Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη των δημοσκοπήσεων

Antonis-Samaras-Alexis-Tsipras
Οι εφεδρείες εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά στην κοινωνία φαίνεται να αποτελούν το τελευταίο οχυρό της κυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, εμφανίζουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να έχει προσπεράσει τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου αλλά και στην παράσταση νίκης.
Ο Πρωθυπουργός, παρά την απτή και μετρήσιμη πλέον φθορά της κυβέρνησης, διατηρεί σχεδόν ακέραια τη δημοφιλία του και τη διείσδυσή του στην κοινωνία, καθώς υπερτερεί στην απευθείας σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε κάθε ερώτημα το οποίο παραπέμπει στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον ίδιο.
Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Rass”, που δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής”. Ενώ η Νέα δημοκρατία βρίσκεται πίσω από την ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (23,7%-24,1%), ο Αντώνης Σαμαράς υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργική καταλληλότητα με 47,6% έναντι 35,2%.
Επιπλέον, στο ερώτημα για το ποιόν εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες σε μια κατάσταση στην οποία κρίνεται η τύχη της χώρας, το 34,1% δηλώνει ότι εμπιστεύεται μια κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 22,3% εμπιστεύεται τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.
Στο ερώτημα για το σε ποιόν θα εμπιστεύονταν οι πολίτες περισσότερο για το μέλλον το δικό τους και της οικογένειάς τους, το 41,3% απαντάει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, και το 32,9% μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

ysterografa.gr