Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σκληρή μάχη γιά άνοδο και σωτηρία στην Α1 Κορινθίας - Ποιές ομάδες είναι οι επικρατέστερες γιά τον τίτλο!


Σκληρή μάχη αναμένεται να δώσουν  για τίτλο και άνοδο , στις επόμενες 10 αγωνιστικές που απομένουν , στο πρωτάθλημα της Α1’ κατηγορίας Κορινθίας, 6 ομάδες που μετέχουν , σ’ αυτό. Οι ομάδες αυτές είναι ο ΑΟ. Λουτρακίου, ο ΠΑΣ Κλένια, ο ΑΟ. Σπαθοβουνίου, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου , η Ελλάς Βέλου και ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου.
Η μάχη παρουσιάζεται σκληρή καθώς οι ομάδες παρουσιάζουν δυναμική, ιδίως οι ομάδες του ΠΑΟ Λουτράκι, του ΠΑΣ Κλένια και του Α. Ο. Σπαθοβουνίου και λιγότερο οι υπόλοιπες που προαναφέραμε. Η έκπληξη του φωτεινού πρωταθλήματος είναι η ομάδα του Σπαθοβουνίου, που αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία καθώς κέρδισε μέσα από μπαράζ, την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία , κάτω από την τεχνική καθοδήγηση του Σπύρου Αργυρόπουλου, κάνει το μεγάλο «μπαμ». Το καλοκαίρι, το Σπαθοβούνι λίγο έλειψε να μην κατέβει στο πρωτάθλημα, τελικά οι συντονισμένες προσπάθειες , του Αργυρόπουλου , του Κώστα Χρυσούλα μαζί με ορισμένους ανθρώπους δημιούργησαν αυτό το υπέροχο σύνολο και έχουν κάνει το μικρό χωριό της Κορινθίας να κινείται σε ρυθμούς τίτλου…
Εκπληκτική είναι και η παρουσία στο πρωτάθλημα και του ΠΑΣ Κλένια, που με τεχνικό τον Γιώργο Οικονόμου, διεκδικεί τον τίτλο και την άνοδο, και είναι το μεγάλο φαβορί.
Η ομάδα της Κλένιας, και η ομάδα του Σπαθοβουνίου έχουν κοινή έδρα το γήπεδο του Σολομού.
Διεκδικητής του  τίτλου και ο Α.Ο Λουτρακίου που αυτή την στιγμή βρίσκεται επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα, με ίδιες πιθανότητες με τις άλλες προαναφερόμενες ομάδες να τον κατακτήσει. Λιγότερες πιθανότητες για κατάκτηση του τίτλου έχουν ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, η Ελλάδα Βέλου και ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου. Τώρα σκληρή μάχη θα είναι και η μάχη στην ουρά της βαθμολογίας , για παραμονή , ανάμεσα στον Σαρωνικό Γαλατακίου, τον Εθνικό Ξυλοκέριζας και τον Ηρακλή Λεχαίου. Μία από τις 3 αυτές ομάδες θ’ ακολουθήσει στην κάθοδο την ήδη υποβιβασμένη Προοδευτική Περιγιαλιού στην  επόμενη (Α2) κατηγορία

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των 6 ομάδων που διεκδικούν τίτλο:

"Αστράφτει και βροντά" ο Καραμανλής

Μαύρα μαντάτα για τον Σαμαρά αν δεν κλείσει το στόμα του Στουρνάρα.
"Αστράφτει και βροντά" ο Καραμανλής


Του Αντώνη Μπελούση

Μηνύματα από το στρατόπεδο Καραμανλή φτάνουν στο στρατόπεδο Σαμαρά που προειδοποιούν τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του για την δράση του Υπουργού του που όπου κι αν σταθεί κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή και προσωπικά τον ίδιο .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒriefingΝews ο πρώην πρωθυπουργός που έχει μεγάλη δυναμική στο κόμμα και όχι μόνο είναι φανερά δυσαρεστημένος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα για την απάθεια που δείχνει μπροστά στην συμπεριφορά του Στουρνάρα.

Πολλοί μιλούν και για άρση της στήριξης Καραμανλή στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά αν δεν λύσει σύντομα το θέμα.

Αλλωστε οι φήμες ότι ο Καραμανλής επιστρέφει δυναμικά απασχολούν έντονα τον τελευταίο καρό τους ενδιαφερόμενους.

briefingnews.gr

Τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια για τη Eurovision

Αυτά είναι τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια για τη Eurovision
Σήμερα το μεσημέρι παρουσίασαν  στο κοινό τα τέσσερα τραγούδια που είναι υποψήφια για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 58ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν επίσης και τα video clip που γύρισαν προ ημερών οι υποψήφιοι.
Τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια με τους ερμηνευτές τους είναι:

- Αγγελική Ηλιάδη: «1000 Και Μία Νύχτες»

- Θωμαή Απέργη: «One Last Kiss»
 
- Alex Leon και Giorgina: «Angel»


- Koza Mostra και Αγάθωνας: «Alcohol Is Free»




Η τελική επιλογή του τραγουδιού θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 18 Φεβρουαρίου.
Όπως είναι γνωστό, τον ελληνικό τελικό θα παρουσιάσουν οι Δέσποινα Βανδή και Γιώργος Καπουτζίδης.
Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο «Gazi Music Hall» και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει συνεργασίες – έκπληξη των υποψηφίων με νικητές της Eurovision.

Ειδική συνεδρίαση σήμερα για τον προϋπολογισμό στο Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Συζητιέται σήμερα ο προϋπολογισμός και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης , έτους 2013, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 και του άρθρου 159 παρ.1 του Ν.3463/2006.
Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE, Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1

Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες για τη ληστεία της Κοζάνης (video)


sillipsi1000Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι τέσσερις συλληφθέντες της διπλής ληστείας στην Κοζάνη Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης μεταφέρθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.
Με τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Κοζάνης.
Βγαίνοντας από την κλούβα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης φώναξε «ζήτω η αναρχία», ενώ ο Δημήτρης Πολίτης έφτυσε την κάμερα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν να απολογηθούν, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτικών αρχών, δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία.
Τελικά και οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι και αναχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης για τις φυλακές Κορυδαλλού φωνάζοντας «ζήτω η αναρχία»και βρίζοντας τους δημοσιογράφους.
Δείτε το video του kozanimedia

Video


ysterografa.gr

Αποσπάσματα προκηρύξεων που αφορούν χτυπήματα, βρέθηκαν στο USB της γιάφκας στο Μαρούσι


giafka-MarousiΟι αστυνομικοί βρήκαν στο USB της γιάφκας στο Μαρούσι αποσπάσματα προκηρύξεων που αφορούν χτυπήματα οχημάτων με εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Η πρώτη προκήρυξη αφορά στον εμπρησμό οχημάτων που ανήκουν σε εταιρεία στο Χαλάνδρι στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012 την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία».
Η δεύτερη προκήρυξη αφορά στην εμπρηστική επίθεση δύο οχημάτων έξω από την οικία του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννου Παπαντωνίου στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η «Μαχόμενη Μειοψηφία, Κομάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος».
Παράλληλα, στο στικάκι βρέθηκε και μια αφίσα από την εμπρηστική επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 30 Δεκεμβρίου του 2011 την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Κομάντο Horst Fantazzini», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Τσάκαλο, Αργυρό, Χατζημιχελάκη.

ysterografa.gr

Εκτέλεσαν και τον τελευταίο τρομοκράτη από το μακελειό της Μόσχας


newego_LARGE_t_1101_54143255_type11885Ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας εκτέλεσαν στο Νταγκεστάν τον Γκούσεφ Μαγκομέντοφ, ο οποίος θεωρείται ο τελευταίος ζωντανός τρομοκράτης από αυτούς που συμμετείχαν στη διπλή επίθεση στο μετρό της Μόσχας το 2010, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας σε σχετική ανακοίνωση κάνουν λόγο για «δίκαιη εκδίκηση που αποδόθηκε και στον τελευταίο από αυτούς», αναφερόμενες στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Δημοκρατία του Νταγκεστάν.
Το Νταγκεστάν είναι καθημερινά πεδίο ένοπλης βίας, αλλά τρομοκράτες πραγματοποιούν χτυπήματα και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχει μεταφερθεί πλέον η διεξαγωγή των συγκρούσεων μεταξύ των ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας και των ισλαμιστών αυτονομιστών, μετά την επικράτηση της Ρωσίας και στους δύο πολέμους στην Τσετσενία.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗ / ysterografa.gr

Χρυσή Αυγή: Δική μας νίκη η κατάργηση του νομοσχεδίου Ραγκούση

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση, αυτού του κατάπτυστου και ανθελληνικού νόμου είναι μια μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής που έδωσε αιματηρούς αγώνες τα τελευταία χρόνια. Έγινε το πρώτο βήμα για να ανήκει και πάλι η Ελλάδα στους Έλληνες.

