Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

'Εκτακτο:Σόκ!!!!Πέθανε ο " Τζέιμς Μπόντ "!

Σκοτώθηκε σε δυστύχημα στις ελβετικές Άλπεις...ο κασκαντέρ, ο οποίος έπεσε με αλεξίπτωτο κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου πέρυσι το καλοκαίρι, υποδυόμενος τον Τζέιμς Μποντ δίπλα σε μία σωσία της βασίλισσας Ελισάβετ.  Ο 42χρονος Μαρκ Σάτον, πρώην αξιωματικός του ινδικού στρατού, σκοτώθηκε χθες πέφτοντας από... ελικόπτερο κάνοντας wing diving (πρόκειται για άθλημα κατά το οποίο χρησιμοποιείται μία ειδική ολόσωμη φόρμα σε σχήμα φτερών στα πλευρά) σε βουνοκορυφή της περιοχής Τριέν, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Η ελβετική αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του.

Η αναπαράσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πτώσης με αλεξίπτωτο του Σάτον άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ακολουθούσε την προβολή ενός βίντεο στο οποίο ο πραγματικός Τζέιμς Μποντ, δηλαδή ο ηθοποιός που τον υποδύεται Ντάνιελ Κρεγκ, επισκέπτεται τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να συναντήσει και να συνοδεύσει την πραγματική βασίλισσα Ελισάβετ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ, Γαλ. Πρακτορείο, Reuters

Τριαντατριάχρονος πνίγηκε στους καταράχτες της Νέδας στα όρια Μεσσηνίας - Ηλείας .

 
Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός 33χρονου από τις Αχαρνές Αττικής να διαβεί στο ποτάμι της Νέδας στα όρια  Μεσσηνίας - Ηλείας.
Ο 33χρονος, ο οποίος μαζί με την παρέα του πραγματοποιούσε τις διακοπές του στη Μεσσηνία, πήγε χθες το μεσημέρι, για διάβαση του ποταμού Νέδα και κάποια στιγμή χάθηκαν τα ίχνη του. Η παρέα του ειδοποίησε τις αρχές και στο σημείο έσπευσαν ένα κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα με τέσσερις δύτες και ένα κλιμάκιο από την 6η ΕΜΑΚ Πατρών με δύο δύτες και σκύλο. Νωρίς το βράδυ, εντόπισαν και ανέσυραν από τον βυθό του ποταμού, στην θέση Πλατάνια- Καταρράκτες Νέδας, τη σορό του άτυχου άνδρα. Η σορός έχει μεταφερθεί για νεκροψία- νεκροτομή, ενώ προανάκριση ενεργείται από την πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων.

Λαμπρότητα και συγκίνηση στις εκδηλώσεις στη Σουμελά στο Βερμιο


 Με λαμπρότητα και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα γιορτάστηκε στο όρος Βέρμιο, στο θρονί της Παναγίας Σουμελά, η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Ο Πρωθυπουργός προσκύνησε την Παναγία στην Μεσσηνία (ΦΩΤΟ)


 Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε στη γραφική Πύλο, η Κοίμηση της Θεομήτορος. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ναό της Κοιμήσεως, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Οι πιστοί προσκύνησαν την θαυματόβρυτη Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας η οποία φυλάσσεται στο Ναό, ζητώντας ταυτόχρονα την χάρη και την βοήθειά της.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τις ευεργεσίες της στο ανθρώπινο γένος.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από συνεργάτες του αλλά και τοπικούς άρχοντες.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρθηκε ένθερμα στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο του, για το καλό της Ελλάδας αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μεσσηνίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Το Πάσχα του καλοκαιριού εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Παναγιοσκέπαστη Μεσσηνία από κλήρο και λαό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης, τονίζοντας το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα που κατακλύζει τους πιστούς την ημέρα αυτή, αλλά και την προσφυγή του κόσμου στην Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων, η οποία, όπως ανέφερε κλείνοντας: «ποτέ δεν εγκατέλειψε στο διάβα των αιώνων τον πιστό λαό της στις δύσκολες στιγμές, έτσι θα πράξει και τώρα που η πατρίδα και οι συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στους 525 οι νεκροί στην Αίγυπτο

Egypt-riots
Με νεώτερη ανακοίνωσή του σήμερα το μεσημέρι, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από τις χθεσινές συγκρούσεις στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της χώρας, σε 525.
Οι τραυματίες είναι επισήμως 2.930.

