Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

(Συγ)κυβέρνηση και Τρόικα, κάτι σαν... το σύνδρομο της Στοκχόλμης

stockholm-syndrome
Είναι σαφές πως μετά από επικοινωνιακή προπαγάνδα mega-τόνων των 3 τελευταίων χρόνων, όλοι μας έχουμε πειστεί, πόσο άχρηστος και διεφθαρμένος λαός είμαστε.

Έχουμε πειστεί ακόμη και μέσα από τις ίδιες μας τις πράξεις, πόσο άρρωστοι είμαστε, όταν το 2012 ξαναψηφίσαμε εν πολλοίς αυτούς που μας κατέστρεψαν.

Ή καλύτερα, επειδή μας αρέσει να είμαστε τα θύματα που πάντα εξαρτόμαστε από το θύτη τους, δώσαμε πάλι μία ευκαιρία στο φυσικό μας βιαστή στο ίδιο πολιτικό προσωπικό, να μας αποδείξει ότι τελικά μας αγαπάει.. κι ας μας βιάζει για ευχαρίστηση που και που.. ή και συνέχεια.
Κι όταν σε αυτό συμμετέχουν και οι ξένοι (Τρόικα -δανειστές - κλπ) ακόμη καλύτερα. Τότε αποκτά και μία διεθνή αίγλη. Μας αρέσει γιατί κατά βάθος είμαστε διεθνιστές. Πάντα μας άρεσε η παρέμβαση των ξένων σωτήρων στο βρομερό από τη διαφθορά κορμί μας.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται στην ψυχιατρική και την ψυχολογία, «Σύνδρομο της Στοκχόλμης». Παίρνει δε το όνομά του από πραγματική ιστορία όταν τέσσερις Σουηδοί, το 1973, κρατήθηκαν όμηροι για έξι ημέρες σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας και κατά τη διάρκεια της ληστείας δέθηκαν συναισθηματικά με τους εγκληματίες που τους κρατούσαν.
Έκτοτε κάθε παρόμοια πνευματική διαταραχή «σύνδεσης» του θύτη με το θύμα, ονομάζεται «Σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Έχει παρατηρηθεί δε πως η μακροχρόνια ομηρία και κακομεταχείριση, θεμελιώνει και προϋποθέσεις βαθιάς συναισθηματικής εξάρτησης αλλά και κατανόησης των φιλοδοξιών του θύτη.

Στη δική μας Ελλαδίτικη πραγματικότητα, θα είναι ψεύτης όποιος πει πως δεν αγωνιά για το πότε θα έρθει η Τρόικα στην Ελλάδα για την επόμενη αξιολόγηση. Για να πάρουμε τη «δόση» μας.. βρε παιδί μου.
Θα είναι ψεύτης όποιος πει πως δεν αγωνιά να ακούσει και νέα επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα.
Θα είναι ψεύτης όποιος πει πως δεν θέλει να κυβερνιέται γονυπετής.
Θα είναι ψεύτης όποιος πει πως δεν θέλει να προσφέρει την αξιοπρέπειά του, τα λεφτά του και την περιουσία του, σε εκείνους τους λίγους εκλεκτούς θεόσταλτους «έλληνες» και ξένους που κάνουν όλα αυτά για το καλό μας. Με πολύ πόνο για εμάς -μόνο για εμάς- αλλά για το καλό μας.
Θα είναι ψεύτης όποιος πει πως δεν αγωνιά για το μέλλον του γνωστού πια διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν πέσει από την εξουσία, αλλά και για το μέλλον των κομμάτων τους που φέσωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την αγορά και το δημόσιο.
Θα είναι ψεύτης όποιος πει πως δεν αγωνιά για το πόσο γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ ως επόμενο κόμμα εξουσίας, θα αφομοιωθεί από την Τρόικα.

Κι επειδή τελικά είμαστε ειλικρινείς και όλα αυτά μας αρέσουν και λέμε ΝΑΙ σε όλα, είναι σαφές πως η συλλογική μας πνευματική διαταραχή ξεπερνά τα όρια του «Συνδρόμου της Στοκχόλμης» και αγγίζει τη βαριά σχιζοφρένεια ή και τη διαστροφή ..όπου συμμετέχουμε ενεργά στο διαρκές έγκλημα.

Δανειζόμαστε από τοκογλύφους για να πληρώσουμε χαράτσια και φόρους κάθε μεγέθους και χρώματος, πουλάμε τις περιουσίες μας όσο κι όσο, κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας, συλλαμβανόμαστε με αξιοπρέπεια για χρέη 5.001 ευρώ στον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ, κοιμόμαστε στα παγκάκια ως νεοάστεγοι, γιατί έχουμε και ωραίο κλίμα, τρώμε από τα σκουπίδια ή τα συσσίτια γιατί κάνουμε έτσι νέες παρέες και τέλος ..στηνόμαστε στις ουρές να πληρώσουμε στο κράτος ΜΑΣ αυτά που δικαίως του χρωστάμε και αν δεν μπορούμε.. φτιάχνουμε μία ωραία θηλεία και αυτοκτονούμε γιατί δεν καταφέραμε να είμαστε τόσο καλοί και σωστοί Έλληνες όπως μας έχουν οραματιστεί οι (συγ)κυβερνήτες μας και οι Τροικανοί.
Άντε και σε ένα χρόνο ..θα τα κάνουμε όλα αυτά με free wifi!

Κι AN όλο αυτό γίνεται.. τότε σημαίνει πως η επικοινωνιακή καμπάνια περί της μίας και μοναδικής λύσης ... άξιζε τα λεφτά της!

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
για το www.news4all.gr