Κλείνει το Παράρτημα της Πολυκλινικής

entatiki
Στο πλαίσιο των διαδικασιών συγχωνεύσεων υποδομών στο ΕΣΥ, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το κλείσιμο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ).
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ότι ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής με την αντίστοιχη μονάδα του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός».
Για αυτό τον λόγο το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας του Παραρτήματος που ενοποιείται, θα μετακινηθεί στην αντίστοιχη μονάδα του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», η οποία τίθεται πλέον σε λειτουργία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «το υπόλοιπο προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου ΝΠΔΔ Γ.Ν.Α “Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική” ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής».
Από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτήριο του Παραρτήματος επί της οδού Καποδιστρίου 4, θα εξοικονομηθεί το ποσό ύψους 249.600 ευρώ ετησίως, ενώ όπως αναφέρει το υπουργείο: «αξιοποιούνται υποδομές, εξοπλισμός και προσωπικό, ενισχύονται οι ενοποιημένες νοσοκομειακές μονάδες και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των πολιτών».
Ωστόσο έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων του Παραρτήματος και του Ευαγγελισμού καθώς καταγγέλλουν αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει πλήρως την Πολυκλινική. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι στο όνομα του εξορθολογισμού «χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων πέντε κλίνες ΜΕΘ, 16 νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Βενιζέλος: Δεν αποφασίσαμε εμείς τα μέτρα λιτότητας!

Evangelos-Venizelos-socialist-leader Συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου φιλοξενεί η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», στην οποία αναφέρεται σε όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, μεταθέτοντας παράλληλα τις ευθύνες για τα ληφθέντα μέτρα λιτότητας στους διεθνείς εταίρους.
Ερωτώμενος αρχικά για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και τον χρονικό ορίζοντα ανάκαμψης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλάει για σαφή βελτίωση χάρη και στην βοήθεια των διεθνών μας εταίρων, για θετικά μηνύματα από τους Οίκους Αξιολόγησης, χαρακτηρίζει ωστόσο την κατάσταση «όχι καλή». Γι’ αυτό απαιτείται η παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, ώστε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που προϋποθέτει όμως και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Στην πρωτεύουσα του Ισραήλ ο Πέτρος Τατούλης για προώθηση του Τουριστικο​ύ προϊόντος Πελοποννήσ​ου

tatoulis-telaviv.jpg

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στην 19η International Mediterranean Tourism Market που διεξάγεται στο Τελ Αβιβ του Ισραήλ από 05-06 Φεβρουαρίου.
Στόχος της περιφέρειας είναι να προσεγγίσει την αγορά του Ισραήλ, μια νέα  δυναμική αγορά που έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιφέρεια Πελοποννήσου
Στο πλαίσιο της πρώτης μέρας το περίπτερο επισκέφθηκαν Tour  Operators, θεσμικοί εκπρόσωποι των τουριστικών αρχών του Ισραήλ, και πλήθος πολιτών οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την αγορά της Πελοποννήσου
Επιπρόσθετα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ Κο Noaz Bar Nir .
Ο σκοπός της συνάντησής τους ήταν:
Η συμφωνία πλαίσιο ανάμεσα σε Ισραήλ και Πελοπόνησσο για τη δημιουργία μόνιμης συνεργασίας πάνω σε  θέματα τουριστικής ανάπτυξης.
Η συνεργασία με τη μορφή εταιρικής σχέσης  εν οψει των νέων ευρωπαικών προγραμμάτων της Μεσογείου για την περίοδο 2014 - 2020.
Ο Περιφερειάρχης Κος Πέτρος Τατούλης τόνισε μεταξύ άλλων στον Κο Bar Nir ότι η Πελοπόνησσος, είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, με ξενοδοχειακές υποδομές  υψηλού επιπέδου, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών εστίασης και φιλοξενίας.
Την 6η Φεβρουαρίου, δεύτερη μέρα της Διεθνούς έκθεσης, η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, παρουσίαση σε ειδικό κοινό ( tour operators, retailers, πελάτες) του τουριστικού προϊόντος αλλά και των εμπειριών που θα αποκομίσει  κάποιος επισκεπτόμενος την Πελοπόννησο.

