Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Οι όμιλοι των μπαράζ, για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

Ανακοινώθηκαν οι όμιλοι των μπαράζ, για την άνοδο στη Γ’ Εθνική


Η ΕΠΟ,  ανακοίνωσε τους 14 ομίλους, στους οποίους θα χωριστούν οι 56 ομάδες των ΕΠΣ που θα διεκδικήσουν, την άνοδό τους στην Γ’ Εθνική, της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Κορινθίας συμμετέχει  στον 11ο όμιλο μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Δωδεκανήσου . Άνοδο στην Γ’ Εθνική, θα κερδίσουν μόνο οι ομάδες που θα βρεθούν επικεφαλείς στο βαθμολογικό πίνακα των ομίλων.
 Όσον αφορά τους αντιπάλους του πρωταθλητή Κορινθίας, ή ο Α. Ο. Λουτρακίου ή ο ΠΑΣ Κλένια, είναι αυτός. με την Λουτρακιώτικη ομάδα να  βρίσκεται πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, στην Ανατολική Αττική, η Θύελλα Ραφήνας και ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου δίνουν μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ στη Δυτική Αττική, προηγείται ο Άτταλος Νέας Περάμου και τον ακολουθεί στους -3 βαθμούς ο Ελευσινιακός 2004. Στα Δωδεκάνησα, ο πρωταθλητής είναι ο Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου .

Οι 14 όμιλοι :
 1ος Όμιλος  Έβρος, Θράκη, Καβάλα, Ξάνθη
 2ος Όμιλος  Δράμα, Μακεδονία (Πρωταθλητής), Μακεδονία (Δευτεραθλητής), Σέρρες
 3ος Όμιλος  Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλας, Χαλκιδική
 4ος Όμιλος  Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα
 5ος Όμιλος  Ήπειρος, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Τρίκαλα
 6ος Όμιλος  Θεσσαλία, Καρδίτσα, Λάρισα, Πιερία
 7ος Όμιλος  Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα
 8ος Όμιλος  Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Πρέβεζα, Φωκίδα
9ος Όμιλος  Αθήνα (Πρωταθλητής 1ου Ομίλου), Αθήνα (Πρωταθλητής 2ου Ομίλου), Πειραιάς (Πρωταθλητής 1ου Ομίλου), Πειραιάς (Πρωταθλητής 2ου Ομίλου)
10ος Όμιλος  Κυκλάδες, Λέσβος, Σάμος, Χίος
11ος Όμιλος  Ανατ. Αττική, Δυτ. Αττική, Δωδεκάνησα, Κορινθία
12ος Όμιλος  Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηλεία, Καφαλληνία
13ος Όμιλος  Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία
14ος Όμιλος  Ηράκλειο Λασίθι Ρέθυμνο Χανιά

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου για την νίκη κόντρα στην Αναγέννηση στο Κιάτο


Το απόγευμα του Σαββάτου ανοίγει η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται πια στην ούρα.
Κύψελος και Αετός Κρυονερίου , οι οποίοι εξασφάλισαν την άνοδο, αγωνίζονται εντός έδρας, με Τενεάτη Αθικίων και Άρη Κορίνθου, αντίστοιχα,  ενώ  ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, που ακολουθεί ψάχνει  τη νίκη, για να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδο, αντιμετωπίζει, σε αγώνα ντέρμπι, στο Κιάτο την τοπική Αναγέννηση.
Από εκεί και πέρα, Άρης Βοχαϊκού, Άρης Κορίνθου και Γαλάζιοι Νέοι υποβιβάζονται στη Β' κατηγορία και όλη η μάχη γίνεται για την αποφυγή της 13ης θέσης, καθώς αν ο πρωταθλητής της Α1 Κορινθίας δεν ανέβει μέσα από τα μπαράζ στη Γ' Εθνική, τότε η ομάδα που θα τερματίσει στην συγκεκριμένη θέση, υποβιβάζεται.
 Το σημαντικότερο ματς γίνεται στην Αρχαία Κόρινθο, όπου ο τοπικός Άρης υποδέχεται τον Α.Ο. Λεχαίου, ενώ στο Αγγελόκαστρο, ο τοπικός Αετός αντιμετωπίζει τη Θύελλα Κάτω Διμηνιού.
Στο Δερβένι , ο Πανευρωστινιακός υποδέχεται στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" τον ουραγό Άρη Βοχαϊκού.
Τέλος την Κυριακή ο Ισθμιακός φιλοξενείται στον Σολωμό από την τοπική ομάδα, ενώ πιο εύκολο έργο θεωρητικά έχει η Αλμυρή απέναντι στους Γαλάζιους Νέους.

Η 27η αγωνιστική
  Σάββατο (30/3, 16:00)
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ:
 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
 Κυριακή (31/3, 16:00) 
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
Α. Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ


Λάλος Χρήστος: Επιτυχία ή αποτυχία έργων πληροφοριακών συστημάτων

Επιτυχία ή αποτυχία έργων πληροφοριακών συστημάτων
Από τις Εκδόσεις Bookstars - Γιωγγαράς, κυκλοφόρισε το βιβλίο του συμπολίτη μας (κατάγεται από το Δερβένι) Χρήστου Λάλου "Επιτυχία ή αποτυχία έργων πληροφοριακών συστημάτων" .

