Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛ​ΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ REAL FM - ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟ ΧΩΡΟ


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολαλου, σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στον Real FM.

 
Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

(Επισυνάπτεται και το ηχητικό)


Ν.Χ: Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας το σχόλιό σου για την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.

Τ.Κ: Κατ’ αρχήν θα έλεγα ότι μέσα σε μία ανακοίνωση κόμματος και πολύ περισσότερο ενός κόμματος με μία παράδοση όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορείς να βάζεις μέσα τέτοιου είδους αποστροφές περί ψεκασμένων και μη ψεκασμένων. Δηλαδή εμένα τουλάχιστον δεν μου ταιριάζει αυτού του είδους η πολιτική.
Από την άλλη πλευρά είμαι εκείνος ο οποίος και δημοσιογραφικά, αλλά και πολιτικά, έλεγα και λέω ότι αυτό το πολιτικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ,  είναι συνδεδεμένο με τη διαφθορά, με μία Ελλάδα την οποία τη διέλυσε με τους συνδικαλιστές της, είναι το κόμμα που του φαίνονται πολύ φυσιολογικό να παίρνει δωράκια εκατομυριών κάποιος Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ. Και είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό το κόμμα που έχει και έναν Άκη μέσα στις φυλακές και έπονται και άλλοι, από ότι αντιλαμβάνομαι, με Siemens και όχι μόνο, σε ό,τι αφορά τα θέματα διαφθοράς.  
Αυτό βεβαίως, επειδή εμείς οι Βουλευτές των ΑΝΕΛ, έχουμε το δικαίωμα να μπορούμε να εκφράζουμε την προσωπική μας την άποψη, θα σας έλεγα ότι εγώ δεν συμφωνώ με το χαρακτηρισμό «εγκληματική οργάνωση». Είναι πολύ τραβηγμένο θα έλεγα, πάρα πολύ τραβηγμένο.
Θα προτιμούσα να έλεγα ότι είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο το οποίο το γνωρίσαμε και το οποίο οδήγησε την Ελλάδα εδώ που την οδήγησε.
Είναι το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, είναι το ΠΑΣΟΚ των CDS, είναι το ΠΑΣΟΚ των swaps, είναι το ΠΑΣΟΚ που μας έβαλε στο ΔΝΤ. Αυτό εμένα μου αρκεί.

Ν.Χ: Επομένως, θεωρείς, καταλαβαίνω, υπερβολή το χαρακτηρισμό αυτό. Πολιτική υπερβολή.

Τ.Κ: Θα σου πω ότι ακούστηκε πολύ καλά σε ένα μεγάλο κομμάτι των οπαδών του Κινήματός μας, γιατί δεν έχουν και τα καλύτερα αισθήματα για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ πορεύεται για την Ελλάδα. Αλλά από τη δική μου πλευρά, εγώ τουλάχιστον, θα την απέφευγα αυτή την έκφραση. Θα το απέφευγα. Ναι. Είναι γεγονός.

Ν.Χ: Μάλιστα. Τώρα: συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ψήνεται το πράγμα. Και εξ’ όσων άκουσα πριν από λίγο και από τον κ. Παπαδημούλη και εξ’ όσων άκουσα χθες από τον Πρόεδρό σας, μου μυρίζει ότι η σούπα είναι πάνω στη φωτιά.

Τ.Κ: Δεν με ανησύχησαν όσα είπε χθες ο Πρόεδρος. Με ανησύχησε ο κ. Παπαδημούλης γιατί είπε κάτι σήμερα, ότι...

Ν.Χ: Ναι, είπε ότι και σε περίπτωση που είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει συνεργασίες και το άφησε ανοιχτό.

Τ.Κ: Πάντως, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, για το οποίο έχω τοποθετηθεί δημόσια με ευθύτητα. Δεν κάνω πίσω. Θεωρώ ότι αυτοί οι λογαριασμοί που ανοίξαμε σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ κακό μας κάνουν και όχι καλό.
Γιατί, άλλο το να πεις ότι σε τοπικό επίπεδο, όπως τώρα εδώ με στη Μυτιλήνη που βρίσκομαι σήμερα, θα συνεργαστώ με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για να λύσουμε ένα τοπικό πρόβλημα και άλλο το να υιοθετούμε κεντρικές πολιτικές. Να σου υπενθυμίσω...

Ν.Χ: Επομένως καταλαβαίνω Τέρενς, ότι είσαι πιο χαλαρός σε συνεργασίες στις δημοτικές εκλογές.
 
Τ.Κ: Αυτό είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον θέμα το οποίο με αφορά.
Στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ουαί και αλοίμονο αν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δώσουν την εντύπωση ότι πάνε σε μία ευρεία συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, θα τον καπελωθούμε στο κεφάλι μας και θα προσερχόμαστε σε κάθε συνέντευξη έναντι του όποιου Νίκου Χατζηνικολάου συναδέλφου, να δικαιολογούμαστε αν είμαστε ή δεν είμαστε η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι λάθος. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον:
Λέω ότι παραδίδοντας Δήμους στο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο μάλλον Δήμους του Αιγαίου (και νομίζω ότι το υπαινίχθηκες αυτό το πράγμα χθες Νίκο στη συνέντευξη), στην ουσία τους παραδίδουμε και τα κλειδιά της λαθρομετανάστευσης, οπότε, θα έπρεπε να ψαχνόμαστε με το τι θα γίνει με τους λαθρομετανάστες που θέλουν να τους φέρνουν εδώ.
Σου υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, λέει ότι στη Θράκη, (όπου και εκεί έχουν μία πολιτική η οποία είναι τελείως διαφορετική από αυτή η οποία παρακολουθείται από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα της πατρίδας μας), στη Θράκη έχουν πει «οι κακόμοιροι οι λαθρομετανάστες που είναι στα κέντρα εκεί, να βγαίνουν το πρωί να δουλεύουν και να γυρίζουν το βράδυ πίσω»! Και όλα αυτά Την ώρα που οι Έλληνες δεν έχουν δουλειά να κάνουν.
Για φαντάσου και κάτι ακόμα. Για φαντάσου, μία συγκυβέρνηση. (Για να πάμε έτσι, λίγο και πιο βαθιά). Σκέψου ότι συγκυβερνούν με τρεις Υπουργούς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με το ΣΥΡΙΖΑ και μας ζητούν να κατεβούν όλα τα θρησκευτικά σύμβολα της Ορθοδοξίας μας από τα σχολεία και τα δικαστήρια. Θα μπορέσουμε να σταθούμε;
Λοιπόν, δεν είναι μόνο μερικά εθνικά ζητήματα που είναι κόκκινες γραμμές - και καλά το είπε χθες ο Πρόεδρος -, δεν είναι μόνο το μεταναστευτικό - όπου καλά τα  είπε ο Πρόεδρος -, αλλά πολλά άλλα ζητήματα.

Ν.Χ: Ναι, αλλά ο Πρόεδρός σας άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μίας κυβερνητικής συνεργασίας.

Τ.Κ: Δεν με αφορά αυτό Νίκο, Και θα σου πω και κάτι, έτσι, ευθέως:
Όσο δημοσιογραφούσα στο Κόντρα και ήμουν από τους σκληρά αντιμνημονιακούς όπως γνωρίζεις, προέβαλλα τις θέσεις του κ. Τσίπρα γιατί έκανε καλές ομιλίες στη Βουλή απέναντι στα Μνημόνια. Και τότε είχα φάει μαζί του και είχα βγει για καφέ μαζί του...
Ο κ.Τσίπρας έχει δύο- τρεις πολύ σοβαρούς ανθρώπους δίπλα του, όπως είναι ο Νίκος Παπάς, ο Πάνος Σκουρλέτης... Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί Τσίπρας και το στενό του περιβάλλον, να έχει σχέση με αυτό τον ευρύτερο αχταρμά, αν και είναι άσχημη η φράση, αυτό το μωσαϊκό, εν πάει περιπτώσει, των τάσεων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στους κόλπους του.
Ο ένας να λέει να καταργηθούν οι στρατιωτικές παρελάσεις, ο άλλος να λέει δεν πρέπει τα παιδιά να παρελαύνουν, ο τρίτος να λέει ανοίξτε τους μετανάστες από τα κέντρα κράτησης κλπ κλπ.
Δηλαδή, είναι κάτι που δεν μπορώ. Είναι κάτι που δεν μου πάει. Και θα επιμείνω στη θέση μου αυτή.

Ν.Χ: Και αν το κόμμα σου αποφασίσει να πάει σε κυβέρνηση μαζί τους, τι θα κάνεις;

Τ.Κ: Κατ’ αρχήν να δούμε και με ποιες προϋποθέσεις θα πάμε σε εκλογές. Για να δούμε...
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί με ένα τόσο θαυμάσιο πρόγραμμα το οποίο παρουσιάσαμε, πρέπει να γίνουμε η ουρά του άλλου. Όχι, οι άλλοι να γίνουν ουρά δική μας.
Εγώ τουλάχιστον έμαθα να προχωράω τηλεοπτικά, δημοσιογραφικά, με την πεποίθηση ότι αυτό που κάνω είναι σωστό και οι άλλοι με ακολουθούν. Γιατί να γίνω εγώ ξαφνικά ουρά του ΣΥΡΙΖΑ; Και τώρα να μας λένε ότι είμαστε η δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ; Ε, όχι, αυτά με θίγουν εμένα.

Ν.Χ: Πάντως, ο Πρόεδρός σας χθες μίλησε για κέντρο. Είπε ότι είστε κεντρώο κόμμα.
Τέρενς, είσαι κεντρώος;

Τ.Κ: Είναι πάντως αναγκαιότητα αυτός ο χώρος, ο κεντρώος, να καταληφθεί από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι γεγονός. Αλλά όπως είπε και σε μία συνέντευξη - είναι καταγεγραμμένο και σε βίντεο αυτό - ο Πρόεδρος του Κινήματος στην Κεφαλονιά, εγώ είμαι ο προερχόμενος από τον παλιό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Και είναι κάτι που θα το τιμήσω Νίκο.
 
Ν.Χ: Καταλαβαίνω ότι σε περίπτωση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, εσύ δεν μπορείς να είσαι στο ίδιο σκάφος.

Τ.Κ: Ναι, ξέρεις κάτι;

Ν.Χ: Έτσι καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω καλά;

Τ.Κ: Είναι θέμα επιλογής πλέον του Προέδρου. Προσωπικά δικό του αν θα μπορούσε να έχει έναν άνθρωπο ο οποίος θα διαφωνεί και θα διαφωνεί και θα διαφωνεί μέσα στο Κίνημα αυτό.
Εγώ πάντως τον αντιμνημονιακό μου αγώνα θα τον κάνω ακόμα και αν πω ότι τα εγκαταλείπω όλα και έρχομαι και δουλεύω, ας πούμε με το Νίκο το Χατζηνικολάου ή με όποιο δημοσιογραφικό συγκρότημα.
Είναι για μένα μία βαθιά πίστη και πεποίθηση ότι θα πρέπει να αλλάξει η συνταγή της Ελλάδας και μάλιστα ριζικά.

 

To link με το ηχητικό εδώ: