Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και αντισυγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

xa Συγκέντρωση συμπαράστασης στο φυλακισμένο γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό, πραγματοποίησαν μέλη της οργάνωσης, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα αντιφασίστες έκαναν δύο συγκεντρώσεις, στο Λευκό Πύργο και στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συνέχεια ενώθηκαν και με πορεία κατευθύνθηκαν προς το δικαστικό μέγαρο, αλλά αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν και γύρισαν στην Καμάρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του χαρακτήρισε “ανεπιθύμητους” στη Θεσσαλονίκη τα μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει στον Λευκό Πύργο, όμως ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης απαγόρευσε οποιαδήποτε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και για να μη διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή. Μετά από αυτό η Χρυσή Αυγή άλλαξε τον τόπο συγκέντρωσης, έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας την απαγόρευση.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι οποίοι καταφέρθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Έκαναν λόγο για “πολιτική σκευωρία” σε βάρος της οργάνωσης και ακούστηκαν αποδοκιμασίες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, διάβασε μήνυμα του έγκλειστου στον Κορυδαλλό πατέρα της. Για την αποτροπή επεισοδίων ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί σε επίκαιρα σημεία της πόλης.

ysterografa.gr