Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .
OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
από το Δερβένι
εύχονται σε όλους έσας που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του,
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
, και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ανάσταση Ελλήνων


Είναι πολλές φορές που στο μυαλό μας αυτήν την δύσκολή περίοδο που περνάει η χώρα μας να την συγκρίνουμε με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα πάθη του Κυρίου.
Ίσως στο φετινό Πάσχα να υπήρχε η πιο δυνατή και φορτισμένη σκέψη του κάθε ανθρώπου πάνω σε αυτήν πολύπαθη χώρα που να ένιωσε την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στο Θείο Δράμα του Θεανθρώπου.
Η φράση που ακούγεται «…προσδοκώ Ανάσταση Νεκρών…» να έχει φέτος πιο δυνατή σημασία πιο δυνατό συναίσθημα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του Μεταπολεμικού Ελληνικού κράτους στο μυαλό του κάθε Έλληνα. Να την συλλαβίζει από μέσα του ο καθένας και να μετενσαρκώνεται με τα πάθη…
Τα πάθη τα δικά του της καθημερινότητάς του της οικογένειας του, του ίδιου του νου. Να έρχεται πιο κοντά στην γεμάτη ουσία αυτή πρόταση νιώθοντας και ελπίζοντας με την Ανάσταση να Αναστηθεί όχι μόνο ο Χριστός μας αλλά ο κάθε μικρός χριστούλης που ζει μέσα μας για να μας δώσει την δύναμη εκείνη να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην ζωή.
Φέτος για τους πιο πολλούς Έλληνες η Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα δεν θα είναι όπως άλλες φορές που παίρναμε το άγιο φώς φτάνοντας στην εκκλησία δώδεκα παραπέντε φεύγοντας δώδεκα και πέντε γιατί περίμενε η ζεστή μαγειρίτσα και τα κοψίδια στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο.
Φέτος η σημασία της Ανάστασης του Κυρίου για τον καθένα είναι ξεχωριστή. Μέσα τους ελπίζει και σε μια άλλη Ανάσταση προσωπική, απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν το κουρασμένο μυαλό μας από τα προβλήματα της πραγματικότητας με την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνάμα του κάθε νοικοκυριού.
Φέτος η Ανάσταση φέρνει την ελπίδα σε όλους μας για κάτι καλύτερο για κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό για να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε κάτι που θα έρθει.
Ευλογούμε για Ανάσταση Νεκρών… Ελπίζουμε για Ανάσταση Ελλήνων.
Καλή Ανάσταση Έλληνες.

Εν αρχή ην ο Λόγος…

the_ressurrection_of_christ
Το Ευαγγέλιο που διαβάζεται όταν… οι περισσότεροι έχουν φύγει από τους ναούς μετά το “Χριστός Ανέστη”, το βράδυ της Ανάστασης, αποτελεί και τον πρόλογο στην ανάγνωση και κατανόηση του μεγάλου μυστηρίου του Χριστιανισμού.
Κατά Ιωάννην, λοιπόν:
“ΕΝ ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. 3 πάντα δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν. 4 ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. 5 καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.
6  Ἐγένετο ἄνθρωπος ἀπεσταλμένος παρὰ Θεοῦ, ὄνομα αὐτῷ  Ἰωάννης· 7 οὗτος ἦλθεν εἰς μαρτυρίαν, ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός, ἵνα πάντες πιστεύσωσι δι’ αὐτοῦ. 8 οὐκ ἦν ἐκεῖνος τὸ φῶς, ἀλλ’ ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός. 9  Ἦν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ὃ φωτίζει πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον. 10 ἐν τῷ κόσμῳ ἦν, καὶ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ ὁ κόσμος αὐτὸν οὐκ ἔγνω. 11 εἰς τὰ ἴδια ἦλθε, καὶ οἱ ἴδιοι αὐτὸν οὐ παρέλαβον. 12 ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν, ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι, τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ, 13 οἳ οὐκ ἐξ αἱμάτων, οὐδὲ ἐκ θελήματος σαρκός, οὐδὲ ἐκ θελήματος ἀνδρός, ἀλλ’ ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν. 14 Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας. 15  Ἰωάννης μαρτυρεῖ περὶ αὐτοῦ καὶ κέκραγε λέγων· οὗτος ἦν ὃν εἶπον, ὁ ὀπίσω μου ἐρχόμενος ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. 16 Καὶ ἐκ τοῦ πληρώματος αὐτοῦ ἡμεῖς πάντες ἐλάβομεν, καὶ χάριν ἀντὶ χάριτος· 17 ὅτι ὁ νόμος διὰ Μωϋσέως ἐδόθη, ἡ χάρις καὶ ἡ ἀλήθεια διὰ  Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐγένετο”.

Το “Πρώτο Θέμα”… εκτελεί τον Παπανδρέου

George-Papandreou-Evangelos-Venizelos
Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδέου εξαπολύει το “Πρώτο Θεμα”, το οποίο δημοσιεύει στοιχεία και αριθμούς για τη “μαύρη τρύπα” στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, όπως την περιγράφει η εφημερίδα, στο ίδιο μοτίβο με τις πρόσφατες καταγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, και τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό του Κινήματος, με χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, τα χρέη του ΠΑΣΟΚ έχουν φτάσει από τα 12 εκατομμύρια ευρώ που ήταν επί εποχής Κώστα Σημίτη, στα 120 εκατομμύρια ευρώ, μετά την οκταετή παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του, από το 2004 μέχρι και το 2012.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για 2,2 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για τις ανάγκες του γραφείου του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, 4,6 εκατομμύρια ευρώ για “κουπόνια που αγνοούνται”, όπως σημειώνει με νόημα το “Πρώτο Θέμα”, ενώ το κόστος του γυμναστηρίου της Ιπποκράτους έφτασε στα επίπεδα των 160.000 ευρώ.
Η σημερινή επίθεση του “Πρώτου Θέματος” αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα και η οικογένεια Παπανδρέου ανοίγουν σκληρό μέτωπο.

ysterografa.gr

Από την ΕΛΑΙΟΣΟΦΙΑ στην ΤΡΟΦΟΣΟΦΙΑ


“Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψης” έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. ΕΛΛ-ΑΔΑ, ΕΛ-ΙΑ, ΗΛ-ΙΟΣ κ.α. ετυμολογώντας τις λέξεις, η κοινή ρίζα ΕΛ- σημαίνει φως εξ’ ου και ελ-ια φύεται σ’ όλη την ηλιόφωτη ΕΛΛΑΔΑ.

Η Ελιά είναι το ιερό δένδρο της Αθηνάς – της θεάς της σοφίας. Η θεά Αθηνά μαζί με το όνομα της στην πόλη των Αθηνών, κτυπώντας με το δόρυ της τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, δώρισε την “μόρια ελαία” του Σοφοκλή. Το δεύτερο όνομα τροφοσοφία εμπνέεται και από τους “δειπνοσοφιστές”(=σοφοί σε δείπνο) και τα συμπόσια των αρχαίων Ελλήνων, όπως τα περιέγραψε ο Αθηναίος ο Ναυκράτιος τον 3ο μ.Χ. αι. Οι δειπνοσοφιστές στα συμπόσια συνέτρωγαν, συνέπιναν (κεκραμένον οίνον) και φιλο-συσούσαν επί παντός επιστητού (περί γαστρονομίας, περί καθημερινής βιοτής, περί τεχνών, περί επιστημών, κ.α.) Ήτοι τα συμπόσια ήταν κέντρα ανταλλαγής ιδεών, πνευματικών ζυμώσεων και η διάδοση λογοτεχνικών και επιστημονικών έργων γίνονταν “προφορικά”.

Όπως και στην Ελληνική μας “παράδοση” (διατροφή-ήθη και έθιμα) σε κάθε Ελληνικό χωριό π.χ. η περίφημη “κρητική διατροφή” που χάριζε θαυμαστή μακροβιότητα στους Κρητικούς σε προηγούμενες δεκαετίες (’60 και μετά), η Σιφιανή γαστρονομία γνωστή από τον “Τσελεμεντέ” Σύριο μάγειρα, αλλά και από την αρχαιότητα με τον Δίφυλο τον Σίφνιο, βασιλικό ιατρό και γαστρονόμο. Ο Δίφυλος τον 3ο μ.Χ. αι. έγραφε τις διαιτητικές του γνώμες “περί των προσφερόμενων τοις νόσουσι και τοις υγιαίνουσι” ήτοι πρέπει να είναι διαφορετική η δίαιτα των υγιών από τους νοσούνται. Την αυτήν άποψη είχε και ο Ιπποκράτης 5ος-4ος αι. π.Χ., στο περί αρχαίας Ιατρικής έργο του, αναφέροντας τους νοσούντας ως “καμνόντες”. Αλλά και άλλες αυθεντικές παραδοσιακές γαστρονομίες από κάθε γωνιά της Ελληνικής γης, όπως η Αρκαδική, η Λεσβιακή, η Χιώτικη, η Ηπειρώτικη, η Θρακιώτικη, κ.α. έχουν να προσφέρουν προτάσεις διατροφής για την υγεία και ευεξία του ανθρώπου.