Οπως καταγράγει ο συγγραφέας στο 200σέλιδο βιβλίο του, η παρούσα εργασία μελετά τους λόγους επιτυχίας και αποτυχίας των έργων πληροφοριακών συστημάτων. Οι παράγοντες αποτελούν πάντοτε μία ουσιαστική και σημαντική πτυχή για τη δομή, την εύρωστη λειτουργία και την ανοδική πορεία των παραγόμενων υπηρεσιών και προϊόντων του οργανισμού. Επίσης, παρουσιάζεται μια μελέτη περίπτωση που αφορά στη μελέτη των παραγόντων επιτυχίας της εγκατάστασης του ΠΣ στο Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας
1η έκδ. - Αθήνα : Bookstars - Γιωγγαράς, 2013. - 210σ. · 25x17εκ.

ISBN 978-618-5015-51-0 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
€ 35,00 (Τελ. ενημ: 21/3/2013) · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%


Xristos LalosΟ Χρήστος Λάλος γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα , (κατάγεται από το Δερβένι). Το 2005 εισήχθη στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία στο ΤΕΙ Πατρών όπου το τελείωσε το 2010. Το 2010 εισηχθη στο ΠΜΣ Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου τελείωσε το 2012. Σήμερα πραγματοποιεί το δεύτερό του μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας με αντικείμενο την Διοίκηση των Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Παράλληλα από το 2005 έως και σήμερα εργάστηκε σε διάφορες εταιρίες και δημόσιους φορείς ( 3 έτη σε συμβολαιογραφείο, 3 έτη στο χώρο της υγείας ως διοικητικός υπάλληλος και ως τραυματιοφορέας, 2 έτη ως προγραμματιστής, web development, εκπονητής διαφόρων εργασιών και μελετών με αντικείμενο την διοίκηση, την οικονομία και την πληροφορική, ως εκπαιδευτικός κατ' οίκον ( με άδεια του Υπουργείου Παιδείας)).
Η αφορμή για την συγγραφή του παρόντος βιβλίου ήταν η συλλογή εμπειριών σε ακαδημαϊκό επίπεδο στο χώρο των Πληροφοριακών συστημάτων και ειδικότερα στο χώρο της Υγείας, με στόχο την δημοσίευση αυτών, ώστε να αποτελέσουν έναυσμα για μελλοντικές ερευνες.

