Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αποτελέσματα συνεδριακών εκλογών ΝΟΔΕ Κορινθίας για το 9ο συνέδριο της ΝΔ


Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κορινθίας (με εκλογικό σώμα τη ΝΟ.Σ.), με σκοπό την εκλογή συνέδρων οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο 9ο  Συνέδριο της Ν.Δ., που θα διεξαχθεί από 28 έως 30 Ιουνίου στην Αθήνα. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε κάθε προσδοκία αγγίζοντας το 70%.
Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας κ. Δημήτρης Μήλιος, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος και ζήτησε από αυτά να συνεχίσουν τον σκληρό κομματικό αγώνα ενόψει του Συνεδρίου, να φανούν αντάξια της Ιστορίας της Παράταξης και προπαντός χρήσιμα στο Έθνος και το Κοινωνικό Σύνολο.
Κατά σειρά σταυροδοσίας εξελέγησαν οι κάτωθι:

A. ANTIΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΜΙΚΤΟ)                                                           
1. ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                          
2. ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                               
3. ΓΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                         
4. ΤΣΙΟΥΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                               
5. ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                    
6. ΦΡΑΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                              
7. ΜΠΙΤΣΑΚΟΥ-ΚΑΛΛΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ                              
8. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                   
9. ΤΑΓΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                                
10. ΚΑΤΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ          
                                     
Β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

1. ΚΟΣΜΑ ΙΩΑΝΝΑ                                                           
2. ΧΑΡΙΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ)                               
3. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                          
4. ΠΑΛΥΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ                                                        
5. ΓΚΑΪΝΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ)         
                          
Γ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ Κ.Ε.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.  


Δ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΩΣΗΣ



Ε. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Με σοβαρές καταγγελίες παραιτήθηκε από τη νεοεκλεγμένη Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας ο Σπύρος Καραβάς!


Με μια πολύ αιχμηρή ανακοίνωση, ο Σπύρος Καραβάς τονίζει ότι αποχωρεί από τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι έγιναν πολλές μεθοδεύσεις, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:  
«Στις τελευταίες εκλογές για τη συγκρότηση των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, ορμώμενοι από το τελευταίο συνέδριο του κόμματος, νέοι άνθρωποι προσπαθήσαμε να εκλεγούμε και να συμβάλλουμε τοπικά στην αλλαγή πορείας του και ανασύνταξη των δυνάμεών του. Διαπιστώνω με λύπη ότι η θέληση αυτή της κοινωνίας για αλλαγή προσώπων προσκρούει στις ίδιες πρακτικές παλαιοκομματικών στελεχών και έμμισθων υπαλλήλων του κόμματος, που βλέπουν τη Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ως το τελευταίο τσιφλίκι που πρέπει να διεκδικήσουν. Αφού μετέτρεψαν την πρόσφατη εκλογική διαδικασία σε παρωδία, ψηφίζοντας 200+ "Μέλη και φίλοι" στη Λαύκα!!  των 100 μόνιμων κατοίκων και οι "πέτρες" στη Βόχα, κατεβάζοντας με το ζόρι πλήρως ελεγχόμενα  φερέφωνα ως υποψηφίους και εκλέγοντάς τα και υβρίζοντας χυδαία εμένα προσωπικά και όποιον άλλο "αντιφρονούντα", τώρα θέλουν να αναγεννήσουν το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που το έφεραν ως εδώ....
Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρει κανέναν και δε με εκφράζει προσωπικά».

Σπύρος Καραβάς - Πολιτικός μηχανικός

Ποιόν προτείνει η Ντόρα για πρωθυπουργό…

Dora-Bakoyanni-Antonis-Samaras
Το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως και εκείνο του Δημήτρη Αβραμόπουλου “σέρνονταν” τις τελευταίες μέρες στα πολιτικά παρασκήνια, ως υποψηφίων… πρωθυπουργών, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά έθεταν ως προαπαιτούμενο για να συνεχίσουν να στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση, και να μην οδηγηθεί η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, την αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ξανά στον αέρα το Κανάλι της Βουλής! Βορίδης: Η ΕΡΤ θα εκπέμψει σε δυο μέρες

Kanali-Voulis
Το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν την απογευματινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κανάλι της Βουλής βγήκε και πάλι στον αέρα, εκπέμποντας το κλασικό πρόγραμμά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο Κανάλι της Βουλής είχε πέσει “μαύρο”, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει το σήμα της ΕΡΤ την προηγούμενη Τρίτη.

Makis-VoridisΣτο μεταξύ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη,διατύπωσε την πρόβλεψη ότι η δημόσια τηλεόραση θα εκπέμψει και πάλι εντός του επόμενου διημέρου, και σε κάθε περίπτωση πριν το Σαββατοκύριακο.
Ο Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε χωρίς… απορίες και δεύτερες ερμηνείες για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις διαφορετικές αναγνώσεις που έχουν γίνει, ενώ είχε έντονη αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων που βρίσκονταν στο τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής του Mega, όπως τη Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ.

Λουκέτο σε νοσηλευτικά ιδρύματα στην Πελοπόννησο - Γιατί και ποια νοσοκομεία θα κλείσει η κυβέρνηση! Επιβεβαιώνει …διαψεύδοντας

 
Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έσπευσε να διαψεύσει ότι θα κλείσουν νοσοκομεία, και ειδικά αυτά που θεωρούνται μη αποδοτικά, ήδη όμως ετοιμάζεται όλο το σχέδιο για την κατάργηση συγκεκριμένων νοσηλευτικών μονάδων ανά τη χώρα. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Αναστάτωση προκάλεσε η πρόσφατη ανάρτηση του iatropedia.gr ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα άμεσα, έπειτα από σχετική παρότρυνση της τρόικας. 
Ωστόσο οι ίδιες διασταυρωμένες και έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr -που προέρχονται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη- επιμένουν ότι το σχέδιο κατάργησης νοσοκομείων ετοιμάζεται και η εφαρμογή του θα αρχίσει άμεσα. 

Κρήτη: 7 σεισμοί τη νύχτα - Εντείνεται η ανησυχία των κατοίκων!


 "Νυχτερινός τύπος" φαίνεται πως είναι ο Εγκέλαδος που ταρακουνά τα έγκατα της γης στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης απο το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Το βράδυ της Τρίτης (18-06-2013) υπήρξε έντονη δραστηριότητα καθώς απο τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα καταγράφησαν επτά σεισμικές δονήσεις με μεγέθη απο 4,6 έως 3,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, όλες στο ίδιο επίκεντρο, σε απόσταση 70 έως 90 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά απο το Τυμπάκι.

Οι σεισμοί δεν προκάλεσαν ζημιές και τραυματισμούς. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας - 4,6 Ρίχτερ ο πιο ισχυρός από τους σεισμούς νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι...
Αναλυτικότερα και με χρονολογική σειρά, οι πρώτες σεισμικές δονήσεις της σημερινής ημέρας έχουν ως εξής :

1:27 πμ : 4,6 Ρίχτερ - 79 χιλιόμετρα ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 40 χιλιομέτρων

1:33 πμ : 3,5 Ρίχτερ - 73 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλ.

1:39 πμ : 3,2 Ρίχτερ - 81 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλ.

2:15 πμ : 3,5 Ρίχτερ - 75 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 5 χιλ.

2:46 πμ : 3,2 Ρίχτερ - 88 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 2 χιλ.

3:00 πμ : 4,0 Ρίχτερ - 79 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλ.

7:32 πμ : 3,4 Ρίχτερ - 92 χιλιόμετρα ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

newsit.gr

Τρόικα: Έλεγχος για απολύσεις, διαθεσιμότητα με μηνιαίες αναφορές

Το σχέδιο προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για συνολικά 4.000 απολύσεις και να υπάχθούν 25.000 δημόσιοι  υπάλληλοι σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι το τέλος του έτους παρουσίασε η κυβέρνηση στην τρόικα, με το χρονοδιαγραμμα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου να περιλαμβανει ακόμη και μηνιαίες αναφορές στις οποίες θα καταγράφεται αναλυτικά με αριθμητικά στοιχεία η εργασιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων.
Οπως αναφέρεται ρητά στο έγγραφο που δόθηκε στους εκπροσώπους της τρόικας και παρουσιάζει η «Καθημερινή», η κυβέρνηση με το «κλείσιμο» της ΕΡΤ εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο το θέμα οχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά πλεόν η κυβέρνηση πατάει «γκαζι» για να εκπληρωσει τις μνημονιακές υποχρεωσεις της.
Μηνιαίες αναφορές
Οσον αφορά στις μηνιαίες αναφορές, που θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο και θα απεικονίζουν την κατάσταση στο Δημόσιο θα καταγράφεται πόσοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε κινητικότητα, από πού προέρχονται και πού τοποθετήθηκαν αλλά και πόσοι ακόμη απομένουν αναξιοποίητοι. Επίσης, θα κατατίθεται μηνιαία αναφορά για τις αποχωρήσεις και από πού προέρχονται (απόλυση, συνταξιοδότηση κ.λπ.), καθώς και για την πορεία των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων, ενώ μηνιαίως θα καταγράφονται οι απασχολούμενοι στη γενική κυβέρνηση. Γενικός στόχος είναι η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 180.000 για την περίοδο 2012-2016.
Επιπλέον, ως προαπαιτούμενα στην επόμενη αξιολόγηση από τους πιστωτές, τον Σεπτέμβριο, τίθεται η αξιολόγηση και τα περιγράμματα θέσεων για 450.000 υπαλλήλους καθώς και η υπαγωγή 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα/κινητικότητα.
Τελευταία αναφορά το Δεκέμβριο του 2012
Να σημειωθεί ότι οι μηνιαίες αναφορές για Προσλήψεις – Μεταφορές – Αποχωρήσεις πραγματοποιούνταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ωστόσο το μέτρο αυτό έχει ατονήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αναφορά είναι για το Δεκέμβριο του 2012.

aftodioikisi.gr

«Πετύχαμε το στόχο για τις 2.000 απολύσεις»

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση πέτυχε το στόχο για 2.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως, δηλαδή, είχαν συμφωνήσει τον Απρίλιο οι τρεις αρχηγοί, με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Γιάννα: Ήρθα για να μείνω!

gianna
“Ήρθα για να μείνω” δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Με αφορμή και την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου της “Μy Greek Drama” η κ. Αγγελοπούλου παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε πως τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για τους Αγώνες μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά τα λεφτά που ξοδεύτηκαν ήταν όλα ελεγμένα.
“Γίνεται και αυτή η συζήτηση που εγώ τη θεωρώ παρανοϊκή ότι οι Ολυμπιακοί συνετέλεσαν στην κρίση, που το θεωρώ ένα παρανοϊκό σενάριο, επειδή όλοι ξέρουμε βασικά μαθηματικά, βασικές αριθμητικές πράξεις. Όταν η κρίση ξεκίνησε με 365 δισ. ευρώ το 2009, δεν ξέρω πόσα είναι τώρα είναι πάνω από 400 και οι Ολυμπιακοί στοίχισαν πόσο, 6 δισ, 4, 8; Λοιπόν, υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πει ότι αυτό συνετέλεσε στην κρίση;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε:
«Το αντίθετο. Ξοδέψαμε αυτά που είχαμε και επιπλέον αφήσαμε πίσω χρήματα. Αυτό θέλω να πω».
Όσο για τη διαχείριση των χρημάτων τόνισε πως υπεύθυνη δεν ήταν η ίδια, αλλά η κυβέρνηση: «Για τα χρήματα που ξόδεψε η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση (…) Όχι μόνο δεν είμαι υπεύθυνη, αλλά για τα χρήματα που μού δόθηκαν να διαχειριστώ έκανα την καλύτερη δυνατή διαχείριση».
Επίσης, για ακόμη μία φορά είπε πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική, ωστόσο, υπογράμμισε πως «Ήρθα για να μείνω», εξηγώντας πως με κινήσεις όπως αυτή της έκδοσης του βιβλίου της θα βρίσκεται στο προσκήνιο…

ysterografa.gr

Επόμενη ημέρα: Δικαιωμένοι, αλλά η ΕΡΤ κλειστή...


Σιγή στην ΕΡΤ παρά την απόφαση του ΣτΕ! - Οργή ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡΚλειστές εξακολουθούν να παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οι συχνότητες της ΕΡΤ, παρά την  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο και να συνεχίσουν την προσπάθεια για «ζωντανή δημόσια τηλεόραση», ενώ εξακολουθούν να παράγουν εκπομπές και αυτές μεταδίδονται μέσω της EBU. Δείτε τις εκπομπές και μέσω του eklogika.gr. Οργισμένες ανακοινώσεις με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται», και «η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη...
 eklogika.gr

ΕΟΠΥΥ και Ταμεία τα βασικά “αγκάθια” στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

troika-Megaro-Maximou
Παρατείνεται, όπως όλα δείχνουν η παραμονή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, αφού όλα τα μεγάλα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Έτσι, ενδέχεται οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιστρέψουν στην Αθήνα αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη, στην οποία θα παραβρεθούν μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Σημαντικό “αγκάθι”στις συζητήσεις, είναι το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014, που ενδέχεται να προκύψει λόγω του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, τόνιζε μετά τη χθεσινή σύσκεψη, πως έχει συσταθεί ειδική επιτροπή της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, όπου εξετάζονται τα προτεινόμενα ισοδύναμα μέτρα για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας, για τις ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.
Παράλληλα, υπάρχουν και τεχνικής φύσεως ζητήματα που ενδέχεται να παρατείνουν την παρουσία της τρόικας, όπως, για παράδειγμα, η προγραμματισμένη απουσία στις Βρυξέλλες του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση η ελληνική πλευρά έθεσε όλα τα θέματα, τα οποία, όπως τόνισε  “είναι όλα ανοιχτά”.
Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν: η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η υλοποίηση των μέτρων της περιόδου 2013- 2014, καθώς και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά το ναυάγιο στην αποκρατικοποίηση  της ΔΕΠΑ.
Το οικονομικό επιτελείο έθεσε και το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για ένα εξάμηνο, για το οποίο η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη, καθώς εξετάζει τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ενημερώθηκαν και για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών,με τον παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρει ότι δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της τρόικας για το συγκεκριμένο θέμα.

ysterografa.gr

Ζωντανά Βιβλία στην Κόρινθο!

Στις 23 Ιουνίου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Κέντρο Νέων Κορίνθου*
Σε μια εποχή όπου ο ρατσισμός και η στοχοποίηση της διαφορετικότητας δείχνει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η κατανόηση και η αποδοχή της ποικιλομορφίας μπορεί να είναι η μόνη απάντηση στη βία που προκαλεί ο φόβος για το ξένο. Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη προτείνει την ανθρώπινη επαφή ως το καλύτερο αντίδοτο στις διακρίσεις, και μια φιλική κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο με τα "ζωντανά βιβλία", με ανθρώπους δηλαδή που αφηγούνται πώς έχουν δεχτεί το ρατσισμό μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, ως το απλούστερο εργαλείο για την κατανόηση του άλλου και την αντιμετώπιση της άγνοιας που γεννά προκαταλήψεις.
ΤΙ: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΠΟΥ: Κέντρο Νέων Κορίνθου, Κολιάτσου 112, Κόρινθος 20100

ΠΟΤΕ: Κυριακή 23 Ιουνίου, 15:00 – 20:00.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε το 2009 από μια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών, ως ένα μέσο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τότε η ομάδα μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε, για να φτάσει σήμερα να αποτελείται από 50 και πλέον άτομα με διαφορετικές εμπειρίες: πρόσφυγες, μετανάστριες, ανθρώπους με αναπηρία, γκέι άντρες, οροθετικούς, τρανς άτομα, αντιρρησίες συνείδησης, χρήστες ψυχιατρικών υπηρεσιών.
Την Κυριακή 23 Ιουνίου, 3 ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, από τις 15:00 ως τις 20:00, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Κέντρο Νέων Κορίνθου, στην Κολιάτσου 112, στην Κόρινθο. Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα "ζωντανά βιβλία", να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.
Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχεται ακόμα "ζωντανό λεξικό" (διερμηνεία) στα Αγγλικά αλλά και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου. Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.
Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν, ελάτε εκεί που η αφήγηση γίνεται αντίσταση.
Για περισσότερες πληροφορίες και ενδεικτικό κατάλογο των βιβλίων: www.humanlibrary.gr
* Η εκδήλωση της Ζωντανής Βιβλιοθήκης στην Κόρινθο είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Zoe Cecilia Coford, σύντροφο του εμπνευστή της ιδέας και συντονιστή του International Network of Human Libraries (HumanLibrary.org), η οποία χάθηκε αναπάντεχα στα 38 της χρόνια, τον περασμένο Μάϊο...