Τέλος, η ανάπτυξη της παραγωγής από την καλλιέργεια – παραγωγή φυτικών και ζωικών προϊόντων (πρωτογενής τομέας), προχωρώντας στον δευτερογενή (μεταποίηση – τρόφιμα παρασκευάσματα) ωθώντας και τον τριτογενή τομέα (προώθηση – εμπορία) ολοκληρώνει των ωφέλεια για την υγεία με  υψηλή (προστιθέμενη) αξία στην οικονομία. Το εμπορικό κέντρο Greek Foodosophy έχει ενστερνιστεί τις βαθιές αξίες της ελληνικής παραγωγής ανά τους αιώνες και εφαρμόζει απολύτως τον στόχο για την προσθήκη αξίας στην ελληνική οικονομία. Εύχομαι κάθε επιτυχία. http://www.foodosophy.gr 

 
Δρ. Σαμαρίδης Νικόλαος ND
Διατροφολόγος – Γεωπόνος Α.Π.Θ.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΔΩΡΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
PEO_3065.JPG

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου παρέδωσε σήμερα (02/05/2013), στον υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας,  804 κιλά ζυμαρικά MELISSA, τα οποία αγόρασε με τα έσοδα από την εκδήλωσηZUMBA MARATHON που είχε γίνει για αυτό το σκοπό.

Με την πράξη του αυτή φανερώνει την ευαισθησία του προς τις οικονομικά ευπαθείς οικογένειες της πόλης μας που ζουν σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας και δηλώνει ότι θα προσπαθήσει και μελλοντικά  για ανάλογη στήριξη και βοήθεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον επιχειρηματία κο. Μπεκιάρη Παναγιώτη, ο οποίος μεσολάβησε ώστε με τα χρήματα που διαθέταμε, να πάρουμε όσο το δυνατόν  μεγαλύτερη ποσότητα ζυμαρικών από την Βιομηχανία. 

Έχοντας στην συνείδησή μας τους παρακάτω στίχους, ευχόμαστε σε όλους ΥΓΕΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !
                                                                        

Μα εγώ θα ευχηθώ για μια άλλη Ανάσταση.
Εκείνη του φτωχού, του αδικημένου.
Του άνεργου, του παραμελημένου.
Του ανήμπορου του κακοποιημένου
και όλων των θυμάτων του πολέμου.
Θα ευχηθώ για μια Ανάσταση ευθύνης
όλου του κόσμου της ειρήνης,
της αγάπης, της αλληλεγγύης
της φιλίας της γαλήνης.

Θα ευχηθώ για μια Ανάσταση στη φύση
το ανθρώπινο μυαλό να ξεκινήσει
ότι κατέστρεψε να ξαναχτίσει,
φρέσκος αέρας να φυσήξει
τη γη μας πάλι να δροσίσει.

Θα ευχηθώ για της ψυχής μας την Ανάσταση
που δίνει την πιο όμορφη διάσταση
σ' εκείνη της ψυχής μας την ανάταση
των αισθημάτων αιώνια παράταση...

                                                                                                  Εκ του Δ.Σ

 

Δένδιας: Κριτήρια για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή - Στη Βουλή η δικογραφία για τον «Καιάδα»

Να μπουν κριτήρια στο νέο Σύνταγμα, ώστε η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου, ζητά με συνέντευξή του στη Realnews ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, με αφορμή και τα επεισόδια στο Σύνταγμα και την επίθεση χρυσαυγίτη βουλευτή Γερμενή κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη.
«Με την αναθεώρηση του Συντάγματος πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν κριτήρια που θα αποκλείουν την ύπαρξη τέτοιου είδους μορφωμάτων από το κομματικό μας σύστημα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας

Στo μεταξύ στη Βουλή διαβιβάζει άμεσα η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για το βουλευτή της Χρυσής Αυγής,  Γ. Γερμενή (τον επονομαζόμενο και «Καιάδα»), σχετικά με τη χθεσινή επίθεση, κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, ζητώντας την άρση ασυλίας του βουλευτή.
Ο φάκελος με το προανακριτικό υλικό έφτασε, από την ΕΛ.ΑΣ., στην Εισαγγελία και αφορά στα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.
Ωστόσο, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Γ. Γερμενή, για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει, προηγουμένως, η Βουλή να έχει άρει τη βουλευτική του ασυλία,οπως απαιτεί το Σύνταγμα.
Για το λόγο αυτό οι δικαστικές αρχές έστειλαν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο, το οποίο όμως παραμένει κλειστό τις ημέρες του Πάσχα, με αποτέλεσμα, με βάση τις διαδικασίες που ακολουθούνται στη Βουλή, το νωρίτερο που αυτό μπορεί να γίνει είναι προς τα τέλη Μαΐου.