Κόντρες Α. Ο. Λουτρακίου - Αστέρα Δερβενίου & Πανκαμαριακού - ΠΑΣ Κλένια

Με τους αγώνες της 28ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σάββατο , στις 4 το απόγευμα , το πρωτάθλημα  της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας..
Το ενδιαφέρον της αγωνιστικής στρέφεται στους αγώνες του Α. Ο. Λουτρακίου με τον Αστέρα Δερβενίου , στο "Θώδειο" Στάδιο του Λουτρακίου και του Πανκαμαριακού με τον ΠΑΣ Κλένια, στο γήπεδο Ξυλοκάστρου.
Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ο Α.Ο. Λουτρακίου δίνει ένα ακόμα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την μάχη της κατάκτησης του τίτλου, αυτή τη φορά κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου . Ο προπονητής των "ορανιέ" ,  Μεσολόγγης θα έχει κανονικά στην διάθεσή του, τους Πέτρου και Αποστολάκη που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους, αλλά από την άλλη μεριά θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μπάρμπα (αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τετρακέφαλο) και τιμωρημένου Τσώκου. Η ομάδα του Λουτρακίου θα ψάξει μόνο την νίκη, που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο, καθώς θέλει 6 βαθμούς στους 3 αγώνες που απομένουν για να στεφθεί πρωταθλητής και μαθηματικά. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Αστέρα Δερβενίου , Στέφανος Μεϊμάρογλου, δήλωσε για τον αγώνα της ομάδος του κόντρα στον ΠΑΟ Λουτράκι ότι "είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα κόντρα στόν πιθανό πρωταθλητή της κατηγορίας, και είμαι αισιόδοξος, ότι ο Αστέρας Δερβενίου, θα ανταποκριθεί περίφημα, στίς δυσκολίες του εν λόγω αγώνος... Εχουμε δουλέψει πολύ καλά και εξειδικευμένα και θεωρώ ότι θα αποτελέσουμε έναν σπούδαιο αντίπαλο για την ομάδα του Π.Α.Ο. Λουτρακίου.  Πιθανές απουσίες ποδοσφαιριστές, απο τραυματισμούς, ή στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές, δεν με προβληματίζουν, ούτε αποτελούν για μένα κάποιου είδους δικαιολογία αν κάτι δεν πάει καλά. Έχω εμπιστοσύνη απόλυτη σε όλο το έμψυχο υλικό της ομάδος, εξάλλου με αυτούς δουλεύω και τους εμπιστεύομαι, οπότε περιμένω να τα δώσουν όλα, και σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα, και να ικανοποιήσουμε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδος μας, από την συνολική μας προσπάθεια. Καλώ τον κόσμο της ομάδος μας, να βοηθήσει τα παιδιά της ομάδος μας, και να σταθεί για άλλη μία φορά στο πλευρό τού αγαπημένου τους, Αστέρα Δερβενίου.
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός υποδέχεται την Κλένια. Είναι ένα δύσκολο παιγνίδι, κόντρα σε μια ομάδα που θέλει να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες της, για την κατάκτηση του τίτλου και οι παίκτες του Καμαρίου, θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να την προβληματίσουν.
Ο Γιώργος Καρυώτης, δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Σκούρα, ο οποίος θα εκτίσει την 6η και τελευταία αγωνιστική της ποινής του, ενώ αμφίβολος είναι ο Βλάσης Κλουτσινιώτης, λόγω κάποιων επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Ο τεχνικός του Καμαρίου, ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο της Κλένιας και σίγουρα γνωρίζει ορισμένα «μυστικά» της πρώην ομάδας του και τον τρόπο να κλείσει τους διαδρόμους στους αντίπαλους επιθετικούς
 Στο Σολομό ο Α. Ο.  Σπαθοβουνίου αντιμετωπίζει τον Παννεμεατικό , που διανύει περίοδο φορμαρίσματος, καθώς παραμένει έξι αγώνες στο πρωτάθλημα χωρίς ήττα, κάτι που ευελπιστεί να διατηρήσει και στο αυριανό αγώνα κόντρα στο Σπαθοβούνι.
Οι παίκτες του Δημήτρη Δημόπουλου θα αγωνιστούν ελεύθερα και χωρίς άγχος, με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Τζίνη, αμφίβολος παραμένει ο Δημήτρης Τσιάκος, που συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις, όπως και οι Τζας, Μαντζώρος, λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.
Μετά την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με 0-3 κόντρα στην Ελλάς Βέλου, ο Πανσολυγειακός θα αντιμετωπίσει τους Αγίους Θεοδώρους με ανεβασμένη ψυχολογία και με την αισιοδοξία διάχυτη για ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός των «πρασίνων» δεν μπορεί να υπολογίζει στους Εριόν και Έντισον Ζέφι και στον Μισλίμ Τζάνι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ αμφίβολος για τον ίδιο λόγο είναι και ο Νίκος Καρβούνης.
 Τον Εθνικό Ξυλοκέριζας υποδέχεται η Θύελλα Πετρίου. Ο τεχνικός του Εθνικού, Χρήστος Παπαντωνίου, θα στερηθεί   στο δύσκολο εκτός έδρας αγώνα, των υπηρεσιών του Νίκου Κόλλια  , καθώς ο παίκτης αντιμετωπίζει τράβηγμα στο δικέφαλο. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Εθνικού θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, ώστε να ελπίζουν και στην απευθείας παραμονή στην κατηγορία, ευελπιστώντας να ξεπεράσουν στην βαθμολογία τον Σαρωνικό Γαλατακίου ώστε να είναι και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, στην Α1 Κατηγορία. Ο Σαρωνικός Γαλατακίου θέλει να σφραγίσει την παραμονή του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου αγωνίζεται με τον Ηρακλή Λεχαίου, που θέλει τη νίκη, για να έχει κάποιες ελπίδες παραμονής. Τέλος η Ελλάδα Βέλου παίρνει τρίποντο στα "χαρτιά" επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου, η οποία έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος


28η αγωνιστική 30-03-13 16:00
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΜΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ   0-3 α.α.

Παρουσίαση έργου από το Παιδικό Εργαστήρι της θεατρικής ομάδας Ευρωστίνης "Πειραματιστές"

 
ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ»
Παρουσιάζει το έργο του
Ρόμπερτ Φίσερ
«Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥ»
 
Μετάφραση – Διασκευή : Τερέζα Λουίζου
Σκηνοθεσία : Τερέζα Λουίζου
Μουσική επιμέλεια : Νίκος Σταύρου
Σχεδιασμός σκηνικών : Ελένη Σταύρου
Σκηνική επιμέλεια : Ελένη Σταύρου– Έφη Καίτσα
Διδασκαλία: Τερέζα Λουίζου – Γιώργος Κορδούλης
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 6.00 μ.μ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων από 1-4-2013 στο Δερβένι

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2013, στο ΚΕΠ Δερβενίου θα λειτουργεί Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.

ΥΠΕΣ: Πριν καεί η χώρα, θα διαθέσει 18 εκατ. ευρώ για πυροπροστασία

Πέρυσι τα μειωμένα κονδύλια κατά 30% (σε σχέση με το 2011) έφτασαν… μετά τις πυρκαγιές. Φέτος, με στόχο την αποτελεσματική προετοιμασία των ΟΤΑ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, όπως λέει το υπουργείο Εσωτερικών «θα διαθέσει για το 2013 το ποσό των 18.400.000 από τη ΣΑΤΑ για τις ανάγκες πυροπροστασίας».
Για την έγκαιρη κατανομή του εν λόγω ποσού στους ΟΤΑ της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης απέστειλε ήδη έγγραφο στο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος θα στείλει άμεσα την πρόταση κατανομής, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Το ποσό που κατανέμεται παραμένει το ίδιο με πέρυσι παρά τις μειώσεις που υπέστη η ΣΑΤΑ.
«Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή του ποσού των 18.400.000 για τις ανάγκες πυροπροστασίας ήδη από τον Απρίλιο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Παρά τις μειώσεις που έχει υποστεί η ΣΑΤΑ, το ποσό παραμένει το ίδιο, καθώς στόχος μας είναι οι δήμοι να προετοιμαστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά ενόψει του καλοκαιριού», δήλωσε ο Ε. Στυλιανίδης.
«Με την κατανομή της ΣΑΤΑ αρκετά πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και με τον συντονισμό της προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ ορθολογικά, για την πραγματική θωράκιση της πολιτικής προστασίας της χώρας», σημειώσε από την πλευρά του ο Π. Γεωργιάδης.

aftodioikisi.gr

ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ 5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΦΠΑ ΜΑΪΜΟY 6Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ … ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ !

70271-euro-xartia

-Οι 50 από αυτούς είχαν επιστροφές ΦΠΑ από 70 έως 175.000 ευρώ!!

-Στο «κόλπο-γκρόσο» της Κορίνθου ήταν και… περιπτεράδες!

-Οι διενεργήσαντες τον έλεγχο εφοριακοί αναφέρουν: “Μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες υπομνήσεις δεν έχει περιέλθει στην υπηρεσία μας απάντηση από τις ΔΟΥ Νεμέας και Κορίνθου”

Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ φέρονται ότι εισέπραξαν εξήντα αγρότες αλλά και ιδιοκτήτες περιπτέρων και οδικών μεταφορών εμπορευμάτων από το Ζευγολατιό, το Ξυλόκαστρο, τη Νεμέα, την Κόρινθο, το Κιάτο, το Βραχάτι και το Κλημέντιο, μέσω της έκδοσης εικονικών τιμολογίων από την επιχείρηση «EUROGREEN ΕΠΕ» με έδρα την Αθήνα.
Σε όλους έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και καλούνται να επιστρέψουν τα παρανόμως εισπραχθέντα εις τριπλούν. Σύμφωνα με τη λίστα που συνέταξε η αρμόδια ΔΟΥ Φιλαδέλφειας (νυν ΔΟΥ Νέας Ιωνίας), είχαν λάβει έκαστος ως επιστροφές ΦΠΑ από 15 έως 175.000 ευρώ. Μάλιστα οι πενήντα από τους εξήντα είχαν επιστροφές από 70 έως 175.000 ευρώ.
Το απίστευτο στην περίπτωση αυτή είναι ότι η εκδότρια εταιρεία (EUROGREEN ΕΠΕ) δεν ενευρέθη από την Εφορία.
Όπως διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο έλεγχο, η εταιρεία εμφανίζεται να μεταφέρει, με βάση τα τιμολόγια που είχε εκδώσει, με ένα απλό φορτηγό της μέσα σε μία μέρα 217 τόνους οπωροκηπευτικών. Από την έρευνα που έκαναν οι εφοριακοί αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για εταιρεία «φάντασμα».
Σε έγγραφό τους που απέστειλαν στο γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης οι διενεργήσαντες τον έλεγχο εφοριακοί αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Εγκαταλελειμμένη»
«Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενήργησε υπάλληλος της υπηρεσίας μας στην έδρα της επιχείρησης διαπίστωσε ότι η επιχείρηση ήταν κλειστή, στον περιβάλλοντα δε χώρο αυτής υπήρχαν στοιβαγμένοι πλήθος φακέλων αλληλογραφίας σκονισμένοι, δίνοντας την εντύπωση εγκαταλελειμμένης επαγγελματικής στέγης. Ζητώντας πληροφορίες από περιοίκους αλλά και από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, κ. Μ. Γ., πληροφορήθηκε ότι η “EUROGREEN ΕΠΕ” εξαφανίστηκε νύχτα από το χώρο χωρίς να παραδώσει το κλειδί και επιπλέον όφειλε και τα μισθώματα.
Τα τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων που είχε εκδώσει η ελεγχόμενη επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και κυρίως σε αυτά αναγράφονταν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, και σε πολλά από αυτά, που ήταν συνενωμένα δελτία αποστολής – τιμολόγια, υπήρχε διακίνηση με ένα μεταφορικό μέσο. Ενδεικτικά φαίνεται με ένα μεταφορικό μέσο να έχουν διακινηθεί 111.400 κιλά τη μια φορά και 106.150 κιλά την άλλη.
Μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες υπομνήσεις δεν έχει περιέλθει στην υπηρεσία μας απάντηση από τις ΔΟΥ Νεμέας και Κορίνθου και επομένως η υπηρεσίας μας δεν μπορεί να προβεί σε σύνταξη εκθέσεων ελέγχου κ.λπ., δεδομένου ότι ο έλεγχος πρέπει να αφορά το σύνολο της υπόθεσης».
Πηγη: enet.gr
sfedona.gr

Europe Direct ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΝΑΥΠΛΙΟ

                                                                                                                                           
Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ναύπλιο
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το κοινό της Αργολίδας παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013. Η μετάδοση της συζήτησης διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HARVARD και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, στην πλατεία Φιλελλήνων, στο Ναύπλιο. Παράλληλα μεταδιδόταν ζωντανά μέσω της ΕΡΤ3 από τον τηλεοπτικό σταθμό DRTV ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Τη συζήτηση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος και ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας) του Πανεπιστημίου Harvard καθηγ. Ιωάννης Πετρόπουλος.

