Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Απαραίτητη η ενιαία προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου»

Εμφάνιση DSC_2979.jpg


«Από την πρώτη στιγμή επενδύσαμε με επιθετική πολιτική πάνω στη δημιουργία μιας ισχυρής διακριτής ταυτότητας της «Πελοποννήσου», όχι μόνο για τα αγροτικά μας προϊόντα, αλλά κυρίως για το τουριστικό μας προϊόν» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στους εκπροσώπους του τουρισμού της Πελοποννήσου, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν προκειμένου να του γνωστοποιήσουν την πρωτοβουλία τους για ένωση των δυνάμεών τους, στον «Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου» (Τ.Ο.Π.) προκειμένου ενιαία να προωθείται ο τουρισμός της Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2013.
«Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής μας ήταν η Πελοπόννησος να ενταχθεί στο σχεδιασμό μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, όταν πριν από τρία χρόνια βρισκόταν στην αφάνεια» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και χαιρέτισε με ικανοποίηση την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του φορέα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον κύριο εταίρο της προσπάθειας προβολής του τουρισμού της Πελοποννήσου».
«Στόχος μας είναι, αφενός να μην αποδομήσουμε τη σύσταση του υπάρχοντος τουρισμού στην Πελοπόννησο και, αφετέρου, να εφαρμόσουμε μια στρατηγική ανάπτυξης στοχευμένου θεματικού τουρισμού» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσφερε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τα πρώτα βήματα του οργανισμού αυτού.
Οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου τόνισαν την αναγκαιότητα ενιαίας προβολής της «Μυθικής Πελοποννήσου» για τη διαμόρφωση μιας συγκριμένης τουριστικής ταυτότητας, καθώς και την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στη διαμόρφωση σύγχρονων τουριστικών υποδομών, αποτελώντας τον βασικό σύμβουλο και των δύο Περιφερειών, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.
«Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε τον πρώτο διαπεριφερειακό οργανισμό για τον τουρισμό στην Ελλάδα, ενώνοντας τις δυνάμεις και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» δήλωσε ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος και εκπρόσωπος της Αρκαδίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι της Λακωνίας κ. Δημήτριος Πολλάλης, της Κορινθίας κ. Δημήτριος Παππάς, της Αργολίδας κ. Πέτρος Κουτσόπουλος, της Αχαΐας κ. Δημήτρης Διαμαντόπουλος, της Ηλείας κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος δήλωσαν ότι «η προσπάθειά μας αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ανάγκης μας για συνεργασία και ένωση δυνάμεων για να αναπτύξουμε ισόρροπα το τουριστικό μας προϊόν».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε τέλος στη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Σωματείο Διάζωμα και τον κ. Σταύρο Μπένο, για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου προγράμματος για τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, με σημεία αναφοράς τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου και συμπράττουσες τις τοπικές κοινωνίες.