Μόνιμος στο δημόσιο στα 79 του χρόνια!

Μόνιμοποιήθηκε στο  Δημόσιο στα… 79 του χρόνια!  Συγκεκριμένα ένας συμβασιούχος που  γεννήθηκε το 1934, προσελήφθη το 2004 στον Δήμο Αθηναίων ως συμβασιούχος και τώρα με δικαστική απόφαση έγινε υπάλληλος αορίστου χρόνου.
Ο εν λόγω άνδρας διορίστηκε, όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, το 2004 στη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων σε ηλικία 70 ετών.
Ασήμαντη λεπτομέρεια το γεγονός ότι όταν διορίστηκε είχε ήδη υπερβεί το ανώτατο όριο ηλικίας για διορισμό στο Δημόσιο αλλά αυτό δε φαίνεται πως ενόχλησε κανέναν.
Από τότε και μέχρι το 2010 έκανε διαδοχικές συμβάσεις έργου ενώ κέρδισε μαζί με άλλους συμβασιούχους αγωγή που υπέβαλαν τον Αύγουστο του 2010 ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών σε αορίστου.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τριάμισι χρόνια μετά την κατάθεση της αγωγής και αφού είχαν χάσει προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, τους κάνει αορίστου χρόνου και μάλιστα τους επιδικάζει μισθούς υπερημερίας από το 2010 έως σήμερα.

aftodioikisi.gr

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚ​Ο ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ

 
Σε κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η περιφορά των επιταφίου στην Αιγείρα, οπου και αρκετός κόσμος ακολούθησε την πομπή.
 Ιδιαίτερο τόνο έδωσε με τις πένθιμες μελωδίες της η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ",σε συνδυασμό με τα ωραιότερα και μελωδικότερα τροπάρια της εκκλησίας μας, τα Εγκώμια, που ψάλλονταν από τους ιερείς και τους πιστούς και περιέβαλαν με κατανυκτική ατμόσφαιρα την υμνολογία του Επιτάφιου Θρήνου.
Η Δημοτικη Φιλαρμονικη Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" εύχεται καλη Ανάσταση και πάντα υγεία σε όλους!

 

Πού θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί


Λίγες ημέρες θα λείψουν οι πολιτικοί στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για το Πάσχα, ώστε να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν ξανά ορεξάτοι για νέες πολιτικές κόντρες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται ήδη από τη Μεγάλη Τρίτη στα Ιωάννινα και θα παραμείνει στο σπίτι του στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου, ενώ την Κυριακή αναμένεται να βρεθεί στο στρατιωτικό φυλάκιο Δρυμάδες Πωγωνίου.

Όπως κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα την Πύλο στο νομό Μεσσηνίας, ενώ το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να επισκεφτεί το Ναύπλιο όπου είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του Γεωργίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας με όλη την οικογένειά του θα επισκεφτεί το Ρέθυμνο, όπου θα βρεθεί και στην παρουσίαση του νέου βιβλίου τοιυ Νίκου Κοτζιά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη όπου εκεί θα περάσει τις πασχαλινές του διακοπές.

Στην Κυψέλη θα παραμείνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ενώ επίσης στην Αθήνα θα παραμείνει ο νέος γγ του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπας όπως και η κα Αλέκα Παπαρήγα.

Για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο οι πληροφορίες αναφέρουν πως την Κυριακή του Πάσχα θα βρεθεί στη Μάνη.

newsit.gr

Η ΕΡΤ μπήκε σε... αναστολή

ERT
Σε αναστολή φαίνεται να έχει μπει για το αμέσως επόμενο διάστημα η ΕΡΤ, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γκίκας Μάναλης ζήτησε να “παγώσουν” οι σχεδιασμοί για τον προγραμματισμό νέων εκπομπών.
Ο κ. Μάναλης θέλει να επανασχεδιαστεί από την αρχή το πρόγραμμα της ΕΡΤ, με τις εκπομπές στις οποίες θα επενδύσει η κρατική τηλεόραση, για να σταθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό.
Ο Γκίκας Μάναλης βρίσκεται σε συνεργασία με τον Αιμίλιο Λιάτσο, καθώς και με τον Τζώνη Καλημέρη, και οι τρεις τους φαίνεται ότι θα χαράξουν τη στρατηγική της ΕΡΤ για το επόμενο διάστημα.

ysterografa.gr

Έως της συντελείας του αιώνος… (video)



Μετά τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση. Και από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου διαβάστηκε στις εκκλησίες η ευαγγελική περικοπή του μεγαλύτερου μηνύματος ελπίδας που ενυπάρχει σε οποιαδήποτε θρησκεία: Αυτού της προσδοκίας της αιώνιας ζωής, δίπλα στον αναστηθέντα Χριστό.
“Και ιδού εγώ, μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας. Έως της συντελείας του αιώνος”… όπως καταλήγει το Ευαγγέλιο. Μια υπόσχεση αιώνιας στήριξης και αιώνιας ζωής, ακόμη πιο δυνατή και επίκαιρη στην εποχή της μεγάλης απογοήτευσης που βιώνουμε.

ysterografa.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Το ροτβάιλερ και το ελάφι

ΒΙΝΤΕΟ-Το ροτβάιλερ και το ελάφι
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο με «παράξενες» φιλίες ζώων, που ούτε καν θα φανταζόμασταν. Έτσι, τον τελευταίο καιρό ένα βίντεο που παρουσιάζει μία παρόμοια «φιλία» μεταξύ ενός ροτβάιλερ και ενός ελαφιού, έχει γίνει ήδη viral.
Όπως διακρίνεται και στο βίντεο -που κυκλοφορεί εδώ και έναν χρόνο, αλλά μόλις τον τελευταίο καιρό κερδίζει το ιντερνετικό κοινό- ένας σιδερένιος φράκτης διαχωρίζει το ελάφι με τον μεγαλόσωμο σκύλο. Φαίνεται όμως να το διασκεδάζουν και οι δύο.


enikos.gr

Τα μυστικά του πασχαλινού ψησίματος;


Ο νοστιμότερος και πλέον χαρακτηριστικός μεζές του πασχαλινού τραπεζιού, τελικά δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Η επιτυχία του εξαρτάται από την επιλογή των υλικών και από μικρά, εύκολα αλλά σωτήρια μυστικά που σας αποκαλύπτουμε βήμα – βήμα παρακάτω.
Τι πρέπει να ξέρω για να έχω ένα κοκορέτσι λουκούμι;
Γυρίζουμε ασταμάτητα.
Όλο το μυστικό του ψησίματος (όπως θα δούμε και στις σελίδες που ακολουθούν) είναι το αδιάκοπο γύρισμα. Το κοκορέτσι είναι ένα είδος “μπετονιέρας”: καθώς γυρίζει διαρκώς, το λίπος εγκλωβίζεται στο εσωτερικό του και ενυδατώνει τα εντόσθια συνεχώς. Έτσι είτε με το χέρι είτε με τη μανιβέλα, το γύρισμα, ιδιαίτερα στο ευάλωτο κοκορέτσι, είναι όχι μόνο απαραίτητο, αλλά ίσως το βασικότερο μυστικό για καλό ψήσιμο και θαυμάσια γεύση.
Αν το κοκορέτσι καίει;
“Το κοκορέτσι θέλει το χρόνο του”, λένε οι γνώστες και οι έμπειροι ψήστες. Όμως, άλλοτε μια αναποδιά του καιρού κι άλλοτε η απειρία μπορεί να φέρουν ένα μικροατύχημα, πόσο μάλλον με τη φωτιά, που έχει απρόβλεπτη και ευμετάβλητη συμπεριφορά. Το συνηθέστερο ατύχημα με το κοκορέτσι είναι να καεί και να τρυπήσει ένα σημείο της ευαίσθητης και λεπτής αντεριάς. Αν συμβεί αυτό, βγάζουμε αμέσως τη σούβλα από τη φωτιά, τυλίγουμε σχετικά σφιχτά το καμένο σημείο με αλουμινόχαρτο και ξανά βάζουμε τη σούβλα σε ψηλότερη σκάλα ή “σπάμε” δηλαδή απλώνουμε, τη θράκα για αν μειωθεί η έντασή της. Το αλουμινόχαρτο μπορεί να μείνει ακόμη και μέχρι την ολοκλήρωση του ψησίματος.
Τι πρέπει να γνωρίζω για ένα τέλειο κοντοσούβλι;
Η κατάλληλη σούβλα είναι μακριά και λεπτή, ειδική για κοντοσούβλι ή κοκορέτσι και μάλιστα τετραγωνισμένη, ώστε να μη γλιστρούν τα κομμάτια κατά το γύρισμα. Τα κομμάτια πρέπει να περαστούν στη σούβλα κοντά και αρκετά σφιχτά, αλλά όχι πολύ πιεσμένα το ένα με το άλλο, τρυπώντας τα όσο γίνεται στο κέντρο, ώστε να γυρίζουν στρωτά και ομοιόμορφα (αν τρυπήσουμε τα κομμάτια μακριά από το κέντρο, το ασύμμετρο βάρος του κομματιού που θα κρέμεται θα “τραβάει” προς τα κάτω όλο το κομμάτι και δεν θα του επιτρέπει να γυρίζει ομαλά, ιδιαίτερα αν η σούβλα δεν είναι τετραγωνισμένη).
Επίσης, καλό είναι να στερεώνουμε το κοντοσούβλι, στις δύο άκρες του, με τις δαγκάνες της σούβλας, για να μείνει στη θέση του καθ’όλη τη διάρκεια του ψησίματος.
Κάν’το μόνος σου.
 
boro.gr

Το Ισραήλ επιτέθηκε στη Συρία!

israeli-planes
Αεροπορική επιδρομή στη Συρία, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, πραγματοποίησε το Ισραήλ, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων που επικαλείται το CNN.
Αμερικανικές και άλλες δυτικές υπηρεσίες μελετούν προσωπικά πληροφορίες, που δείχνουν ότι η επίθεση του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά, την ώρα που το Τελ Αβίβ είχε σηκώσει μεγάλο αριθμό αεροπλάνων πάνω από τον Λίβανο, και στόχευσε σε στρατιωτικούς στόχους, καθώς και σε εγκαταστάσεις με χημικά όπλα.
Το Ισραήλ δεν σχολίασε επίσημα τις σχετικές πληροφορίες, αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας του Τελ Αβίβ ωστόσο επανέλαβε ότι η χώρα του θα κάνει ότι χρειαστεί για να σταματήσει τη μεταφορά όπλων από τη Συρία σε “τρομοκρατικές οργανώσεις”, όπως τη Χεζμπολάχ.

ysterografa.gr

Πατούλης: Αναρωτήθηκε κανείς για τον άρρωστο;

Giorgos-Patoulis
Το δικό του μήνυμα για τις ημέρες του Πάσχα που βιώνουμε έστειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με έμφαση στον άνθρωπο και τις δοκιμασίες που υφίσταται.
Αναλυτικά, το μήνυμα του Γιώργου Πατούλη έχει ως εξής:

Καλάβρυτα: «Εφυγε» στα 105 του ο παππούς του facebook, Λεωνίδας Πανουτσόπουλος


Απεβίωσε σε ηλικία 105 ετών ο  «hi – tech» παππούς. Συγκίνηση προκάλεσε στους χρήστες των social media η είδηση του θανάτου του γηραιότερου χρήστη του facebook, του Καλαβρυτινού Λεωνίδα Πανουτσόπουλου.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους χιλιάδες φίλους του στο facebook.
O Λεωνίδας Πανουτσόπουλος από το Σοποτό (Αροανία) Καλαβρύτων γεννήθηκε το 1908.
Ο τσαγκάρης που πολέμησε στην Αλβανια, που έζησε την Κατοχή , το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ήταν όχι μόνο ο γηραιότερος χρήστης του facebook αλλά και ο πιο αγαπημένος.
Έχει δύο κόρες, τρεις εγγονές, έναν εγγονό και εννέα δισέγγονα με τον μεγαλύτερο άνω των 30 ετών.
«Έζησα δύο παγκοσμίους πολέμους, έναν εμφύλιο, πέρασα δικτατορίες, ποτέ μου όμως δεν αισθάνθηκα ότι με έχει προδώσει η χώρα μου, όπως έχει προδοθεί τώρα από τους πολιτικούς της", είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο στο περιοδικό Best.
Η κηδεια του έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη στις 5 μ.μ. από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Αροανίας Καλαβρύτων.
Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" από το Δερβένι απευθήνουν θερμά συλληπιτήρια πρός την οικογένεια του «hi – tech» παππού Λεωνίδα Πανουτσόπουλου.