Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Θρίλερ με την εξαφάνιση δυο παιδιών 4 και 8 ετών στην Ηλεία - ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση δυο παιδιών 4 και 8 ετών στην Ηλεία
 Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή Στρέφι Ηλείας, για τον εντοπισμό δύο παιδιών, ηλικίας 4 και 8 που αγνοούνται από τις πρώτες απογευματινές ώρες.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε κοντά σε αρδευτικό κανάλι, ένα δέμα με τρόφιμα, το οποίο είχαν δώσει στα παιδιά οι γονείς τους, για να το μεταφέρουν σε συγγενικό τους σπίτι.
 Τα δύο αδερφάκια ηλικίας τεσσάρων και επτά ετών, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκαν – όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές – μέσα στο κανάλι και χάθηκαν τα ίχνη τους.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες και αργότερα είχαν τη συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ, χωρίς όμως μέχρι αργά το βράδυ να υπάρξει αποτέλεσμα. Η τροφοδοσία του νερού στη διώρυγα διακόπηκε και έως το πρωί αναμένεται να έχει αδειάσει εντελώς, οπότε και θα φανεί αν τα παιδιά βρίσκονται εκεί. Μια καταγγελία του πατέρα τους, που φέρεται να δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση, πέραν αυτής του ατυχήματος, εξετάζεται από τις Αρχές.

Τα δύο παιδιά ξεκίνησαν περίπου στις 2,30 το μεσημέρι να πάνε από το χώρο που διαμένουν σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κηροπλαστείο στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους να πάρουν μια σακούλα με κρέας. Σε μικρή απόσταση από αυτό, βρέθηκε αργότερα μετά τις τρεις, η σακούλα με το κρέας και ίχνη στην άκρη της λάσπης του καναλιού. Τα παιδιά όμως ήταν άφαντα. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές και ξεκίνησαν έρευνες από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβαν από την πρώτη στιγμή βάσει των ενδείξεων εκτιμήθηκε πως είχαν πέσει μέσα στο κανάλι και είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα στον πάτο. Δόθηκε εντολή να σταματήσει η τροφοδοσία με νερό σε αυτό ώστε να πέσει η στάθμη και να βοηθήσει αυτό στις έρευνες. Κατά τη διάρκεια του προανακριτικού έργου ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως η μητριά του ήταν αυτή που πέταξε τα παιδιά στο κανάλι γιατί δεν τα αγαπούσε, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο. Ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο που μπορεί να δώσει εγκληματική τροπή στην υπόθεση.

Αργά το απόγευμα έφτασαν στην περιοχή και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα με βάρκα όπου μπήκαν στο κανάλι και ξεκίνησαν επισταμένες έρευνες, χωρίς όμως μέχρι και τις δέκα το βράδυ να καταφέρουν να εντοπίσουν κάτι.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν να έχει συμβεί κάτι άλλο όμως τα στοιχεία που έχουν οδηγούν περισσότερο στο να βρίσκονται τα παιδιά μέσα στο κανάλι νεκρά. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες.

Συμπλοκή μεταξύ Ρομά στη Γαστούνη. 4 νεκροί και 5 τραυματίες

Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά σημειώθηκε λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα σε καταυλισμό τσιγγάνων πίσω από το εργοστάσιο «ΕΛΑΪΣ» στην Γαστούνη Ηλείας.
Σύμφωνα με το patrisnews, η συμπλοκή ήταν ιδιαίτερα άγρια χρησιμοποιήθηκαν  όπλα, με αποτέλεσμα να  υπάρχουν  τέσσερις νεκροί, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα, δύο οικογενειών που είχαν συγγένεια λόγω του γάμου μελών τους.  Επίσης, τραυματισμένοι, χωρίς η κατάσταση τους να εμπνέει ανησυχία, μεταφέρθηκαν  στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας συνολικά πέντε άτομα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του patrisnews.com, η υπόθεση αφορά βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών, οι οποίες βρίσκονταν σε προστριβές εδώ και ημέρες.
Μέλη της μιας οικογένειας φέρονται να επιτέθηκαν μετά από λογομαχία στον 50χρονο αθίγγανο από την περιοχή του Λευκοχωρίου, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν με καραμπίνα. Στη  θέα του νεκρού τους πατέρα, οι γιοί του επιτέθηκαν και σκότωσαν εξ΄ επαφής τους δύο άνδρες και την μια γυναίκα από την άλλη οικογένεια. Τα τρία αυτά θύματα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ήταν πατέρας, γιός και κόρη.
Στο σημείο επικράτησε πανικός,  με τους συγγενείς των θυμάτων που κείτονταν στο έδαφος,  να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.
Στις αστυνομικές αρχές του νομού σήμανε «συναγερμός» και στην περιοχή έφτασαν περιπολικά,  αλλά και ασθενοφόρα για να παραλάβουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ στην τοπική κοινωνία επικρατεί αναστάτωση από την αγριότητα με την οποία κατέληξε το «επεισόδιο». 
Το «σκηνικό» της τραγωδίας μεταφέρθηκε λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης με τους συγγενείς των θυμάτων να θρηνούν. Ένας από τους δράστες φέρεται να είναι ένας 45χρονος,  ο οποίος μέχρι αργά το βράδυ διέφευγε της σύλληψης.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με μπλόκα και ελέγχους σε κάθε άκρη του νομού για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται αστυνομική δύναμη για το ενδεχόμενο συνέχισης της βεντέτας. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής δύο από τους τραυματίες φέρονται ως δράστες της επίθεσης και παραμένουν φρουρούμενοι στο νοσοκομείο ενώ έχει συλληφθεί ακόμα ένα άτομο. Οι πληροφορίες για την υπόθεση αυτή είναι συγκεχυμένες, από την Αστυνομία ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ελληνική πρωτιά ανεργίας στην Ευρωζώνη - Πρόβλεψη για...34% σε 3 χρόνια


Ελληνική πρωτιά στην ανεργία στην Ευρωζώνη - Πρόβλεψη για...34% σε 3 χρόνια;Ανατριχιαστικό είναι το «real story» της ελληνικής οικονομίας που προβλέπει αύξηση της ανεργίας έως και ... 34% έως το τέλος του 2016 και συνέχιση της μείωσης του ΑΕΠ και κατά τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την πρόβλεψη από το Levy Economics Institute σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Πιο ασφαλή στοιχεία δίνει η πρόβλεψη της Eurostat που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας: Την πρώτη θέση στο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των χωρών - μελών της ΕΕ έχει η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρουσίασε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013, έφτασε το 26,9%, ενώ ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη μειώθηκε για πρώτη φορά...

Καμίνης στη Δημοτική αστυνομία: Εκτελείτε κανονικά τα καθήκοντά σας

kaminis
Να εκτελούν απαρέγκλιτα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητάς τους, κάλεσε ο Γιώργος Καμίνης τους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα.
Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε βεβιασμένο το μέτρο της διαθεσιμότητας, και συζήτησε με τους εργαζόμενους τόσο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεσή τους όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Αθήνας, μετά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

ysterografa.gr

Ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει από την Ηγουμενίτσα νέο αντάρτικο.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει από την Ηγουμενίτσα νέο αντάρτικο. Ίσως, γιατί απογοητεύτηκε από τις θλιβερές συγκεντρώσεις ελαχίστων οπαδών του στις πλατείες, αποφάσισε να πάρει τα βουνά.
Και μια μικρή ιστορική διόρθωση: στην Ήπειρο κατά την Εθνική Αντίσταση κυριαρχούσε ο ΕΔΕΣ του Ναπολέοντος Ζέρβα, που δεν είχε καμία σχέση με την ΕΠΟΝ».

8.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών - ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Με βάση τα κριτήρια που είχαν θεσπιστεί πέρσι και θα επικαιροποιηθούν φέτος, θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών  

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψη 8.000 αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για τους δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να απασχοληθούν ως αναπληρωτές στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, θα προσληφθούν 2.000 αναπληρωτές με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλοι 6.000 μέσω ΕΣΠΑ.
Κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι αναπληρωτές κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν.
Βάσει των περσινών κριτηρίων που είχαν καθοριστεί, τα οποία θα επικαιροποιηθούν τις επόμενες ημέρες, οι υποψήφιοι λαμβάνουν μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία που θα καθορίσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία υπολογίζεται στο διπλάσιο.
Ακόμη, οι υποψήφιοι λαμβάνουν έξτρα μοριοδότηση για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βάση από τον τελευταίο και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Στους πίνακες που καταρτίζονται προτεραιότητα έχουν πολύτεκνοι και υποψήφιοι που πάσχουν από συγκεκριμένες ασθένειες.
Κατά τα λοιπά, όπως αναφέρει ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών θα εξεταστούν μετά τις 20 Αυγούστου, ενώ θα προηγηθούν οι αποσπάσεις σε φορείς και σε γραφεία.
Σχετικά με τις υποχρεωτικές μετατάξεις περίπου 8.000 εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει να «τρέχει» τη διαδικασία και αναμένεται μέχρι τις 10 Αυγούστου να οριστικοποιηθεί η λίστα. Υπενθυμίζεται ότι 5.000 καθηγητές θα μεταταχθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πρόκειται για ειδικότητες γυμναστών, πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών. Το υπουργείο σε συνεννόηση με τους διευθυντές εκπαίδευσης θα καθορίσει τις επόμενες ημέρες τον ακριβή αριθμό καθηγητών που θα μεταταχθεί ανά ειδικότητα. Μάλιστα, έως την Παρασκευή οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης αναμένεται να στείλουν στοιχεία για τους καθηγητές που πλεονάζουν.
Διοικητικές θέσεις
Ακόμη, 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία δεν θα δεχθούν την ερχόμενη χρονιά μεγαλύτερο όγκο σπουδαστών. Αλλα περίπου 500 άτομα, από όσους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις.
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, πάντως, επισημαίνουν ότι ήδη 900 δάσκαλοι και καθηγητές έχουν υποβάλει αιτήσεις για «εθελοντικές» μετατάξεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία. Ως εκ τούτου, παραμένει άγνωστο εάν οι 900 αυτοί εκπαιδευτικοί θα συμπεριληφθούν στο «κύμα» των φετινών μετατάξεων.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τα πέντε στάδια για τις μετατάξεις
Για το σχολικό έτος 2013-'14 ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και το πλεονάζον προσωπικό θα βασίζεται σε στοιχεία από τους διευθυντές εκπαίδευσης και θα γίνεται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον υπουργό Παιδείας.
Η διαδικασία των μετατάξεων θα ολοκληρωθεί σε πέντε στάδια:
  • Αρχικά, η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Παιδείας επεξεργάζεται και συσχετίζει όλα τα καταχωρισθέντα στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα.
  • Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας εκδίδει διαπιστωτική πράξη στην οποία προσδιορίζονται επακριβώς ποσοτικά/αριθμητικά οι κενές θέσεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
  • Προσδιορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που υποχρεωτικά μετατάσσονται σε κενές ή συνιστώμενες θέσεις εκπαιδευτικού ή διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με τον βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν, σε υπηρεσίες ή φορείς του υπουργείου Παιδείας.
  • Στην ίδια απόφαση θα υπάρχει πρόσκληση υποβολής αίτησης προτίμησης από όσους από τους συμπεριλαμβανόμενους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να μεταταχθούν στις οριζόμενες κενές ή συνιστώμενες θέσεις.
  • Συντάσσεται αξιολογικός πίνακας κατάταξης επί των αιτηθέντων εκπαιδευτικών με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.
  • Εκδίδονται από τον υπουργό Παιδείας οι πράξεις μετάταξης των εκπαιδευτικών.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ / ethnos.gr

Ποδόσφαιρο: Με 28 ομάδες η Football League της νέας σεζόν!

 
«Κλείδωσαν» -μέχρι νεωτέρας- οι 28 θέσεις των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, με αποκορύφωμα τη δικαίωση του Πανηλειακού και του Βατανιακού από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ξεκαθάρισαν την εικόνα σχετικά με τους συλλόγους που τη νέα σεζόν θα συγκροτούν τους δύο ομίλους (των 14) της Football League.

Στο προσεχές πρωτάθλημα, που βρίσκεται υπό την «σκέπη» της ΕΕΠ Β΄ & Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, θα συμμετάσχουν οι Ζάκυνθος, Γλυφάδα, Βατανιακός και Πανηλειακός. Αντίθετα, τον δρόμο για τη Γ΄ Εθνική (με δεδομένο ότι δεν δήλωσε συμμετοχή) πήρε ο Πανσερραϊκός, που θα ακολουθήσει τις ΑΕΚ, Λάρισα και Κέρκυρα.

Πλέον οι 28 ομάδες είναι: Αστέρας Μαγούλας, Αχαρναϊκός, Βύζας Μεγάρων, Επισκοπή, Ηρακλής Ψαχνών, Καλλιθέα, Νίκη Βόλου, Παναιγιάλειος, Ολυμπιακός Βόλου, Παναχαϊκή, Φωστήρας, Χανιά, Φωκικός, Αιγινιακός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Καλαμαριάς, Δόξα Δράμας, Εθνικός Γαζώρου, Ηρακλής, Καβάλα, Πιερικός, Τύρναβος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Γλυφάδα, Βατανιακός, Πανηλειακός.

Ένοχοι οι 9 από τους 13 κατηγορούμενους για το ναυάγιο του Sea Diamond το 2007

seadiamond
Με ποινές για 9 από τους 13 κατηγορούμενους, ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Πειραιά, για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», το 2007, στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός της Σαντορίνης.
Για την υπόθεση συνολικά κάθισαν στο εδώλιο 13 άτομα, σε τρία από αυτά αποδόθηκε η κατηγορία εκ προθέσεως, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τέσσερις από τους κατηγορούμενους.
Οι ποινές θυμίζουν την υπόθεση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, αφού καμία δεν πρόκειται να εκτελεστεί, είτε λόγω αναστολής που χορήγησε το δικαστήριο, είτε λόγω μετατροπής τους (10 ευρώ ανά ημέρα) ήδη από το πρώτο βαθμό.
Συγκεκριμένα στον πλοίαρχο επιβλήθηκαν 12 χρόνια και 2 μήνες καθώς και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, στον αρχιπλοίαρχο 8 χρόνια, στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη ξηρά σύμφωνα με τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης DPA (Designated personnel ashore) 8 χρόνια, στον αρχιμηχανικό 28 μήνες, στον αξιωματικό ναυτιλίας 2 χρόνια και 10 μήνες, στον αξιωματικό ασφαλείας 6 μήνες και 600 ευρώ χρηματική ποινή, στον επιθεωρητή του νηογνώμονα 15 μήνες και στους νόμιμους εκπρόσωπους της εταιρείας 2 χρόνια.
Αθωώθηκαν ο πρώτος μηχανικός, ο ύπαρχος, ο αρχιθαλαμηπόλος και η υπεύθυνη καμπινών.
Η δίκη, ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις μήνες ενώ κατέθεσαν περισσότεροι από 60 μάρτυρες.
Σε ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια και πλοιοκτήτρια του «Sea Diamond», άσκησε έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου ποινικού Δικαστηρίου, με τη βεβαιότητα ότι οι κατηγορίες που απέμειναν κατά των στελεχών τους που κατηγορήθηκαν, θα καταρριφθούν στο ανώτερο Δικαστήριο.

Έβρος: Τουρκική πρόκληση στα σύνορα - Σήκωσαν τα όπλα σε Έλληνες εργάτες!


 Διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (29-07-2013) στον ποταμό Έβρο, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνικά συνεργεία που εκτελούσαν τις εργασίες επιδιόρθωσης και ενίσχυσης των αναχωμάτων, στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου, κοντά σε αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, κλήθηκαν από τους στρατιώτες να σταματήσουν και να εγκαταλείψουν το σημείο.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες των εργατών, οι Τούρκοι στρατιώτες τους κάλεσαν να φύγουν, προτάσσοντας τα όπλα τους. Το θέμα της ξαφνικής διακοπής των εργασιών και του αδόκιμου τρόπου με τον οποίο έγινε, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση της μικτής ελληνοτουρκικής επιτροπής, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες διευκρινήσεις και να συνεχιστεί το έργο.

newsit.gr

Σεισμός 4,1 R κοντά στη Μεθώνη

seismiki-donisi
Σεισμική δόνηση 4,1 R, που έγινε αισθητή στην Καλαμάτα και ολόκληρη τη νότια Μεσσηνία σημειώθηκε το μεσημέρι.
Η δόνηση είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου, κοντά στη Μεθώνη.
Όσο για το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ήταν 17,9 χιλιόμετρα.

Διαμαρτυρία της ΠΓΔΜ για τις… δράσεις της Χρυσής Αυγής

xaΣε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξαιτίας των «συχνών περιστατικών πρόκλησης ζημιών», σε αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας ΠΓΔΜ, εντός της ελληνικής επικράτειας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στο ίδιο διάβημα, εκφράζει επίσης τη διαμαρτυρία του «για την οργανωμένη συγκέντρωση που έλαβε πρόσφατα χώρα στα σύνορα Ελλάδας -ΠΓΔΜ, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ακραία εθνικιστικού έντυπου υλικού που συνοδεύθηκε με προσβολές, απειλές και ρητορική μίσους κατά των πολιτών της ΠΓΔΜ» (πρόκειται για συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής στις συνοριακές διόδους της Νίκης και των Ευζώνων). Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «αναμένει από τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικά αυτά τα περιστατικά».
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν πινακίδες από τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα πολιτών της ΠΓΔΜ, που παραθέριζαν σε θέρετρα της Βόρειας Ελλάδας. Οι αναφορές του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, για περιστατικά με φθορές οχημάτων από την ΠΓΔΜ εντός της ελληνικής επικράτειας και οι συγκεντρώσεις μελών της Χρυσής Αυγής στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, προβλήθηκαν ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες από αρκετά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

ysterografa.gr

Κάντε το, όπως στις ΗΠΑ: Ρυθμός ανάπτυξης 1,7% για την οικονομία της υπερδύναμης

Barack-Obama-Ben-Bernanke
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η οικονομία των ΗΠΑ… πήρε μπροστά, κατά το δεύτερο τέταρτο του 2013, καθώς πλέον “τρέχει” με ρυθμό ανάπτυξης 1,7%.
Τα “καλά νέα” οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα της υπερδύναμης, χάρη κυρίως στην πάγια στρατηγική της Fed και του προέδρου της Μπεν Μπερνάνκι, να τυπώνουν δολάρια και να διοχετεύουν στην πραγματική οικονομία, επιδοτώντας επί της ουσίας θέσεις εργασίας.
Είναι η πολιτική που αγνοεί τις φλεγματικές φωνές περί πληθωριστικού χρήματος, και εστιάζει στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με όρους πραγματισμού, και απόλυτης συνάφειας με τις ιδιαιτερότητες της εποχής που βιώνουμε, λόγω της παγκόσμιας κρίσης.
Μια πολιτική την οποία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και στήριξε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

ysterografa.gr

Ο Κουβέλης, μέσω Twitter, εξαίρεσε το ΠΑΣΟΚ... από το μέλλον

kouvelis
Με κείμενο που δημοσίευσε αποσπασματικά στο twitter ο Φώτης Κουβέλης καταθέτει μια δημόσια πρόσκληση για τη δημιουργία μια ευρύτερης πολιτικής δύναμης από την κεντροαριστερά με ευρωπαϊκό όμως προσανατολισμό.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται σε θέματα της επικαιρότητας και καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας σε συστράτευση, αφήνοντας, ωστόσο, εκτός πλαισίου το ΠΑΣΟΚ!
Αρχικά, ο κ. Κουβέλης αναφέρει:

Η αναγνώστρια του Πινακίου Αδαμαντία Βλάχου μας ταξιδεύει στο νησί της, τη Μήλο και συγκεκριμένα στο Κλέφτικο...Όπως λέει δεν υπάρχουν πουθενά πιο καθαρά και συνάμα υπέροχα νερά...



 


 pinakio.blogspot.gr

Δε δηλώνει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική ο Πέλοπας

Τελικά τα δύσκολα για τον Πέλοπα Κιάτου, δε φαίνεται να πέρασαν, καθώς μετά και τη νέα γενική συνέλευση της Τρίτης, δεν κατέστη δυνατό να παρθεί κάποια απόφαση, δεν δημιουργήθηκε συμβούλιο (προφανώς δεν μπορεί κάποιος να σηκώσει το βάρος της Γ’ Εθνικής), κάτι που λογικά θα συμβεί την Κυριακή 4 Ιουλίου.
Μάλιστα απορρίφθηκε και η πρόταση του προέδρου της γενικής συνέλευσης, η οποία ήταν η εξής:

Να δηλώσει η ομάδα συμμετοχή σήμερα στη Γ’ Εθνική (με τους κ. Παπανικολάου - Μανιώτη να τονίζουν ότι θα στηρίξουν την όποια προσπάθεια), να προσπαθήσει μήπως τελικά καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζονται και σε διαφορετική περίπτωση, να αποσυρθεί και να μην αγωνιστεί καθόλου τη φετινή σεζόν, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο για την Α1 Κατηγορία, της σεζόν 2014-15.

Δεύτερη πρόταση ήταν να δηλώσει η ομάδα συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας, αλλά θα πρέπει να γίνει μια οικονομική υπέρβαση, να αποκτηθούν παίκτες και προπονητής φυσικά, καθώς αυτή τη στιγμή ο Πέλοπας διαθέτει ελάχιστους ποδοσφαιριστές με εμπειρία (5 συγκεκριμένα) και ορισμένους μικρούς, καθώς έχουν αποχωρήσει ήδη 10 μέχρι τώρα.

Καμία από τις δύο προτάσεις δεν έγινε αποδεκτή και το πιο πιθανό σενάριο είναι η ομάδα την ερχόμενη Κυριακή στην τελευταία πιθανότατα συνέλευση, να δημιουργήσει διοίκηση, η οποία απαλλαγμένη από το άγχος της Γ’ Εθνικής, να κάνει κάποιες προσπάθειες για να αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» στην Α1 Κορινθίας.
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…