Όργιο προπαγάνδας στην Αίγυπτο - Το video που ξεμπροστιάζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους - “Σκηνοθετούν” φωτογραφίες με τραυματίες!

 Κόσμος διαδηλώνει, κρατώντας πανό, κάποιοι είναι τραυματισμένοι στο έδαφος και άλλοι τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες... Το σκηνικό, πολύ καλά σκηνοθετημένο, και οι φωτογραφίες άκρως πειστικές... Ο στόχος επετεύχθη και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν όλα τα στοιχεία για να αποδείξουν ότι δέχτηκαν επιθέσεις, σε μια... ειρηνική διαδήλωση υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι.

Προφανώς, αυτό δεν είναι το μόνο τους επίτευγμα, καθώς σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν 20 πτώματα, κάτω από την εξέδρα, όπου γίνονται οι ομιλίες τους στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια... Ωστόσο, θα γίνει ιατροδικαστική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους, καθώς στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι τους σκότωσαν οι ίδιοι οι ισλαμιστές για να "ανεβάσουν" τον αριθμό των νεκρών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ερντογάν… ζει. Και διαμαρτύρεται για την Αίγυπτο

Tayyip-Erdogan
Twitter @EmOikonomidis
Η εδραίωση της πολιτικής ηγεμονίας του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία στηρίχτηκε κατά ένα μεγάλο μέρος και στη “βαριά σκιά” που άπλωνε η επιβλητική περπατησιά του. Η εικόνα του ισχυρού ηγέτη, που κατάφερε τελικά να… βάλει φυλακή το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας του, και να μετατρέψει την Τουρκία σε “πασά” της ευρύτερης περιοχής, απειλώντας να επισκεφτεί τη Γάζα και να κηρύξει… απελευθερωτικό αγώνα για τους Παλαιστινίους, θάμπωσε το τελευταίο διάστημα. Θάμπωσε υπερβολικά.
Η “πολιτισμένη” Κωνσταντινούπολη εξεγέρθηκε, κορυφαία στελέχη των Ισλαμιστών όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ πήραν αποστάσεις, η καταδίκη του στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ σε ισόβια για τη συνωμοσία της “Εργκενεκόν” ξεσήκωσε θύελλα αγανάκτησης, και ο Ερντογάν δεν δίστασε να παραδεχτεί δημόσια τον υποσυνείδητο φόβο του: “Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε Αίγυπτο”, είχε πει. Εννοεί, τον ίδιο σε ρόλο… Μόρσι.

Ο Κουβέλης “βλέπει” εκλογές Οκτώβριο-Νοέμβριο!

Fotis-Kouvelis
(Photo Eurokinissi)
Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, επισημαίνει με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι μια τέτοια προοπτική δεν ανήκει σε ευκταίες για το σενάριο του μελλοντος της χώρας.
“Η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη, αντιθέτως, να οδεύσει προς εκλογές. Εκείνο που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής. Η πολιτική σταθερότητα δεν συνδέεται με τη συντηρητική κατ’ ανάγκη πολιτική.
Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί, οφείλει να αξιοποιήσει την ομολογία των εταίρων μας ότι έχουν γίνει λάθη, προκειμένου να διεκδικήσει καλύτερες ρυθμίσεις, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τις επαχθείς ρυθμίσεις του μνημονίου.
Αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο εκλογών, περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε και πάλι στην αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.

Παπούλιας: Να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τα βάρη

PAPOULIAS1
Την ευχή και την ελπίδα, η μεγάλη μέρα της γιορτής της Παναγίας, να γίνει και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Λευκάδα.
Ο κ. Παπούλιας αμέσως μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας την οποία παρακολούθησε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας, δήλωσε:
«Χρόνια πολλά σε όλους, σε όλους μας. Είναι μια μεγάλη ημέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία. Ελπίζω και εύχομαι, να είναι και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη, που δυστυχώς για αρκετό χρόνο βαστάζει».
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στον Νυδρί ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλλε τον Εθνικό Υμνο. Παρόντες επίσης ήταν, ο βουλευτής Λευκάδας Θόδωρος Σολδάτος, ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Βρούτσης: Με εθνική ομοψυχία θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

vroutsis100«Μπορούμε όλοι μαζί με εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και να βάλουμε πάλι την Ελλάδα πρωτοπόρα, δηλαδή στη θέση που της αρμόζει» ήταν το μήνυμα που έστειλε από την εορτάζουσα Τήνο, όπου βρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μνημονεύοντας την ιστορική επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης στο λιμάνι του νησιού κι ευχόμενος στους πιστούς καλή δύναμη και χρόνια πολλά, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου.
«Αυτό που νιώθουμε σήμερα είναι ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, όμως, δεν θα πάνε χαμένες, γιατί αντλούμε από την ιστορία μας. Η Ελλάδα είχε και έχει δύο κιβωτούς: τις θρησκευτικές της αξίες και τη δύναμη του ελληνισμού. Και αυτές θα μας βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» σημείωσε ο υπουργός.

Η Δημόσια Τηλεόραση… πήγε Τήνο

Tinos-litaneia-eikonas-Megaloxaris
Η διάδοχη κατάσταση της ΕΡΤ, η Δημόσια Τηλεόραση, που το τελευταίο διάστημα εκπέμπει ένα υποτυπώδες πρόγραμμα, προκαλώντας αντιδράσεις και θυμηδία, έκανε σήμερα ουσιαστικά την παρθενική εμφάνισή της σε πιο “σοβαρές” μεταδόσεις, καθώς έδειξε απευθείας εικόνα από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο.
Η παλιά ΕΡΤ έδειχνε κάθε καλοκαίρι εικόνα από το νησί της Μεγαλόχαρης, όπου συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί, φέτος ωστόσο η κατάσταση ήταν διαφορετική, και χωρίς τις τεχνικές προδιαγραφές και την άνεση του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, μια τέτοια απόπειρα φάνταζε εξαιρετικά δύσκολη.
Τελικά, η εικόνα βγήκε, η θεία λειτουργία μεταδόθηκε, και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, στο πλαίσιο της σύντομης ομιλίας του ευχαρίστησε τη δημόσια τηλεόραση.
Η σελίδα άλλαξε, όπως φαίνεται.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στην Παραλιακή-Ποσειδώνος!


 Φωτιά ξέσπασε σε δέντρα στην παραλιακή της Ποσειδώνος, ακριβώς έξω από το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού…
Στην Φωτογραφία που εξασφάλισε το Fx, βλέπεται την παραλιακή να έχει κλείσει από το πυροσβεστικό όχημα που προσπαθεί να την κατασβήσει…

 tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Με Μήτρογλου, 2-0 η Ελλάδα την Αυστρία - Πού να έπαιζε και καλά...

mitroglou
Μπροστά σε 25.000 Αυστριακούς, με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου, η Εθνική μας ομάδα νίκησε 2-0 την Αυστρία σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Σάλτσμπουργκ. Καλή εμφάνιση από τους διεθνείς στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, καλύτεροι οι Αυστριακοί στο πρώτο μέρος.
 Η Εθνική ομάδα επικράτησε της... παρέας του Αντρέας Ιβανσιτς, μ' έναν Κώστα Μήτρογλου να δείχνει για πολλοστή φορά το... δολοφονικό του ένστικτο, καθώς δύο φορές που βρέθηκε φάτσα με το γκολ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η γαλανόλευκη, μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή της, αλλά είχε την ουσία και στο τέλος της μέρας αυτό είναι που μετράει. Δυο δοκάρια για την ομάδα του Σάντος στο δεύτερο (καλό της) ημίχρονο με Τζιόλη και Χολέμπας. Σε καλό δρόμο έδειξε η γαλανόλευκη ενόψει της τελικής ευθείας των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
 Η Αυστρία μπήκε καλύτερα και στο 12ο λεπτό άγγιξε το γκολ, με τον Γκάριτς να βγάζει μια σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε περίργη τροχιά με τον Καρνέζη να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 18' με τον Αλάμπα να εκτελεί το φάουλ, τον Καρνέζη να αποκρούει και η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι!