Goldman Sachs: «Ξεχάστε την Κύπρο. Το δράμα για την ευρωζώνη θα παιχτεί στην Ιταλία»


jim o nielΤην εστίαση της προσοχής στην Ιταλία και τις δραματικές πολιτικές της εξελίξεις συνιστά η Goldman Sachs μέσω δηλώσεων του υψηλόβαθμου στελέχους της Jim O’Neill στο δίκτυο Bloomberg. Ο O’Neill είπε τα εξής πολύ ενδιαφέροντα:
«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η οποιαδήποτε χώρα θα φύγει από την ευρωζώνη, ακόμα και η μικρή Κύπρος. Πώς τότε θα πιστέψει ο οποιοσδήποτε επενδυτής ότι οι υπόλοιποι θα μείνουν σίγουρα;
Πιστεύω ότι, παρά το κόστος, η Κύπρος θα παραμείνει, αν και βλέπω τους λόγους, για τους οποίους θα επιθυμούσε να εξέλθει. Αλλά αν έφευγε, πώς ο κόσμος θα πίστευε ότι η Ελλάδα ή ακόμα πιο σημαντικά η Ιταλία θα παρέμεναν;
Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία που εκτυλίσσεται είναι ο παράγοντας Grillo στην Ιταλία. Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιοι από αυτούς τους σκληρούς άντρες στον Βορρά δεν σκέφτονται αυτό το ζήτημα.
Η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην ευρωζώνη και, αν σύντομα δεν αρχίσουν να έχουν κάποια ανάπτυξη, αυτοί οι άνθρωποι θα αρχίσουν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα με πιο σοβαρό τρόπο γύρω από τα οφέλη παραμονής στο ευρώ …
Τι κάνει η ΕΕ για να το αντιμετωπίσει αυτό; Οι αποφάσεις της ΕΕ φαίνονται να κατασκευάζονται από ισχυρές φωνές σε ορισμένες χώρες, ιδίως στη Γερμανία».

ysterografa.gr

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου συνεδριάζει το Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας

Σε ανοιχτή συνεδρίαση καλεί τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας, η Πρόεδρός του, Μαρία Κάρχου - Λογοθέτη , η οποία θα γίνει   στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την 1η Απριλίου 2013, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30  για συζήτηση και λήψη Απόφασης στο κατωτέρω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1.      Χορήγηση ή μη αδείας λειτουργίας δύο κολυμβητικών δεξαμενών μεσαίου μεγέθους εντός του ανοικτού κολυμβητηρίου Λουτρακίου ( μέγιστης δυναμικότητας 510 ατόμων) Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων με νόμιμο εκπρόσωπο τον εκάστοτε Δήμαρχο και στην προκειμένη περίπτωση τον Δήμαρχο κ. Λογοθέτη Κωνσταντίνο.
 

Το μνημόνιο έβλαψε την εκπαίδευση ή η «εκπαίδευση» έφερε το μνημόνιο;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν πιστεύει κανείς ότι η λέξη «μνημόνιο» είναι αυτή που περισσότερο από κάθε άλλη ηλεκτρίζει και προκαλεί τα εντονότερα αντανακλαστικά, μάλλον κάνει λάθος.

Υπάρχει μια άλλη λέξη, περισσότερο διαχρονική, που στο άκουσμά της ένα ρίγος διαπερνά τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού δημόσιου τομέα.

Είναι η λέξη «αξιολόγηση».

Όχι, κανείς δεν πρέπει ποτέ να αξιολογηθεί, όλα βαίνουν καλώς, όλοι είναι άψογοι, δεν φταίει κανείς, φταίνε πάντα οι άλλοι.

Παρακολουθώντας τη συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες – στην αρμόδια επιτροπή και στην ολομέλεια του κοινοβουλίου - για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής για την Αξιολόγηση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είχα έντονη την αίσθηση ενός déjà vu, ένιωθα πως όλα αυτά τα είχα ξαναζήσει.

Και σωστά, διότι τα ίδια είχαν γίνει εδώ και πάνω από έξι χρόνια, όταν αποφασίστηκε η δημιουργία ανάλογης Αρχής για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη,  και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή, μεταβαίνει, σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου, στη Μυτιλήνη, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο  Προσυνέδριο του κόμματος. 

Αύριο Σάββατο, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και  στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς.

Την Κυριακή, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, στο Επιμελητήριο του νησιού, το δεύτερο Προσυνέδριο του κόμματος. Θα παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η νησιωτική Ελλάδα. Θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.  

Στο Προσυνέδριο θα μετέχουν κλιμάκια του κόμματος, που πραγματοποίησαν, τις τελευταίες ημέρες, συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη στη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία και τη Λήμνο.

Στο μεταξύ από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη στη ΝΕΤ του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι “έξοδος από το Ευρώ  δεν σημαίνει έξοδο από το Μνημόνιο, μια που θα υπάρχει αδυναμία να βρεθεί συνάλλαγμα”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Δεν μπορεί, κάπου θα συναντηθούν …
Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την αναζήτηση του Εθνικού νομίσματος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Βουλευτής τους κ. Σταθάκης έσπευσε να προσγειώσει τον κ. Σκουρλέτη και τον κ. Τσίπρα, λέγοντάς τους ότι έτσι όπως το πάνε, θα μας κάνουν Ρουμανία.
Άδειασε έτσι, τον κ. Σκουρλέτη, επισημαίνοντας ότι εκτός Ευρώ η χώρα θα βρεθεί σε σκληρότερο Μνημόνιο, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, στη Ρουμανία ή την Ουγγαρία.
Ένα κόμμα, δύο - τρεις αρχηγοί, πολλές συνιστώσες, μύριες σκόρπιες απόψεις…».
 
