Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Κωσταλέξι: Μια μέρα σαν σήμερα που συγκλόνισε τη χώρα - Φωτό!

Κωσταλέξι: Μια μέρα σαν σήμερα που συγκλόνισε τη χώρα - Φωτό!

Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τη φρικτή αποκάλυψη ενός δράματος που συγκλόνισε το 1978 την Ελλάδα - Θυμηθείτε το μέσα από πρωτοσέλιδα, φωτογραφίες και βίντεο...Οι πόρτες στο ισόγειο ενός σπιτιού στο χωριό Κωσταλέξι στη Λαμία ανοίγουν στις 7 Νοεμβρίου 1978 και μια ομάδα αστυνομικών και δημοσιογράφων έρχεται αντιμέτωπη με ένα θέαμα που δύσκολα θα ξεχάσει.
 
Aστυνομικοί και δημοσιογράφοι έμειναν άφωνοι όταν αντίκρυσαν την έφηβη Ελένη να ζει σαν αγρίμι κλεισμένη στο σπίτι της, στο χωριό Κωσταλέξι της Λαμίας. Η έφηβη -τότε- Ελένη είχε κάνει το σφάλμα να ερωτευθεί – κατά κάποιους να συνάψει σχέση- τον δάσκαλο του χωριού, που είχε προσχωρήσει στους κομμουνιστές αντάρτες, ενώ η οικογένεια της Ελένης ήταν γνωστοί εθνικόφρονες. Οι γονείς της και τα τρία της αδέλφια, αισθάνθηκαν ντροπιασμένοι και την φυλάκισαν στο ισόγειο του σπιτιού, γυμνή, σκεπασμένη με μια κουβέρτα σαν αγρίμι.

Η 47χρονη πια Ελένη Καρυώτη αντικρίζει τον ήλιο μετά από 29 ολόκληρα χρόνια εγκλεισμού της σ' ένα μικρό δωμάτιο, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω απ' την Λαμία.
Το πιο λυπηρό ήταν πως πολλοί κάτοικοι του χωριού φαίνεται να γνώριζαν τι συνέβαινε. Κανείς όμως, ακόμα κι όταν πέρασαν τα χρόνια, δεν τόλμησε να κάνει έστω και μια ανώνυμη καταγγελία.

Η ιστορία που αποκαλύφθηκε από τους δημοσιογράφους πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Ουσιαστικά κατηγορήθηκε όλο το χωριό, ότι αν και γνώριζε για τον εγκλεισμό δεν έκανε τίποτα για να ελευθερώσει την κοπέλα.



newsit.gr