Η Εθνική είχε παθητικό ρόλο στο ματς με τον Καρνέζη να κρατάει το μηδέν σε 2-3 περιπτώσεις που χρειάστηκε, για να φτάσουμε στο 39', όταν στην πρώτη καλή στιγμή της γαλανόλευκης, άνοιξε το σκορ με τον Κώστα Μήτρογλου. Από μπαλιά ακριβείας του Κατσουράνη, ο διεθνής φορ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Αυστρία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει για την ισοφάριση την Εθνική μας που έψαχνε μέσω αντεπιθέσεων να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Σάντος έριξε στη μάχη τους Νίνη, Τζιόλη και Μανωλά, αντί των Μανιάτη, Κατσουράνη και Σιόβα, προκειμένου να φρεσκάρει την Εθνική και να κερδίσει μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Στο 67', λοιπόν, ο Μήτρογλου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, παίρνοντας τη μπάλα από τα αριστερά και αφού συνέκλεινε προς το κέντρο πραγματοποίησε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Άλμερ για το 2-0.
Η Εθνική μπορεί να μην εντυπωσίασε, ωστόσο είχε την ουσία και σε δύο φάσεις βρήκε δίχτυα παίρνοντας αυτό που ήθελε και αφήνοντας τους Αυστριακούς να έχουν μεν την υπεροχή, αλλά να μην καταφέρνουν το παραμικρό.
Η γαλανόλευκη έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ στο 72ο λεπτό, όταν ο Τζιόλης επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Ηταν φανερό πως η ψυχολογία ήταν με το μέρος της Εθνικής μας, που μετά τα δύο γκολ και το δοκάρι είχε τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, στο 87' είχαμε και δεύτερο δοκάρι με σουτ του Χολέμπας!


 Αυστρία: Άλμερ, Γκάρικς, Ντράγκοβιτς, Πόγκατετζ, Φουχς (74' Ζούτνερ), Βάιμαν, Μπαουμγκάρτλινγκερ (46' Ίβανσιτς), Γιουνούζοβιτς, Αλάμπα (74΄Χούζινερ), Αρναούτοβιτς (65' Γιάντσερ), Χάρνικ.
Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (62' Μανωλάς), Τοροσίδης (77' Βύντρα), Χολέμπας, Κατσουράνης (62' Τζιόλης), Μανιάτης (62' Νίνης), Ταχτσίδης, Κονέ (84' Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (84' Σπυρόπουλος), Μήτρογλου.


Το μήνυμα που έστειλε ο Ιερώνυμος για τη σημερινή συγκυρία από το Μέγα Σπήλαιο

Archiepiskopos-Ieronimos
Πηγή: www.romfea.gr

Λαμπρό Πανηγυρικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου στο Ιστορικό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κοζάνης κ. Παύλο, τον Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και τον Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του έκανε ένα παραλληλισμό μεταξύ των δύο γυναικών μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, αυτή της Εύας και της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι «δύο πρόσωπα που είναι τόσο μακριά χρονικά από εμάς, κι όμως παίζουν τόσο δυναμικό ρόλο στην ζωή μας».
Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε την διαφορετικότητα που υπάρχει μέσα μας, κάνοντας μια αναφορά στην απομάκρυνση και την αγάπη μας προς τον Θεό.
«Μέσα μας, έχουμε και τα δύο πρόσωπα, κάθε φορά που απομακρυνόμαστε από τον Θεό έχουμε το πρόσωπο της Εύας και όταν θέλουμε να ξαναγεννηθούμε εν Χριστώ έχουμε το πρόσωπο της Παναγίας μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.
Επίσης ανέφερε: «Όταν βλέπουμε την εικόνα της Παναγίας την προσκυνούμε με ευλάβεια, αλλά πόσες φορές μέσα στην ζωή μας την ευτελίζουμε, την παραμελούμε από την δική μας πορεία.»
«Να ψάξουμε να βρούμε μέσα μας, πόσες φορές είμαστε με την Εύα και πόσες με την Παναγία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος από την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι η Παναγία είναι η ελπίδα μας.
«Τα δάκρυα μας, είναι από την απομάκρυνσή μας από τον Θεό, όμως η Παναγία θα μας τα σφουγγίσει και θα μας δώσει δύναμη για να συνεχίσουμε, διότι αυτή είναι η ελπίδα μας», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.
Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για την πρόσκληση και ευχήθηκε στους εορτάζοντες.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τον Μακαριώτατο που λάμπρυνε τους εορτασμούς στο Μέγα Σπήλαιο , ενώ ευχήθηκε η Παναγία να είναι συνοδοιπόρος στο έργο της Εκκλησίας.