 

Παρέμβαση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για την προστασία του Κορινθιακού


Παρέμβαση από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας σχετικά με την προστασία των ακτών και των υδάτων του Κορινθιακού Κόλπου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής είχε προσκεκλημένο τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, τον κύριο Κωνσταντίνο Συνολάκη, έναν σπουδαίο επιστήμονα και ερευνητή, ο οποίος έχουμε την τύχη να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα ηνία του ΕΛΚΕΘΕ, ενός ερευνητικού κέντρου γνωστού στην Κορινθία από τη συμβολή του σε πολλές έρευνες σχετικές με τον Κορινθιακό Κόλπο, από τη ρύπανση και τη διάβρωση, μέχρι γεωλογικές μελέτες για τη σεισμικότητα. 

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, μου δόθηκε η ευκαιρία να θέσω στον κύριο Συνολάκη το ζήτημα της υποβάθμισης του Κορινθιακού, τόσο ως προς το υποθαλάσσιο τμήμα, όσο και ως προς τη διάβρωση των ακτών. Ως προς το δεύτερο, επεσήμανα ότι η εκτεταμένη διάβρωση προκαλεί καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ζήτησα την επιστημονική άποψη του ΕΛΚΕΘΕ ως προς τους τρόπους και τα πιθανά μέσα αντιμετώπισης του προβλήματος, λαμβανομένης υπόψη της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης.

Ως προς το υποθαλάσσιο τμήμα, έθιξα το τεράστιο πρόβλημα της κόκκινης λάσπης που έχει διοχετευθεί και συσσωρευθεί επί χρόνια στον πυθμένα του Κορινθιακού από το εργοστάσιο της αλουμίνας. Επεσήμανα ότι, παρά το γεγονός ότι η εναπόθεση έχει σταματήσει, ωστόσο η λάσπη, η οποία έχει υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων, ιδιαίτερα τοξικών μετάλλων, σχηματίζει στην Αντίκυρα λόφους ύψους 75 μέτρων και καλύπτει 300.000 στρέμματα του πυθμένα, προκαλώντας επιβλαβείς επιπτώσεις, τόσο στο θαλάσσιο περιβάλλον, όσο βεβαίως και στους κατοίκους του Κορινθιακού. Ζήτησα από τον κ. Συνολάκη να με ενημερώσει εάν θεωρεί το πρόβλημα αναστρέψιμο και με ποιο τρόπο.

Φυσικά ο κύριος Συνολάκης γνωρίζει καλά και αναγνωρίζει και τα δύο προβλήματα. Απαντώντας στην ερώτησή μου για το θέμα της διάβρωσης, μου εξέθεσε μία συγκεκριμένη πρόταση, για εμπλουτισμό με εναποθέσεις άμμου, λύση η οποία έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό και την οποία θα μεταφέρω και θα συζητήσω άμεσα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε.

Σε ό,τι αφορά τη μόλυνση του Κορινθιακού από την κόκκινη λάσπη, ο κ. Συνολάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν έχουμε φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο και θεωρεί ότι, με τα κατάλληλα μέτρα, μπορούμε να επαναφέρουμε τη ζωή και τη ζωντάνια στον Κορινθιακό. Βεβαίως, η κόκκινη λάσπη είναι ένας μόνο από τους πολλούς ρυπογόνους παράγοντες, οι οποίοι στο σύνολό τους προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Θεωρώ ότι το θέμα της ρύπανσης πρέπει να γίνει αντικείμενο ιδιαίτερα σοβαρής συζήτησης μεταξύ των φορέων από όλους τους νομούς που βρέχονται από τον Κορινθιακό. Είναι όμως επίσης αναγκαίο να εμπλέξουμε στη συζήτηση τους πολίτες, ώστε με την κατάλληλη ενημέρωση και επιμόρφωση, να αντιληφθούν την ανάγκη να προστατεύσουμε τον Κορινθιακό και να συνδράμουν στην ορθολογική αξιοποίηση των πόρων που μας προσφέρει η  θάλασσά μας και στην αναζωογόνηση του άλλοτε πλούσιου θαλάσσιου περιβάλλοντος.»

Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ορίζονται ως Αναπληρωτές Γραμματείς, διευθυντές και συνεργάτες των Γραμματειών του κόμματος, οι κάτωθι:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ : O Αστέρας Δερβενίου, θα ανταποκριθεί περίφημα, κόντρα στον Α.Ο. Λουτρακίου


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ 28ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ. -
Σήμερα στό γήπεδο Δερβενίου, "κλείσαμε" τις προπονητικές μας μονάδες, και την προετοιμασία μας, για αυτόν τόν ομολογουμένως πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα κόντρα στόν πιθανό πρωταθλητή της κατηγορίας, και είμαι αισιόδοξος, ότι ο Αστέρας Δερβενίου, θα ανταποκριθεί περίφημα, στίς δυσκολίες του εν λόγω αγώνος. Εχουμε δουλέψει πολύ καλά και εξειδικευμένα και θεωρώ ότι θα αποτελέσουμε έναν σπούδαιο αντίπαλο για την ομάδα του Π.Α.Ο. Λουτρακίου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απο την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδος του Αστέρα Δερβενίου, και σε αυτό τον ρυθμό θέλουμε να κλείσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Με καλές εμφανίσεις, και θετική συγκομοιδή βαθμών. Είχα θέσει ως στόχο την άνοδο της ομάδος στίς πρώτες έξι θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, είμαστε μέσα στίς καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, και όλα θα πάνε καλά στην συνέχεια των αγώνων. Πιθανές απουσίες ποδοσφαιριστές, απο τραυματισμούς, ή στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές, δεν με προβληματίζουν, ούτε αποτελούν για μένα κάποιου είδους δικαιολογία αν κάτι δεν πάει καλά. Εχω εμπιστοσύνη απόλυτη σε όλο το έμψυχο υλικό της ομάδος, εξάλλου με αυτούς δουλεύω και τους εμπιστεύομαι, οπότε περιμένω να τα δώσουν όλα, και σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα, και να ικανοποιήσουμε τόν φίλαθλο κόσμο της ομάδος μας, απο την συνολική μας προσπάθεια. Καλώ τόν κόσμο της ομάδος μας, να βοηθήσει τα παιδιά της ομάδος μας, και να σταθεί για άλλη μία φορά στο πλευρό τού αγαπημένου τους, Αστέρα Δερβενίου.

Υπό ασφυκτικό κλοιό οι δημόσιες συμβάσεις των ΟΤΑ

Στις 2 Μαΐου, ξεκινά για τους ΟΤΑ η υποχρεωτική καταχώριση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων των στοιχείων που αφορούν σε δημόσιες συμβάσεις, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του, που κοινοποιεί στην ΚΕΔΕ και αυτή με τη σειρά της στους δήμους της χώρας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός (ΑΔΑ: ΒΕ2ΩΦ-ΤΧ). Στο Μητρώο, καταχωρίζονται τα στοιχεία που αφορούν δημόσιες συμβάσεις οι οποίες συνάπτονται γραπτώς, με ηλεκτρονικό τρόπο ή προφορικά, μεταξύ των φορέων του δημόσιου τομέα και τρίτων, με αντικείμενο την εκτέλεση έργων, την προμήθεια αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως διαδικασίας ανάθεσης, με προϋπολογισμό ύψους ίσου ή μεγαλύτερου των 1.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Τι καταχωρίζεται
Τα προς καταχώριση στοιχεία στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων είναι:
- τα πρωτογενή αιτήματα,
- τα εγκεκριμένα αιτήματα,
- οι διακηρύξεις ή προσκλήσεις,
- οι συμβάσεις,
- οι εντολές πληρωμής, και
- οι εντολές για ενταλματοποίηση.
Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο γ.γ. Σ. Κομνηνός, «η καταχώριση των ως άνω στοιχείων στο Μητρώο αποτελεί στοιχείο της κανονικότητας της δαπάνης».
Εγγραφή χρηστών στο Μητρώο
Ο γ.γ. Εμπορίου ζητεί από τους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες διενέργειας δημόσιων συμβάσεων προμήθειας αγαθών, παροχής υπηρεσιών και εκτέλεσης δημόσιων έργων και οι οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα πιστοποιημένους χρήστες στο Μητρώο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταχώριση στοιχείων, να μεριμνήσουν άμεσα για τον ορισμό τους.
Υπενθυμίζεται ότι -εκτός ΟΤΑ- για τα υπουργεία και τους υπόλοιπους υπόχρεους φορείς η διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων δημοσίων συμβάσεων ξεκίνησε από τις 4 Φεβρουαρίου.

aftodioikisi.gr

Η κυβέρνηση τρέχει… να προλάβει τη 12η Απριλίου

Antonis-Samaras-greek-government

Γράφει η Σοφία Δήμτσα

Επιχείρηση κινητοποίησης στο οικονομικό επιτελείο, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το υπουργείο Οικονομικών και να συγκαλεί έκτακτη μαραθώνια σύσκεψη 4,5 ωρών, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, αλλά και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος, όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μένει να διευθετηθούν ενόψει της άφιξης της Τρόικας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις, που θα καθυστερούσαν εκ νέου την εκταμίευση της δόσης και θα δημιουργούσαν νέο κύμα ανασφάλειας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται και νέα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό σήμερα.

