Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Eκπέμπει ακόμα η ΕΡΑ Πάτρας - Συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου - BINTEO

Η ΕΡΑ Πάτρας εξακολουθεί να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο να ανέβει στο στούντιο, αλλά και να δώσει το παρόν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ενώ έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται κόσμος στο Δασύλλιο.
Μηνύματα συμπαράστασης από εκπροσώπους φορέων και ακροατές στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ μέσω της εκπομπής της ΕΡΑ Πάτρας.
Συλλαλητήριο προετοιμάζεται για σήμερα το απόγευμα, στις 6.30 , στην πλατεία Γεωργίου. Ηδη πληροφορίες  αναφέρουν ότι  στην ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ καταφθάνουν προς συμπαράσταση ομάδες ατόμων από Κιάτο και Ξυλόκαστρο.
Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή.
 



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία θέματα που αφορούν τα ΜΜΕ, έκανε από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται σήμερα το πρωί, την εξής δήλωση:
 
«Η ιστορία θα καταγράψει ότι η ιστορική ΕΡΤ εσίγησε σήμερα με την επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαβεβαιώνουμε ότι η σιγή αυτή θα είναι προσωρινή. Μόλις αποκατασταθεί η Συνταγματική τάξη στη χώρα, η οποία παραβιάζεται από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τις οποίες υπογράφει ξεπερνώντας κόκκινες γραμμές, κατά σύστημα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει με όλη την ελευθερία του λόγου που της αξίζει και της ανήκει και βεβαίως με τον εξορθολογισμό που επιζητούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της.
Δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτό (το είχα τονίσει και από το βήμα της Βουλής), το μόρφωμα - νομοσχέδιο του Ηλία Μόσιαλου - ΠΑΣΟΚ που έβγαλε από τα συρτάρια Βενιζέλου η Νέα Δημοκρατία, για να οργανώσει με τον τίτλο ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ την «ενημέρωση» που θέλει να επιβάλλει η τρόικα.
Σας παραπέμπω επίσης και στις δηλωσεις που έκανε σήμερα από την Κρήτη και ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος τόσο στην ΕΤ3, όσο και στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα Μέσα της Κοινωνικής Δικτύωσης»
Δήλωση του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη
για τα γεγονότα στην ΕΡΤ
«Μια κυβέρνηση που παρανόμησε (όπως προκύπτει από την απόφαση του ΣτΕ[1]), τερματίζει μια παράνομη κατάληψη που στηρίζει για ιδιοτελείς λόγους μια ακραία λαϊκιστική αντιπολίτευση, στο όνομα μιας μεταρρύθμισης που ποτέ δεν επιχειρήθηκε ειλικρινά. "Μεταρρύθμισης" που ακυρώθηκε από τον τρόπο στελέχωσης της νέας "δημόσιας τηλεόρασης" που υποκατέστησε τα πραγματικά προσόντα (μόρφωση, εξειδίκευση κ.λπ.), με μερικούς μήνες προϋπηρεσίας στην παλιά ΕΡΤ[2] και κατέληξε στην πρόσληψη ουσιαστικά των ίδιων ανθρώπων. Η επιτομή της τραγωδίας που ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια.»