Θ.Σκυλακάκ​ης: Επιστρατευ​μένοι και απλήρωτοι δεν γίνεται

Όταν η κυβέρνηση επιστρατεύει, γιατί υπάρχει πράγματι
μεγάλη κοινωνική ανάγκη, έχει υποχρέωση να διασφαλίζει
την πληρωμή των υποχρεωτικά εργαζομένων
 
O ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) έκανε την εξής δήλωση:
Η επιστράτευση αποτελεί οριακής ανάγκης μέτρο, που αναλαμβάνεται σε περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι παρέχουν θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά που ρητά προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η διασφάλιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των νησιών, οι κάτοικοι των οποίων που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρατούνται όμηροι. Όταν όμως υλοποιείται και σε περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι απεργούν, γιατί δεν έχουν πληρωθεί από ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρίες (όπως συμβαίνει για ένα μέρος των εργαζομένων ναυτεργατών), το κράτος –η κυβέρνηση στην προκειμένη περίπτωση- έχει την πολιτική και ηθική υποχρέωση να διασφαλίσει την κανονική πληρωμή τους, για τις υπηρεσίες τις οποίες πλέον παρέχουν υποχρεωτικά. Αυτό απαιτεί ειδική νομοθετική ρύθμιση που πρέπει άμεσα να καταθέσει η κυβέρνηση.Καταναγκαστική εργασία χωρίς πληρωμή δεν νοείται. Επιστρατευμένοι και απλήρωτοι δεν γίνεται. Ιδίως όταν η κυβέρνηση συνεχίζει συστηματικά να ξοδεύει χρήματα που δεν αφορούν κατά κανένα τρόπο απαραίτητα κοινωνικά αγαθά,όπως τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δίνει για την ΕΡΤ και η εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο των εργαζομένων της Βουλής και του υπουργείου Οικονομικών.
Ταυτόχρονα επαναλαμβάνω την πρότασή μου να θεσπιστεί η υποχρεωτική καθολική, μυστική ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων για την κήρυξη απεργιών, ιδίως σε χώρους κοινής ωφέλειας. Η συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ έγινε με ψήφους 8-7. Και σ’ αυτή την περίπτωση, όπως και στο Mετρό (η συμμετοχή ήταν εκεί σε κάποια φάση στο 16%), η απεργία θα είχε λυθεί χωρίς να χρειαστεί επιστράτευση. Η επιστράτευση δεν είναι μεταρρύθμιση. Και ο συνδικαλισμός κατ’ εξοχήν χρειάζεται μεταρρύθμιση, που θα αποτρέπει αποτελεσματικά την καταχρηστική άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και θα ενισχύσει τον συνδικαλισμό στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι εργαζόμενοι είναι (ειδικά σήμερα με 1,4 εκ. ανέργους) σε δεινή διαπραγματευτική θέση. Δυστυχώς αυτή η μεταρρύθμιση δεν φαίνεται να προωθείται από πουθενά.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Ουρές για 50 τόνους λαχανικών έξω από υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης! – Ένας τραυματίας

oporo
Από το πρωί είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθης, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές, πραγματοποιώντας μια πρωτότυπη διαμαρτυρία. Διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής, μοιράζουν στους περαστικούς 50 τόνους οπωρολαχανικών.
Oι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων ζητούν μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.
Οι παραγωγοί της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματά τους μαζί με τα προϊόντα τους.
Η όλη κατάσταση είναι χαοτική με τον εκνευρισμό να είναι μεγάλος. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα των χεριών που ψάχνουν απεγνωσμένα να πάρουν μια σακούλα.
Μέσα στον πανικό είχαμε κι έναν τραυματία, ο οποίος σπρώχτηκε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χτυπήσει το κεφάλι του. Τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗ / ysterografa.gr

Τους δορυφόρους των τηλεπικοινωνιών θα πλησιάσει αστεροειδής

asteroid_2469300b
Στις 15 Φεβρουαρίου ο αστεροειδής 2012 DA14, ένας από τους χιλιάδες αστεροειδείς που κυκλοφορούν στη διαστημική μας γειτονιά, θα πλησιάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη. Οι επιστήμονες έχουν επικεντρώσει εδώ και ένα χρόνο την προσοχή τους στον συγκεκριμένο αστεροειδή και, σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις, στις 15 του μηνός θα περάσει σε απόσταση 27.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.
Να σημειωθεί ότι ο αστεροειδής έχει διάμετρο 50 μέτρων και ότι θα εισέλθει στην περιοχή που βρίσκονται σε τροχιά οι λεγόμενοι «γεωσύγχρονοι δορυφόροι», οι οποίοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τηλεπικοινωνιακοί. Ο 2012 DA14 θα περάσει τόσο κοντά από τη Γη που μπορεί να γίνει ορατός με μικρά τηλεσκόπια ή ακόμη και με κιάλια. Πάντως οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί και θεωρούν πως δεν θα κινδυνεύσει κάποιος δορυφόρος

MAPIA  ΜΙΧΑΛΗ / ysterografa.gr

Κατήγγειλαν στον ΟΗΕ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!


Zoi-KonstantopoulouΜέχρι τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών έφτασε το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούολου, καθώς από χθες έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφορά για τη γνωστή υπόθεση με τον πελάτη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό τεσσάρων τουριστριών από το 2005.
Την αναφορά υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, και εστιάζει στην πρακτική που ακολούθησε η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, και στις μεγάλες καθυστερήσεις οι οποίες παρατηρήθηκαν στην εκδίκαση των συγκεκριμένων υποθέσεων στις οποίες ήταν κατηγορούμενος ο πελάτης της.
Μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι, ως συνήγορος υπεράσπισης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συνολικά την εξαίρεση τριών δικαστών, ενός ενόρκου και ενός Εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι στο θέμα αναφέρθηκε με σχετική καταγγελτική ανακοίνωση και ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Το ΔΝΤ, ο Μπλανσάρ και εμείς: Το λάθος, του λάθους, ω λάθος!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως ήδη έχω γράψει, η Ιστορία του ΔΝΤ γράφεται με λάθη – κάτι που όφειλαν να γνωρίζουν όσοι οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτήν την ολέθρια «λύση», επειδή, ως γνωστόν, λεφτά υπήρχαν πριν από τις εκλογές, αλλά όχι και μετά.

Όπως επίσης ήδη έχω γράψει, το ΔΝΤ, ζαλισμένο από τα αλλεπάλληλα και επί σειράν ετών λάθη του, έχει ήδη δρομολογήσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 μια διαδικασία «εκσυγχρονισμού των εργαλείων του».

Η εκ μέρους του επικεφαλής οικονομολόγου του Ταμείου, Μπλανσάρ, αναγνώριση του τελευταίου (αλλά προφανώς όχι έσχατου) λάθους, πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση στις επικείμενες διαπραγματεύσεις, όταν η τρόικα (της οποίας προΐσταται ο κ. Τόμσεν του ΔΝΤ) φθάσει στην Αθήνα στα τέλη του μήνα.

Επί του προκειμένου, ας έχουμε και το νου μας, μήπως ο κ. Τόμσεν καταφθάσει περισσότερο αεράτος από πριν, μετά την ανώδυνη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, εκεί στην «κοιλιά του κήτους».

Ας ρίξουμε μια ματιά – για να τα έχουμε πρόχειρα:

Αμνησίας Παπακωνσταντίνου συνέχεια...

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Δεν μπόρεσε λέει να θυμηθεί ημερομηνίες, στιχομυθίες και λεπτομερή περιστατικά που σχετίζονται με το πως ήρθε στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ η Χρύσα Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ενώ αγωνία, ανησυχία για το μέλλον και οργή κυριαρχούν στους Έλληνες, που αναλογίζονται πόσο εύκολα επιτρέπει το σημερινό πολιτικό σύστημα να διεισδύσουν στα κέντρα εξουσίας αμφιλεγόμενοι πολιτικοί, οι λύσεις φαντάζουν δύσκολες.

Το συμπέρασμα, μετά τα τόσα πολλά φάουλ από τη μεταπολίτευση και μετά σε ζητήματα πολιτικής εντιμότητας, είναι πως η σαθρότητα του συστήματος, επιβάλλει την ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών.

Ο Τέρενς Κουίκ στο πλευρό των πωλητών Λαϊκών Αγορών.

LAIKES AGORES 1.JPG
«Για άλλη μια φορά, καθημερινές σκηνές πλέον, ζήσαμε σήμερα το πρωί στην Αθήνα κατοχικές καταστάσεις. Είδαμε ουρές πεινασμένων και εξαθλιωμένων Ελληνίδων και Ελλήνων που έσπευσαν να πάρουν λίγα τρόφιμα, από εκείνα που δωρεάν μοίρασε έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών».
Αυτή τη δήλωση έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επισκέφθηκε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν σήμερα (6/2/2013) οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, ζητώντας μείωση του κόστους παραγωγής με τελικό όφελος και για τον καταναλωτή, αλλά και για τη δική τους επιβίωση που έχει φθάσει σε μηδενικό επίπεδο.
Ο Τέρενς Κουίκ συνομίλησε και με παραγωγούς, αλλά και με πολίτες που σχημάτιζαν τις ατελείωτες ουρές αναμένοντας να πάρουν τα οπωρολαχανικά, μέλι και αυγά, που αναλογούσε στον καθένα, από τους 50 τόνους που διατέθηκαν αποκλειστικά για ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.
Αποχωρώντας από τη συγκέντρωση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δέχθηκε ερωτήσεις από ελληνικά και ξένα κανάλια...

Μπαγιάτικα φρούτα από τον λαχανόκηπο του Αλέξη !!!



Μετά την πρόσφατη επίσκεψη Λαφαζάνη στο Νομό μας άλλος ένας "ισοβίτης" κρατικοδίαιτος κηφήνας βουλευτής έρχεται να μας αναλύσει πως ...θα μας σώσει και με την ευκαιρία να πουλήσει και κανα βιβλίο. Γιάννης Δραγασάκης, από το 1989 βουλευτής (!!!) στη βουλή, η σκιά του έχει αποτυπωθεί στα μάρμαρα ανεξίτηλα δίπλα σε άλλων συντρόφων φαντάσματα. !!! Ρε σεις σωτήρες χαλαρώστε, το χω πει και παλαιότερα: Το πόσοι θα 'ρθουν στην κηδεία σας εξαρτάται ΜΟΝΟ από το τι καιρό θα κάνει εκείνη τη μέρα...!!!



Πηγή: parakato.gr

Μαρκάτος: Επανάσταση η μόνη λύση.

Σε μαζικό ξεσηκωμό κάλεσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαρκάτος σε δηλώσεις του στο eKorinthos στην εκδήλωση της κοπής πίτας της ΟΕΒΕ.

 
networkedblogs.com

Η ατζέντα κάθε αρχηγού στη σημερινή σύσκεψη

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Στις 18.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να θέτουν επί τάπητος τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την ατζέντα κοινωνικού αναβρασμού που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει τη συζήτηση για όλα τα ανοικτά θέματα, τόσο αναφορικά με τη διαχείριση κινητοποιήσεων όπως των εργαζομένων στο Μετρό, τους αγρότες και την ΠΝΟ, όσο και σε σχέση με τα κρούσματα βίας έως και… τρομοκρατίας, που εσχάτως κυριαρχούν στην επικαιρότητα.
Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς θα θέσει επί τάπητος το “μετά” της κυβέρνησης, σε σχέση με την αναγκαιότητα να υπάρξει ανασχηματισμός, προκειμένου να διορθωθούν οι όποιες αρρυθμίες παρατηρούνται, και να υπάρξει στην πράξη ένα νέο ξεκίνημα.
Το πιθανότερο είναι ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαρτίου, μετά δηλαδή από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ώστε να έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πολιτική ευχέρεια να χειριστεί τις εσωκομματικές ισορροπίες στην Ιπποκράτους.
Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά τους βρίσκονται σε αναζήτηση κοινής γραμμής, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να οξύνει την αντιπαράθεση με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες οι οποίες δοκιμάζονται λόγω των μέτρων λιτότητας, και επισημαίνοντας ότι τέτοιες “τυφλές” συγκρούσεις διευκολύνουν την αντιπολιτευτική στρατηγική, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εσχάτως του ΚΚΕ, όπως φάνηκε από την παρουσία του ΠΑΜΕ στα μπλόκα των αγροτών, στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, και με τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου έρχεται μερικές μόλις ώρες πριν ο Αντώνης Σαμαράς “πετάξει” για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθεί το θέμα του προϋπολογισμού της Ένωσης.