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στη Μεσσηνία

PIRKAG~1Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μαθιά της Μεσσηνίας.
Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και καίει πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση.
Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο βυτιοφόρα ιδιωτικά, 4 εθελοντές, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Τι ακριβώς είναι αυτό που "κοιμήθηκε" μέσα μας;

freedom
Όταν ήμουν παιδί πάντα με μπέρδευε η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Δε μπορούσα να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι γιόρταζαν με χαρά τη μέρα που μια  Μάνα ξεχωριστή έφυγε από αυτόν τον κόσμο.
Μεγαλώνοντας, είδα την αλληγορία: Κοίμηση αντί για θάνατος, Μάνα αντί για αγάπη, ελπίδα για κάτι καλύτερο αντί για πένθος. Απόψεις, όλα. Αλλοι υπέρ, άλλοι κατά, λίγη σημασία έχει – άλλωστε στις μέρες μας κατάντησαν οι πεποιθήσεις να είναι η μόνη προσιτή πολυτέλεια.

Επαναλειτουργία της κατασκήνωσης μετά από 2 χρόνια στο Κλημέντι ( Video)

Το Κλημέντι πλημμύρισε παιδικές φωνές - Επαναλειτουργία της κατασκήνωσης μετά από 2 χρόνια.

ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

KOUIK DAVRIS.JPG
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Στις εκδηλώσεις στην Τήνο για την Κοίμηση της Θεοτόκου και τα 73 χρόνια από τον τορπιλισμό της Έλλης, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας, την ακολούθησε μαζί με τους πιστούς, πίσω από την «ζώνη επισήμων», μαζί με τον Τομεάρχη Άμυνας και Βουλευτή Αχαΐας των ΑΝΕΛ Γιώργο Νταβρή που παραβρέθηκε ως απλός προσκυνητής στην Τήνο, στη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας,τον Πολιτευτή Κυκλάδων Βασίλη Παρασκευαΐδη, την Περιφερειάρχη Κυκλάδων των ΑΝΕΛ Μαργαρίτα Φωσκώλου, τον υποψήφιο Πολιτευτή Νίκο Κοντογιώργη και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών του Κινήματος από τα κυκλαδίτικα νησιά.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως γράφουμε στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη, ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για την πατρίδα μας, με οδηγό την Παναγιά.

Τη Μεγαλόχαρη, ήρθαμε αυτές τις δύο μέρες στο νησί της Τήνου, για να την προσκυνήσουμε και να τις ζητήσουμε με την θεία δύναμή Της και μεγαλοσύνη Της, να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από τις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Το 1940 ο φασισμός τορπίλισε την ΕΛΛΗ, συμπαρασύροντας στον υγρό τάφο το ηρωικό πλήρωμά του. Εβδομήντα τρία χρόνια αργότερα η Ελλάδα υφίσταται την τορπίλη ενός άλλου φασισμού, της μερκελικής πολιτικής και των διεθνών τραπεζιτών, όπως μετουσιώνεται στην Ελλάδα από τη συγκυβέρνηση δύο κομμάτων και τις παλινδρομήσεις από το χώρο της Αριστεράς.

Τέλος, θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου που για πρώτη φορά η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης μετετράπη σε βήμα πολιτικής προπαγάνδας.

Απορώ για το γεγονός ότι επετράπη στον παριστάμενο Υπουργό Εργασίας και Βουλευτή Κυκλάδων, στη μέση της λιτανείας, από την εξέδρα όπου εψάλλει η Δέηση και δίπλα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς, να εκφωνήσει κυβερνητική κατήχηση, καπελώνοντας αυτή την κορυφαία εορτή της Ορθοδοξίας μας.

Είναι κρίμα και ντροπή. Αυτό δεν συνέβη στο παρελθόν ούτε από πρωθυπουργούς, ούτε από κορυφαίους Υπουργούς, που ήρθαν στο νησί την επέτειο του Δεκαπενταύγουστου. Και δεν γνωρίζω αν συνέβη ποτέ τη διάρκεια της λιτάνευσης της οποιασδήποτε εικόνας σε οποιαδήποτε εορτή αγίου, σε ολόκληρη την Επικράτεια».

Ευχές από την Χ. Α. για την εορτή της Μεγαλόχαρης των Ελλήνων

  Σύσσωμος ο Ελληνισμός υμνεί την Υπεραγία Θεοτόκο της Πίστεώς μας, την Υπέρμαχο Στρατηγό της Ιστορίας μας. Είθε η Μεγαλόχαρη των Ελλήνων να φωτίζει το Έθνος μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που ο Αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Η Χρυσή Αυγή εύχεται χρόνια καλά και ελεύθερα σε όλους τους Έλληνες.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου