 (Β΄ 1411) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α. του 2012) αναφορικά με την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες.
Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναλάβει πρωτοβουλίες, σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων, σε συνεργασία με τους παραθαλάσσιους Δήμους για τον εξοπλισμό των Πελοποννησιακών παραλιών, ώστε να είναι προσβάσιμες και στα Άτομα με Αναπηρία. 
Στην Πελοπόννησο έχουν υπάρξει αξιόλογες πρωτοβουλίες από Δήμους. Είναι όμως μεμονωμένες περιπτώσεις.
Σε άλλες Περιφέρειας, όπως π.χ. στο Νότιο Αιγαίο υλοποιούνται είκοσι (20) ολοκληρωμένες παρεμβάσεις προσβασιμότητας.
Οι μελλοντικές δράσεις των Δήμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πρέπει να αξιοποιηθούν και μέσω των Δημοτικών δράσεων τουριστικής προβολής και μέσω του προγράμματος τουριστικής προβολής «Μυθική Πελοπόννησος», αντίστοιχα.
Πρέπει, έστω και το 2014, η Περιφέρεια μας, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και σε συνεργασία με τους Δήμους, να επικεντρώσει τις δράσεις της, σε πρώτη φάση, σε όλες τις οργανωμένες παραλίες.  
Η βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί κοινωνική υποχρέωση όλων μας και μία αναγκαία, όσο ποτέ, Πολιτισμική απόδειξη Κοινωνικής Αλληλεγγύης. O σύγχρονος Ελληνικός Πολιτισμός κρίνεται και δοκιμάζεται στην σκληρή καθημερινότητα και στον σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Λάμπρος Μπούκλης 
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου
  
 1) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ:

Περιφέρεια ΝότιουΑιγαίου

Περιφέρεια ΚεντρικήςΜακεδονίας
Περιφέρεια Αττικής


2) ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΌΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Δήμος Βέλου – Βόχας, Κορινθίας, Αύγουστος 2013

Νέα Δημοκρατία: ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται πλατείες Ταχρίρ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αποψινή ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στην Κέρκυρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από τις άδειες πλατείες των διακοπών του, ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται πλατείες Ταχρίρ στη χώρα μας.
Ο Ελληνικός Λαός τον έχει ξεπεράσει προ πολλού».