ysterografa.gr

Διαθεσιμότητα: Επαναφέρουν θέμα απολύσεων για τους 25.000

Μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2013, πηγές του υπουργείου Οικονομικών επαναφέρουν θέμα απολύσεων.
Κι αυτό γιατί, όπως συζητήθηκε χθες κατά τη συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ένα από τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση είναι η παρουσίαση συγκεκριμένου σχεδίου για την αποχώρηση των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με δεδομένο ότι α) ακόμη δεν έχει προχωρήσει η μετακίνηση ούτε των 2000 υπαλλήλων που είχε αναλάβει ως δέσμευση η κυβέρνηση για το 2012, β) ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για 10.000 κενά, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μην απολυθεί σημαντικός αριθμός (15 με 17.000;) από τους 25.000.
Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα έρχεται στη χώρα μας περί τα τέλη Φεβρουαρίου και μέχρι τότε πρέπει αφενός να έχει οριστικοποιηθεί η μετακίνηση των 2000 υπαλλήλων και αφετέρου να στο πλαίσιο της τριμηνιαίας έκθεσης να υπάρχει έτοιμο το σχέδιο για την αποχώρηση των 25.000 υπαλλήλων.
Οργανογράμματα και δικαστικά «μπλόκα»
Και αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τα νέα (μειωμένα κατά 50%) οργανογράμματα των υπουργείων…
Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τα δικαστικά «μπλόκα» που μετά από προσωρινά γίνονται και οριστικά, όπως προκύπτει και από τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου.

aytodioikisi.gr

Μαρινάκης: Υπέρβαση για Μίτσελ, ενίσχυση το καλοκαίρι

ÌÁÑÉÍÁÊÇÓ ÌÉÔÓÅË ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÐÑÏÐÏÍÇÔÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÌÉÔÓÅË
Υπόσχεση για μεταγραφική ενίσχυση το καλοκαίρι έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους οργανωμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως έγινε οικονομική υπέρβαση ώστε να πιάσει Λιμάνι ο Μίτσελ.
Περισσότερα στο sport.gr

24ωρη απεργία στην Αττική από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Στάση εργασίας στα ΜΜΜ


Ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας για την κυβερνητική απόφαση για επιστράτευση των ναυτεργατών, η ΓΣΕΕ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της 24ωρη παναττική απεργία, ενώ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε επίσης πανπειραϊκή απεργία.
Ενώ αρχικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς λεωφορεία και τρόλει δεν είχαν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στην παναττική απεργία, τελικά αργά το βράδυ όπως έγινε γνωστό θα απεργήσουν με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.
Ωστόσο, τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό, Τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργούν κανονικά μιας και ισχύει η επιστράτευση που είχε αποφασιστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε το επιβατικό κοινό πως οι εργαζόμενοι του Προαστιακού σιδηροδρόμου Αθήνας, θα συμμετέχουν στην 24ωρη Παναττική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ ,για την Τετάρτη, με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 16:00, στις γραμμές Κιάτο – Αεροδρόμιο και Πειραιάς- Άνω Λιόσια.
Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό Ναυτιλίας για την επιστράτευση της ΠΝΟ και επισημαίνει πως επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης, αντί να δώσουν λύση με τη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών τάχθηκε και η ΑΔΕΔΥ η οποία κήρυξε επίσης 24ωρη παννατική απεργία για την Τετάρτη, κάτι που σημαίνει πως και ο δημόσιος τομέας θα υπολειτουργεί.

newsit.gr

Συναντήσει​ς στο Υπουργείο Αγροτικής Αναπτυξης για το ΑΧΕΠΑ Βέλου και τους εργαζόμενο​υς στο φράγμα Ασωπού

 
Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη πραγματοποίησαν οι Βουλευτές Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, Κώστας Κόλλιας, Νίκος Ταγαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Παλυβός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος και ο Υπεύθυνος του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου ΑΧΕΠΑ Βέλου κ.Ηλίας Ανδρικόπουλος για το θέμα της καλύτερης αξιοποίησης του Γεωργικού Σχολείου.
Στη συνάντηση ο Υπουργός εξέφρασε την δέσμευση του για την επίλυση ορισμένων διαδικαστικών προβλημάτων για την καλύτερη λειτουργία αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του Σχολείου.
Στόχος όλων είναι το ΠΓΣ Βέλου να μετατραπεί σε ένα πρότυπο αγρόκτημα και σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης.
Επίσης, ο κ. Δήμας, ο κ. Δέδες μαζί με αντιπροσωπεία εργαζομένων στο φράγμα του Ασωπού πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ποιες πρέπει να είναι όλες οι απαιτούμενες επόμενες ενέργειες –τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες- ώστε να διασφαλιστεί η πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Φιλιατρά: Μπάχαλο με βιολογικό και αποχέτευση



aytodioikisi.gr

Π. Δυτικής Ελλάδας: Σύσκεψη για το ΤΕΙ



aytodioikisi.gr

Διαθεσιμότητα: Πιέσεις για αλλαγή στα κριτήρια μετακίνησης

Περίπου 2.100 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης βρίσκονται ήδη με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου, καθώς τα κριτήρια για τις μετατάξεις -σε περίπτωση της αξιολόγησης ή της κατάργησης της οργανικής τους θέσης- αν και με πολλά προσόντα, τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα και από εκεί στο… σπίτι τους, σε σχέση με αυτούς που τελικά θα παραμείνουν στην υπηρεσία και έχουν λιγότερα προσόντα.
Αυτό δηλώνει, άλλωστε, με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, και ο πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης (ΕΝΑΠ) Τάσος Σαλτερής: «με τη συγκεκριμένη απόφαση βγαίνουν εκτός Δημοσίου όσοι διακρίθηκαν σε Διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και διορίστηκαν αξιοκρατικά».

Κιμούλης: Δεν κρυβόμουν από κανέναν!

kimoulis
Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει εξαφανιστεί εξαιτίας των οφειλών ύψους 200.000 ευρώ προς την εφορία δίνει ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Κάνει λόγο για προσπάθεια «δημόσιου εξευτελισμού του και κατασκευασμένων θεαμάτων» και προσθέτει ότι προβλήθηκε «μονταρισμένη αλήθεια» για την υπόθεσή του

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κιμούλη

ysterografa.gr

ΤΕΙ - Νέα ατζέντα με πρόταση για 2 + 2 τμήματα στην Ηλεία!

Το μέλλον των ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα συζητίθηκε σε χθεσινή (5/2) σύσκεψη στις 4 το απόγευμα στο γραφείο του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου,στο Υπουργείο Παιδείας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν oι βουλευτές του νομού, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Χριστοδουλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Αλεξόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας και οι δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας, Μάκης Παρασκευόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης , ενώ στην αίθουσα αναμονής ήσαν και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηλείας.
Την πρόθεσή του να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης ώστε να μην αποδυναμωθεί η Ηλεία από το σχέδιο Αθηνά εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Συγκεκριμένα ζήτησε την κατάθεση αντιπρότασης από τους αιρετούς εκπροσώπους της Ηλείας με πλάνο την ύπαρξη τεσσάρων τμημάτων στον νομό (2 στον Πύργο και 2 στην Αμαλιάδα).
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, δεν διευκρινίστηκε εάν θα παραμείνουν τα υπό μεταφορά-κατάργηση τμήματα και θα ενισχυθούν ή θα έλθουν νέα (διαφορετικού αντικειμένου), ενώ δεν ξεκαθαρίστηκαν τα επαγγγελματικά δικαίωματα των φοιτητών των συγκεκριμένων τμημάτων.
Πρόταση για αυτόνομο ΤΕΙ στην Ηλεία κατέθεσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού  Κώστας Τζαβάρας.
Για ανιδιοτελείς προτάσεις από την πλευρά του υπουργείου μίλησε ο δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης
Πρόταση για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Παράλληλα παρέθεσε αναλυτικά στατιστικά για τη βιωσιμότητα των ηλειακών ΤΕΙ και για ακατανόητα κριτήρια από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας,
 Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κοντογιάννης έκανε λόγο για απαξίωση της μεταρρυθμιστικής προσπαθειας και τόνισε την πρόθεση των τοπικών αρχόντων να στηρίξουν με κάθε μέσο τα ΤΕI.
Τη Δευτέρα έχει οριστεί νέο ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας.

 Πληροφορίες απο το patrisnews.com


Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Κασιδιάρη

kasidiaris
Η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την υπόθεση της χειροδικίας σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.
Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου για τα αδικήματα της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Η ίδια επιτροπή αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Μιχάλη Ταμήλου και Φωτεινής Πιπιλή.
Για τον πρώτο η άρση ασυλίας αφορά την μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του δήμου Τρικάλων, την περίοδο που διετέλεσε δήμαρχος και για την δεύτερη αφορά σε πολεοδομικές παραβάσεις, σε κτίσμα ιδικτησίας της , στη Ν. Φιγαλεία Ζαχάρως Ηλείας.

ysterografa.gr