Επίορκοι: Τα ευρώ στους δικαστές ξεμπλόκαραν τα Πειθαρχικά

Η «συμφωνία κυρίων» μεταξύ των δικαστικών και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως λένε οι πληροφορίες, για αποζημίωση των πρώτων για την συμμετοχή τους στα Πειθαρχικά, ξεμπλόκαρε τη διαδικασία τής συγκρότησής τους με τη νέα τους σύνθεση, με αποτέλεσμα να προχωρεί γρήγορα η εξέταση των φακέλων των επίορκων υπαλλήλων, πολλοί εκ των οποίων έχουν πιάσει… σκόνη (!), και να επιχειρείται έτσι από πλευράς κυβέρνησης να μπει ένα τέλος στο καθεστώς της ατιμωρησίας των «κακών» δημόσιων υπαλλήλων.
Η λειτουργία των Πειθαρχικών, με τη συμμετοχή των δικαστικών, αναμένεται να είναι ένα συν στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, για το χαράτσι και τις απολύσεις στο Δημόσιο, με την τρόικα η οποία έρχεται στις αρχές Απριλίου (3 ή 4). Άλλωστε, είναι γνωστές οι μεγάλες πιέσεις των δανειστών μας προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση απόλυση των επίορκων υπαλλήλων.
Όπως άλλωστε έχει πει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, στα νέα Α/βάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια έχουν ήδη αποσταλεί και εξετάζονται 1.550 εκκρεμείς υποθέσεις. Όσον αφορά στα Β/βάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια, εξετάζουν περίπου 10-15 υποθέσεις την εβδομάδα από το σύνολο των 450 υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον του. Ήδη, εξέδωσε περισσότερες από 30 αποφάσεις μόνο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ το 2012 εξέδωσε συνολικά 199 αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι όπως έχει τονίσει ο Α. Μανιτάκης δεν πρέπει να φοβούνται οι καλοί και ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς «τα μέτρα που λάβαμε για απομάκρυνση όσων δημόσιων υπαλλήλων αμαυρώνουν την εικόνα της δημόσιας διοίκησης, αποσκοπούν στην προστασία του κύρους της τεράστιας πλειοψηφίας των έντιμων, των άξιων και ικανών».
Ο, δε, δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε αποκαλύψει πως «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα φέρει νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα απαλλάσσονται από το χαρακτηρισμό του επίορκου οι υπάλληλοι που έχουν κατηγορηθεί για ελάσσονα αδικήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπηρεσία». Να σημειωθεί πως πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, είχαν επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.
Πάντως, ως έναν από τους υπευθύνους για την καθυστέρηση της τιμωρίας των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων ο Α. Μανιτάκης θεωρεί τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή. Του καταλογίζει ευθύνες για το γεγονός ότι έχουν «κολλήσει» 1.900 υποθέσεις υπαλλήλων που έχει στα χέρια του από το 2007, σε πολλούς εκ των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για αδικήματα τα οποία επισύρουν σοβαρές ποινές.

Εγκρίθηκαν οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ

Eydap
Εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ η πρόταση των υπηρεσιών της εταιρείας για μειώσεις των τιμολογίων της. Θα ακολουθήσει εισήγηση προς τα συναρμόδια υπουργεία, η οποία αφού γίνει αποδεκτή, θα εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, με τη συγκεκριμένη απόφασή της:

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια την ΚυριακήΣυγκεκριμένα στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00. Το καλό είναι ότι έτσι η μέρα θα μεγαλώσει αλλα θα έχουμε μείον μία ώρα ύπνου (ή… ξενυχτιού). Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή ως τις 27/10, οπότε επανέρχεται η χειμερινή ώρα. Δεν είναι αλήθεια ότι η θερινή ώρα βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας, υποστηρίζουν ερευνητές. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κάνει και κακό στην υγεία, προκαλεί ένα «κοινωνικό τζετ λαγκ», προσθέτουν άλλοι. Οι επιστήμονες έχουν βάλει στο εδώλιο τη θερινή ώρα, που αρχίζει σε όλη την Ευρώπη Η ιδέα να γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά στη διάρκεια του καλοκαιριού είχε προταθεί ήδη το 1784 από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, όμως εφαρμόστηκε μόνο κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο πρώτος έλεγχος για το αν εξοικονομείται πράγματι ενέργεια με τη θερινή ώρα έγινε το 1970 από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εξοικονομείται γύρω στο 1% σε σχέση με τη χρήση της χειμερινής ώρας. Όμως τα πράγματα άλλαξαν όταν τα κλιματιστικά άρχισαν να διαδίδονται ευρύτατα στα σπίτια και στα γραφεία.
Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε αυτό επειδή από τις 15 Ιουλίου (π.ημερ.)/28 Ιουλίου (ν.ημερ.) στις 04:00 ώρα, του 1916, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά στην εισδοχή της ώρας ζώνης. Έτσι η διαφορά σε σχέση με το φως του Ήλιου που καθορίζει και τον πραγματικό χρόνο γινόταν πολύ μεγάλη κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και περισσότερο στη Κέρκυρα. Τούτο είχε ως συνέπεια να εγκαταλειφθεί.
Στη δεκαετία όμως του 1970, μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδoς με έναρξη το 1975.Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί τη θερινή ώρα αποτελεί μειοψηφία καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν.
 

Η Αργολίδα κήδευσε τον Ποιμενάρχη της

Σύσσωμη η Αργολίδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και κατάνυξη τον πνευματικό της ποιμενάρχη Μακαριστό Μητροπολίτη Ιάκωβο τον Β΄
Προεξάρχοντος του μακαριώτατου αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία πλήθους Μητροπολιτών, Επισκόπων , Ιερέων ,Μοναχών , του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων ,των Βουλευτών του νομού , των Δημάρχων , Δημοτικών Συμβούλων αλλά και πάρα πολλών ευσεβών χριστιανών τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου, από τον ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο την Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι.
Ο ενταφιασμός του Μακαριστού Μητροπολίτη έγινε στη συνέχεια στο μοναστήρι Ακάθιστου Ύμνου Αχλαδοκάμπου όπως ήταν και η επιθυμία του εκλιπόντος.

argolidaportal.gr